chiptuning: maatwerkmogelijkheden gericht op de klant

Wat voor voordelen heeft chiptuning SsangYong XLV?

Het motormanagementsysteem van uw SsangYong XLV is een standaard software, en deze werkt vaak niet optimaal.De ECU is afgesteld om een bepaald gestandaardiseerd vermogen te halen, namelijk dat van in de autobrochure.

Het laten chippen van uw auto is de beste keuze om uw auto een groter vermogen te geven.

In enkele uren kan je SsangYong XLV met chiptuning wel tussen de 15 à 35% meer vermogen krijgen.

Je SsangYong XLV auto is krachtiger, en zal tot wel 15% minder benzine verbruiken.

chip tuning zal als gevolg hebben dat het besturen van je auto veel fijner en “krachtiger” aanvoelt, autorijden wordt pure fun! Je SsangYong XLV zal vlotter optrekken en de performance die hij hiervoor aanlevert is veel consequenter.

Voordelen tunen van uw SsangYong XLV:​​

Sportiever karakter uit uw auto

Geluid klinkt mooier

Meer plezier ​

Verlaagd brandstof gebruik

Hoe werkt het?​

Voor stage 1 chippen SsangYong XLV plant u een afspraak bij één van onze tuning locaties bij u in de buurt. Dit houdt in dat we uw wagen aansluiten op een accutester. Tijdens het chiptunen is het de bedoeling dat de SsangYong XLV een maximum aan stabiele spanning bekomt, en hiervoor zorgt de accu controller.

Vervolgens lezen we de software van uw auto uit, en maken we er een backup van. De softwaregegevens worden door onze inhouse SsangYong XLV chiptuning engineer onderworpen. Deze SsangYong XLV ingenieur vergelijkt de statistieken met een database van software versies van eerdere chiptunes.

Vervolgens pakt hij de versie die het beste bij jouw SsangYong XLV auto past en zorgt dat alleen de software verantwoordelijk voor het vermogen wordt aangepast bij de chiptuning SsangYong XLV. Dat houdt m.a.w. maatwerk in passend bij de noden van de auto. Maar wel met gebruik van eerder getunede software.

De getunede software waar op wordt gesteund is bij een testbank meermaals geinspecteerd.

We kunnen zo de rijsnelheid en de veiligheid van uw SsangYong XLV waarborgen. Zonder uw SsangYong XLV auto voor honderden euro’s te moeten controleren.

Dat is de reden waarom wij een voordelige chiptuning kunnen aanbieden aan onze klanten. Terwijl de kwaliteit goed en meestal beter is dan wanneer je SsangYong XLV in een middagje op een vermogensbank tuned. Wij verkiezen onze eigen software om te chiptunen, omdat deze accurater is en omdat we ervoor kiezen onze eigen specialisme te gebruiken tijdens het proces.

Na het SsangYong XLV chiptunen krijgt de klant direct een uitslag van de geraamde performance van de SsangYong XLV auto.

Veilige chiptuning door:

Diepgaande kennis van de motor computer en van uw auto

Speciale accu voeding gedurende de chiptuning

Eerst een goede back-up

Gebruik van goede chiptuning bestanden

Ontdek wat chiptuning voor uw SsangYong XLV auto kan doen:

Verschillende vormen SsangYong XLV motor tuning:

Voor het SsangYong XLV motor vermogen te vergroten zijn verscheidene methodes en dit zijn de manieren die we hieronder uitleggen:

Stage 1 SsangYong XLV OBD chiptuning

OBD chiptuning SsangYong XLV is een geliefde manier om je SsangYong XLV te tunen. Via deze manier heb je de OBD poort, die al in de auto zit, nodig.

Daardoor is dit een goedkope SsangYong XLV chiptuning variant en ook de meest voorkomende. OBD is een manier die via het aanpassen van de ECU een totale impact heeft op de performance van de SsangYong XLV auto. Zonder de SsangYong XLV ECU uit elkaar te hoeven halen.

Lees een vraag die we vaak krijgen:

Door het SsangYong XLV auto laten chippen krijgt u dus meer vermogen zonder fysieke aanpassingen aan de auto!

