chiptuning: elke auto krijgt een klantgerichte en individuele service

Welke positieve aspecten zijn er verbonden aan mijn Smart Crossblade auto chiptunen?

De ecu van uw Smart Crossblade is een standaard software, en deze werkt vaak niet optimaal.De ECU is afgesteld om een specifiek gestandaardiseerd vermogen te behalen, namelijk dat van in de brochure van de auto.

Echter kan uw Smart Crossblade auto vaak vele malen meer dan dit “standaard vermogen” en dit is op te lossen door auto motor tuning.

Door het chippen van uw auto  kunnen we binnen een paar uur een vermogensverbetering verwezenlijken van tussen de 15 en 35%.

Daarbovenop zorgt chiptuning bij ons ervoor dat je tot wel 15% minder benzine zal uitstoten.

auto chip tuning zal ervoor zorgen dat het besturen van je Smart Crossblade auto veel fijner en “sneller” aanvoelt, autorijden wordt pure fun! Doordat de wagen sneller accelereert en veel consequenter is in het leveren van performance.

Voordelen tunen van uw Smart Crossblade:​​

Sneller optrekken uit uw Smart

Sportiever geluid

Meer rijplezier uit uw Smart Crossblade​

Verminderd brandstof gebruik

Hoe gaat dat precies, chippen van een Smart Crossblade?​

We starten het proces met een afspraak bij een locatie bij u in de buurt. We zetten uw auto op een speciale accu controller. Die zorgt ervoor dat uw Smart Crossblade auto op volledige stabiele spanning blijft tijdens de chiptuning.

Vervolgens lezen we de software van uw auto uit, en maken we er een backup van. Daarna wordt uw software gestuurd naar een chiptuning engineer. Daarna verzenden we de software van uw Smart Crossblade aan onze engineer die gespecialiseerd is in merk(naam) tuning. Eerdere chiptunes werden door onze chiptuning ingenieur opgenomen in een database, en dienen als vergelijkpunt met de software van uw Smart Crossblade auto.

De chiptuning engineer kiest de software uit die het meest aansluit bij uw Smart Crossblade, en hij zal uitsluitend de performance opdrijven. Elke wagen is, en onze chiptuning gebeurt daarom op maat. Dat gebeurt wel met ondersteuning van de chiptuning database.

De getunede software waar op wordt gesteund is bij een testbank meermaals gechecked.

We kunnen zo de snelheid en de veiligheid van uw Smart Crossblade auto waarborgen. En zo hoeft u geen cash uit te geven aan een controletst van uw auto.

Onze klanten genieten daarom van een chiptuning die interessant is voor de portemonnee. Terwijl de kwaliteit goed en meestal beter is dan wanneer je Smart Crossblade auto in een middagje op een dyno tuned. Wij verkiezen onze eigen software om te chiptunen, omdat deze accurater is en omdat we verkiezen onze eigen specialisme te gebruiken tijdens het chiptunen.

Na het Smart Crossblade chiptunen krijgt de klant direct een uitslag van de geraamde performance van de Smart Crossblade.

Veilige chiptuning door:

Diepgaande kennis van de motor computer en van uw auto

Speciale voeding tijdens tijdens het chippen

Vooraf een goede kopie van de oude staat van uw Smart Crossblade

Gebruik van beste chiptuning files

Vraag een offerte aan en weet exact wat het grotere vermogen van uw Smart Crossblade wordt!

De opties voor het tunen van de motor:

Het opdrijven van het motorvermogen kan op verschillende methodes, namelijk:

Methode 1: Smart Crossblade OBD chiptuning

OBD chiptuning Smart Crossblade is een geliefde manier om je Smart Crossblade te chippen. Via deze manier heb je de OBD poort, die al in de Smart Crossblade auto zit, nodig.

Daardoor is dit een goedkope Smart Crossblade chiptuning manier en ook de meest voorkomende. OBD zorgt ervoor dat de performance van de Smart Crossblade door een wijziging van het motormanagementsysteem wordt verhoogd. Via deze manier moet je zelfs de Smart Crossblade ECU niet te ontmantelen.

Lees een vraag die we vaak ontvangen:

Beknopt gezegd betekent chiptuning een auto met meer kracht, zonder dat je auto er een fysieke make-over voor hoeft te ondergaan!

