chiptuning Renault Trafic: maatwerkmogelijkheden gericht op de klant

Welke positieve aspecten zijn er verbonden aan mijn Renault Trafic chiptunen?

De standaard software in de Renault Trafic ecu van uw auto is niet optimaal.Aangezien deze is gemaakt om het vermogen te halen dat in de autobrochure staat.

Echter kan uw Renault Trafic auto vaak vele malen meer dan dit “standaard vermogen” en dit is op te lossen door Renault chiptuning.

In enkele uren kan je Renault Trafic door middel van chiptuning wel tussen de 15 à 35% meer performance krijgen.

Daarbovenop zorgt chiptuning bij ons ervoor dat je tot wel 15% minder benzine zal uitstoten.

auto chippen zal als gevolg hebben dat het besturen van je auto veel fijner en “krachtiger” aanvoelt, rijden wordt een plezier! Doordat hij sneller optrekt en veel consistenter is in het leveren van performance.

De 4 grootste voordelen​​

Sneller optrekken uit uw Renault

Geluid klinkt mooier uit uw Renault

Meer plezier ​

Brandstofverbruik wordt minder

Hoe gaat dat precies, chippen van een Renault Trafic?​

Voor stage one chippen Renault Trafic plant u een afspraak bij één van onze locaties bij u in de buurt. We zetten uw auto op een speciale batterijtester. Tijdens het chiptunen is het de bedoeling dat de auto een maximum aan stabiele volt bekomt, en hiervoor zorgt de batterijtester.

Daarna lezen we de software van uw auto uit, en maken we er een backup van. Daarna wordt uw software gestuurd naar een chiptuning Renault Trafic specialist. Daarna sturen we de software van uw auto aan onze ingenieur die gespecialiseerd is in auto’s chippen. Eerdere chiptunes werden door onze chiptuning specialist opgenomen in een database, en dienen als vergelijkpunt met de software van uw Renault Trafic auto.

Hierna neemt hij de software compatibel met jouw wagen, en enkel de performance ondergaat een verandering. Een gepersonaliseerde chiptuning op maat voor uw auto dus. Maar wel met gebruik van eerder getunede software.

De software die we gebruiken voor het chippen van uw auto is uitgebreid gecontroleerd op eenvermogensbank.

Daardoor kunnen wij snelheid en veiligheid waarborgen. Zonder uw Renault Trafic auto voor honderden euro’s te hoeven controleren.

Dat is de reden waarom wij een goedkope chiptuning kunnen presenteren aan ons klantenbestand. Een dyno is een veel minder gunstige oplossing om je auto te laten chiptunen. Wij verkiezen onze eigen software om te chiptunen, omdat deze accurater is en omdat we verkiezen onze eigen notie te gebruiken tijdens het chiptunen.

De klant krijgt à la minute de resultaten van de software ingenieur, namelijk hoeveel hij schat dat de performance is.

Veilige chiptuning door:

Diepgaande kennis van de ECU (de computer van je auto) en van uw Renault Trafic

Goede accu voeding tijdens het chippen

We kopiëren uw software eerst

Goede Renault Traficchiptuning files in gebruik

Kom erachter wat chippen met je auto doet:

Verschillende vormen Renault Trafic motor tuning:

Het opdrijven van de performance kan op meerdere manieren, namelijk:

Methode 1: Renault Trafic OBD chiptuning

Het OBD-chiptuning systeem is allicht de meest populaire manier voor het Renault Trafic chippen. Met obd chiptuning maken we gebruik van de obd connector in uw Renault Trafic.

Door dit gemak is deze goedkope manier van Renault Trafic chiptuning erg geliefd en komt ze veel voor. OBD zorgt ervoor dat de performance van de auto door een wijziging van het motormanagementsysteem wordt opgedreven. Zonder de Renault Trafic ECU uit elkaar te hoeven halen.

Klik op de link voor ons antwoord op “tuning goed of slecht” is een vraag die we vaak gesteld krijgen. Als je op de blauwe links klikt, kun je ons antwoord lezen.

Beknopt gezegd betekent chiptuning een Renault Trafic met meer kracht, zonder dat je Renault Trafic auto er een fysieke make-over voor hoeft te ondergaan!

Stage 2 Renault Trafic chiptuning

Met deze term weet je al alles. Via deze methode vindt een fysieke verandering van de Renault Trafic plaats. Een sportuitlaatdemper of een gunstiger systeem om de motor te koelen, zijn hier enkele voorbeelden van.

