chiptuning Seat Altea FreeTrack: maatwerkmogelijkheden gericht op de klant

Ontdek wat chiptuning voor uw Seat Altea FreeTrack auto kan doen:

Het motormanagementsysteem van uw auto is een standaard software, en deze werkt vaak niet optimaal.De reden hiervoor is dat deze software exact het standaard vermogen moet halen dat in de brochure van de wagen staat vermeld.

Je kunt echt meer performance halen uit je auto dan dit voorgeprogrammeerde gestandaardiseerde vermogen, en de oplossing ligt in auto chippen.

Chiptuning bij ons kan ervoor zorgen dat we in een paar uur uw Seat Altea FreeTrack kunnen voorzien van een performanceverbetering die ligt tussen de 15 en 35%.

Daarbovenop zorgt chiptuning bij ons ervoor dat je tot wel 15% minder uitstoot zal hebben.

auto laten chippen zal als gevolg hebben dat het besturen van je Seat Altea FreeTrack auto veel fijner en “sneller” aanvoelt, autorijden wordt pure fun! Je Seat Altea FreeTrack auto zal vlotter accelereren en het vermogen die hij hierbij levert is veel consistenter.

De 4 grootste voordelen​​

Meer PK's

Geluid klinkt beter

Meer plezier ​

Minder brandstof gebruik van uw auto

Hoe werkt het?​

We beginnen het proces met een afspraak bij een locatie bij u in de omgeving. Dit houdt in dat we uw wagen aansluiten op een batterijtester. Tijdens het chiptunen is het de bedoeling dat de Seat Altea FreeTrack auto een maximum aan stabiele volt bekomt, en hiervoor zorgt de accu controller.

Vervolgens lezen we de software van uw auto uit, en maken we er een backup van. De softwaregegevens worden door onze inhouse Seat Altea FreeTrack chiptuning engineer onderworpen. Deze Seat Altea FreeTrack ingenieur vergelijkt de software met een database van software versies van eerdere chiptunes.

Hierna neemt hij de software compatibel met jouw wagen, en enkel de performance ondergaat een modificatie. Een gepersonaliseerde chiptuning op maat voor uw Seat Altea FreeTrack dus. Dat gebeurt wel met ondersteuning van de chiptuning database.

De software die we zullen benutten tijdens het chiptuning proces is erg gedetailleerd onder de loep genomen.

Op die manier wordt de snelheid en de safety van de Seat Altea FreeTrack een garantie die wij u kunnen geven. En zo hoeft u geen geld uit te geven aan een controletst van uw auto.

Onze klanten genieten daarom van een chiptuning die goed is voor de portemonnee. Je Seat Altea FreeTrack in enkele uren laten chiptunen door middel van eendyno biedt veel minder garantie op degelijk maatwerk. Er zit in onze chiptuning software namelijk veel meer kennis en tijdsbestek.

De klant krijgt à la minute de resultaten van de software ingenieur, namelijk hoeveel hij raamt dat het vermogen is.

Veilige chiptuning door:

Specialistische kennis

Goede voeding tijdens gedurende het chippen

We kopiëren uw software eerst

Gebruik van goede Seat Altea FreeTrack tuning files

Ontdek wat chiptuning voor uw Seat Altea FreeTrack auto kan doen:

Verschillende vormen Seat Altea FreeTrack motor tuning:

Voor het Seat Altea FreeTrack motor vermogen te maximaliseren zijn verschillende manieren en dit zijn de methodes die we hieronder uit de doeken doen:

Methode 1: Seat Altea FreeTrack OBD chiptuning

OBD tuning op maat Seat Altea FreeTrack is een populaire methode om je Seat Altea FreeTrack auto te tunen. Met obd chiptuning maken we gebruik van de obd connector in uw auto.

Daardoor is dit een voordelige Seat Altea FreeTrack chiptuning variant en ook de meest voorkomende. Via OBD kan je namelijk alle onderdelen van je ECU die zorgen zijn voor de performance van uw auto aanpassen. Zonder de Seat Altea FreeTrack ECU uit elkaar te hoeven halen.

Klik op de link voor ons antwoord op tuning goed of slecht? is een vraag die we vaak gesteld krijgen. Als je op de vraag klikt, kun je ons antwoord lezen.

Beknopt gezegd betekent chiptuning een Seat Altea FreeTrack met meer performance, zonder dat je Seat Altea FreeTrack auto er een transformatie voor hoeft te ondergaan!

