Pops and Bangs Chiptuning

Wat zijn pops and bangs en wat zijn de voordelen

Pops and Bangs zijn de afgelopen jaren steeds populairder geworden. Het zorgt voor een klein beetje prestatieverbetering, maar de meeste mensen die Pops and Bangs laten installeren doen dit voor het knallende geluid uit de uitlaat. Wat Pops and Bangs precies zijn en wat ze doen voor je auto lees je hier.

Wat zijn Pops and Bangs

Pops and Bangs is een anti-lag systeem dat ervoor zorgt dat je auto weer snel power heeft nadat je het gaspedaal van een auto met turbo even hebt losgelaten. Laat je een gaspedaal los dan gaat de druk van de turbo af, logischerwijs duurt het daarna even voordat hij weer voldoende druk heeft en dus voldoende power naar de motor stuurt.

Met Pops and Bangs wordt extra brandstof geïnjecteerd na het loslaten van het gaspedaal. Die brandstof wordt vertraagd ontstoken zodat het schoepenwiel van de Turbo blijft draaien en je geen vermogen verliest.

Knallende uitlaat

Normaal gesproken is een motor redelijk stil als je geen gas geeft omdat er geen brandstof en zuurstof ontbrand in de motor. Met Pops and Bangs zal er tussendoor ook brandstof ontbranden wat zorgt voor behoud van vermogen en een poppend en knallend geluid.

De techniek is ooit ontworpen voor de racewereld, maar is ondertussen zeer populair bij mensen die hun auto willen tunen. Want zoals de naam Pops and Bangs al zegt, het zorgt voor een knallend en poppend geluid wat autotuners mooi vinden om te horen.

Zijn Pops and Bangs goed voor mijn auto

We zullen eerlijk zijn, het is het beste als je geen Pops and Bangs installeert, maar als je het met mate gebruikt zal het weinig schade veroorzaken. Laat je de Pops and Bangs lange tijd achter elkaar knallen dan kan dat schade opleveren aan je katalysator. Wil je toch regelmatig je uitlaat laten knallen dan kun je ervoor kiezen om een sportkatalysator te installeren, die kan een deel van de schade tegen gaan.

Voordelen

Er zitten ook kleine voordelen aan het installeren van Pops and Bangs. Elke keer als je het gas loslaat zullen de Pops and Bangs ervoor zorgen dat het schoepenwiel van de turbo blijft draaien en toeren blijft maken. Hierdoor zal je prestatie een klein beetje beter zijn.

Aan- en uitzetten, van de Pops and bangs

In veel gevallen kunnen we de pops and bangs onder een bestaande knop op je dashboard zetten. Zo kan je de pops and bangs gemakkelijk aan- en uitzetten. Klik hier (whatsapp) voor vragen.

Wat kosten Pops and Bangs

Pops and Bangs kun je niet zelf installeren omdat het een stukje programmering is. De computer van de auto wordt zo ingesteld dat brandstof langer wordt doorgespoten, ook als je het gas loslaat. Hoe je Pops and Bangs klinken is afhankelijk van jouw wensen en hoe goed de tuner is die jouw computer instelt.

Over het algemeen kost het instellen van Pops and Bangs rond de 100 euro. Plus de standaard kosten van de chiptuning.

Video’s van Pops and bangs