chiptuning: maatwerkmogelijkheden gericht op de klant

Wat voor voordelen heeft chiptuning Seat Alhambra?

De ecu van uw Seat Alhambra is een standaard software, en deze werkt vaak niet optimaal.De ECU is afgesteld om een specifiek gestandaardiseerd vermogen te behalen, namelijk dat van in de autobrochure.

Het motor tunen van uw auto is de uitgelezen keuze om uw Seat Alhambra een groter vermogen te geven.

Door het tunen van uw Seat  kunnen we binnen een paar uur een vermogens verbetering bewerkstelligen van tussen de 15 en 35%.

Je Seat Alhambra heeft meer kracht, en zal tot wel 15% minder benzine verspillen.

Dag in dag uit zal het autorijden veel fijner en gesmeerd aanvoelen als gevolg van de chiptuning. Je Seat Alhambra auto zal sneller optrekken en het vermogen die hij hiervoor bekomt is veel consistenter.

Voordelen tunen van uw auto:​​

Sportiever karakter uit uw Seat

Geluid klinkt mooier

Meer rijplezier ​

Brandstofverbruik wordt minder van uw auto

Hoe gaat het in zijn werk?​

Voor stage één tuning Seat Alhambra plant u een afspraak bij één van onze tuning locaties bij u in de buurt. We zetten uw auto op een speciale accu controller. De accu controller biedt de garantie dat tijdens de chiptuning, de wagen de maximum stabiele spanning behaalt.

Daarna zal de software van uw auto worden uitgelezen, en worden alle bekomen statistieken door ons bewaard. De softwaregegevens worden door onze inhouse Seat Alhambra chiptuning engineer onderworpen. Eerdere chiptunes werden door onze chiptuning ingenieur opgenomen in een database, en dienen als vergelijkpunt met de software van uw Seat Alhambra.

Vervolgens pakt hij de versie die het beste bij jouw Seat Alhambra auto past en zorgt dat alleen de software verantwoordelijk voor de performance wordt aangepast bij de chiptuning. Een specifieke chiptuning op maat voor uw Seat Alhambra auto dus. Maar wel met gebruik van eerder getunede software.

De software die we zullen gebruiken tijdens het chiptuning proces is erg precies onder de loep genomen.

Daardoor kunnen wij snelheid en veiligheid beloven. En zo moet u geen geld uit te geven aan een controletst van uw Seat Alhambra auto.

Hierdoor kunnen wij voordelige chiptuning verstrekken. Een vermogensbank is een veel minder gunstige oplossing om je auto te laten chiptunen. Er zit in onze chiptuning software namelijk veel meer know-how en tijdsbestek.

De klant krijgt à la minute de resultaten van de chiptuning engineer, namelijk hoeveel hij raamt dat de performance is.

Veilige chiptuning:

Diepgaande kennis van de ECU (motor computer) en van uw Seat Alhambra

Speciale accu voeding gedurende het tunen

We kopiëren uw software eerst

De beste Seat Alhambratuning software in gebruik

Kom erachter wat chiptuning met je auto kan doen:

Verschillende vormen Seat Alhambra motor tuning:

Het opdrijven van de performance kan op verscheidene manieren, namelijk:

Stage 1 Seat Alhambra OBD chiptuning

Het OBD-tuning systeem is waarschijnlijk de meest gekende manier voor het Seat Alhambra chippen. Met stage 1 obd tuning maken we gebruik van de obd connector in uw Seat Alhambra.

Door dit gemak is deze goedkope methode van Seat Alhambra chiptuning erg geliefd en komt ze veel voor. OBD zorgt ervoor dat het vermogen van de Seat Alhambra door een aanpassing van het motormanagementsysteem wordt opgedreven. Zonder de Seat Alhambra ECU uit elkaar te hoeven halen.

Klik op de vraag voor ons antwoord op tuning goed of slecht? is een vraag die we regelmatig ontvangen. Als je op de blauwe tekst klikt, kun je ons antwoord lezen.

Je Seat Alhambra auto ziet er hetzelfde uit, maar de performance werd opgedreven!

