chiptuning Volvo V40: maatwerkmogelijkheden gericht op de klant

Wat voor voordelen heeft tuning Volvo V40?

De ecu van uw Volvo V40 auto is een standaard software, en deze werkt vaak niet optimaal.De ECU is afgesteld om een specifiek gestandaardiseerd vermogen te halen, namelijk dat van in de brochure van de auto.

Het laten tunen van uw auto is de beste optie om uw Volvo V40 een groter vermogen te geven.

In een paar uur kan je auto door chiptuning wel tussen de 15 à 35% meer vermogen krijgen.

Daarbovenop zorgt chiptuning bij ons ervoor dat je tot wel 15% minder benzine zal uitstoten.

auto chippen zal ervoor zorgen dat het besturen van je Volvo V40 veel fijner en “sneller” aanvoelt, autorijden wordt pure fun! Na de chiptuning gebeurt accelereren veel vlugger, omdat je Volvo V40 meer performance heeft gekregen.

De voordelen Volvo V40 auto chiptuning:​​

Sneller optrekken uit uw Volvo

Geluid klinkt sportiever uit uw Volvo

Meer plezier ​

Brandstofverbruik wordt minder van uw auto

Hoe gaat dat precies, chiptuningVolvo V40?​

Je maakt een afspraak bij een tuning locatie bij u in de buurt. Dit houdt in dat we uw wagen aansluiten op een accutester. De accu controller biedt de garantie dat tijdens de chiptuning, de wagen de hoogste stabiele spanning behaalt.

Daarna gaan we over tot het uitlezen van de Volvo V40 om mogelijke foutcodes op te sporen, en bewaren we natuurlijk een reservekopie. De statistieken worden door onze Volvo V40 chiptuning engineer onderworpen. Eerdere chiptunes werden door onze chiptuning specialist opgenomen in een database, en dienen als vergelijkpunt met de software van uw auto.

Vervolgens neemt hij de versie die het beste bij jouw Volvo V40 auto past en zorgt dat alleen de software verantwoordelijk voor de performance wordt aangepast bij de chiptuning Volvo V40. Dat houdt m.a.w. maatwerk in passend bij de noden van de auto. Maar wel met gebruik van eerder getunede software.

De software die we zullen gebruiken tijdens het chiptuning proces is erg precies onder de loep genomen.

We kunnen zo de snelheid en de veiligheid van uw Volvo V40 auto waarborgen. Zo kunt u een paar honderd euro besparen aan uw Volvo V40 nodeloos te laten nakijken.

Dat is de reden waarom wij een goedkope chiptuning kunnen presenteren aan ons klantenbestand. Je Volvo V40 auto in enkele uren laten chiptunen door middel van eentestbank biedt veel minder garantie op precies maatwerk. Wij verkiezen onze eigen software om te chiptunen, omdat deze gedetaileerder is en omdat we verkiezen onze eigen kennis te gebruiken tijdens het chiptunen.

Na het Volvo V40 chiptunen krijgt de klant onmiddelijk een rapport van de geraamde performance van de auto.

Onze chiptuning is veilig:

Specialistische kennis

Goede accu voeding gedurende het chippen

Eerst een goede back-up

Gebruik van de beste Volvo V40 chiptuning bestanden

Ontdek wat het chippen voor uw Volvo V40 auto kan doen:

Methodes voor Volvo V40 motor tuning:

Voor het Volvo V40 motor vermogen te vergroten zijn meerdere methodes en dit zijn de manieren die we hieronder uitleggen:

Stage 1 Volvo V40 OBD chiptuning

Het OBD-chiptuning systeem is allicht de meest gekende manier voor het Volvo V40 chippen. Via deze manier heb je de OBD poort, die al in de Volvo V40 zit, nodig.

Door dit gemak is deze voordelige methode van Volvo V40 auto chiptuning erg geliefd en komt ze veel voor. OBD zorgt ervoor dat het vermogen van de Volvo V40 door een aanpassing van het motormanagementsysteem wordt verhoogd. Met deze methode hoef je zelfs de Volvo V40 ECU niet te ontmantelen.

Klik op de vraag voor antwoord op de vraag tuning goed of slecht? is een vraag die we vaak gemailt krijgen. Als je op de link klikt, kun je ons antwoord lezen.

Je Volvo V40 ziet er gelijk uit, maar de performance werd gemaximaliseerd!

