chiptuning: maatwerkmogelijkheden gericht op de klant

Welke positieve aspecten zijn er verbonden aan mijn Skoda Citigo chiptunen?

De ecu software van uw auto is gestandaardiseerd, en wordt helemaal bestuurd door een computer.De reden hiervoor is dat deze software exact het standaard vermogen moet halen dat in de brochure van de wagen staat vermeld.

Echter kan uw auto vaak vele keren meer dan dit “standaard vermogen” en dit is op te lossen door Skoda ecu chiptuning.

Chiptuning bij ons kan ervoor zorgen dat we in twee tot drie uur uw Skoda Citigo auto kunnen voorzien van een performanceverbetering die ligt tussen de 15 en 35%.

Daarbovenop zorgt chiptuning bij ons ervoor dat je tot wel 15% minder uitstoot zal hebben.

auto laten chippen zal als gevolg hebben dat het besturen van je Skoda Citigo veel fijner en “krachtiger” aanvoelt, rijden wordt een plezier! Doordat hij sneller accelereert en veel consequenter is in het leveren van kracht.

De 4 grootste voordelen​​

Sneller optrekken uit uw Skoda

Geluid klinkt harder uit uw auto

Meer rijplezier uit uw auto​

Verminderd brandstof gebruik van uw auto

Hoe gaat dat precies, chippenSkoda Citigo?​

We starten het proces met een afspraak bij een locatie bij u in de buurt. We zullen de kwaliteit van de accu van uw auto nagaan door middel van een accutester. De accu controller biedt de garantie dat tijdens de chiptuning, de wagen de maximum stabiele volt behaalt.

Daarna gaan we over tot het uitlezen van de auto om eventuele foutcodes op te sporen, en bewaren we uiteraard een reservekopie. Daarna wordt uw software gestuurd naar een chiptuning engineer. Daarna sturen we de gegevens van uw Skoda Citigo aan onze ingenieur die gespecialiseerd is in merk(naam) tuning. Onze gespecialiseerde engineer beschikt over een chiptuning database en zal de software van uw auto hiermee vergelijken.

De chiptuning Skoda Citigo engineer kiest de software uit die het meest aansluit bij uw auto, en hij zal uitsluitend de performance opdrijven. Elke wagen is, en onze chiptuning gebeurt daarom op maat. Maar wel met gebruik van eerder getunede software.

De software die we zullen toepassen tijdens het chiptuning proces is erg gedetailleerd onder de loep genomen.

Daardoor kunnen wij snelheid en safety waarborgen. Zo kunt u een paar honderd euro besparen aan uw Skoda Citigo nodeloos te laten nakijken.

Onze klanten genieten daarom van een chiptuning die aangenaam is voor de portemonnee. Terwijl de kwaliteit goed en vaak beter is dan wanneer je auto in een middagje op een vermogensbank tuned. De chiptuning software die wij gebruiken biedt veel meer perspectief op een precieze kennis en werkt veel grondiger.

Krijg direct een rapport met het geschatte vermogen na het Skoda Citigo chiptunen

Onze chiptuning is veilig:

Specialistische kennis

Speciale voeding tijdens gedurende het tunen

We kopiëren uw software eerst

Goede Skoda Citigotuning files in gebruik

Vraag een prijsopgave aan en weet precies wat het grotere vermogen van u Skoda Citigo auto kan worden!

Verschillende vormen Skoda Citigo motor tuning:

Het is mogelijk om de kracht van de motor te doen vermeerderen aan de hand van verschillende manieren, en die leggen we hieronder uit:

Methode 1: Skoda Citigo OBD chiptuning

Stage 1 chiptuning Skoda Citigo is de meest gevraagde methode van chiptuning. Bij deze manier wordt gebruik gemaakt van de OBD-connector in de Skoda Citigo auto.

Omdat deze methode voordelig is en ze erg doordacht en hoogstaand is, kiest de klant vaak voor deze methode. OBD zorgt ervoor dat het vermogen van de Skoda Citigo door een wijziging van het motormanagementsysteem wordt opgedreven. Zonder de Skoda Citigo ECU uit elkaar te hoeven halen.

Klik op de blauwe tekst voor ons antwoord op tuning goed of slecht? is een vraag die we vaak gemailt krijgen. Als je op de link klikt, kun je ons antwoord lezen.

Je Skoda Citigo ziet er gelijk uit, maar de performance werd gemaximaliseerd!

