chiptuning Saab 9-5: maatwerkmogelijkheden gericht op de klant

Welke positieve aspecten zijn er verbonden aan mijn Saab 9-5 auto chiptunen?

Het standaard programma in de motor computer van uw auto is niet optimaal.De ECU is afgesteld om een bepaald gestandaardiseerd vermogen te halen, namelijk dat van in de autobrochure.

Je kunt echt meer kracht halen uit je auto dan dit voorgeprogrammeerde gestandaardiseerde vermogen, en de oplossing schuilt in chippen.

Chiptuning bij ons kan ervoor zorgen dat we in een paar uur uw Saab 9-5 auto kunnen voorzien van een vermogensverbetering die ligt tussen de 15 en 35%.

Je Saab 9-5 heeft meer kracht, en zal tot wel 15% minder benzine verbruiken.

chip tuning zal ervoor zorgen dat het besturen van je Saab 9-5 auto veel fijner en “krachtiger” aanvoelt, autorijden wordt pure fun! Doordat de auto sneller accelereert en veel consistenter is in het leveren van kracht.

Voordelen tunen van uw Saab 9-5:​​

Meer vermogen uit uw Saab

Sportiever geluid uit uw Saab

Aangenaam rijden​ met uw Saab 9-5​

Verminderd brandstof gebruik

Hoe gaat het in zijn werk?​

Voor stage one tunen Saab 9-5 plant u een afspraak bij één van onze locaties bij u in de buurt. We zetten uw auto op een speciale batterijtester. Tijdens het chiptunen is het de bedoeling dat de Saab 9-5 een maximum aan stabiele spanning bekomt, en hiervoor zorgt de batterijtester.

Daarna lezen we de software van uw auto uit, en maken we er een backup van. Daarna wordt uw software gestuurd naar een chiptuning Saab 9-5 specialist. Daarna sturen we de software van uw auto aan onze engineer die gespecialiseerd is in merk(naam) tuning. Onze gespecialiseerde ingenieur beschikt over een chiptuning database en zal de software van uw auto hiermee vergelijken.

Vervolgens neemt hij de versie die het beste bij jouw Saab 9-5 past en zorgt dat alleen de software verantwoordelijk voor de performance wordt aangepast bij de chiptuning Saab 9-5. Dat houdt m.a.w. maatwerk in passend bij de noden van de Saab 9-5. Dat gebeurt wel met ondersteuning van de chiptuning database.

De getunede software waar op wordt gesteund is bij een testbank meermaals geinspecteerd.

Daardoor kunnen wij tempo en veiligheid verzekeren. Zo kunt u een paar honderd euro uitsparen aan uw Saab 9-5 auto nodeloos te laten checken.

Onze klanten genieten daarom van een chiptuning die aangenaam is voor de portemonnee. Je Saab 9-5 auto in enkele uren laten chiptunen door middel van eendyno biedt veel minder garantie op degelijk maatwerk. De chiptuning software die wij gebruiken biedt veel meer perspectief op een diepgaande kennis en werkt veel diepgaander.

De klant krijgt à la minute de resultaten van de software ingenieur, namelijk hoeveel hij schat dat het vermogen is.

Veilige chiptuning door:

Diepgaande kennis van de ECU (motor computer) en van uw Saab 9-5 auto

Goede accu voeding gedurende het tunen

Vooraf een goede kopie van de oude staat van uw Saab 9-5

Exclusief gebruik van de beste Saab 9-5 chiptuning files

Ontdek wat chiptuning voor u Saab 9-5 auto kan doen:

Methodes voor Saab 9-5 motor tuning:

Het opdrijven van de performance kan op meerdere manieren, namelijk:

Methode 1: Saab 9-5 OBD chiptuning

OBD tuning Saab 9-5 is een geliefde methode om je Saab 9-5 te chippen. Met obd tuning maken we gebruik van de obd connector in uw Saab 9-5.

Door dit gemak is deze voordelige methode van Saab 9-5 chiptuning erg populair en komt ze veel voor. OBD is een methode die via het aanpassen van de ECU een complete invloed heeft op de kracht van de Saab 9-5. OBD is een chiptuning optie waar je de ECU niet nutteloos moet uit elkaar halen.

Klik op de link voor ons antwoord op tuning goed of slecht? is een vraag die we vaak gesteld krijgen. Als je op de blauwe tekst klikt, kun je ons antwoord lezen.

Door het Saab 9-5 auto laten chippen krijgt u dus meer vermogen zonder fysieke reparaties aan de Saab 9-5 auto!

