Chiptuning Heiloo

Welke voordelen zijn er verbonden aan chiptuning Heiloo?

De standaard ecu software in uw auto is gelimmiteerd.De motor controller is afgesteld om een bepaald vermogen te halen, namelijk dat van in de brochure van de auto.

Echter kan uw auto vaak vele keren meer dan dit “brochure vermogen” en gelimmiteerde vermogen is aan te passen door je auto te laten chippen in Heiloo.

Door het chiptunen van uw auto krijgt uw auto binnen een paar uur tot wel 35% meer vermogen.

Je auto heeft meer kracht, en zal tot wel 15% minder benzine of diesel verbruiken.

De dagen na het chiptunen zal je direct met dat het rijden met uw auto veel sneller en soepelder aanvoelt door de chiptuning. Je auto zal sneller optrekken en de performance die hij hierbij geeft is veel consistenter.

De voordelen:

Sportiever karakter​

Beter geluid ​

Meer rijplezier

Minder brandstof gebruik

Hoe werkt het?​

Stage 1 van het chiptuning houdt in dat we eerst bij uw thuis op bezoek gaan. Dit houdt in dat we uw wagen aansluiten op een batterijtester. Tijdens het chiptunen is het de bedoeling dat de auto een maximum aan stabiele volt bekomt, en hiervoor zorgt de batterij controller.

Hierna zal de software van uw auto worden uitgelezen, en worden alle bekomen statistieken door ons bewaard. De statistieken worden door onze inhouse Heiloo chiptuning engineer onderworpen. Onze gespecialiseerde engineer beschikt over een chiptuning database en zal de software van uw auto hiermee vergelijken.

De chiptuning engineer kiest de software uit die het meest aansluit bij uw auto, en hij zal uitsluitend de performance opdrijven. Een gepersonaliseerde chiptuning op maat voor uw auto dus. Maar wel met gebruik van eerder getunede software.

De software die we zullen benutten tijdens het chiptuning proces is erg precies onder de loep genomen.

We kunnen zo de snelheid en de veiligheid van uw auto waarborgen. Zonder uw auto voor honderden euro’s te hoeven controleren.

Dat is de reden waarom wij een voordelige chiptuning kunnen presenteren aan onze klanten. Terwijl de kwaliteit goed en vaak beter is dan wanneer je auto in een middagje op een testbank tuned. Er zit in onze chiptuning software namelijk veel meer inzicht en tijd.

De klant krijgt à la minute de resultaten van de software ingenieur, namelijk hoeveel hij schat dat de performance is.

Veiligheid gegarandeerd door:​

Diepgaande kennis van de ECU (motor computer) en van uw auto

Goede accu voeding tijdens het tunen

We back-uppen uw software eerst ​

Gebruik van beste tuning bestanden

Kom erachter wat chippen met je auto kan doen:​

Verschillende soorten auto chippen:

Het is mogelijk om de kracht van de motor te doen stijgen aan de hand van verschillende manieren, en die leggen we hieronder uit:

Stage 1 Heiloo OBD chiptuning

Stage 1 chiptuning Heiloo is de meest populaire methode van chiptuning. Met stage 1 obd tuning Heiloo maak je gebruik van de obd port in je auto.

Door dit gemak is deze voordelige manier van auto chiptuning erg geliefd en komt ze veel voor. OBD zorgt ervoor dat de performance van de auto door een aanpassing van het motormanagementsysteem wordt opgedreven. Via deze methode hoeven we zelfs uw ECU niet te ontmantelen.

Beknopt gezegd betekent chiptuning een auto met meer kracht, zonder dat je auto er een transformatie voor hoeft te ondergaan!

Chiptuning Heiloo Stage 2

Met deze naam weet je al voldoende. Bij deze methode van Heilootuning maak je fysieke aanpassingen aan de auto. Voorbeelden hiervan zijn een sportdemper op de uitlaat van uw auto, of een effectievere motor cooling.

