chiptuning Toyota IQ: maatwerkmogelijkheden gericht op de klant

Wat voor voordelen heeft tuning Toyota IQ?

Het motormanagementsysteem van uw auto is een standaard software, en deze werkt vaak niet optimaal.De reden hiervoor is dat deze software exact het standaard vermogen moet halen dat in de autobrochure staat opgelijst.

Het chiptunen van uw auto is de uitgelezen optie om uw auto een groter vermogen te geven.

In enkele uren kan je auto door middel van chiptuning wel tussen de 15 à 35% meer vermogen krijgen.

Je auto is krachtiger, en zal tot wel 15% minder benzine verbruiken.

Dag in dag uit zal het autorijden veel fijner en soepeler aanvoelen door de chiptuning. Je Toyota IQ auto zal sneller optrekken en de performance die hij hiervoor aanlevert is veel consequenter.

Voordelen tunen van uw auto:​​

Meer koppel uit uw Toyota

Sportiever geluid

Meer plezier ​

Verlaagd brandstof gebruik van uw Toyota IQ

Hoe werkt het?​

Je maakt een afspraak bij een tuning locatie bij u in de buurt. Dit houdt in dat we uw wagen aansluiten op een accutester. Die zorgt ervoor dat uw Toyota IQ auto op maximale stabiele spanning blijft tijdens de chiptuning.

Daarna gaan we over tot het uitlezen van de Toyota IQ auto om mogelijke errors op te sporen, en bewaren we natuurlijk een reservekopie. De statistieken worden door onze Toyota IQ chiptuning engineer onderworpen. Onze gespecialiseerde engineer beschikt over een chiptuning database en zal de software van uw auto hiermee vergelijken.

Vervolgens neemt hij de versie die het beste bij jouw Toyota IQ auto past en zorgt dat alleen de software verantwoordelijk voor de performance wordt aangepast bij de chiptuning. Elke wagen is, en onze chiptuning gebeurt daarom op maat. Maar wel met gebruik van eerder getunede software.

De getunede software waar op wordt gesteund is bij een testbank meermaals gechecked.

We kunnen zo de snelheid en de safety van uw auto waarborgen. En zo hoeft u geen cash uit te geven aan een controletst van uw Toyota IQ.

Onze klanten genieten daarom van een chiptuning die goed is voor de portemonnee. Een testbank is een veel minder gunstige oplossing om je auto te laten chiptunen. Wij verkiezen onze eigen software om te chiptunen, omdat deze accurater is en omdat we verkiezen onze eigen notie te gebruiken tijdens het proces.

Na het Toyota IQ chiptunen krijgt de klant meteen een uitslag van de geraamde performance van de auto.

Veilige chiptuning door:

Diepgaande kennis van de ECU (de computer van je auto) en van uw Toyota IQ auto

Speciale accu voeding tijdens de chiptuning

We back-uppen uw software eerst

Goede Toyota IQtuning files in gebruik

Ontdek wat chiptuning voor u auto kan doen:

Methodes voor Toyota IQ motor tuning:

Het is voorkomend om de kracht van de motor te doen aangroeien aan de hand van verschillende manieren, en die leggen we hieronder uit:

Stage 1 Toyota IQ OBD chiptuning

op maat ODB chiptuning Toyota IQ is een geliefde methode om je auto te chippen. Bij deze manier wordt gebruik gemaakt van de Obd-poort in de Toyota IQ.

Door dit gemak is deze voordelige methode van auto chiptuning erg geliefd en komt ze veel voor. Via OBD kan je namelijk alle onderdelen van je ECU die verantwoordelijk zijn voor het vermogen van uw Toyota IQ aanpassen. Via deze methode hoef je zelfs de Toyota IQ ECU niet te ontmantelen.

Bekijk een vraag die we vaak krijgen:

Kort gezegd betekent chiptuning een Toyota IQ auto met meer performance, zonder dat je auto er een fysieke make-over voor hoeft te ondergaan!