Stage 2 Volvo V40 chiptuning

Het woord chiptunen verhult al wat dit betekent. Deze methode houdt in dat er dus een wijziging zal plaatsvinden in hoe de Volvo V40 er in ieder geval onder de motorkap zal uitzien. Een veel komend voorbeeld is een sport uitlaat of/en betere motor cooling.

Deze manier van tuning kun je ook combineren met chip tunen. Dit wordt ook wel stage 2 Volvo V40 chiptuning genoemd. Hierbij pas je de Volvo V40 fysiek aan en de software waardoor je het maximale uit je Volvo V40 auto haalt.

Deze vorm van Volvo V40 chiptuning is voor klanten die het uiterste uit hun auto willen halen en daar ook behoorlijk budget voor hebben.

Vraag een offerte aan en weet exact wat het nieuwe vermogen van u Volvo V40 auto wordt!

Gespecialiseerde notie over ECU's

Omdat we gespecialiseerd zijn in ECU software zijn onze diensten een garantie op hoogstaande autotuning.

Onze know-how beperkt zich niet enkel tot chiptunen, aangezien we ook gespecialiseerd zijn in verschillende overige software aanpassingen zoals bijvoorbeeld roetfilterverwijderingen. Ook worden wij herhaaldelijk gevraagd om ECU’s die bij een vroegeren poging tot tuning stuk zijn gegaan, te herstellen.

ECU chiptuning
Voor het repareren van uw ECU (de computer van je auto) zijn we ook in staat om afgesloten onderdelen in de computer aan te passen}

Veel gestelde vragen:

Fabrikanten chiptunen hun auto’s wel. Dit is hoe het werkt:

Een auto fabrikant levert hun auto’s in meerdere types. De auto types verschillen in zowel aantal pk als kosten.
Auto fabrikanten maken om kosten en tijd te sparen één motor voor al deze types.

Deze enkele motor chippen ze vervolgens met verschillende software voor elk type auto. Gelukkig zijn er slimme techneuten achter gekomen dat je deze software ook zonder de auto maker kan aanpassen en je Volvo V40 kunt remappen. Hierdoor kun je met de goede apparatuur zonder de Volvo V40 fabrikant het maximale uit je Volvo V40 halen.

Ja, doordat je bij het chippen van je Volvo V40 zorgt voor een betere verbranding in de motor Verminder je ook het brandstofgebruik. Het auto Volvo V40 chippen kan brandstofverbruik tot wel 15% verminderen! Mits je je rijstijl gelijk houd uiteraard.

Eco tuning is een methode van chiptuning die ook interessant is. Hierbij focussen we ons compleet op brandstofverbruik verminderen en is het aantal extra vermogen vaak klein. Zie hier alles over eco chiptuning Volvo V40.

Op een slechte manier chippen is zeker slecht voor je auto Volvo V40. Door slechte apparatuur zou je de ECU (motor computer) beschadigd raken.
Ook kan er door een slechte brandstof zuurstof verhouding meerdere componenten in uw Volvo V40 kapot maken. Daarom maken wij alleen gebruik van de beste apparatuur en software die uitgebreid getest zijn in een lab.

Als je binnen alle millieu grenzen blijft is chiptuning legaal. Het controleren van deze millieu limieten is namelijk bijzonder lastig. De APK is zelfs niet in staat om dit te toetsen. Voor ons is het ook niet mogelijk te graderen dat jij binnen de wettelijke limieten blijft.

Mijn Chiptuning heeft verschillende vestigingen gevestigd door Nederland. Hier beneden ziet u een lijst van de chiptuning locaties Er zijn ook andere steden waar we bij in de buurt zitten. Dit zijn: Rotterdam, Alkmaar en Amsterdam. Dus als u op één van deze plaatsen woonachtend bent helpen we je ook graag verder met uw auto.

U kan rustig blijven zitten tijdens de auto chippen

Bij onze stage 1 Volvo V40 chiptuning zijn alle reparaties op uw originele ECU zonder uiterlijke aanpassingen aan uw Volvo V40 auto.

De totale wachttijd is hierdoor beperkt tot een paar uur.

Stage 2 van de tuning is verschillend. Dan maken we een aantal fysieke aanpassingen aan uw auto en bent u uw Volvo V40 auto dus even kwijt.