chiptuning: elke Renault Scenic krijgt een klantgerichte en passende aanpak

Wat voor voordelen heeft chiptuning Renault Scenic?

De standaard software in de motor computer van uw auto is niet optimaal.De reden hiervoor is dat deze software exact het standaard vermogen moet halen dat in de autobrochure staat vermeld.

Het tunen van uw auto is de beste keuze om uw auto een groter vermogen te geven.

Chiptuning bij ons kan ervoor zorgen dat we in twee tot drie uur uw auto kunnen voorzien van een vermogensverbetering die ligt tussen de 15 en 35%.

Terwijl we de brandstofuitstoot tot wel 15% terug dringen.

Dag in dag uit zal het rijden veel fijner en soepeler aanvoelen als gevolg van de chiptuning. Je Renault Scenic zal vlotter accelereren en het vermogen die hij hiervoor levert is veel consequenter.

De voordelen Renault Scenic auto chiptuning:​​

Meer koppel uit uw auto

Geluid klinkt sportiever

Meer plezier ​

Minder brandstof gebruik

Hoe werkt het?​

Voor stage 1 tunen Renault Scenic plant u een afspraak bij één van onze tuning locaties bij u in de buurt. We zullen de capaciteit van de accu van uw auto nagaan door middel van een accutester. Die zorgt ervoor dat uw auto op maximale stabiele spanning blijft tijdens de chiptuning.

Daarna zal de software van uw Renault Scenic auto worden uitgelezen, en worden alle bekomen gegevens door ons bewaard. De softwaregegevens worden door onze inhouse Renault Scenic chiptuning engineer onderworpen. Eerdere chiptunes werden door onze chiptuning ingenieur opgenomen in een database, en dienen als vergelijkpunt met de software van uw auto.

Hierna neemt hij de software compatibel met jouw wagen, en enkel het vemogen ondergaat een wijziging. Een gepersonaliseerde chiptuning op maat voor uw Renault Scenic auto dus. Dat gebeurt wel met ondersteuning van de chiptuning database.

De software die we gebruiken voor het chippen van uw auto werd uitgebreid gecontroleerd op eendyno.

We kunnen zo de rijsnelheid en de safety van uw Renault Scenic waarborgen. Zo kunt u een paar honderd euro besparen aan uw Renault Scenic auto nodeloos te laten nakijken.

Hierdoor kunnen wij voordelige chiptuning bieden. Een testbank is een veel minder goeie oplossing om je auto te laten chiptunen. Er zit in onze chiptuning software namelijk veel meer kennis en tijd.

Na het Renault Scenic chiptunen krijgt de klant meteen een rapport van de geraamde performance van de Renault Scenic auto.

Veilige chiptuning:

Specialistische kennis

Goede voeding tijdens gedurende de chiptuning

Eerst een goede kopie van de oude staat van uw Renault Scenic

Gebruik van goede Renault Scenic chiptuning software

Vraag een prijsinschatting aan en weet precies wat het grotere vermogen van uw Renault Scenic auto wordt!

Methodes voor Renault Scenic motor tuning:

Het is potentieel om de kracht van de motor te doen vermeerderen aan de hand van verschillende methodes, en die leggen we onderaan uit:

Methode 1: Renault Scenic OBD chiptuning

Het OBD-tuning systeem is wellicht de meest populaire manier voor het Renault Scenic chippen. Met stage 1 obd tuning maken we gebruik van de obd port in uw auto.

Door dit gemak is deze goedkope manier van Renault Scenic chiptuning erg geliefd en komt ze veel voor. OBD zorgt ervoor dat de performance van de Renault Scenic door een aanpassing van het motormanagementsysteem wordt verhoogd. Zonder de Renault Scenic ECU uit elkaar te hoeven halen.

Klik op de blauwe tekst voor ons antwoord op “tuning goed of slecht” is een vraag die we regelmatig ontvangen. Als je op de blauwe tekst klikt, kun je ons antwoord lezen.

Door het Renault Scenic auto laten chippen krijgt u dus meer performance zonder uiterlijke reparaties aan de auto!

