chiptuning Volvo XC90 op maat

Wat voor voordelen heeft chiptuning?

De standaard software in de motor controller van uw Volvo XC90 is niet optimaal.Aangezien deze is opgesteld om het vermogen te halen dat in de brochure staat.

Het laten chippen van uw auto is de uitgelezen optie om uw auto een groter vermogen te geven.

Door het tunen van uw Volvo auto  kunnen we binnen een paar uur een vermogensverbetering realiseren van tussen de 15 en 35%.

Terwijl we het brandstofverbruik tot wel 15% terug dringen.

auto chip tuning zal als gevolg hebben dat het besturen van je auto veel fijner en “krachtiger” aanvoelt, rijden wordt een plezier! Je Volvo XC90 zal rapper accelereren en de performance die hij hiervoor levert is veel consistenter.

De 4 grootste voordelen​​

Sportiever karakter

Geluid klinkt sportiever

Comfortabeler rijden​ met uw auto​

Verminderd brandstof gebruik

Hoe werkt het?​

We starten het proces met een afspraak bij een tuning locatie bij u in de omgeving. Dit houdt in dat we uw wagen aansluiten op een accutester. De accu controller biedt de garantie dat tijdens de chiptuning, de wagen de opperste stabiele volt behaalt.

Daarna gaan we over tot het uitlezen van de auto om eventuele foutcodes op te sporen, en nemen we uiteraard een reservekopie. Hierna wordt uw software gestuurd naar een chiptuning Volvo XC90 engineer. Daarna verzenden we de software van uw auto aan onze ingenieur die gespecialiseerd is in chiptuning. Eerdere chiptunes werden door onze chiptuning specialist opgenomen in een database, en dienen als vergelijkpunt met de software van uw Volvo XC90 auto.

Hierna neemt hij de software compatibel met jouw wagen, en enkel het vemogen ondergaat een verandering. Elke wagen is, en onze chiptuning gebeurt daarom op maat. Maar wel met gebruik van eerder getunede software.

De software die we benutten voor het chippen van uw Volvo XC90 is uitgebreid getest op eendyno.

Daardoor kunnen wij tempo en veiligheid verzekeren. Zonder uw auto voor honderden euro’s te hoeven testen.

Hierdoor kunnen wij goedkope chiptuning bieden. Een testbank is een veel minder gunstige oplossing om je auto te laten chiptunen. Wij verkiezen onze eigen software om te chiptunen, omdat deze gedetaileerder is en omdat we ervoor kiezen onze eigen specialisme te gebruiken tijdens het proces.

Na het Volvo XC90 chiptunen krijgt de klant direct een rapport van de geraamde performance van de auto.

Onze chiptuning is veilig:

Diepgaande kennis van de ECU (motor computer) en van uw Volvo XC90

Goede accu voeding tijdens de chiptuning

We back-uppen uw software eerst

Gebruik van de beste Volvo XC90 chiptuning bestanden

Vraag een offerte aan en weet exact wat het nieuwe vermogen van u auto kan worden!

Verschillende vormen Volvo XC90 motor tuning:

Het opdrijven van het motorvermogen kan op verschillende methodes, namelijk:

Stage 1 Volvo XC90 OBD chiptuning

Stage 1 chiptuning Volvo XC90 is de meest populaire vorm van tuning. Via deze manier heb je de OBD poort, die al in de Volvo XC90 zit, nodig.

Omdat deze methode voordelig is en ze erg efficiënt en hoogstaand is, kiest de klant vaak voor deze optie. OBD is een manier die via het aanpassen van de ECU een totale invloed heeft op de kracht van de Volvo XC90. OBD is een chiptuning methode waar je de ECU niet nutteloos moet uit elkaar halen.

Klik op de link voor ons antwoord op tuning goed of slecht? is een vraag die we vaak gesteld krijgen. Als je op de blauwe tekst klikt, kun je ons antwoord lezen.

Je auto ziet er identiek uit, maar de performance werd opgedreven!

Volvo XC90 chiptuning Stage 2

De naam zegt het helemaal. Bij deze methode van Volvo XC90tuning maak je fysieke aanpassingen aan de Volvo XC90. Voorbeelden hiervan zijn een sportdemper op de uitlaat van uw Volvo XC90 auto, of een effectievere motorkoeling.

