chiptuning op maat

Welke positieve aspecten zijn er verbonden aan mijn Seat Leon chiptunen?

De standaard software in de motor controller van uw Seat Leon auto is niet optimaal.Aangezien deze is opgesteld om het vermogen te halen dat in de brochure staat.

Het chippen van uw auto is de beste keuze om uw auto een groter vermogen te geven.

Chiptuning bij ons kan ervoor zorgen dat we in twee tot drie uur uw auto kunnen voorzien van een vermogensverbetering die ligt tussen de 15 en 35%.

Je Seat Leon heeft meer kracht, en zal tot wel 15% minder brandstof verbruiken.

auto tuning zal als gevolg hebben dat het besturen van je Seat Leon veel fijner en “sneller” aanvoelt, autorijden wordt pure fun! Doordat de auto sneller optrekt en veel consistenter is in het leveren van vermogen.

De voordelen Seat Leon chiptuning:​​

Sportiever karakter

Geluid klinkt beter

Meer rijplezier ​

Verminderd brandstof gebruik van uw Seat Leon

Hoe gaat dat precies, chippen van een Seat Leon?​

We starten het proces met een afspraak bij een locatie bij u in de omgeving. We zullen de kwaliteit van de accu van uw auto nagaan door middel van een batterijtester. Tijdens het chiptunen is het de bedoeling dat de auto een maximum aan stabiele spanning bekomt, en hiervoor zorgt de batterijtester.

Daarna zal de software van uw Seat Leon worden uitgelezen, en worden alle bekomen gegevens door ons bewaard. Daarna wordt uw software opgestuurd naar een chiptuning Seat Leon engineer. Daarna verzenden we de gegevens van uw Seat Leon auto aan onze engineer die gespecialiseerd is in merk(naam) tuning. Eerdere chiptunes werden door onze chiptuning specialist opgenomen in een database, en dienen als vergelijkpunt met de software van uw auto.

De chiptuning engineer kiest de software uit die het meest aansluit bij uw Seat Leon auto, en hij zal uitsluitend de performance opdrijven. Elke wagen is, en onze chiptuning gebeurt daarom op maat. Dat gebeurt wel met ondersteuning van de chiptuning database.

De getunede software waar op wordt gesteund is bij een vermogensbank meermaals geinspecteerd.

Op die manier wordt de snelheid en de veiligheid van de Seat Leon auto een garantie die wij u kunnen bieden. Zo kunt u een paar honderd euro besparen aan uw Seat Leon nodeloos te laten controleren.

Hierdoor kunnen wij voordelige chiptuning bieden. Terwijl de kwaliteit goed en meestal beter is dan wanneer je auto in een middagje op een vermogensbank tuned. Er zit in onze chiptuning software namelijk veel meer kennis en tijdsbestek.

De klant krijgt à la minute de resultaten van de software ingenieur, namelijk hoeveel hij raamt dat de performance is.

Onze chiptuning is veilig:

Diepgaande kennis van de motor computer en van uw auto

Goede voeding tijdens gedurende het chippen

We back-uppen uw software eerst

Gebruik van goede chiptuning software

Kom erachter wat chippen met je auto kan doen:

De opties voor het tunen van de motor:

Voor het Seat Leon motor vermogen te maximaliseren zijn verschillende manieren en dit zijn de methodes die we hieronder uitleggen:

Methode 1: Seat Leon OBD chiptuning

Het OBD-chiptuning systeem is wellicht de meest gewaardeerde manier voor het Seat Leon chippen. Via deze manier heb je de OBD poort, die al in de Seat Leon auto zit, nodig.

Daardoor is dit een voordelige Seat Leon chiptuning methode en ook de populairste. OBD is een methode die via het bijstellen van de ECU een complete impact heeft op de performance van de auto. OBD is een chiptuning optie waar je de ECU niet nodeloos moet uit elkaar halen.

Lees een vaak vraag:

Door het Seat Leon auto laten chippen krijgt u dus meer vermogen zonder uiterlijke reparaties aan de auto!

Chiptuning Seat Leon Stage 2

Met deze naam weet je al voldoende. Deze manier houdt in dat er dus een verandering zal plaatsvinden in hoe de Seat Leon auto er in ieder geval onder de motorkap zal uitzien. Bijvoorbeeld een sport uitlaat of/en betere motor cooling.

