chiptuning op maat

Wat voor voordelen heeft chiptuning Volvo S90?

De ecu van uw Volvo S90 is een standaard software, en deze werkt vaak niet optimaal.Aangezien deze is gemaakt om het vermogen te halen dat in de brochure staat.

Echter kan uw Volvo S90 auto vaak vele keren meer dan dit “standaard vermogen” en dit is op te lossen door auto chiptuning.

In een paar uur kan je Volvo S90 auto door chiptuning wel tussen de 15 à 35% meer vermogen krijgen.

Terwijl we de brandstofuitstoot tot wel 15% terug dringen.

In het dagelijks gebruik van uw auto zult u Volvo S90en dat uw Volvo S90 auto veel lekkerder rijdt door chiptuning. Je Volvo S90 zal vlotter optrekken en het vermogen die hij hierbij aanlevert is veel consequenter.

De voordelen auto chiptuning:​​

Meer performance uit uw Volvo

Geluid klinkt beter uit uw Volvo

Meer plezier ​

Brandstofverbruik wordt minder

Hoe werkt het?​

We beginnen het proces met een afspraak bij een locatie bij u in de omgeving. Dit houdt in dat we uw wagen aansluiten op een batterijtester. Tijdens het chiptunen is het de bedoeling dat de auto een maximum aan stabiele spanning bekomt, en hiervoor zorgt de accu controller.

Daarna gaan we over tot het uitlezen van de Volvo S90 om eventuele errors op te sporen, en nemen we uiteraard een reservekopie. De softwaregegevens worden door onze inhouse Volvo S90 chiptuning engineer onderworpen. Eerdere chiptunes werden door onze chiptuning specialist opgenomen in een database, en dienen als vergelijkpunt met de software van uw Volvo S90.

Hierna neemt hij de software compatibel met jouw wagen, en enkel de performance ondergaat een wijziging. Elke wagen is, en onze chiptuning gebeurt daarom op maat. Maar wel met gebruik van eerder getunede software.

De software die we zullen toepassen tijdens het chiptuning proces is erg gedetailleerd onder de loep genomen.

Op die manier wordt de snelheid en de veiligheid van de auto een garantie die wij u kunnen bieden. Zo kunt u een paar honderd euro besparen aan uw Volvo S90 auto nodeloos te laten controleren.

Hierdoor kunnen wij goedkope chiptuning bieden. Een dyno is een veel minder gunstige oplossing om je auto te laten chiptunen. De chiptuning software die wij gebruiken biedt veel meer perspectief op een diepgaande know-how en werkt veel diepgaander.

Krijg gelijk een uitslag met het geschatte vermogen na het Volvo S90 chiptunen

Veilige chiptuning door:

Diepgaande kennis van de ECU (motor computer) en van uw Volvo S90 auto

Goede voeding tijdens tijdens de chiptuning

Eerst een goede kopie van de oude staat van uw Volvo S90

De beste Volvo S90chiptuning software in gebruik

Vraag een prijsinschatting aan en weet precies wat het grotere vermogen van u auto kan worden!

De opties voor het tunen van de motor:

Het is mogelijk om de performance van de motor te doen aangroeien aan de hand van verschillende manieren, en die leggen we onderaan uit:

Stage 1 Volvo S90 OBD chiptuning

stage 1 OBD tuning Volvo S90 is een veelvoorkomende manier om je Volvo S90 auto te chiptunen. Via deze manier heb je de OBD poort, die al in de auto zit, nodig.

Daardoor is dit een goedkope Volvo S90 chiptuning manier en ook de populairste. Via OBD kan je immers alle onderdelen van je ECU die aansprakelijk zijn voor de performance van uw auto aanpassen. OBD is een chiptuning methode waar je de ECU niet nodeloos moet uit elkaar halen.

Lees een vraag die we vaak krijgen:

Door het Volvo S90 auto laten chippen krijgt u dus meer vermogen zonder uiterlijke reparaties aan de auto!

Stage 2 chiptuning Volvo S90

Met deze naam weet je al voldoende. Deze methode houdt in dat er dus een wijziging zal plaatsvinden in hoe de auto er in ieder geval onder de motorkap zal uitzien. Een veel komend voorbeeld is een sport uitlaat of/en betere motorkoeling.