Chiptuning Smart Crossblade Stage 2

Met deze term weet je al genoeg. Deze methode houdt in dat er dus een wijziging zal plaatsvinden in hoe de Smart Crossblade er in ieder geval onder de motorkap zal uitzien. Een veel komend voorbeeld is een sport uitlaat of/en betere motorkoeling.

Door te kiezen voor zowel fysieke aanpassingen als voor chiptuning kan je het maximale vermogen van je Smart Crossblade auto behalen. Dit wordt ook wel stage 2 chiptuning Smart Crossblade genoemd. Je Smart Crossblade wordt de beste versie die het kan zijn door zowel het uiterlijk te gaan veranderen als de maximale kracht.

Stage 2 Smart Crossblade chiptuning is weggelegd voor een welgesteld klantenbestand dat hoge eisen stelt aan het vermogen en look van hun auto.

Vraag een prijsopgave aan en weet precies wat het grotere vermogen van u Smart Crossblade wordt!

Gespecialiseerde notie over ECU's

Doordat wij ver reikende kennis hebben over de software van uw Smart Crossblade auto kunnen wij zorgen voor een kwalitatief hoge Smart Crossblade chiptuning.

Wij staan namelijk ook in voor een reeks andere vormen van Smart Crossblade autosoftware modificaties, bijvoorbeeld het verwijderen van roetfilters. Ook worden wij herhaaldelijk gevraagd om ECU’s die bij een vroegeren poging tot tuning kapot zijn gegaan, te repareren.

ECU chiptuning
Voor het repareren van uw ECU (de computer van je auto) zijn we in staat om beveiligde onderdelen in de computer aan te passen}

Veel gestelde vragen:

Chiptunen doen de auto makers ook. Dit is hoe het werkt:

Fabrikanten leveren auto’s in verschillende typen. Deze types hebben verschillende vermogens deze zijn natuurlijk hoger in prijs.
Elk model krijgt ongeveer dezelfde motor, hiermee sparen auto producenten ontwikkel- en productiekosten.

Deze enkele motor chippen ze vervolgens met verschillende software voor elk type auto. Gelukkig zijn er slimme techneuten achter gekomen dat je deze software ook zonder de Smart Crossblade fabrikant kan veranderen en je auto Smart Crossblade kunt remappen. Hierdoor kunnen chiptuning bedrijven veel goedkoper een groter vermogen uit je Smart Crossblade halen.

Zeker, doordat je bij het auto Smart Crossblade chippen zorgt voor een betere verbranding in de motor Verminder je ook het brandstofgebruik. Chiptuning kan brandstofverbruik tot wel 15% verminderen! Mits je je rijstijl hetzelfde houd natuurlijk.

Ook hebben we een speciale vorm van chippen genaamd ECO tuning. Hierbij focussen we ons compleet op brandstofverbruik verminderen en is het aantal toegevoegde vermogen minimaal. Voor informatie over Smart Crossblade eco tuning klik hier.

Op een slechte manier chippen is zeker erg slecht voor je auto. Je kan je ECU (motor computer) beschadigd raken door verkeerd afgestelde apparatuur.
Ook kan er door een verkeerde brandstof zuurstof verhouding meerdere onderdelen in uw auto Smart Crossblade beschadigen. Wij proberen daarom het wiel niet opnieuw uit te vinden en maken gebruik van uitgebreid geteste files. Gemaakt door ervaren chiptuners op een dyno.

Het chippen van je Smart Crossblade is legaal. Zolang je binnen alle door de wet bepaalde milieu grenzen blijft. Het controleren van deze millieu limieten is namelijk bijzonder lastig. De APK is ook niet in staat om dit te toetsen. Voor ons is het ook niet mogelijk te graderen dat jij binnen de wettelijke limieten blijft.

Door heel het land hebben we tuning locaties. Hier beneden is het mogelijk om al onze tuning vestigingen zien: Andere plekken waar we in de buurt zitten zijn: Rotterdam, Alkmaar en Amsterdam. Dus als u op één van deze steden woonachtend bent helpen we je ook graag verder met uw auto.

Klaar terwijl u wacht

Bij onze stage 1 Smart Crossblade chiptuning zijn alle aanpassingen op uw oorspronkelijke ECU zonder fysieke aanpassingen aan uw auto.

De totale wachttijd is hierdoor beperkt tot een paar uur.

Stage 2 van de tuning is verschillend. Dan maken we een aantal fysieke aanpassingen aan uw auto en bent u uw auto dus even kwijt.