chiptuning Seat Exeo: elke Seat Exeo auto krijgt een klantgerichte en individuele service

Ontdek wat chiptuning voor uw auto kan doen:

De standaard software in de Seat Exeo ecu van uw Seat Exeo is niet optimaal.De reden hiervoor is dat deze software exact het standaard vermogen moet halen dat in de autobrochure staat opgelijst.

Je kunt echt meer performance halen uit je wagen dan dit voorgeprogrammeerde gestandaardiseerde vermogen, en de oplossing schuilt in chiptuning.

Door het tunen van uw Seat  kunnen we binnen een paar uur een vermogens verbetering bewerkstelligen van tussen de 15 en 35%.

Daarbovenop zorgt chiptuning bij ons ervoor dat je tot wel 15% minder uitstoot zal hebben.

Dag in dag uit zal het rijden veel fijner en flexibel aanvoelen door de chiptuning. Na de chiptuning gebeurt optrekken een stuk vlugger, omdat je auto meer performance heeft gekregen.

Voordelen tunen van uw auto:​​

Meer vermogen uit uw auto

Geluid klinkt harder uit uw auto

Comfortabeler rijden​ met uw Seat Exeo​

Brandstofverbruik wordt minder van uw auto

Hoe gaat het in zijn werk?​

Voor stage 1 tunen Seat Exeo plant u een afspraak bij één van onze tuning locaties bij u in de buurt. We zullen de kwaliteit van de accu van uw auto nagaan door middel van een accu controller. De accu controller biedt de garantie dat tijdens de chiptuning, de wagen de hoogste stabiele volt behaalt.

Daarna gaan we over tot het uitlezen van de auto om mogelijke errors op te sporen, en bewaren we natuurlijk een reservekopie. Daarna wordt uw software opgestuurd naar een chiptuning Seat Exeo specialist. Daarna verzenden we de software van uw Seat Exeo aan onze engineer die gespecialiseerd is in auto’s chippen. Onze gespecialiseerde engineer beschikt over een chiptuning database en zal de software van uw Seat Exeo hiermee vergelijken.

De chiptuning Seat Exeo engineer kiest de software uit die het meest aansluit bij uw Seat Exeo, en hij zal uitsluitend de performance opdrijven. Elke wagen is, en onze chiptuning gebeurt daarom op maat. Dat gebeurt wel met ondersteuning van de chiptuning database.

De software die we gebruiken voor het chippen van uw Seat Exeo auto werd uitgebreid gecontroleerd op eenvermogensbank.

Hierdoor kunnen wij tempo en veiligheid beloven. Zo kunt u een paar honderd euro uitsparen aan uw Seat Exeo nodeloos te laten controleren.

Hierdoor kunnen wij voordelige chiptuning verstrekken. Een vermogensbank is een veel minder gunstige oplossing om je auto te laten chiptunen. Wij verkiezen onze eigen software om te chiptunen, omdat deze gedetaileerder is en omdat we verkiezen onze eigen notie te gebruiken tijdens het proces.

Na het Seat Exeo chiptunen krijgt de klant meteen een uitslag van de geraamde performance van de auto.

Onze chiptuning is veilig:

Diepgaande kennis van de ECU (de computer van je auto) en van uw auto

Speciale accu voeding tijdens de chiptuning

Eerst een goede back-up

Gebruik van goede Seat Exeo chiptuning files

Ontdek wat het chippen voor u Seat Exeo auto kan doen:

Methodes voor Seat Exeo motor tuning:

Voor het Seat Exeo motor vermogen te vergroten zijn meerdere methodes en dit zijn de methodes die we hieronder uitleggen:

Methode 1: Seat Exeo OBD chiptuning

Het OBD-chiptuning systeem is allicht de meest gekende manier voor het Seat Exeo chippen. Bij deze methode wordt gebruik gemaakt van de Obd-poort in de auto.

Hierdoor is dit een voordelige Seat Exeo chiptuning methode en ook de populairste. OBD is een methode die via het bijstellen van de ECU een complete impact heeft op de performance van de Seat Exeo auto. OBD is een chiptuning methode waar je de ECU niet nodeloos moet uit elkaar halen.

Klik op de vraag om ons antwoord te lezen “tuning goed of slecht” is een vraag die we vaak gemailt krijgen. Als je op de blauwe tekst klikt, kun je ons antwoord lezen.

Kort gezegd betekent chiptuning een Seat Exeo met meer performance, zonder dat je Seat Exeo auto er een fysieke make-over voor hoeft te ondergaan!