Deze manier van tuning kun je ook combineren met chip tunen. Men noemt deze methode ook wel stage 2 chiptuning. Je auto wordt de meest optimale versie die het kan zijn door zowel het uiterlijk te gaan veranderen als de maximale kracht.

Deze vorm van Heiloo chiptuning is voor mensen die het uiterste uit hun auto willen halen en daar ook redelijk budget voor hebben.

chiptuning
Voorbeeld verbetering van vermogen door het chippen.

Gespecialiseerde kennis over ECU software: onze meerwaarde​

Omdat we gespecialiseerd zijn in ECU software zijn onze services een garantie op de beste autotuning.

Onze know-how beperkt zich niet enkel tot chiptunen, aangezien we ook specialistisch zijn in verscheidene overige software aanpassingen waaronder roetfilterverwijderingen. We zijn ook een veelgevraagde referentie wanneer het gaat om het repareren van ECU’s die bij een gefaalde chiptuning poging stuk zijn gegaan.

ECU chiptuning
Voor het repareren van uw ECU (motor computer) zijn we zelfs in staat om afgesloten onderdelen in de computer aan te passen}

Veel gestelde vragen:

Ja, Mijn Chiptuning zit namelijk in zwaag. Dit is in de buurt van Heiloo . Bekijk Mijn Chiptuning op hieronder:

We zitten ook in de buurt van: Oosterzij, Egmond aan den Hoef, Limmen, Boekel, Egmond aan Zee, Akersloot, Alkmaar, Castricum, Oudorp, Oostdorp. Dus als u op één van deze steden woonachtend bent helpen we je ook graag verder met uw auto.

Chippen doen fabrikanten wel, maar op een andere manier. Het zit namelijk zo:

Een auto maker levert hun auto’s in meerdere types. De auto types verschillen in zowel aantal pk als kosten.
Omdat fabrikanten niet voor elk type een nieuwe motor kan ontwikkelen maken ze een enkele motor voor alle auto types.

Ze chippen vervolgens elk type met een andere software zodat ze wel een ander vermogen hebben. Er zijn gelukkig een aantal koppen die hebben ontdekt hoe je zonder auto maker je auto kunt chippen. Hierdoor kun je met de geschikte apparatuur zonder de auto maker het maximale uit je auto halen.

Op een verkeerde manier chippen is zeker erg slecht voor je auto.

Hier vind je meer info over risico’s van remappen, of lees verder voor een samenvatting.

Je kan je ECU (motor computer) beschadigd raken door verkeerd afgestelde apparatuur.

Ook kan er door een verkeerd afgestelde brandstof zuurstof verhouding een aantal onderdelen in uw auto kapot maken. Daarom maken wij alleen gebruik van de beste apparatuur en software die uitgebreid getest zijn op een dyno.

Zeker, doordat je bij het auto chippen zorgt voor een efficiëntere verbranding in de motor Verminder je ook het brandstofgebruik. Chiptuning kan brandstofverbruik tot wel 15% verminderen! Mits je je rijstijl gelijk houd natuurlijk.
Eco tuning is een methode van chippen die ook interessant is. Hierbij concentreren we ons compleet op branstofvebruik verminderen en is het aantal extra vermogen minimaal. Als je een prijsopgave aanvraagt kun je aangeven welke methode van chippen jij wilt hebben voor je auto.

Als je binnen alle millieu grenzen blijft is chiptuning legaal. Het controleren van deze millieu limieten is namelijk bijzonder lastig. De APK is ook niet in staat om dit te toetsen. Voor Mijn Chiptuning is het ook niet mogelijk te graderen dat jij binnen de wettelijke limieten blijft.

Chiptuning is bij ons een klaar-terwijl-je-wacht principe

Stage 1 van de chiptuning houdt in dat er geen fysieke transformatie plaatsvindt, maar een wijziging op de standaard ECU.

De totale wachttijd is hierdoor beperkt tot een paar uur.

De situatie is anders bij stage 2.
U zal de auto voor bepaalde tijd moeten achterlaten, aangezien er enkele fysieke wijzigingen zullen worden gedaan.
WhatsApp WhatsApp met mij