chiptuning Renault Avantime op maat

Wat voor voordelen heeft chiptuning Renault Avantime?

Het motormanagementsysteem van uw Renault Avantime auto is een standaard software, en deze werkt vaak niet optimaal.De reden hiervoor is dat deze software exact het standaard vermogen moet halen dat in de autobrochure staat opgelijst.

Je kunt echt meer performance halen uit je auto dan dit voorgeprogrammeerde gestandaardiseerde aantal pk, en de oplossing schuilt in motor tunen.

In enkele uren kan je Renault Avantime auto door middel van chiptuning wel tussen de 15 à 35% meer performance krijgen.

Daarbovenop zorgt chiptuning bij ons ervoor dat je tot wel 15% minder benzine zal uitstoten.

auto laten chippen zal als gevolg hebben dat het besturen van je Renault Avantime veel fijner en “krachtiger” aanvoelt, rijden wordt een plezier! Na de chiptuning gaat optrekken een stuk vlugger, omdat je Renault Avantime meer performance heeft gekregen.

Voordelen tunen van uw Renault Avantime auto:​​

Meer vermogen

Geluid klinkt sportiever

Meer rijplezier uit uw auto​

Minder brandstof gebruik

Hoe gaat dat precies, chippen van een Renault Avantime?​

Je maakt een afspraak bij een tuning locatie bij u in de buurt. Dit houdt in dat we uw wagen aansluiten op een accutester. De batterijtester biedt de garantie dat tijdens de chiptuning, de wagen de hoogste stabiele spanning behaalt.

Daarna lezen we de software van uw auto uit, en maken we er een backup van. De statistieken worden door onze Renault Avantime chiptuning engineer onderworpen. Eerdere chiptunes werden door onze chiptuning ingenieur opgenomen in een database, en dienen als vergelijkpunt met de software van uw Renault Avantime auto.

Vervolgens pakt hij de versie die het beste bij jouw Renault Avantime past en zorgt dat alleen de software verantwoordelijk voor het vermogen wordt aangepast bij de chiptuning Renault Avantime. Elke wagen is, en onze chiptuning gebeurt daarom op maat. Dat gebeurt wel met ondersteuning van de chiptuning database.

De getunede software waar op wordt gesteund is bij een testbank meermaals geinspecteerd.

We kunnen zo de snelheid en de veiligheid van uw Renault Avantime waarborgen. Zo kunt u een paar honderd euro uitsparen aan uw auto nodeloos te laten checken.

Onze klanten genieten daarom van een chiptuning die goed is voor de portemonnee. Een vermogensbank is een veel minder goeie oplossing om je auto te laten chiptunen. Wij verkiezen onze eigen software om te chiptunen, omdat deze gedetaileerder is en omdat we verkiezen onze eigen specialisme te gebruiken tijdens het proces.

Na het Renault Avantime chiptunen krijgt de klant meteen een uitslag van de geraamde performance van de Renault Avantime.

Onze chiptuning is veilig:

Diepgaande kennis van de motor computer en van uw Renault Avantime

Speciale accu voeding tijdens de chiptuning

Eerst een goede kopie van de oude staat van uw Renault Avantime

Goede Renault Avantimechiptuning software in gebruik

Kom erachter wat chiptuning met je auto kan doen:

Methodes voor Renault Avantime motor tuning:

Het is potentieel om de performance van de motor te doen aangroeien aan de hand van verschillende methodes, en die leggen we onderaan uit:

Stage 1 Renault Avantime OBD chiptuning

Het OBD-tuning systeem is waarschijnlijk de meest populaire manier voor het Renault Avantime chippen. Via deze manier heb je de OBD poort, die al in de Renault Avantime zit, nodig.

Omdat deze variant voordelig is en ze erg efficiënt en hoogstaand is, kiest de klant vaak voor deze methode. Via OBD kan je immers alle onderdelen van je ECU die zorgen zijn voor de performance van uw Renault Avantime aanpassen. Zonder de Renault Avantime ECU uit elkaar te hoeven halen.

Lees een vraag die we vaak ontvangen:

Door het Renault Avantime auto laten chippen krijgt u dus meer vermogen zonder fysieke reparaties aan de auto!

Chiptuning Renault Avantime Stage 2

De term chiptunen verhult al wat dit betekent. Bij deze vorm van Renault Avantimetuning maak je uiterlijke wijzigingen aan de Renault Avantime. Een veel komend voorbeeld is een sport uitlaat of/en betere motorkoeling.