Stage 2 chiptuning Seat Exeo

Het woord chiptunen verhult al wat dit inhoudt. Via deze optie vindt een fysieke verandering van de Seat Exeo plaats. Een sportuitlaatdemper of een beter systeem om de motor te koelen, zijn hier enkele voorbeelden van.

Door te kiezen voor tevens fysieke reparaties als voor chiptuning kan je het maximale vermogen van je auto behalen. Dit wordt ook wel stage 2 Seat Exeo chiptuning genoemd. Hierbij pas je de Seat Exeo auto fysiek aan en de software waardoor je het maximale uit je Seat Exeo haalt.

Stage 2 Seat Exeo chiptuning is weggelegd voor een welgesteld klantenbestand dat hoge eisen stelt aan het vermogen en look van hun auto.

Ontdek wat auto chip tunen voor uw Seat Exeo kan doen:

Specialistische ECU software inzicht

Doordat wij diepe know-how hebben over de software van uw Seat Exeo auto kunnen wij zorgen voor een kwalitatief hoge chiptuning Seat Exeo.

Wij staan namelijk ook in voor een reeks andere vormen van Seat Exeosoftware wijzigingen, bijvoorbeeld het wegwerken van roetfilters. We zijn ook een veelgevraagde referentie wanneer het gaat om het herstellen van ECU’s die bij een gefaalde chiptuning poging kapot zijn gegaan.

ECU chiptuning
Bij reparaties kunnen we zelfs de afgesloten onderdelen van de ECU (motor computer) in uw auto aanpassen. afgesloten onderdelen in de computer aan te passen}

Veel gestelde vragen:

Chippen doen de Seat Exeo producenten ook. Dit is hoe het werkt:

Auto fabrikanten leveren auto’s in verschillende modellen. Deze auto modellen hebben verschillende vermogens deze zijn uiteraard hoger in prijs.
Fabrikanten maken om kosten en tijd te besparen een enkele motor voor al deze typen.

Deze enkele motor chippen ze vervolgens met verschillende software voor elk auto model. Gelukkig zijn er slimme koppen achter gekomen dat je deze programmatuur ook zonder de auto fabrikant kan veranderen en je auto Seat Exeo kunt remappen. Hierdoor kunnen chiptuning bedrijven veel voordeliger een groter vermogen uit je Seat Exeo halen.

Ja, het auto Seat Exeo chippen zorgt voor een betere verbranding in je motor. Dit betekent dus niet alleen meer PK’s, maar ook verminderd brandstofvebruik.. Chiptuning kan brandstofverbruik tot wel 15% verminderen! Mits je je rijstijl gelijk houd uiteraard.

Eco tuning is een manier van chippen die ook interessant is. Hierbij focussen we ons compleet op brandstofverbruik verminderen en is het aantal toegevoegde vermogen vaak klein. Zie hier alles over eco chiptuning Seat Exeo.

Amateuristische chiptuning kan zeker erg slecht zijn voor je auto Seat Exeo. Je kan je motor computer beschadigd raken door verkeerd afgestelde apparatuur.
Ook kan er door een slechte brandstof zuurstof verhouding meerdere componenten in uw auto beschadigen. Daarom maken wij alleen gebruik van de beste apparatuur en software die uitgebreid getest zijn in een lab.

Het chiptunen van je auto Seat Exeo is legaal. Zolang je binnen alle wettelijke milieu grenzen blijft. Het controleren van deze millieu limieten is namelijk bijzonder moeilijk. De APK is ook niet in staat om dit te toetsen. Hierdoor kunnen wij u niks garanderen op millieu gebied.

Mijn Chiptuning heeft verschillende tuning locaties gevestigd door Nederland. Hieronder ziet u een overzicht van de locaties Er zijn ook andere steden waar we bij in de buurt zitten. Dit zijn: Rotterdam, Alkmaar en Amsterdam. Dus als u op één van deze plekken woonachtend bent helpen we je ook graag verder met uw auto.

auto chip tunenis bij ons een klaar-terwijl-je-wacht principe

Chiptuning stage 1 wil bij ons zeggen: het maximum halen uit de auto, zonder dat hierbij veranderingen Seat Exeobaar zijn door het blote oog.

Daarom is je auto al getuned in een luttele paar uur, terwijl je rustig wacht!

Voor stage 2 tuning is dit niet het geval. Dan maken we een aantal fysieke aanpassingen aan uw auto en bent u uw Seat Exeo auto dus even kwijt.