Door te kiezen voor zowel fysieke reparaties als voor chiptuning kan je het maximale vermogen van je auto behalen. Men noemt deze methode ook wel stage 2 chiptuning Renault Trafic. Hierbij pas je de Renault Trafic fysiek aan en de software waardoor je het maximale uit je auto haalt.

Deze vorm van chiptuning Renault Trafic is voor klanten die het uiterste uit hun auto willen halen en daar ook redelijk budget voor hebben.

Kom erachter wat chiptuning met je auto kan doen:

Gespecialiseerde notie over Renault Trafic ECU's

Omdat we gespecialiseerd zijn in ECU software zijn onze services een garantie op hoogstaande autotuning.

Zo doen wij buiten Renault Trafic chiptuning ook verscheidene andere software aanpassingen voor Renault Trafic auto’s als het verwijderen van roetfilters. Wie koos voor chiptuning bij een andere instantie, kiest er vaak voor om als tweede keus bij ons aan te kloppen, en hiervoor staan we bekend.

ECU chiptuning
Bij reparaties kunnen we zelfs de afgesloten onderdelen van de ECU (de computer van je auto) in uw auto aanpassen. afgesloten onderdelen in de computer aan te passen}

Veel gestelde vragen:

Renault Trafic chippen hun auto’s wel. Dit werkt namelijk zo:

Fabrikanten leveren auto’s in verschillende typen. Deze types hebben verschillende vermogens snellere modellen zijn natuurlijk duurder.
Omdat auto fabrikanten niet voor elk type een nieuwe motor kan produceren maken ze één motor voor alle modellen.

Vervolgens chippen ze de motor voor elk model met andere sfotware, zodat ze een ander vermogen hebben. Er zijn gelukkig een aantal techneuten die hebben uitgevonden hoe je zonder Renault Trafic producent je Renault Trafic kunt chippen. Hierdoor kun je met de goede apparatuur zonder de Renault Trafic fabrikant het maximale uit je auto halen.

Zeker, het chippen van je auto zorgt voor een efficiëntere verbranding in de motor. Dit betekent dus niet alleen meer PK’s, maar ook verminderd brandstofvebruik.. Chiptuning kan brandstofverbruik tot wel 15% terug dringen! Ditgene is echter niet van toepassing als je na het chiptunen je rijstijl aanzienlijk veranderd.

Eco tuning is een manier van chippen die ook interessant is. Hierbij concentreren we ons volledig op brandstofverbruik verminderen en is het aantal extra vermogen minimaal. Lees alle informatie over Renault Trafic eco chip tuning klik hier.

Foute chiptuning kan zeker erg slecht zijn voor je auto. Je kan je motor computer beschadigd raken door verkeerde apparatuur.
Verkeerde lucht brandstof verhoudingen in de programmatuur kunnen je motor ook beschadigen. Wij proberen daarom het wiel niet opnieuw uit te vinden en gebruiken uitgebreid geteste chiptuning files. Ontwikkeld door ervaren chiptuners op een dyno.

Het chippen van je auto Renault Trafic is legaal. Zolang je binnen alle wettelijke milieu kaders blijft. Jammer genoeg is het controleren van de eerder genoemde millieu limieten erg lastig. Ook de Algemene Periodieke Keuring (APK) is niet in staat om dit te controleren. Voor Mijn Chiptuning is het ook niet mogelijk te graderen dat jij binnen de wettelijke genzen blijft.

Wij hebben verschillende tuning locaties gevestigd door nederland. Hieronder ziet u een lijst van onze locaties We zitten ook vlakbij: Rotterdam, Alkmaar en Amsterdam. Dus als u op één van deze plaatsen woonachtend bent helpen we je ook graag verder met uw auto.

Klaar terwijl u wacht

Chiptuning stage 1 wil bij ons zeggen: het maximum halen uit de Renault Trafic auto, zonder dat hierbij aanpassingen Renault Traficbaar zijn door het blote oog.

Daarom is je auto al getuned in een luttele paar uur, terwijl je rustig wacht!

Voor stage 2 tuning is dit niet het geval. Omdat er specifieke uiterlijke modificaties aan de Renault Trafic auto zullen plaatsvinden, moet de klant het voor een vooraf afgesproken tijd zonder Renault Trafic auto doen.