Chiptuning SsangYong XLV Stage 2

Het woord chiptunen verhult al wat dit betekent. Deze manier houdt in dat er dus een wijziging zal plaatsvinden in hoe de SsangYong XLV auto er in ieder geval onder de motorkap zal uitzien. Voorbeelden hiervan zijn een sportdemper op de uitlaat van uw auto, of een effectievere motor cooling.

Door te kiezen voor tevens fysieke aanpassingen als voor chiptuning kan je het maximale performance van je SsangYong XLV auto behalen. Men noemt deze methode ook wel stage 2 SsangYong XLV chiptuning. Je SsangYong XLV wordt de beste versie die het kan zijn door zowel het uiterlijk te gaan veranderen als de maximale kracht.

Voor wie alles uit hun auto wil halen en wie hiervoor ook bereid is wat meer neer te leggen, is dit de beste manier.

Vraag een prijsinschatting aan en weet precies wat het nieuwe vermogen van u auto kan worden!

Gespecialiseerde know-how over SsangYong XLV ECU's

Doordat wij diepe know-how hebben over de software van uw SsangYong XLV kunnen wij zorgen voor een kwalitatief hoge SsangYong XLV chiptuning.

Wij staan namelijk ook in voor een reeks andere vormen van autosoftware wijzigingen, bijvoorbeeld het wegwerken van roetfilters. Ook worden wij herhaaldelijk gevraagd om ECU’s die bij een eerdere poging tot tuning kapot zijn gegaan, te repareren.

ECU chiptuning
Voor het repareren van uw ECU (motor computer) zijn we in staat om afgesloten onderdelen in de computer aan te passen}

Veel gestelde vragen:

Fabrikanten chiptunen hun auto’s wel. Dit is hoe het werkt:

Auto fabrikanten leveren auto’s in een aantal verschillende typen. De vermogens en prijs van de modellen verschillen.
Elk type krijgt ongeveer dezelfde motor, hiermee besparen fabrikanten ontwikkel- en productiekosten.

Vervolgens chippen ze de motor voor elk model met andere sfotware, zodat ze een ander vermogen hebben. Gelukkig zijn er slimme gasten achter gekomen dat je deze programmatuur ook zonder de SsangYong XLV fabrikant kan aanpassen en je SsangYong XLV kunt chiptunen. Hierdoor kunnen chiptuning bedrijven veel voordeliger een groter aantal pk uit je auto SsangYong XLV halen.

Ja, doordat je bij het SsangYong XLV chippen zorgt voor een betere verbranding in de motor Verminder je ook het brandstofgebruik. Chiptuning kan brandstofverbruik tot wel 15% verminderen! Mits je je rijstijl gelijk houd uiteraard.

Eco tuning is een methode van chiptuning die ook interessant is. Hierbij focussen we ons volledig op brandstofverbruik verminderen en is het aantal extra vermogen minimaal. Voor uitleg over eco chip tuning SsangYong XLV.

Verkeerde chiptuning kan zeker slecht zijn voor je auto. Je kan je motor computer beschadigd raken door verkeerd afgestelde apparatuur.
Ook kan er door een slechte brandstof zuurstof verhouding verschillende componenten in uw auto SsangYong XLV kapot maken. Daarom maken wij alleen gebruik van de beste apparatuur en software die uitgebreid getest zijn op een dyno.

Als je binnen alle millieu grenzen blijft is je auto chippen legaal. Jammer genoeg is het controleren van deze millieu limieten erg moeilijk. Ook de APK is niet in staat om dit te toetsen. Daardoor kunnen wij u niks garanderen op legaliteit.

Wij hebben verschillende vestigingen gevestigd door nederland. Hieronder ziet u een lijst van onze locaties Andere plaatsen waar we in de buurt zitten zijn: Rotterdam, Alkmaar en Amsterdam. Dus als u op één van deze plekken woonachtend bent helpen we je ook graag verder met uw auto.

Klaar terwijl u wacht

Bij onze stage 1 SsangYong XLV chiptuning zijn alle reparaties op uw originele ECU zonder uiterlijke modificaties aan uw SsangYong XLV auto.

Daarom is je auto al getuned in een luttele paar uur, terwijl je rustig wacht!

De situatie is anders bij stage 2. Dan maken we een aantal fysieke aanpassingen aan uw auto en bent u uw SsangYong XLV dus even kwijt.

WhatsApp WhatsApp met mij