Toyota IQ chiptuning Stage 2

Het woord chiptunen verhult al wat dit inhoudt. Bij deze methode van Toyota IQ tuning maak je uiterlijke aanpassingen aan de Toyota IQ. Een sport uitlaat of een beter systeem om de motor te koelen, zijn hier enkele voorbeelden van.

Deze vorm van tuning kun je ook combineren met chip tunen. Men noemt deze methode ook wel stage 2 Toyota IQ chiptuning. Door de software op punt te zetten én de auto ook fysiek te gaan verbeteren, wordt je wagen optimaal.

Deze vorm van Toyota IQ chiptuning is voor mensen die het uiterste uit hun auto willen halen en daar ook redelijk budget voor hebben.

Kom erachter wat chiptuning met je auto doet:

Gespecialiseerde notie over ECU's

Wij garanderen u de meest kwalitiatieve services op de markt voor een tuning van uw auto.

Zo doen wij buiten chiptuning Toyota IQ ook verschillende andere software aanpassingen voor auto’s als het verwijderen van roetfilters. We zijn ook een veelgevraagde referentie wanneer het gaat om het repareren van ECU’s die bij een mislukte chiptuning poging stuk zijn gegaan.

ECU chiptuning
Voor het repareren van uw ECU (motor computer) zijn we in staat om beveiligde onderdelen in de computer aan te passen}

Veel gestelde vragen:

Remappen doen de auto makers ook. Dit werkt namelijk zo:

Een producent levert hun auto’s in meerdere types. De modellen verschillen in zowel aantal pk als prijs.
Omdat auto makers niet voor elk type een nieuwe motor kan produceren maken ze één motor voor alle auto modellen.

Ze chippen vervolgens elk type met een andere software zodat ze wel een ander vermogen hebben. Gelukkig zijn er slimme techneuten achter gekomen dat je deze software ook zonder de Toyota IQ producent kan aanpassen en je Toyota IQ kunt remappen. Hierdoor kun je met de juiste apparatuur zonder de auto maker het maximale uit je auto halen.

Zeker, het chippen van je auto zorgt voor een efficiëntere verbranding in de motor. Dit betekent dus niet alleen meer PK’s, maar ook minder brandstofvebruik.. Tot 15% minder brandstofverbruik na het laten chippen van je auto! Zolang je je rijstijl gelijk houd natuurlijk.

Eco tuning is een vorm van chiptuning die ook interessant is. Hierbij focussen we ons volledig op brandstofverbruik verminderen en is het aantal extra vermogen minimaal. Ontdek alles over eco chip tuning Toyota IQ.

Op een verkeerde manier chippen is zeker erg slecht voor je auto. Je kan je ECU (motor computer) beschadigd raken door verkeerd afgestelde apparatuur.
Ook kan er door een verkeerde brandstof zuurstof verhouding een aantal onderdelen in uw auto Toyota IQ kapot maken. Daarom maken wij alleen gebruik van de beste apparatuur en tuning files die uitgebreid getest zijn op een testbank.

Het chiptunen van je auto is legaal. Zolang je binnen alle wettelijke milieu grenzen blijft. Echter is het controleren van deze millieu limieten erg lastig. Ook de Algemene Periodieke Keuring (APK) is niet in de mogelijkheid om dit te toetsen. Hierdoor kunnen wij u niks garanderen op legaliteit.

Door heel het land heeft Mijn Chiptuning chiptuning vestigingen. Onze Mijn Chiptuning locaties kun je hier beneden bekijken Andere plekken waar we in de buurt zitten zijn: Rotterdam, Alkmaar en Amsterdam. Als u dus op zoek bent naar een chiptuning bedrijf in de buurt van deze plaatsen helpen we je graag verder.

U kan rustig blijven zitten tijdens de auto chip tunen

Bij onze stage 1 chiptuning zijn alle reparaties op uw oorspronkelijke ECU zonder uiterlijke aanpassingen aan uw auto.

De totale wachttijd is hierdoor beperkt tot een paar uur.

Stage 2 van de tuning is verschillend. U zal de auto voor bepaalde tijd moeten achterlaten, aangezien er enkele fysieke wijzigingen zullen worden gedaan.

WhatsApp WhatsApp met mij