chiptuning Peugeot 308: elke auto krijgt een klantgerichte en individuele service

Welke positieve aspecten zijn er verbonden aan mijn auto chiptunen?

De ecu software van uw Peugeot 308 auto is standaard ingesteld, en wordt helemaal bestuurd door een computer.Aangezien deze is gemaakt om het vermogen te halen dat in de autobrochure staat.

Echter kan uw Peugeot 308 auto vaak vele malen meer dan dit “standaard vermogen” en dit is op te lossen door Peugeot auto ecu chiptuning.

In een paar uur kan je Peugeot 308 auto door middel van chiptuning wel tussen de 15 à 35% meer vermogen krijgen.

Daarbovenop zorgt chiptuning bij ons ervoor dat je tot wel 15% minder benzine zal uitstoten.

Dag in dag uit zal het autorijden veel fijner en flexibel aanvoelen door de chiptuning. Na de chiptuning gebeurt optrekken veel vlugger, omdat je Peugeot 308 meer performance heeft gekregen.

De voordelen Peugeot 308 chiptuning:​​

Meer vermogen uit uw Peugeot

Geluid klinkt mooier

Meer plezier ​

Verlaagd brandstof gebruik

Hoe gaat dat precies, remappenPeugeot 308?​

We starten het proces met een afspraak bij een tuning locatie bij u in de buurt. We zetten uw auto op een speciale accu controller. Die garandeert dat uw Peugeot 308 op maximale stabiele spanning blijft tijdens de chiptuning.

Daarna lezen we de software van uw auto uit, en maken we er een backup van. De softwaregegevens worden door onze inhouse Peugeot 308 chiptuning engineer onderworpen. Eerdere chiptunes werden door onze chiptuning ingenieur opgenomen in een database, en dienen als vergelijkpunt met de software van uw Peugeot 308 auto.

Hierna neemt hij de software compatibel met jouw wagen, en enkel de performance ondergaat een verandering. Een gepersonaliseerde chiptuning op maat voor uw Peugeot 308 dus. Maar wel met gebruik van eerder getunede software.

De getunede software waar op wordt gesteund is bij een vermogensbank meermaals gecontroleerd.

Hierdoor kunnen wij snelheid en safety verzekeren. Zonder uw Peugeot 308 auto voor honderden euro’s te moeten testen.

Onze klanten genieten daarom van een chiptuning die aangenaam is voor de portemonnee. Je Peugeot 308 auto in enkele uren laten chiptunen door middel van eentestbank biedt veel minder garantie op degelijk maatwerk. Er zit in onze chiptuning software namelijk veel meer inzicht en tijd.

Na het Peugeot 308 chiptunen krijgt de klant meteen een uitslag van de geraamde performance van de Peugeot 308 auto.

Veilige chiptuning door:

Specialistische kennis

Goede voeding tijdens gedurende het tunen

Vooraf een goede back-up

Goede Peugeot 308tuning software in gebruik

Ontdek wat het chippen voor u Peugeot 308 auto kan doen:

De opties voor het tunen van de motor:

Het is mogelijk om de kracht van de motor te doen stijgen aan de hand van verschillende manieren, en die leggen we onderaan uit:

Stage 1 Peugeot 308 OBD chiptuning

op maat ODB chiptuning Peugeot 308 is een populaire manier om je auto te tunen. Met obd chiptuning maken we gebruik van de obd port in uw Peugeot 308 auto.

Hierdoor is dit een voordelige Peugeot 308 chiptuning variant en ook de meest voorkomende. Via OBD kan je met name alle onderdelen van je ECU die aansprakelijk zijn voor het vermogen van uw Peugeot 308 aanpassen. Met deze manier hoef je zelfs de Peugeot 308 ECU niet te ontmantelen.

Klik op de link voor ons antwoord op tuning goed of slecht? is een vraag die we vaak gesteld krijgen. Als je op de blauwe links klikt, kun je ons antwoord lezen.

Kort gezegd betekent chiptuning een Peugeot 308 auto met meer performance, zonder dat je auto er een transformatie voor hoeft te ondergaan!

Chiptuning Peugeot 308 Stage 2

De naam zegt het helemaal. Via deze optie vindt een fysieke verandering van de Peugeot 308 auto plaats. Een sportuitlaatdemper of een beter systeem om de motor te koelen, zijn hier enkele voorbeelden van.

