chiptuning Rover 75: maatwerkmogelijkheden gericht op de klant

Welke positieve aspecten zijn er verbonden aan mijn auto chiptunen?

De ecu software van uw auto is standaard ingesteld, en wordt helemaal bestuurd door een computer.De reden hiervoor is dat deze software exact het standaard vermogen moet halen dat in de brochure van de wagen staat vermeld.

Echter kan uw auto vaak vele malen meer dan dit “standaard vermogen” en dit is op te lossen door auto chip tuning.

In een paar uur kan je auto door middel van chiptuning wel tussen de 15 à 35% meer performance krijgen.

Je Rover 75 heeft meer kracht, en zal tot wel 15% minder brandstof verspillen.

In het dagelijks gebruik van uw Rover 75 gaat u Rover 75en dat uw Rover 75 veel soepelder rijdt door chiptuning. Doordat de auto sneller optrekt en veel consistenter is in het leveren van vermogen.

De 4 grootste voordelen​​

Meer vermogen uit uw Rover

Sportiever geluid uit uw auto

Meer rijplezier uit uw auto​

Minder brandstof gebruik van uw auto

Hoe werkt het?​

Je maakt een afspraak bij een locatie bij u in de buurt. Dit houdt in dat we uw wagen aansluiten op een batterijtester. Die garandeert dat uw Rover 75 auto op maximale stabiele spanning blijft tijdens de chiptuning.

Daarna gaan we over tot het uitlezen van de auto om mogelijke errors op te sporen, en bewaren we natuurlijk een reservekopie. De softwaregegevens worden door onze Rover 75 chiptuning engineer onderworpen. Onze gespecialiseerde ingenieur beschikt over een chiptuning database en zal de software van uw Rover 75 auto hiermee vergelijken.

De chiptuning Rover 75 engineer kiest de software uit die het meest aansluit bij uw Rover 75, en hij zal uitsluitend de performance opdrijven. Elke wagen is, en onze chiptuning gebeurt daarom op maat. Dat gebeurt wel met ondersteuning van de chiptuning database.

De software die we benutten voor het chippen van uw Rover 75 is uitgebreid getest op eenvermogensbank.

Daardoor kunnen wij snelheid en veiligheid verzekeren. Zonder uw Rover 75 auto voor honderden euro’s te moeten testen.

Hierdoor kunnen wij goedkope chiptuning leveren. Terwijl de kwaliteit goed en vaak beter is dan wanneer je Rover 75 auto in een middagje op een vermogensbank tuned. Er zit in onze chiptuning software namelijk veel meer know-how en tijdsbestek.

De klant krijgt à la minute de resultaten van de chiptuning engineer, namelijk hoeveel hij raamt dat de performance is.

Onze chiptuning is veilig:

Diepgaande kennis van de ECU (de computer van je auto) en van uw Rover 75

Goede accu voeding gedurende het chippen

Vooraf een goede back-up

Gebruik van beste tuning software

Vraag een prijsopgave aan en weet precies wat het grotere vermogen van uw Rover 75 kan worden!

De opties voor het tunen van de motor:

Het opdrijven van de performance kan op diverse methodes, namelijk:

Stage 1 Rover 75 OBD chiptuning

Stage 1 chiptuning Rover 75 is de meest populaire methode van tuning. Met obd chiptuning maken we gebruik van de obd poort in uw auto.

Door dit gemak is deze goedkope methode van Rover 75 chiptuning erg geliefd en komt ze veel voor. Via OBD kan je met name alle onderdelen van je ECU die verantwoordelijk zijn voor het vermogen van uw auto aanpassen. OBD is een chiptuning methode waar je de ECU niet nutteloos moet uit elkaar halen.

Klik op de vraag om ons antwoord te lezen tuning goed of slecht? is een vraag die we regelmatig gesteld krijgen. Als je op de blauwe links klikt, kun je ons antwoord lezen.

Door het Rover 75 auto laten chippen krijgt u dus meer performance zonder fysieke modificaties aan de Rover 75!

Chiptuning Rover 75 Stage 2

Met deze naam weet je al voldoende. Deze manier houdt in dat er dus een verandering zal plaatsvinden in hoe de Rover 75 auto er in ieder geval onder de motorkap zal uitzien. Bijvoorbeeld een sport uitlaat of/en betere motorkoeling.