Door te kiezen voor tevens fysieke aanpassingen als voor chiptuning kan je het maximale vermogen van je Seat Leon auto behalen. De term die hiervoor wordt gebruikt is stage 2 Seat Leon chiptuning. Door de software op punt te zetten én de auto ook fysiek te gaan verbeteren, wordt je wagen optimaal.

Stage 2 chiptuning Seat Leon is weggelegd voor een welgesteld klantenbestand dat hoge eisen stelt aan de performance en look van hun Seat Leon auto.

Ontdek wat auto chippen voor u Seat Leon kan doen:

Gespecialiseerde notie over Seat Leon ECU's

Doordat wij ver reikende kennis hebben over de software van uw Seat Leon auto kunnen wij zorgen voor een kwalitatief hoge chiptuning Seat Leon.

Onze know-how beperkt zich niet enkel tot chiptunen, aangezien we ook gespecialiseerd zijn in verschillende overige software aanpassingen zoals bijvoorbeeld roetfilterverwijderingen. Ook worden wij vaak gevraagd om ECU’s die bij een eerdere poging tot tuning kapot zijn gegaan, te repareren.

ECU chiptuning
Voor het repareren van uw motor computer zijn we in staat om beveiligde onderdelen in de computer aan te passen}

Veel gestelde vragen:

Remappen doen auto makers wel, maar op een andere manier. Dit werkt namelijk zo:

Fabrikanten leveren auto’s in verschillende typen. De vermogens en prijs van deze modellen verschillen.
Omdat auto producenten niet voor elk type een nieuwe motor kan maken maken ze een enkele motor voor alle auto modellen.

Vervolgens chippen ze de motor voor elk model met andere sfotware, zodat ze een ander vermogen hebben. Gelukkig zijn er slimme techneuten achter gekomen dat je deze programmatuur ook zonder de Seat Leon fabrikant kan aanpassen en je Seat Leon kunt chiptunen. Hierdoor kun je met de goede apparatuur zonder de Seat Leon fabrikant het maximale uit je auto halen.

Zeker, het auto Seat Leon chippen zorgt voor een efficiëntere verbranding in de motor. Dit betekent dus niet alleen meer vermogen, maar ook verminderd brandstofvebruik.. Tot 15% minder brandstofverbruik na het laten chippen van je auto! Ditgene is echter niet van toepassing als je na het chiptunen je rijstijl aanzienlijk veranderd.

Eco tuning is een vorm van chiptuning die ook interessant is. Hierbij concentreren we ons volledig op brandstofverbruik verminderen en is het aantal toegevoegde vermogen minimaal. Bekijk alle informatie over Seat Leon eco chip tuning klik hier.

Verkeerde chiptuning kan zeker erg slecht zijn voor je auto. Door verkeerde apparatuur zou je de motor computer beschadigd raken.
Ook kan er door een verkeerd afgestelde brandstof zuurstof verhouding een aantal onderdelen in uw Seat Leon kapot maken. Daarom maken wij alleen gebruik van de beste apparatuur en software die uitgebreid getest zijn op een dyno.

Als je binnen alle millieu wetten blijft is chiptuning legaal. Echter is het controleren van de eerder genoemde millieu grenzen erg lastig. Ook de Algemene Periodieke Keuring (APK) is niet in de mogelijkheid om dit te controleren. Hierdoor kunnen wij u niks garanderen op legaliteit.

Mijn Chiptuning beschikt over verschillende chiptuning locaties gevestigd door nederland. Beneden ziet u een kaart van onze vestigingen We zitten ook in de buurt van: Rotterdam, Alkmaar en Amsterdam. Als u dus zoekend bent naar een remapping bedrijf in de buurt van deze locaties helpen we je graag verder.

auto chippenis bij ons een klaar-terwijl-je-wacht principe

Bij onze stage 1 Seat Leon chiptuning zijn alle aanpassingen op uw oorspronkelijke ECU zonder fysieke aanpassingen aan uw auto.

De totale wachttijd is hierdoor beperkt tot een paar uur.

De situatie is anders bij stage 2. Dan maken we een aantal fysieke aanpassingen aan uw Seat Leon en bent u uw Seat Leon dus even kwijt.