chiptuning Volkswagen Arteon: maatwerkmogelijkheden gericht op de klant

Wat voor voordelen heeft chiptuning Volkswagen Arteon?

De standaard software in de motor controller van uw Volkswagen Arteon is niet optimaal.Aangezien deze is gemaakt om de performance te halen dat in de brochure staat.

Het laten chiptunen van uw auto is de uitgelezen keuze om uw Volkswagen Arteon auto een groter vermogen te geven.

Door het chiptunen van uw auto  kunnen we binnen een paar uur een vermogensverbetering verwezenlijken van tussen de 15 en 35%.

Terwijl we de brandstofuitstoot tot wel 15% verminderen.

auto chippen zal ervoor zorgen dat het besturen van je auto veel fijner en “krachtiger” aanvoelt, rijden wordt een plezier! Na de chiptuning gaat optrekken veel vlugger, omdat je auto meer vermogen heeft gekregen.

De 4 grootste voordelen​​

Meer vermogen uit uw auto

Beter geluid uit uw Volkswagen

Meer rijplezier uit uw auto​

Brandstofverbruik wordt minder

Hoe werkt het?​

Je maakt een afspraak bij een locatie bij u in de buurt. Dit houdt in dat we uw wagen aansluiten op een accutester. Tijdens het chiptunen is het de bedoeling dat de auto een maximum aan stabiele spanning bekomt, en hiervoor zorgt de batterijtester.

Hierna zal de software van uw Volkswagen Arteon worden uitgelezen, en worden alle bekomen gegevens door ons bewaard. De statistieken worden door onze inhouse Volkswagen Arteon chiptuning engineer onderworpen. Eerdere chiptunes werden door onze chiptuning specialist opgenomen in een database, en dienen als vergelijkpunt met de software van uw Volkswagen Arteon.

Vervolgens pakt hij de versie die het beste bij jouw Volkswagen Arteon auto past en zorgt dat alleen de software verantwoordelijk voor de performance wordt aangepast bij de chiptuning. Elke wagen is, en onze chiptuning gebeurt daarom op maat. Maar wel met gebruik van eerder getunede software.

De software die we gebruiken voor het chippen van uw auto is uitgebreid getest op eenvermogensbank.

We kunnen zo de rijsnelheid en de safety van uw Volkswagen Arteon auto waarborgen. Zonder uw auto voor honderden euro’s te hoeven controleren.

Onze klanten genieten daarom van een chiptuning die goed is voor de portemonnee. Terwijl de kwaliteit goed en meestal beter is dan wanneer je auto in een middagje op een testbank tuned. Wij verkiezen onze eigen software om te chiptunen, omdat deze gedetaileerder is en omdat we ervoor kiezen onze eigen notie te gebruiken tijdens het chiptunen.

Krijg meteen een rapport met het geschatte vermogen na het Volkswagen Arteon chiptunen

Veilige chiptuning:

Diepgaande kennis van de ECU (de computer van je auto) en van uw Volkswagen Arteon

Goede voeding tijdens tijdens de chiptuning

Een back-up van de oude staat

Gebruik van goede tuning files

Vraag een prijsinschatting aan en weet exact wat het grotere vermogen van u Volkswagen Arteon auto kan worden!

De opties voor het tunen van de motor:

Het is voorkomend om de performance van de motor te doen vermeerderen aan de hand van verschillende methodes, en die leggen we hieronder uit:

Methode 1: Volkswagen Arteon OBD chiptuning

Stage 1 chiptuning Volkswagen Arteon is de meest populaire methode van chiptuning. Met obd tuning op maat maken we gebruik van de obd poort in uw auto.

Omdat deze methode weinig kost en ze erg doordacht en hoogstaand is, kiest de klant vaak voor deze optie. Via OBD kan je met name alle onderdelen van je ECU die zorgen zijn voor de performance van uw auto aanpassen. Zonder de Volkswagen Arteon ECU uit elkaar te hoeven halen.

Lees een vraag die we vaak krijgen:

Door het Volkswagen Arteon auto laten chippen krijgt u dus meer vermogen zonder fysieke aanpassingen aan de auto!

