chiptuning Skoda Rapid: maatwerkmogelijkheden gericht op de klant

Welke positieve aspecten zijn er verbonden aan mijn Skoda Rapid chiptunen?

Het motormanagementsysteem van uw Skoda Rapid auto is een standaard software, en deze werkt vaak niet optimaal.De reden hiervoor is dat deze software exact het standaard vermogen moet halen dat in de brochure van de wagen staat opgelijst.

Je kunt echt meer kracht halen uit je wagen dan dit voorgeprogrammeerde gestandaardiseerde vermogen, en de oplossing ligt in chippen.

In een paar uur kan je auto met chiptuning wel tussen de 15 à 35% meer performance krijgen.

Terwijl we de brandstofuitstoot tot wel 15% verminderen.

auto chippen zal als gevolg hebben dat het besturen van je Skoda Rapid veel fijner en “sneller” aanvoelt, autorijden wordt pure fun! Doordat de wagen vlugger accelereert en veel consequenter is in het leveren van kracht.

De 4 grootste voordelen​​

Meer koppel

Harder geluid uit uw Skoda

Meer plezier uit uw Skoda Rapid​

Verminderd brandstof gebruik van uw Skoda Rapid

Hoe gaat het in zijn werk?​

Bij stage one tunen Skoda Rapid plant u een afspraak bij één van onze locaties bij u in de buurt. We zetten uw auto op een speciale accu controller. De batterijtester biedt de garantie dat tijdens de chiptuning, de wagen de maximum stabiele spanning behaalt.

Daarna gaan we over tot het uitlezen van de auto om eventuele errors op te sporen, en nemen we uiteraard een reservekopie. De statistieken worden door onze Skoda Rapid chiptuning engineer onderworpen. Onze gespecialiseerde engineer beschikt over een chiptuning database en zal de software van uw Skoda Rapid hiermee vergelijken.

Hierna neemt hij de software compatibel met jouw wagen, en enkel de performance ondergaat een verandering. Een gepersonaliseerde chiptuning op maat voor uw Skoda Rapid auto dus. Dat gebeurt wel met ondersteuning van de chiptuning database.

De software die we benutten voor het chippen van uw Skoda Rapid auto werd uitgebreid getest op eendyno.

We kunnen zo de rijsnelheid en de safety van uw Skoda Rapid auto waarborgen. En zo hoeft u geen geld uit te geven aan een controletst van uw Skoda Rapid.

Hierdoor kunnen wij voordelige chiptuning verstrekken. Een vermogensbank is een veel minder gunstige oplossing om je auto te laten chiptunen. Wij verkiezen onze eigen software om te chiptunen, omdat deze gedetaileerder is en omdat we verkiezen onze eigen specialisme te gebruiken tijdens het chiptunen.

Na het Skoda Rapid chiptunen krijgt de klant meteen een uitslag van de geraamde performance van de Skoda Rapid auto.

Veilige chiptuning door:

Diepgaande kennis van de ECU (de computer van je auto) en van uw Skoda Rapid auto

Goede voeding tijdens tijdens het tunen

Een kopie van de oude staat

Gebruik van goede chiptuning software

Vraag een offerte aan en weet precies wat het nieuwe vermogen van uw Skoda Rapid auto wordt!

Verschillende vormen Skoda Rapid motor tuning:

Het opdrijven van de performance kan op verscheidene manieren, namelijk:

Methode 1: Skoda Rapid OBD chiptuning

Het OBD-chiptuning systeem is wellicht de meest gekende manier voor het Skoda Rapid chippen. Bij deze manier wordt gebruik gemaakt van de Obd-poort in de auto.

Omdat deze methode voordelig is en ze erg efficiënt en hoogstaand is, kiest de klant vaak voor deze optie. OBD is een manier die via het aanpassen van de ECU een totale invloed heeft op de performance van de auto. Via deze methode moet je zelfs de Skoda Rapid ECU niet te ontmantelen.

Klik op de blauwe tekst voor antwoord op de vraag tuning goed of slecht? is een vraag die we vaak gemailt krijgen. Als je op de vraag klikt, kun je ons antwoord lezen.

Je Skoda Rapid ziet er identiek uit, maar de performance werd gemaximaliseerd!

Chiptuning Skoda Rapid Stage 2

De naam zegt het helemaal. Via deze optie vindt een fysieke verandering van de auto plaats. Voorbeelden hiervan zijn een sportdemper op de uitlaat van uw Skoda Rapid, of een effectievere motorkoeling.

