chiptuning: maatwerkmogelijkheden gericht op de klant

Wat voor voordelen heeft chiptuning?

De standaard software in de ecu van uw Volvo V40 Cross Country auto is niet optimaal.De ECU is afgesteld om een specifiek gestandaardiseerd vermogen te halen, namelijk dat van in de brochure van de auto.

Het laten motor tunen van uw auto is de beste optie om uw auto een groter vermogen te geven.

In een paar uur kan je auto met chiptuning wel tussen de 15 à 35% meer vermogen krijgen.

Je Volvo V40 Cross Country auto is krachtiger, en zal tot wel 15% minder brandstof verbruiken.

chip tuning zal ervoor zorgen dat het besturen van je auto veel fijner en “krachtiger” aanvoelt, rijden wordt pure fun! Je Volvo V40 Cross Country zal rapper optrekken en het vermogen die hij hierbij geeft is veel consistenter.

De 4 grootste voordelen​​

Sportiever karakter

Geluid klinkt mooier

Meer rijplezier ​

Verminderd brandstof gebruik

Hoe werkt het?​

We starten het proces met een afspraak bij een locatie bij u in de omgeving. Dit houdt in dat we uw wagen aansluiten op een batterijtester. Tijdens het chiptunen is het de bedoeling dat de Volvo V40 Cross Country een maximum aan stabiele spanning bekomt, en hiervoor zorgt de accu controller.

Daarna zal de software van uw Volvo V40 Cross Country worden uitgelezen, en worden alle bekomen statistieken door ons bewaard. Hierna wordt uw software gestuurd naar een chiptuning Volvo V40 Cross Country ingenieur. Daarna verzenden we de gegevens van uw Volvo V40 Cross Country aan onze ingenieur die gespecialiseerd is in merk(naam) tuning. Deze Volvo V40 Cross Country ingenieur vergelijkt de software met een database van software versies van vroegere chiptunes.

Vervolgens neemt hij de versie die het beste bij jouw Volvo V40 Cross Country past en zorgt dat alleen de software verantwoordelijk voor de performance wordt aangepast bij de chiptuning. Dat houdt m.a.w. maatwerk in passend bij de noden van de auto. Maar wel met gebruik van eerder getunede software.

De getunede software waar op wordt gesteund is bij een dyno meermaals gechecked.

Hierdoor kunnen wij tempo en safety beloven. En zo hoeft u geen geld uit te geven aan een controletst van uw Volvo V40 Cross Country auto.

Dat is de reden waarom wij een goedkope chiptuning kunnen aanbieden aan onze klanten. Een dyno is een veel minder gunstige oplossing om je auto te laten chiptunen. De chiptuning software die wij gebruiken biedt veel meer perspectief op een diepgaande kennis en werkt veel diepgaander.

De klant krijgt à la minute de resultaten van de chiptuning engineer, namelijk hoeveel hij schat dat het vermogen is.

Veilige chiptuning:

Specialistische kennis

Goede voeding tijdens tijdens het chippen

Een back-up van de oude staat

Gebruik van beste tuning software

Vraag een offerte aan en weet exact wat het nieuwe vermogen van uw auto wordt!

Methodes voor Volvo V40 Cross Country motor tuning:

Voor het Volvo V40 Cross Country motor vermogen te vergroten zijn verscheidene manieren en dit zijn de manieren die we hieronder uitleggen:

Stage 1 Volvo V40 Cross Country OBD chiptuning

OBD tuning Volvo V40 Cross Country is een veelvoorkomende manier om je Volvo V40 Cross Country te chiptunen. Via deze manier heb je de OBD poort, die al in de auto zit, nodig.

Omdat deze methode weinig kost en ze erg efficiënt en hoogstaand is, kiest de klant vaak voor deze optie. OBD zorgt ervoor dat het vermogen van de Volvo V40 Cross Country auto door een aanpassing van het motormanagementsysteem wordt opgedreven. Via deze manier hoef je zelfs de Volvo V40 Cross Country ECU niet te ontmantelen.

Antwoord op een veelgestelde vraag:

Door het Volvo V40 Cross Country auto laten chippen krijgt u dus meer performance zonder fysieke aanpassingen aan de Volvo V40 Cross Country auto!

Volvo V40 Cross Country chiptuning Stage 2

De term chiptunen verhult al wat dit inhoudt. Via deze optie vindt een fysieke verandering van de auto plaats. Bijvoorbeeld een sport uitlaat of/en betere motorkoeling.