Deze vorm van tuning kun je ook combineren met chip tunen. Dit wordt ook wel stage 2 Renault Avantime chiptuning genoemd. Je Renault Avantime wordt de meest optimale versie die het kan zijn door zowel het uiterlijk te gaan veranderen als de maximale kracht.

Stage 2 Renault Avantime chiptuning is weggelegd voor een welgesteld klantenbestand dat hoge eisen stelt aan de performance en look van hun Renault Avantime.

Kom erachter wat chippen met je auto doet:

Specialistische ECU programmatuur kennis

Omdat we gespecialiseerd zijn in ECU software zijn onze services een garantie op hoogstaande autotuning.

Wij staan namelijk ook in voor een reeks andere vormen van Renault Avantimesoftware modificaties, bijvoorbeeld het elimineren van roetfilters. We zijn ook een veelgevraagde referentie wanneer het gaat om het herstellen van ECU’s die bij een gefaalde chiptuning poging stuk zijn gegaan.

ECU chiptuning
Bij reparaties kunnen we zelfs de beveiligde onderdelen van de ECU (de computer van je auto) in uw auto aanpassen. beveiligde onderdelen in de computer aan te passen}

Veel gestelde vragen:

Chiptunen doen de Renault Avantime producenten ook. Het zit namelijk zo:

Een fabrikant levert hun auto’s in een aantal types. De auto types verschillen in zowel aantal pk als prijs.
Auto fabrikanten maken om kosten en tijd te besparen één motor voor al deze typen.

Vervolgens chippen ze de motor voor elk model met andere sfotware, zodat ze een ander vermogen hebben. Gelukkig zijn er slimme gasten achter gekomen dat je deze programmatuur ook zonder de Renault Avantime fabrikant kan veranderen en je Renault Avantime kunt remappen. Hierdoor kun je met de juiste apparatuur zonder de auto fabrikant het maximale uit je auto Renault Avantime halen.

Ja, doordat je bij chiptuning zorgt voor een efficiëntere verbranding in de motor verbeter je ook de efficiëntie. Tot 15% minder brandstofverbruik na het laten chippen van je auto! Mits je je rijstijl hetzelfde houd natuurlijk.

Eco tuning is een vorm van chiptuning die ook interessant is. Hierbij concentreren we ons compleet op brandstofverbruik verminderen en is het aantal extra vermogen vaak klein. Bekijk alle informatie over Renault Avantime eco tuning voor brandstof besparen.

Slechte chiptuning kan zeker erg slecht zijn voor je auto. Door verkeerde apparatuur zou je de ECU (de computer van je auto Renault Avantime) beschadigd raken.
Ook kan er door een verkeerde brandstof zuurstof verhouding meerdere componenten in uw auto kapot maken. Daarom maken wij alleen gebruik van de beste apparatuur en software die uitgebreid getest zijn in een lab.

Het chiptunen van je auto is legaal. Zolang je binnen alle door de wet bepaalde milieu kaders blijft. Jammer genoeg is het controleren van de eerder genoemde millieu kaders erg moeilijk. De Algemene Periodieke Keuring (APK) is zelfs niet in de mogelijkheid om dit te toetsen. Voor ons is het ook niet mogelijk te graderen dat jij binnen de wettelijke limieten blijft.

Mijn Chiptuning beschikt over meerdere chiptuning locaties gevestigd door nederland. Hier beneden ziet u een kaart van de chiptuning locaties Er zijn ook andere plekken waar we bij in de buurt zitten. Dit zijn: Rotterdam, Alkmaar en Amsterdam. Als u dus op zoek bent naar een auto chiptuning bedrijf in de buurt van deze steden helpen we je graag verder.

auto chip tuningis bij ons een klaar-terwijl-je-wacht principe

Stage 1 van de chiptuning houdt in dat er geen fysieke transformatie plaatsvindt, maar een wijziging op de standaard ECU.

Daarom is je Renault Avantime al getuned in een luttele paar uur, terwijl je rustig wacht!

Stage 2 van de tuning is verschillend. Omdat er specifieke uiterlijke modificaties aan de Renault Avantime zullen plaatsvinden, moet de klant het voor een vooraf afgesproken tijd zonder auto doen.