Deze manier van tuning kun je ook combineren met chip tunen. Men noemt deze methode ook wel stage 2 chiptuning Skoda Rapid. Door de software op punt te zetten én de auto ook fysiek te gaan verbeteren, wordt je wagen optimaal.

Deze vorm van Skoda Rapid chiptuning is voor klanten die het uiterste uit hun auto willen halen en daar ook behoorlijk budget voor hebben.

Kom erachter wat chiptuning met je auto kan doen:

Gespecialiseerde notie over Skoda Rapid ECU's

Doordat wij diepe know-how hebben over de software van uw Skoda Rapid kunnen wij zorgen voor een kwalitatief hoge chiptuning Skoda Rapid.

Wij staan namelijk ook in voor een reeks andere vormen van Skoda Rapidsoftware wijzigingen, bijvoorbeeld het verwijderen van roetfilters. We zijn ook een veelgevraagde referentie wanneer het gaat om het repareren van ECU’s die bij een gefaalde chiptuning poging kapot zijn gegaan.

ECU chiptuning
Voor het repareren van uw motor computer zijn we zelfs in staat om afgesloten onderdelen in de computer aan te passen}

Veel gestelde vragen:

Chiptunen doen de auto makers ook. Dit is hoe het zit:

Auto fabrikanten leveren auto’s in meerdere modellen. De auto modellen verschillen in zowel vermogen als prijs.
Omdat auto makers niet voor elk type een nieuwe motor kan maken maken ze één motor voor alle auto types.

Vervolgens chippen ze de motor voor elk model met andere sfotware, zodat ze een ander vermogen hebben. Gelukkig zijn er slimme techneuten achter gekomen dat je deze programmatuur ook zonder de auto maker kan aanpassen en je auto kunt remappen. Hierdoor kunnen chiptuning bedrijven veel goedkoper een groter vermogen uit je auto Skoda Rapid halen.

Ja, chiptuning zorgt voor een efficiëntere verbranding in de motor. Dit betekent dus niet alleen meer vermogen, maar ook verminderd brandstofvebruik.. Tot 15% minder brandstofverbruik na het laten chippen van je auto! Dat is alleen niet van toepassing als je na het chiptunen je rijstijl aanzienlijk veranderd.

Eco tuning is een methode van chippen die ook interessant is. Hierbij focussen we ons compleet op brandstofverbruik verminderen en is het aantal extra vermogen minimaal. Ontdek alle info over Skoda Rapid eco chiptuning klik hier.

Verkeerde chiptuning kan zeker erg slecht zijn voor je auto. Door verkeerde apparatuur zou je de ECU (de computer van je Skoda Rapid) beschadigd raken.
Ook kan er door een verkeerde brandstof zuurstof verhouding een aantal onderdelen in uw auto Skoda Rapid beschadigen. Wij proberen daarom het wiel niet opnieuw uit te vinden en maken gebruik van uitgebreid geteste files. Ontwikkeld door ervaren tuners op een testbank.

Als je binnen alle millieu wetten blijft is je Skoda Rapid chippen legaal. Het controleren van deze millieu grenzen is namelijk bijzonder moeilijk. De Algemene Periodieke Keuring (APK) is ook niet in de mogelijkheid om dit te toetsen. Hierdoor kunnen wij u niks garanderen op legaliteit.

Door heel het land hebben we tuning locaties. De Mijn Chiptuning vestigingen kun jij beneden vinden: Er zijn ook andere plekken waar we bij in de buurt zitten. Dit zijn: Rotterdam, Alkmaar en Amsterdam. Dus als u op één van deze plekken woonachtend bent helpen we je ook graag verder met uw auto.

U kan rustig blijven zitten tijdens de auto chip tuning

Chiptuning stage 1 wil bij ons zeggen: het maximum halen uit de Skoda Rapid auto, zonder dat hierbij aanpassingen Skoda Rapidbaar zijn door het blote oog.

Hierdoor zijn we vaak al binnen enkele uren klaar met het tunen van uw Skoda Rapid.

Stage 2 van de tuning is verschillend. U zal de auto voor bepaalde tijd moeten achterlaten, aangezien er enkele fysieke wijzigingen zullen worden gedaan.

WhatsApp WhatsApp met mij