Door te kiezen voor zowel fysieke aanpassingen als voor chiptuning kan je het maximale vermogen van je Rover 75 auto behalen. De term die hiervoor wordt gebruikt is stage 2 chiptuning Rover 75. Je auto wordt de meest optimale versie die het kan zijn door zowel het uiterlijk te gaan veranderen als de maximale kracht.

Stage 2 chiptuning Rover 75 is weggelegd voor een welgesteld klantenbestand dat hoge eisen stelt aan het vermogen en look van hun auto.

Kom erachter wat chippen met je auto doet:

Specialistische ECU programmatuur notie

Wij garanderen u de meest kwalitiatieve services op de markt voor een tuning van uw Rover 75 auto.

Onze know-how beperkt zich niet enkel tot chiptunen, aangezien we ook specialistisch zijn in verscheidene overige software modificaties waaronder roetfilterverwijderingen. Wie koos voor chiptuning bij een andere instantie, kiest er vaak voor om als tweede keus bij ons aan te kloppen, en hiervoor staan we bekend.

ECU chiptuning
Bij reparaties kunnen we zelfs de afgesloten onderdelen van de motor computer in uw auto aanpassen. beveiligde onderdelen in de computer aan te passen}

Veel gestelde vragen:

Chippen doen auto makers wel, maar op een andere manier. Dit is hoe het werkt:

Auto makers leveren auto’s in een aantal verschillende modellen. De modellen verschillen in zowel vermogen als kosten.
Omdat auto producenten niet voor elk model een nieuwe motor kan ontwikkelen maken ze een enkele motor voor alle auto modellen.

Ze chippen vervolgens elk model met een andere software zodat ze wel een ander vermogen hebben. Gelukkig zijn er slimme techneuten achter gekomen dat je deze software ook zonder de auto fabrikant kan veranderen en je Rover 75 kunt remappen. Hierdoor kun je met de goede apparatuur zonder de auto fabrikant het maximale uit je Rover 75 halen.

Zeker, chiptuning zorgt voor een efficiëntere verbranding in de motor. Dit betekent dus niet alleen meer vermogen, maar ook verminderd brandstofvebruik.. Chiptuning kan brandstofverbruik tot wel 15% terug dringen! Mits je je rijstijl hetzelfde houd natuurlijk.

Eco tuning is een vorm van chippen die ook interessant is. Hierbij focussen we ons compleet op brandstofverbruik verminderen en is het aantal extra vermogen vaak klein. Meer uitleg over Rover 75 eco chiptuning klik hier.

Slechte chiptuning kan zeker erg slecht zijn voor je auto Rover 75. Je kan je ECU (de computer van je Rover 75) beschadigd raken door slechte apparatuur.
Ook kan er door een slechte brandstof zuurstof verhouding meerdere onderdelen in uw auto beschadigen. Wij proberen daarom het wiel niet opnieuw uit te vinden en gebruiken uitgebreid geteste chiptuning files. Gemaakt door ervaren chiptuners op een dyno.

Het chiptunen van je auto is legaal. Zolang je binnen alle wettelijke milieu grenzen blijft. Echter is het controleren van de eerder genoemde millieu limieten erg lastig. Ook de Algemene Periodieke Keuring (APK) is niet in de mogelijkheid om dit te controleren. Hierdoor kunnen wij u niks garanderen op legaliteit.

Mijn Chiptuning beschikt over verschillende chiptuning locaties gevestigd door Nederland. Hier beneden kunt u al de Mijn Chiptuning locaties zien: We zitten ook in de buurt van: Rotterdam, Alkmaar en Amsterdam. Dus als u op één van deze plekken woont helpen we je ook graag verder met uw auto.

auto chippenis bij ons een klaar-terwijl-je-wacht principe

Chiptuning stage 1 wil bij ons zeggen: het maximum halen uit de auto, zonder dat hierbij aanpassingen Rover 75baar zijn door het blote oog.

De totale wachttijd is hierdoor beperkt tot een paar uur.

Voor stage 2 tuning is dit niet het geval. Dan maken we een aantal fysieke aanpassingen aan uw Rover 75 auto en bent u uw Rover 75 auto dus even kwijt.