chiptuning Seat Altea / XL: maatwerkmogelijkheden gericht op de klant

Ontdek wat chiptuning voor uw auto kan doen:

De ecu software van uw Seat Altea / XL auto is gestandaardiseerd, en wordt volledig bestuurd door een computer.Aangezien deze is gemaakt om het vermogen te halen dat in de brochure staat.

Je kunt echt meer kracht halen uit je wagen dan dit voorgeprogrammeerde gestandaardiseerde vermogen, en de oplossing schuilt in motor tunen.

In een paar uur kan je auto door middel van chiptuning wel tussen de 15 à 35% meer performance krijgen.

Daarbovenop zorgt chiptuning bij ons ervoor dat je tot wel 15% minder benzine zal uitstoten.

Dag in dag uit zal het rijden veel fijner en gesmeerd aanvoelen door de chiptuning. Je Seat Altea / XL zal rapper accelereren en de performance die hij hiervoor geeft is veel consequenter.

De 4 grootste voordelen​​

Sneller optrekken uit uw Seat

Sportiever geluid uit uw Seat

Comfortabeler rijden​​

Minder brandstof gebruik van uw auto

Hoe gaat dat precies, remappenSeat Altea / XL?​

Bij stage 1 chippen Seat Altea / XL plant u een afspraak bij één van onze locaties bij u in de buurt. We zetten uw auto op een speciale accu controller. Die garandeert dat uw auto op volledige stabiele spanning blijft tijdens de chiptuning.

Daarna zal de software van uw Seat Altea / XL auto worden uitgelezen, en worden alle bekomen gegevens door ons bewaard. Hierna wordt uw software gestuurd naar een chiptuning Seat Altea / XL specialist. Daarna sturen we de gegevens van uw Seat Altea / XL auto aan onze engineer die gespecialiseerd is in chiptuning. Eerdere chiptunes werden door onze chiptuning ingenieur opgenomen in een database, en dienen als vergelijkpunt met de software van uw Seat Altea / XL auto.

Vervolgens pakt hij de versie die het beste bij jouw Seat Altea / XL past en zorgt dat alleen de software verantwoordelijk voor de performance wordt aangepast bij de chiptuning. Elke wagen is, en onze chiptuning gebeurt daarom op maat. Dat gebeurt wel met ondersteuning van de chiptuning database.

De getunede software waar op wordt gesteund is bij een vermogensbank meermaals gechecked.

Op die manier wordt de speed en de safety van de Seat Altea / XL auto een garantie die wij u kunnen geven. Zonder uw auto voor honderden euro’s te moeten testen.

Hierdoor kunnen wij goedkope chiptuning verstrekken. Je Seat Altea / XL in enkele uren laten chiptunen door middel van eentestbank biedt veel minder garantie op precies maatwerk. De chiptuning software die wij gebruiken biedt veel meer perspectief op een precieze kennis en werkt veel diepgaander.

Na het Seat Altea / XL chiptunen krijgt de klant direct een uitslag van de geraamde performance van de auto.

Veilige chiptuning door:

Specialistische kennis

Speciale accu voeding gedurende het tunen

We back-uppen uw software eerst

Gebruik van beste tuning files

Vraag een prijsinschatting aan en weet precies wat het nieuwe vermogen van uw Seat Altea / XL wordt!

Methodes voor Seat Altea / XL motor tuning:

Het opdrijven van de performance kan op diverse methodes, namelijk:

Stage 1 Seat Altea / XL OBD chiptuning

OBD tuning op maat Seat Altea / XL is een veelvoorkomende methode om je Seat Altea / XL te chippen. Bij deze methode wordt gebruik gemaakt van de OBD-connector in de auto.

Omdat deze methode weinig kost en ze erg doordacht en gerespecteerd is, kiest de klant vaak voor deze methode. OBD is een methode die via het aanpassen van de ECU een totale impact heeft op de kracht van de Seat Altea / XL. Via deze methode hoef je zelfs de Seat Altea / XL ECU niet te ontmantelen.

Klik op de link voor ons antwoord op “tuning goed of slecht” is een vraag die we vaak ontvangen. Als je op de link klikt, kun je ons antwoord lezen.

Je auto ziet er identiek uit, maar de performance werd gemaximaliseerd!

Seat Altea / XL chiptuning Stage 2

Met deze term weet je al alles. Deze manier houdt in dat er dus een verandering zal plaatsvinden in hoe de Seat Altea / XL er in ieder geval onder de motorkap zal uitzien. Een veel komend voorbeeld is een sport uitlaat of/en betere motorkoeling.