Deze vorm van tuning kun je ook combineren met chip tunen. Dit wordt ook wel stage 2 chiptuning Peugeot 308 genoemd. Je Peugeot 308 wordt de meest optimale versie die het kan zijn door zowel het uiterlijk te gaan veranderen als de maximale kracht.

Deze vorm van Peugeot 308 chiptuning is voor klanten die het uiterste uit hun auto willen halen en daar ook behoorlijk budget voor hebben.

Kom erachter wat chippen met je auto doet:

Gespecialiseerde kennis over ECU software: onze plus

Doordat wij ver reikende kennis hebben over de software van uw Peugeot 308 auto kunnen wij zorgen voor een kwalitatief hoge chiptuning Peugeot 308.

Zo doen wij naast chiptuning Peugeot 308 ook verschillende andere software aanpassingen voor Peugeot 308 auto’s als roetfilterverwijderingen. Wie koos voor chiptuning bij een andere instantie, kiest er vaak voor om als tweede keus bij ons aan te kloppen, en hiervoor staan we bekend.

ECU chiptuning
Bij reparaties kunnen we zelfs de afgesloten onderdelen van de motor computer in uw auto aanpassen. beveiligde onderdelen in de computer aan te passen}

Veel gestelde vragen:

Remappen doen de Peugeot 308 producenten ook. Dit werkt namelijk zo:

Fabrikanten leveren auto’s in een aantal verschillende modellen. De vermogens en prijs van de types verschillen.
Omdat auto fabrikanten niet voor elk model een nieuwe motor kan produceren maken ze een enkele motor voor alle modellen.

Deze enkele motor chippen ze vervolgens met verschillende software voor elk auto model. Gelukkig zijn er slimme techneuten achter gekomen dat je deze software ook zonder de auto fabrikant kan aanpassen en je Peugeot 308 kunt remappen. Door deze uitvinding kun je met de geschikte apparatuur zonder de auto maker het maximale uit je Peugeot 308 halen.

Zeker, doordat je bij chiptuning zorgt voor een betere verbranding in de motor verbeter je ook de efficiëntie. Chiptuning kan brandstofverbruik tot wel 15% terug dringen! Dit is alleen niet van toepassing als je na het chippen van je auto Peugeot 308 je rijstijl aanzienlijk aanpast.

Eco tuning is een vorm van chippen die ook interessant is. Hierbij focussen we ons volledig op brandstofverbruik verminderen en is het aantal toegevoegde vermogen vaak klein. Meer informatie over Peugeot 308 eco tuning voor brandstof besparen.

Op een slechte manier chippen is zeker slecht voor je auto Peugeot 308. Je kan je motor computer beschadigd raken door slechte apparatuur.
Ook kan er door een slechte brandstof zuurstof verhouding meerdere onderdelen in uw Peugeot 308 kapot maken. Wij proberen daarom het wiel niet opnieuw uit te vinden en maken gebruik van uitgebreid geteste chiptuning files. Geschreven door ervaren tuners op een testbank.

Het chiptunen van je auto Peugeot 308 is legaal. Zolang je binnen alle wettelijke milieu grenzen blijft. Echter is het controleren van de eerder genoemde millieu kaders erg lastig. De Algemene Periodieke Keuring (APK) is zelfs niet in staat om dit te toetsen. Voor Mijn Chiptuning is het ook niet mogelijk te graderen dat jij binnen de wettelijke limieten blijft.

Door heel het land heeft Mijn Chiptuning tuning locaties. Onze tuning vestigingen kun jij beneden bekijken: Andere plaatsen waar we in de buurt zitten zijn: Rotterdam, Alkmaar en Amsterdam. Dus als u op één van deze plekken woont helpen we je ook graag verder met uw auto.

U kan rustig blijven zitten tijdens de auto chippen

Stage 1 van de chiptuning houdt in dat er geen fysieke transformatie plaatsvindt, maar een wijziging op de standaard ECU.

De totale wachttijd is hierdoor beperkt tot een paar uur.

De situatie is anders bij stage 2. Dan maken we een aantal fysieke aanpassingen aan uw auto en bent u uw Peugeot 308 auto dus even kwijt.