Stage 2 chiptuning Volkswagen Arteon

De term chiptunen verhult al wat dit inhoudt. Via deze methode vindt een fysieke verandering van de Volkswagen Arteon auto plaats. Voorbeelden hiervan zijn een sportdemper op de uitlaat van uw Volkswagen Arteon, of een effectievere motor cooling.

Deze manier van tuning kun je ook combineren met chip tunen. Men noemt deze methode ook wel stage 2 chiptuning Volkswagen Arteon. Door de software op punt te zetten én de auto ook fysiek te gaan verbeteren, wordt je wagen optimaal.

Voor wie alles uit hun auto wil halen en wie hiervoor ook bereid is wat meer te betalen, is dit de beste manier.

Kom erachter wat chippen met je auto kan doen:

Gespecialiseerde notie over ECU's

Doordat wij ver reikende kennis hebben over de software van uw Volkswagen Arteon kunnen wij zorgen voor een kwalitatief hoge Volkswagen Arteon chiptuning.

Onze know-how beperkt zich niet enkel tot chiptunen, aangezien we ook specialistisch zijn in verscheidene overige software modificaties zoals bijvoorbeeld roetfilterverwijderingen. Wie koos voor chiptuning bij een andere instantie, kiest er vaak voor om als tweede keus bij ons aan te kloppen, en hiervoor staan we bekend.

ECU chiptuning
Voor het repareren van uw motor computer zijn we in staat om afgesloten onderdelen in de computer aan te passen}

Veel gestelde vragen:

Remappen doen auto producenten wel, maar op een andere manier. Het werkt namelijk zo:

Een auto maker levert hun auto’s in verschillende types. De vermogens en prijs van deze auto types verschillen.
Elk type krijgt ongeveer dezelfde motor, hiermee besparen fabrikanten ontwikkel- en productiekosten.

Deze enkele motor chippen ze vervolgens met verschillende software voor elk auto model. Gelukkig zijn er slimme techneuten achter gekomen dat je deze software ook zonder de auto fabrikant kan veranderen en je auto Volkswagen Arteon kunt remappen. Hierdoor kunnen chiptuning bedrijven veel goedkoper een beter vermogen uit je auto halen.

Ja, doordat je bij het auto chippen zorgt voor een betere verbranding in de motor Verminder je ook het brandstofgebruik. Tot 15% minder brandstofverbruik na het laten chippen van je auto! Mits je je rijstijl hetzelfde houd uiteraard.

Eco tuning is een methode van chiptuning die ook interessant is. Hierbij focussen we ons compleet op brandstofverbruik verminderen en is het aantal toegevoegde vermogen minimaal. Meer informatie over Volkswagen Arteon eco chip tuning voor brandstof besparen.

Verkeerde chiptuning kan zeker slecht zijn voor je auto Volkswagen Arteon. Je kan je ECU (de computer van je auto) beschadigd raken door verkeerd afgestelde apparatuur.
Ook kan er door een slechte brandstof zuurstof verhouding een aantal onderdelen in uw auto beschadigen. Daarom maken wij alleen gebruik van de beste apparatuur en software die uitgebreid getest zijn op een dyno.

Als je binnen alle millieu grenzen blijft is je Volkswagen Arteon chippen legaal. Jammer genoeg is het controleren van de eerder genoemde millieu kaders erg lastig. Ook de APK is niet in staat om dit te toetsen. Voor Mijn Chiptuning is het ook niet mogelijk te graderen dat jij binnen de wettelijke genzen blijft.

Mijn Chiptuning beschikt over meerdere tuning locaties gevestigd door Nederland. Hier beneden ziet u een kaart van onze locaties Er zijn ook andere plaatsen waar we bij in de buurt zitten. Dit zijn: Rotterdam, Alkmaar en Amsterdam. Dus als u op één van deze plekken woonachtend bent helpen we je ook graag verder met uw auto.

U kan rustig blijven zitten tijdens de chip tuning

Chiptuning stage 1 wil bij ons zeggen: het maximum halen uit de Volkswagen Arteon auto, zonder dat hierbij aanpassingen Volkswagen Arteonbaar zijn door het blote oog.

De totale wachttijd is hierdoor beperkt tot een paar uur.

Voor stage 2 tuning is dit niet het geval. Omdat er specifieke uiterlijke modificaties aan de Volkswagen Arteon auto zullen plaatsvinden, moet de klant het voor een vooraf afgesproken tijd zonder auto doen.