Door te kiezen voor tevens fysieke reparaties als voor chiptuning kan je het maximale performance van je Seat Altea / XL behalen. De term die hiervoor wordt gebruikt is stage 2 Seat Altea / XL chiptuning. Door de software op punt te zetten én de auto ook fysiek te gaan verbeteren, wordt je wagen optimaal.

Stage 2 Seat Altea / XL chiptuning is weggelegd voor een welgesteld klantenbestand dat hoge eisen stelt aan de performance en look van hun Seat Altea / XL.

Kom erachter wat chippen met je auto kan doen:

Specialistische ECU programmatuur inzicht

Omdat we gespecialiseerd zijn in ECU software zijn onze services een garantie op de beste autotuning.

Wij staan namelijk ook in voor een reeks andere vormen van autosoftware modificaties, bijvoorbeeld het elimineren van roetfilters. Ook worden wij herhaaldelijk gevraagd om ECU’s die bij een vroegeren poging tot tuning stuk zijn gegaan, te repareren.

ECU chiptuning
Voor het repareren van uw ECU (motor computer) zijn we ook in staat om afgesloten onderdelen in de computer aan te passen}

Veel gestelde vragen:

Chiptunen doen de Seat Altea / XL fabrikanten ook. Dit zit namelijk zo:

Een auto maker levert hun auto’s in meerdere types. Deze auto modellen hebben verschillende vermogens snellere modellen zijn natuurlijk hoger in prijs.
Auto fabrikanten maken om kosten en tijd te sparen een enkele motor voor al deze modellen.

Deze enkele motor chippen ze vervolgens met verschillende software voor elk auto model. Gelukkig zijn er slimme gasten achter gekomen dat je deze programmatuur ook zonder de Seat Altea / XL fabrikant kan aanpassen en je auto kunt chippen. Door deze uitvinding kun je met de geschikte apparatuur zonder de auto maker het maximale uit je auto halen.

Zeker, je Seat Altea / XL chippen zorgt voor een betere verbranding in de motor. Dit betekent dus niet alleen meer vermogen, maar ook verminderd brandstofvebruik.. Tot 15% minder brandstofverbruik na het chippen van je Seat Altea / XL! Zolang je je rijstijl gelijk houd natuurlijk.

Eco tuning is een vorm van chippen die ook interessant is. Hierbij focussen we ons volledig op brandstofverbruik verminderen en is het aantal toegevoegde vermogen minimaal. Bekijk alles over Seat Altea / XL eco chiptuning klik hier.

Verkeerde chiptuning kan zeker slecht zijn voor je auto. Door slechte apparatuur zou je de ECU (de computer van je auto Seat Altea / XL) beschadigd raken.
Slechte lucht brandstof verhoudingen in de programmatuur kunnen je motor ook beschadigen. Wij proberen daarom het wiel niet opnieuw uit te vinden en gebruiken uitgebreid geteste software. Geschreven door ervaren tuners op een testbank.

Als je binnen alle millieu grenzen blijft is je auto chippen legaal. Het controleren van deze millieu limieten is namelijk bijzonder moeilijk. Ook de APK is niet in de mogelijkheid om dit te toetsen. Daardoor kunnen wij u niks garanderen op legaliteit.

Door heel Nederland hebben we chiptuning vestigingen. Hier beneden kunt u al onze tuning vestigingen vinden:Er zijn ook andere plaatsen waar we bij in de buurt zitten. Dit zijn: Wognum, Berkhout, Nibbixwoud, Westwoud, Midwoud, Molenbuurt, Avenhorn, De Goorn, Hoogkarspel, Abbekerk. Als u dus zoekend bent naar een chiptuning bedrijf in de omgeving van deze plaatsen zijn we je graag van dienst.

auto tuningis bij ons een klaar-terwijl-je-wacht principe

Bij onze stage 1 chiptuning zijn alle aanpassingen op uw oorspronkelijke ECU zonder uiterlijke aanpassingen aan uw auto.

De totale wachttijd is hierdoor beperkt tot een paar uur.

Voor stage 2 tuning is dit niet het geval. Dan maken we een aantal fysieke aanpassingen aan uw Seat Altea / XL auto en bent u uw Seat Altea / XL auto dus even kwijt.

WhatsApp WhatsApp met mij