Chiptuning Renault Scenic Stage 2

De term chiptunen verhult al wat dit inhoudt. Via deze methode vindt een fysieke verandering van de Renault Scenic plaats. Voorbeelden hiervan zijn een sportdemper op de uitlaat van uw Renault Scenic, of een effectievere motor cooling.

Deze vorm van tuning kun je ook combineren met chip tunen. De term die hiervoor wordt gebruikt is stage 2 chiptuning Renault Scenic. Hierbij pas je de Renault Scenic fysiek aan en de software waardoor je het maximale uit je Renault Scenic auto haalt.

Voor wie alles uit hun Renault Scenic wil halen en wie hiervoor ook bereid is wat meer te betalen, is dit de beste optie.

Kom erachter wat chiptuning met je auto kan doen:

Specialistische Renault Scenic ECU programmatuur kennis

Wij verzekeren u de meest kwalitiatieve services op de markt voor een tuning van uw Renault Scenic.

Zo doen wij buiten Renault Scenic chiptuning ook verscheidene andere software aanpassingen voor Renault Scenic auto’s als het verwijderen van roetfilters. Ook worden wij herhaaldelijk gevraagd om ECU’s die bij een eerdere poging tot tuning stuk zijn gegaan, te herstellen.

ECU chiptuning
Bij reparaties kunnen we zelfs de afgesloten onderdelen van de motor computer in uw auto aanpassen. afgesloten onderdelen in de computer aan te passen}

Veel gestelde vragen:

Chiptunen doen auto makers wel, maar met een ander doel. Dit is hoe het werkt:

Auto producenten leveren auto’s in verschillende modellen. De auto types verschillen in zowel aantal pk als prijs.
Elk type krijgt ongeveer dezelfde motor, hiermee besparen auto makers ontwikkel- en productiekosten.

Ze chiptunen vervolgens elk type met een andere software zodat ze wel een ander vermogen hebben. Er zijn gelukkig een aantal koppen die hebben ontdekt hoe je zonder Renault Scenic fabrikant je auto Renault Scenic kunt chiptunen. Hierdoor kunnen chiptuning bedrijven veel goedkoper een groter aantal pk uit je auto Renault Scenic halen.

Zeker, chiptuning zorgt voor een efficiëntere verbranding in de motor. Dit betekent dus niet alleen meer PK’s, maar ook verminderd brandstofvebruik.. Chiptuning kan brandstofverbruik tot wel 15% terug dringen! Zolang je je rijstijl hetzelfde houd uiteraard.

Ook hebben we een speciale manier van chippen genaamd ECO tuning. Hierbij focussen we ons volledig op brandstofverbruik verminderen en is het aantal extra vermogen minimaal. Lees alle info over Renault Scenic eco tuning klik hier.

Amateuristische chiptuning kan zeker erg slecht zijn voor je auto Renault Scenic. Je kan je motor computer beschadigd raken door slechte apparatuur.
Ook kan er door een verkeerd afgestelde brandstof zuurstof verhouding een aantal componenten in uw Renault Scenic beschadigen. Wij proberen daarom het wiel niet opnieuw uit te vinden en gebruiken uitgebreid geteste software. Geschreven door ervaren tuners op een dyno.

Het chippen van je Renault Scenic is legaal. Zolang je binnen alle wettelijke milieu kaders blijft. Echter is het controleren van deze millieu limieten erg lastig. Ook de APK is niet in staat om dit te toetsen. Voor Mijn Chiptuning is het ook niet mogelijk te graderen dat jij binnen de wettelijke genzen blijft.

Wij hebben meerdere tuning locaties gevestigd door nederland. De tuning vestigingen kun je hieronder bekijken: We zitten ook in de buurt van: Rotterdam, Alkmaar en Amsterdam. Dus als u op één van deze plaatsen woont helpen we je ook graag verder met uw auto.

auto laten chippenis bij ons een klaar-terwijl-je-wacht principe

Stage 1 van de chiptuning houdt in dat er geen uiterlijke transformatie plaatsvindt, maar een wijziging op de standaard ECU.

Hierdoor zijn we vaak al binnen enkele uren klaar met het tunen van uw auto.

Stage 2 van de tuning is verschillend. Dan maken we een aantal fysieke aanpassingen aan uw Renault Scenic en bent u uw Renault Scenic dus even kwijt.