chiptuning Seat Arosa: maatwerkmogelijkheden gericht op de klant

Ontdek wat chiptuning voor uw auto kan doen:

De ecu software van uw Seat Arosa auto is standaard ingesteld, en wordt helemaal bestuurd door een computer.De reden hiervoor is dat deze software exact het standaard vermogen moet halen dat in de brochure van de wagen staat opgelijst.

Je kunt echt meer power halen uit je auto dan dit voorgeprogrammeerde gestandaardiseerde vermogen, en de oplossing ligt in software tunen.

In enkele uren kan je Seat Arosa door chiptuning wel tussen de 15 à 35% meer performance krijgen.

Terwijl we de brandstofuitstoot tot wel 15% verminderen.

Dag in dag uit zal het autorijden veel fijner en flexibel aanvoelen als gevolg van de chiptuning. Na de chiptuning gebeurt accelereren veel sneller, omdat je Seat Arosa meer performance heeft gekregen.

De voordelen auto chiptuning:​​

Meer koppel uit uw Seat

Harder geluid uit uw auto

Meer rijplezier ​

Minder brandstof gebruik van uw Seat Arosa

Hoe gaat dat precies, chippen van een Seat Arosa?​

We beginnen het proces met een afspraak bij een locatie bij u in de omgeving. We zetten uw auto op een speciale batterijtester. De batterijtester biedt de garantie dat tijdens de chiptuning, de wagen de hoogste stabiele spanning behaalt.

Vervolgens lezen we de software van uw auto uit, en maken we er een reservekopie van. De softwaregegevens worden door onze Seat Arosa chiptuning engineer onderworpen. Eerdere chiptunes werden door onze chiptuning specialist opgenomen in een database, en dienen als vergelijkpunt met de software van uw Seat Arosa auto.

Vervolgens pakt hij de versie die het beste bij jouw Seat Arosa auto past en zorgt dat alleen de software verantwoordelijk voor het vermogen wordt aangepast bij de chiptuning Seat Arosa. Elke wagen is, en onze chiptuning gebeurt daarom op maat. Dat gebeurt wel met ondersteuning van de chiptuning database.

De getunede software waar op wordt gesteund is bij een vermogensbank meermaals geinspecteerd.

Op die manier wordt de speed en de safety van de Seat Arosa auto een garantie die wij u kunnen bieden. Zonder uw auto voor honderden euro’s te moeten testen.

Onze klanten genieten daarom van een chiptuning die aangenaam is voor de portemonnee. Je auto in enkele uren laten chiptunen door middel van eenvermogensbank biedt veel minder garantie op degelijk maatwerk. Er zit in onze chiptuning software namelijk veel meer kennis en tijd.

Krijg direct een rapport met het geschatte vermogen na het Seat Arosa chiptunen

Veilige chiptuning door:

Diepgaande kennis van de motor computer en van uw auto

Goede voeding tijdens tijdens de chiptuning

Een back-up van de oude staat

Gebruik van goede chiptuning bestanden

Kom erachter wat chippen met je auto doet:

De opties voor het tunen van de motor:

Het opdrijven van het motorvermogen kan op verscheidene methodes, namelijk:

Methode 1: Seat Arosa OBD chiptuning

OBD tuning op maat Seat Arosa is een geliefde manier om je Seat Arosa te chiptunen. Bij deze methode wordt gebruik gemaakt van de Obd-poort in de auto.

Omdat deze methode weinig kost en ze erg doordacht en hoogstaand is, kiest de klant vaak voor deze methode. OBD is een manier die via het aanpassen van de ECU een complete invloed heeft op de performance van de auto. Zonder de Seat Arosa ECU uit elkaar te hoeven halen.

Antwoord op een vraag die we vaak ontvangen:

Door het Seat Arosa auto laten chippen krijgt u dus meer vermogen zonder fysieke reparaties aan de auto!

Stage 2 chiptuning Seat Arosa

De term chiptunen verhult al wat dit inhoudt. Via deze methode vindt een fysieke verandering van de auto plaats. Voorbeelden hiervan zijn een sportdemper op de uitlaat van uw Seat Arosa, of een effectievere motorkoeling.