Door te kiezen voor zowel fysieke aanpassingen als voor chiptuning kan je het maximale vermogen van je Volvo V40 Cross Country behalen. Dit wordt ook wel stage 2 chiptuning Volvo V40 Cross Country genoemd. Hierbij pas je de Volvo V40 Cross Country auto fysiek aan en de software waardoor je het maximale uit je Volvo V40 Cross Country haalt.

Stage 2 Volvo V40 Cross Country chiptuning is weggelegd voor een welgesteld klantenbestand dat hoge eisen stelt aan de performance en look van hun Volvo V40 Cross Country auto.

Vraag een offerte aan en weet exact wat het nieuwe vermogen van u Volvo V40 Cross Country wordt!

Gespecialiseerde know-how over ECU's

Doordat wij ver reikende know-how hebben over de software van uw Volvo V40 Cross Country auto kunnen wij zorgen voor een kwalitatief hoge Volvo V40 Cross Country chiptuning.

Zo doen wij buiten chiptuning Volvo V40 Cross Country ook verschillende andere software modificaties voor auto’s als het verwijderen van roetfilters. Wie koos voor chiptuning bij een andere instantie, kiest er vaak voor om als tweede keus bij ons aan te kloppen, en hiervoor staan we bekend.

ECU chiptuning
Bij reparaties kunnen we zelfs de beveiligde onderdelen van de ECU (motor computer) in uw auto aanpassen. afgesloten onderdelen in de computer aan te passen}

Veel gestelde vragen:

Chippen doen auto producenten wel, maar anders. Dit is hoe het zit:

Auto fabrikanten leveren auto’s in verschillende typen. De vermogens en prijs van deze modellen verschillen.
Elk model krijgt ongeveer dezelfde motor, hiermee sparen auto makers ontwikkel- en productiekosten.

Vervolgens chippen ze de motor voor elk model met andere sfotware, zodat ze een ander vermogen hebben. Er zijn gelukkig een aantal gasten die hebben uitgevonden hoe je zonder Volvo V40 Cross Country fabrikant je auto kunt chippen. Hierdoor kunnen chiptuning bedrijven veel voordeliger een groter vermogen uit je auto halen.

Zeker, het Volvo V40 Cross Country chippen zorgt voor een betere verbranding in je motor. Dit betekent dus niet alleen meer vermogen, maar ook minder brandstofvebruik.. Tot 15% minder brandstofverbruik na het chippen van je auto Volvo V40 Cross Country! Mits je je rijstijl hetzelfde houd uiteraard.

Eco tuning is een manier van chiptuning die ook interessant is. Hierbij concentreren we ons volledig op brandstofverbruik verminderen en is het aantal extra vermogen minimaal. Zie hier alle informatie over eco chip tuning Volvo V40 Cross Country.

Verkeerde chiptuning kan zeker erg slecht zijn voor je Volvo V40 Cross Country. Je kan je motor computer beschadigd raken door verkeerde apparatuur.
Ook kan er door een verkeerd afgestelde brandstof zuurstof verhouding een aantal onderdelen in uw auto beschadigen. Wij proberen daarom het wiel niet opnieuw uit te vinden en maken gebruik van uitgebreid geteste software. Ontwikkeld door ervaren tuners op een testbank.

Als je binnen alle millieu wetten blijft is je auto chippen legaal. Het controleren van deze millieu limieten is namelijk bijzonder moeilijk. Ook de Algemene Periodieke Keuring (APK) is niet in de mogelijkheid om dit te controleren. Daardoor kunnen wij u niks garanderen op legaliteit.

Door heel Nederland hebben we tuning vestigingen. Hieronder kunt u al onze vestigingen zien: Andere steden waar we in de buurt zitten zijn: Rotterdam, Alkmaar en Amsterdam. Als u dus op zoek bent naar een auto chiptuning bedrijf in de omgeving van deze plaatsen zijn we je graag van dienst.

U kan rustig blijven zitten tijdens de auto chippen

Bij onze stage 1 chiptuning zijn alle reparaties op uw oorspronkelijke ECU zonder fysieke aanpassingen aan uw Volvo V40 Cross Country auto.

Hierdoor zijn we vaak al binnen enkele uren klaar met het tunen van uw Volvo V40 Cross Country.

De situatie is anders bij stage 2. Omdat er specifieke uiterlijke modificaties aan de auto zullen plaatsvinden, moet de klant het voor een vooraf afgesproken tijd zonder auto doen.