Stage 2 Seat Altea FreeTrack chiptuning

Met deze term weet je al genoeg. Via deze methode vindt een fysieke verandering van de auto plaats. Voorbeelden hiervan zijn een sportdemper op de uitlaat van uw auto, of een effectievere motorkoeling.

Deze vorm van tuning kun je ook combineren met chip tunen. Dit wordt ook wel stage 2 chiptuning Seat Altea FreeTrack genoemd. Je Seat Altea FreeTrack auto wordt de meest optimale versie die het kan zijn door zowel het uiterlijk te gaan veranderen als de maximale kracht.

Deze vorm van Seat Altea FreeTrack chiptuning is voor klanten die het uiterste uit hun auto willen halen en daar ook behoorlijk budget voor hebben.

Vraag een prijsinschatting aan en weet exact wat het grotere vermogen van uw Seat Altea FreeTrack auto kan worden!

Gespecialiseerde notie over ECU's

Doordat wij ver reikende know-how hebben over de software van uw Seat Altea FreeTrack auto kunnen wij zorgen voor een kwalitatief hoge Seat Altea FreeTrack chiptuning.

Wij staan namelijk ook in voor een reeks andere vormen van Seat Altea FreeTracksoftware wijzigingen, bijvoorbeeld het elimineren van roetfilters. Ook worden wij dikwijls gevraagd om ECU’s die bij een eerdere poging tot tuning stuk zijn gegaan, te herstellen.

ECU chiptuning
Voor het repareren van uw motor computer zijn we ook in staat om beveiligde onderdelen in de computer aan te passen}

Veel gestelde vragen:

Seat Altea FreeTrack remappen hun auto’s wel. Het werkt namelijk zo:

Auto producenten leveren auto’s in meerdere typen. De auto modellen verschillen in zowel vermogen als kosten.
Auto producenten maken om kosten en tijd te sparen een enkele motor voor al deze types.

Vervolgens chippen ze de motor voor elk model met andere sfotware, zodat ze een ander vermogen hebben. Er zijn gelukkig een aantal koppen die hebben ontdekt hoe je zonder auto fabrikant je auto Seat Altea FreeTrack kunt remappen. Hierdoor kunnen chiptuning bedrijven veel goedkoper een groter aantal pk uit je auto halen.

Zeker, doordat je bij het chippen van je auto zorgt voor een betere verbranding in de motor Verminder je ook het brandstofgebruik. Tot 15% minder brandstofverbruik na het chippen van je auto Seat Altea FreeTrack! Dat is echter niet van toepassing als je na het chippen je rijstijl aanzienlijk veranderd.

Ook doen we een speciale manier van chiptuning genaamd ECO tuning. Hierbij focussen we ons volledig op brandstofverbruik verminderen en is het aantal extra vermogen vaak klein. Voor uitleg over Seat Altea FreeTrack eco chip tuning voor brandstof besparen.

Foute chiptuning kan zeker slecht zijn voor je auto. Je kan je ECU (motor computer) beschadigd raken door slechte apparatuur.
Ook kan er door een slechte brandstof zuurstof verhouding een aantal componenten in uw auto kapot maken. Daarom maken wij alleen gebruik van de beste apparatuur en software die uitgebreid getest zijn op een dyno.

Als je binnen alle millieu wetten blijft is je auto chippen legaal. Jammer genoeg is het controleren van de eerder genoemde millieu limieten erg lastig. Ook de APK is niet in staat om dit te controleren. Hierdoor kunnen wij u niks garanderen op millieu gebied.

Door heel Nederland hebben we chiptuning locaties. Beneden is het mogelijk om al de locaties bekijken: Er zijn ook andere plekken waar we bij in de buurt zitten. Dit zijn: Rotterdam, Alkmaar en Amsterdam. Als u dus op zoek bent naar een tuning bedrijf in de buurt van deze steden helpen we je graag verder.

U kan rustig blijven zitten tijdens de chip tuning

Stage 1 van de chiptuning houdt in dat er geen uiterlijke aanpassing plaatsvindt, maar een wijziging op de standaard ECU.

Hierdoor zijn we vaak al binnen enkele uren klaar met het tunen van uw Seat Altea FreeTrack auto.

De situatie is anders bij stage 2. Omdat er specifieke uiterlijke modificaties aan de Seat Altea FreeTrack zullen plaatsvinden, moet de klant het voor een vooraf afgesproken tijd zonder Seat Altea FreeTrack auto doen.