Door te kiezen voor tevens fysieke reparaties als voor chiptuning kan je het maximale performance van je Seat Arosa auto behalen. Dit wordt ook wel stage 2 Seat Arosa chiptuning genoemd. Door de software op punt te zetten én de auto ook fysiek te gaan verbeteren, wordt je wagen optimaal.

Deze vorm van Seat Arosa chiptuning is voor mensen die het uiterste uit hun auto willen halen en daar ook behoorlijk budget voor hebben.

Ontdek wat auto chip tunen voor uw auto kan doen:

Gespecialiseerde kennis over Seat Arosa ECU software: onze plus

Omdat we gespecialiseerd zijn in ECU software zijn onze diensten een garantie op hoogstaande autotuning.

Wij staan namelijk ook in voor een reeks andere vormen van autosoftware modificaties, bijvoorbeeld het verwijderen van roetfilters. Ook worden wij regelmatig gevraagd om ECU’s die bij een vroegeren poging tot tuning stuk zijn gegaan, te repareren.

ECU chiptuning
Voor het repareren van uw motor computer zijn we in staat om beveiligde onderdelen in de computer aan te passen}

Veel gestelde vragen:

Chiptunen doen auto makers wel, maar op een andere manier. Het werkt namelijk zo:

Fabrikanten leveren auto’s in meerdere typen. De auto types verschillen in zowel vermogen als kosten.
Omdat auto fabrikanten niet voor elk model een nieuwe motor kan ontwikkelen maken ze één motor voor alle modellen.

Deze enkele motor chippen ze vervolgens met verschillende software voor elk auto model. Gelukkig zijn er slimme koppen achter gekomen dat je deze programmatuur ook zonder de Seat Arosa fabrikant kan veranderen en je auto kunt chippen. Hierdoor kunnen chiptuning bedrijven veel goedkoper een groter vermogen uit je auto Seat Arosa halen.

Ja, doordat je bij het auto Seat Arosa chippen zorgt voor een betere verbranding in de motor Verminder je ook het brandstofgebruik. Tot 15% minder brandstofverbruik na het laten chippen van je Seat Arosa! Dit is alleen niet van toepassing als je na het chippen van je Seat Arosa je rijstijl aanzienlijk aanpast.

Eco tuning is een methode van chippen die ook interessant is. Hierbij concentreren we ons volledig op brandstofverbruik verminderen en is het aantal extra vermogen vaak klein. Ontdek alle informatie over eco chip tuning Seat Arosa.

Op een slechte manier chippen is zeker erg slecht voor je auto. Je kan je ECU (motor computer) beschadigd raken door slechte apparatuur.
Verkeerde lucht brandstof verhoudingen in de programmatuur kunnen je auto ook beschadigen. Daarom maken wij alleen gebruik van de beste apparatuur en tuning files die uitgebreid getest zijn op een dyno.

Het chippen van je Seat Arosa is legaal. Zolang je binnen alle wettelijke milieu kaders blijft. Echter is het controleren van de eerder genoemde millieu limieten erg lastig. Ook de Algemene Periodieke Keuring (APK) is niet in staat om dit te toetsen. Daardoor kunnen wij u niks garanderen op legaliteit.

Door heel Nederland heeft Mijn Chiptuning chiptuning vestigingen. Beneden ziet u een overzicht van onze tuning locaties Er zijn ook andere plaatsen waar we bij in de buurt zitten. Dit zijn: Rotterdam, Alkmaar en Amsterdam. Als u dus op zoek bent naar een motor tuning bedrijf in de buurt van deze plaatsen zijn we je graag van dienst.

U kan rustig blijven zitten tijdens de chip tuning

Bij onze stage 1 Seat Arosa chiptuning zijn alle aanpassingen op uw oorspronkelijke ECU zonder uiterlijke modificaties aan uw Seat Arosa auto.

De totale wachttijd is hierdoor beperkt tot een paar uur.

De situatie is anders bij stage 2. Dan maken we een aantal fysieke aanpassingen aan uw Seat Arosa en bent u uw auto dus even kwijt.