Deze manier van tuning kun je ook combineren met chip tunen. Dit wordt ook wel stage 2 Volvo XC90 chiptuning genoemd. Hierbij pas je de Volvo XC90 fysiek aan en de software waardoor je het maximale uit je Volvo XC90 auto haalt.

Stage 2 Volvo XC90 chiptuning is weggelegd voor een welgesteld klantenbestand dat hoge eisen stelt aan de performance en look van hun Volvo XC90 auto.

Ontdek wat auto chip tuning voor u auto kan doen:

Diepgaande kennis over ECU software: onze plus

Doordat wij ver reikende know-how hebben over de software van uw Volvo XC90 auto kunnen wij zorgen voor een kwalitatief hoge chiptuning Volvo XC90.

Wij staan namelijk ook in voor een reeks andere vormen van autosoftware modificaties, bijvoorbeeld het verwijderen van roetfilters. We zijn ook een veelgevraagde referentie wanneer het gaat om het herstellen van ECU’s die bij een mislukte chiptuning poging kapot zijn gegaan.

ECU chiptuning
Bij reparaties kunnen we zelfs de beveiligde onderdelen van de ECU (motor computer) in uw auto aanpassen. afgesloten onderdelen in de computer aan te passen}

Veel gestelde vragen:

Volvo XC90 remappen hun auto’s wel. Dit zit namelijk zo:

Auto producenten leveren auto’s in verschillende modellen. De auto modellen verschillen in zowel vermogen als kosten.
Auto producenten maken om kosten en tijd te sparen één motor voor al deze types.

Ze chippen vervolgens elk model met een andere software zodat ze wel een ander vermogen hebben. Er zijn gelukkig een aantal techneuten die hebben ontdekt hoe je zonder auto fabrikant je auto kunt remappen. Hierdoor kunnen chiptuning bedrijven veel goedkoper een groter vermogen uit je auto halen.

Zeker, doordat je bij het Volvo XC90 chippen zorgt voor een efficiëntere verbranding in de motor verbeter je ook de efficiëntie. Het auto Volvo XC90 chippen kan brandstofverbruik tot wel 15% verminderen! Dat is echter niet van toepassing als je na het chippen je rijstijl aanzienlijk aanpast.

Eco tuning is een methode van chiptuning die ook interessant is. Hierbij concentreren we ons volledig op brandstofverbruik verminderen en is het aantal toegevoegde vermogen vaak klein. Ontdek alle informatie over Volvo XC90 eco chip tuning voor brandstof besparen.

Amateuristische chiptuning kan zeker slecht zijn voor je auto Volvo XC90. Je kan je ECU (motor computer) beschadigd raken door verkeerd afgestelde apparatuur.
Slechte lucht brandstof verhoudingen in de programmatuur kunnen je auto Volvo XC90 ook beschadigen. Wij proberen daarom het wiel niet opnieuw uit te vinden en gebruiken uitgebreid geteste chiptuning files. Gemaakt door ervaren chiptuners op een dyno.

Het chiptunen van je Volvo XC90 is legaal. Zolang je binnen alle wettelijke milieu grenzen blijft. Jammer genoeg is het controleren van de eerder genoemde millieu kaders erg lastig. De APK is ook niet in staat om dit te toetsen. Daardoor kunnen wij u niks garanderen op legaliteit.

Wij hebben meerdere locaties gevestigd door heel Nederland. Onze Mijn Chiptuning vestigingen kun jij hier beneden bekijken Er zijn ook andere plaatsen waar we bij in de buurt zitten. Dit zijn: Rotterdam, Alkmaar en Amsterdam. Dus als u op één van deze plaatsen woont helpen we je ook graag verder met uw auto.

U kan rustig blijven zitten tijdens de auto chip tunen

Stage 1 van de chiptuning houdt in dat er geen uiterlijke transformatie plaatsvindt, maar een wijziging op de standaard ECU.

Hierdoor zijn we vaak al binnen enkele uren klaar met het tunen van uw Volvo XC90 auto.

Stage 2 van de tuning is verschillend. U zal de auto voor bepaalde tijd moeten achterlaten, aangezien er enkele fysieke wijzigingen zullen worden gedaan.