Chiptuning Skoda Citigo Stage 2

De naam zegt het al. Deze manier houdt in dat er dus een wijziging zal plaatsvinden in hoe de auto er in ieder geval onder de motorkap zal uitzien. Voorbeelden hiervan zijn een sportdemper op de uitlaat van uw auto, of een effectievere motorkoeling.

Door te kiezen voor zowel fysieke aanpassingen als voor chiptuning kan je het maximale performance van je Skoda Citigo behalen. Dit wordt ook wel stage 2 chiptuning Skoda Citigo genoemd. Hierbij pas je de Skoda Citigo fysiek aan en de software waardoor je het maximale uit je auto haalt.

Stage 2 chiptuning Skoda Citigo is weggelegd voor een welgesteld klantenbestand dat hoge eisen stelt aan de performance en look van hun auto.

Vraag een prijsinschatting aan en weet precies wat het grotere vermogen van u Skoda Citigo kan worden!

Specialistische ECU programmatuur inzicht

Doordat wij diepe kennis hebben over de software van uw Skoda Citigo auto kunnen wij zorgen voor een kwalitatief hoge chiptuning Skoda Citigo.

Zo doen wij naast Skoda Citigo chiptuning ook diverse andere software aanpassingen voor auto’s als roetfilterverwijderingen. Wie koos voor chiptuning bij een andere instantie, kiest er vaak voor om als tweede keus bij ons aan te kloppen, en hiervoor staan we bekend.

ECU chiptuning
Voor het repareren van uw ECU (de computer van je auto) zijn we ook in staat om afgesloten onderdelen in de computer aan te passen}

Veel gestelde vragen:

Remappen doen de Skoda Citigo fabrikanten ook. Dit werkt namelijk zo:

Auto producenten leveren auto’s in een aantal verschillende typen. De vermogens en prijs van deze auto types verschillen.
Omdat fabrikanten niet voor elk type een nieuwe motor kan maken maken ze een enkele motor voor alle auto types.

Deze enkele motor chippen ze vervolgens met verschillende software voor elk auto model. Gelukkig zijn er slimme techneuten achter gekomen dat je deze software ook zonder de Skoda Citigo producent kan veranderen en je Skoda Citigo kunt remappen. Hierdoor kun je met de juiste apparatuur zonder de auto maker het maximale uit je Skoda Citigo halen.

Zeker, doordat je bij het chippen van je Skoda Citigo zorgt voor een betere verbranding in de motor Verminder je ook het brandstofgebruik. Het auto chippen kan brandstofverbruik tot wel 15% verminderen! Ditgene is alleen niet van toepassing als je na het chiptunen je rijstijl aanzienlijk aanpast.

Eco tuning is een vorm van chippen die ook interessant is. Hierbij concentreren we ons volledig op brandstofverbruik verminderen en is het aantal extra vermogen vaak klein. Voor meer info over Skoda Citigo eco tuning klik hier.

Slechte chiptuning kan zeker slecht zijn voor je auto Skoda Citigo. Door verkeerde apparatuur zou je de ECU (motor computer) beschadigd raken.
Verkeerde lucht brandstof verhoudingen in de software kunnen je Skoda Citigo ook beschadigen. Wij proberen daarom het wiel niet opnieuw uit te vinden en gebruiken uitgebreid geteste software. Ontwikkeld door ervaren tuners op een dyno.

Het chiptunen van je auto Skoda Citigo is legaal. Zolang je binnen alle door de wet bepaalde milieu grenzen blijft. Echter is het controleren van deze millieu limieten erg lastig. De Algemene Periodieke Keuring (APK) is ook niet in de mogelijkheid om dit te toetsen. Daardoor kunnen wij u niks garanderen op millieu gebied.

Door heel Nederland heeft Mijn Chiptuning locaties. Hieronder kunt u al de locaties vinden: Andere steden waar we in de buurt zitten zijn: Rotterdam, Alkmaar en Amsterdam. Dus als u op één van deze plekken woonachtend bent helpen we je ook graag verder met uw auto.

U kan rustig blijven zitten tijdens de auto chip tuning

Stage 1 van de chiptuning houdt in dat er geen uiterlijke transformatie plaatsvindt, maar een wijziging op de standaard ECU.

Daarom is je Skoda Citigo auto al getuned in een luttele paar uur, terwijl je rustig wacht!

Voor stage 2 tuning is dit niet het geval. Dan maken we een aantal fysieke aanpassingen aan uw Skoda Citigo auto en bent u uw Skoda Citigo dus even kwijt.