Door te kiezen voor evenals fysieke reparaties als voor chiptuning kan je het maximale vermogen van je Volvo S90 auto behalen. Men noemt deze methode ook wel stage 2 chiptuning Volvo S90. Je auto wordt de beste versie die het kan zijn door zowel het uiterlijk te gaan veranderen als de maximale kracht.

Deze vorm van chiptuning Volvo S90 is voor klanten die het uiterste uit hun auto willen halen en daar ook redelijk budget voor hebben.

Vraag een prijsopgave aan en weet precies wat het nieuwe vermogen van u Volvo S90 kan worden!

Specialistische Volvo S90 ECU software notie

Doordat wij ver reikende kennis hebben over de software van uw Volvo S90 kunnen wij zorgen voor een kwalitatief hoge chiptuning Volvo S90.

Zo doen wij buiten chiptuning Volvo S90 ook verschillende andere software modificaties voor Volvo S90 als het verwijderen van roetfilters. Ook worden wij dikwijls gevraagd om ECU’s die bij een eerdere poging tot tuning stuk zijn gegaan, te herstellen.

ECU chiptuning
Voor het repareren van uw ECU (motor computer) zijn we zelfs in staat om afgesloten onderdelen in de computer aan te passen}

Veel gestelde vragen:

Fabrikanten chiptunen hun auto’s wel. Het zit namelijk zo:

Auto makers leveren auto’s in verschillende modellen. De modellen verschillen in zowel vermogen als kosten.
Auto fabrikanten maken om kosten en tijd te besparen één motor voor al deze types.

Ze chiptunen vervolgens elk type met een andere software zodat ze wel een ander vermogen hebben. Gelukkig zijn er slimme techneuten achter gekomen dat je deze programmatuur ook zonder de auto maker kan aanpassen en je Volvo S90 kunt remappen. Hierdoor kun je met de juiste apparatuur zonder de auto maker het maximale uit je auto Volvo S90 halen.

Zeker, het auto Volvo S90 chippen zorgt voor een betere verbranding in je motor. Dit betekent dus niet alleen meer PK’s, maar ook minder brandstofvebruik.. Het auto Volvo S90 chippen kan brandstofverbruik tot wel 15% verminderen! Zolang je je rijstijl hetzelfde houd uiteraard.

Ook hebben we een speciale methode van chippen genaamd ECO tuning. Hierbij concentreren we ons compleet op brandstofverbruik verminderen en is het aantal extra vermogen vaak klein. Meer info over Volvo S90 eco tuning klik hier.

Op een slechte manier chiptunen is zeker slecht voor je auto. Door verkeerde apparatuur zou je de ECU (motor computer) beschadigd raken.
Verkeerd afgestelde lucht brandstof verhoudingen in de programmatuur kunnen je motor ook beschadigen. Daarom maken wij alleen gebruik van de beste apparatuur en software die uitgebreid getest zijn op een dyno.

Het chiptunen van je auto Volvo S90 is legaal. Zolang je binnen alle wettelijke milieu kaders blijft. Het controleren van deze millieu limieten is namelijk bijzonder lastig. De APK is ook niet in staat om dit te toetsen. Hierdoor kunnen wij u niks garanderen op millieu gebied.

Door heel Nederland hebben we locaties. Hieronder ziet u een lijst van de vestigingen Andere plaatsen waar we in de buurt zitten zijn: Rotterdam, Alkmaar en Amsterdam. Dus als u op één van deze plekken woonachtend bent helpen we je ook graag verder met uw auto.

auto laten chippenis bij ons een klaar-terwijl-je-wacht principe

Bij onze stage 1 chiptuning zijn alle reparaties op uw oorspronkelijke ECU zonder uiterlijke modificaties aan uw Volvo S90.

De totale wachttijd is hierdoor beperkt tot een paar uur.

De situatie is anders bij stage 2. Dan maken we een aantal fysieke aanpassingen aan uw Volvo S90 auto en bent u uw auto dus even kwijt.