Stage 2 chiptuning Saab 9-5

Het woord chiptunen verhult al wat dit inhoudt. Bij deze vorm van Saab 9-5 tuning maak je uiterlijke wijzigingen aan de Saab 9-5. Een sportuitlaatdemper of een beter systeem om de motor te koelen, zijn hier enkele voorbeelden van.

Deze vorm van tuning kun je ook combineren met chip tunen. Dit wordt ook wel stage 2 chiptuning Saab 9-5 genoemd. Hierbij pas je de Saab 9-5 fysiek aan en de software waardoor je het maximale uit je Saab 9-5 haalt.

Deze vorm van Saab 9-5 chiptuning is voor mensen die het uiterste uit hun auto willen halen en daar ook redelijk budget voor hebben.

Ontdek wat auto chip tuning voor uw auto kan doen:

Gespecialiseerde kennis over Saab 9-5 ECU software: onze plus

Omdat we gespecialiseerd zijn in ECU software zijn onze diensten een garantie op de beste autotuning.

Zo doen wij naast Saab 9-5 chiptuning ook verscheidene andere software modificaties voor Saab 9-5 auto’s als het verwijderen van roetfilters. Ook worden wij regelmatig gevraagd om ECU’s die bij een vroegeren poging tot tuning kapot zijn gegaan, te repareren.

ECU chiptuning
Voor het repareren van uw ECU (de computer van je auto) is Mijn Chiptuning ook in staat om beveiligde onderdelen in de computer aan te passen}

Veel gestelde vragen:

Chippen doen auto producenten wel, maar met een ander doel. Dit zit namelijk zo:

Een auto fabrikant levert hun auto’s in meerdere types. De modellen verschillen in zowel vermogen als prijs.
Elk model krijgt ongeveer dezelfde motor, hiermee besparen fabrikanten ontwikkel- en productiekosten.

Deze enkele motor chippen ze vervolgens met verschillende software voor elk auto model. Gelukkig zijn er slimme gasten achter gekomen dat je deze programmatuur ook zonder de auto fabrikant kan aanpassen en je Saab 9-5 kunt chiptunen. Door deze uitvinding kun je met de goede apparatuur zonder de Saab 9-5 fabrikant het maximale uit je auto halen.

Ja, het auto chippen zorgt voor een betere verbranding in de motor. Dit betekent dus niet alleen meer PK’s, maar ook verminderd brandstofvebruik.. Tot 15% minder brandstofverbruik na het chippen van je auto Saab 9-5! Dit is alleen niet van toepassing als je na het chiptunen je rijstijl aanzienlijk aanpast.

Ook hebben we een speciale methode van chiptuning genaamd ECO tuning. Hierbij focussen we ons compleet op brandstofverbruik verminderen en is het aantal toegevoegde vermogen minimaal. Zie hier alle informatie over eco chip tuning Saab 9-5.

Op een verkeerde manier chippen is zeker slecht voor je auto. Door slechte apparatuur zou je de motor computer beschadigd raken.
Ook kan er door een slechte brandstof zuurstof verhouding verschillende onderdelen in uw auto kapot maken. Daarom maken wij alleen gebruik van de beste apparatuur en software die uitgebreid getest zijn in een lab.

Het chiptunen van je Saab 9-5 is legaal. Zolang je binnen alle door de wet bepaalde milieu kaders blijft. Het controleren van deze millieu limieten is namelijk bijzonder lastig. De Algemene Periodieke Keuring (APK) is ook niet in de mogelijkheid om dit te toetsen. Voor ons is het ook niet mogelijk te graderen dat jij binnen de wettelijke genzen blijft.

Wij hebben meerdere locaties gevestigd door heel Nederland. Hieronder kunt u al de locaties bekijken: We zitten ook vlakbij: Rotterdam, Alkmaar en Amsterdam. Als u dus op zoek bent naar een motor tuning bedrijf in de omgeving van deze locaties helpen we je graag verder.

Klaar terwijl u wacht

Chiptuning stage 1 wil bij ons zeggen: het maximum halen uit de Saab 9-5 auto, zonder dat hierbij veranderingen Saab 9-5baar zijn door het blote oog.

Hierdoor zijn we vaak al binnen enkele uren klaar met het tunen van uw auto.

Stage 2 van de tuning is verschillend. Omdat er specifieke uiterlijke modificaties aan de Saab 9-5 zullen plaatsvinden, moet de klant het voor een vooraf afgesproken tijd zonder Saab 9-5 auto doen.