Stage 2 Seat Alhambra chiptuning

Met deze naam weet je al voldoende. Via deze optie vindt een fysieke verandering van de Seat Alhambra auto plaats. Voorbeelden hiervan zijn een sportdemper op de uitlaat van uw Seat Alhambra, of een effectievere motor cooling.

Deze vorm van tuning kun je ook combineren met chip tunen. De term die hiervoor wordt gebruikt is stage 2 Seat Alhambra chiptuning. Hierbij pas je de Seat Alhambra fysiek aan en de software waardoor je het maximale uit je Seat Alhambra haalt.

Voor wie alles uit hun Seat Alhambra wil halen en wie hiervoor ook bereid is wat meer neer te leggen, is dit de goede optie.

Vraag een offerte aan en weet exact wat het nieuwe vermogen van u auto wordt!

Specialistische ECU software kennis

Omdat we gespecialiseerd zijn in ECU software zijn onze services een garantie op de beste autotuning.

Onze know-how beperkt zich niet enkel tot chiptunen, aangezien we ook gespecialiseerd zijn in verschillende overige software aanpassingen waaronder roetfilterverwijderingen. We zijn ook een veelgevraagde referentie wanneer het gaat om het repareren van ECU’s die bij een gefaalde chiptuning poging kapot zijn gegaan.

ECU chiptuning
Voor het repareren van uw motor computer zijn we zelfs in staat om afgesloten onderdelen in de computer aan te passen}

Veel gestelde vragen:

Chiptunen doen de Seat Alhambra producenten ook. Het werkt namelijk zo:

Een auto fabrikant levert hun auto’s in verschillende types. Deze modellen hebben verschillende vermogens deze zijn uiteraard duurder.
Omdat auto fabrikanten niet voor elk type een nieuwe motor kan produceren maken ze een enkele motor voor alle auto types.

Vervolgens chippen ze de motor voor elk model met andere sfotware, zodat ze een ander vermogen hebben. Gelukkig zijn er slimme koppen achter gekomen dat je deze software ook zonder de auto maker kan veranderen en je Seat Alhambra kunt remappen. Hierdoor kunnen chiptuning bedrijven veel goedkoper een beter aantal pk uit je Seat Alhambra halen.

Zeker, het Seat Alhambra chippen zorgt voor een efficiëntere verbranding in de motor. Dit betekent dus niet alleen meer vermogen, maar ook minder brandstofvebruik.. Chiptuning kan brandstofverbruik tot wel 15% terug dringen! Dat is echter niet van toepassing als je na het chiptunen je rijstijl aanzienlijk aanpast.

Eco tuning is een methode van chippen die ook interessant is. Hierbij focussen we ons compleet op brandstofverbruik verminderen en is het aantal extra vermogen vaak klein. Voor meer uitleg over Seat Alhambra eco tuning voor brandstof besparen.

Slechte chiptuning kan zeker erg slecht zijn voor je Seat Alhambra. Door verkeerd afgestelde apparatuur zou je de motor computer beschadigd raken.
Ook kan er door een slechte brandstof zuurstof verhouding meerdere onderdelen in uw auto Seat Alhambra kapot maken. Daarom maken wij alleen gebruik van de beste apparatuur en tuning files die uitgebreid getest zijn op een dyno.

Als je binnen alle millieu wetten blijft is chiptuning legaal. Het controleren van deze millieu limieten is namelijk bijzonder lastig. Ook de APK is niet in de mogelijkheid om dit te controleren. Hierdoor kunnen wij u niks garanderen op legaliteit.

Door heel Nederland hebben we chiptuning locaties. Beneden ziet u een overzicht van onze chiptuning vestigingen We zitten ook vlakbij: Rotterdam, Alkmaar en Amsterdam. Dus als u op één van deze plekken woonachtend bent helpen we je ook graag verder met uw auto.

chip tuningis bij ons een klaar-terwijl-je-wacht principe

Stage 1 van de chiptuning houdt in dat er geen fysieke transformatie plaatsvindt, maar een wijziging op de standaard ECU.

Daarom is je Seat Alhambra auto al getuned in een luttele paar uur, terwijl je rustig wacht!

Voor stage 2 tuning is dit niet het geval. U zal de auto voor bepaalde tijd moeten achterlaten, aangezien er enkele fysieke wijzigingen zullen worden gedaan.