chiptuning: maatwerkmogelijkheden gericht op de klant

Ontdek wat chiptuning voor uw Opel Zafira Life kan doen:

De ecu software van uw Opel Zafira Life auto is gestandaardiseerd, en wordt compleet bestuurd door een computer.De ECU is afgesteld om een specifiek gestandaardiseerd vermogen te behalen, namelijk dat van in de autobrochure.

Je kunt echt meer power halen uit je wagen dan dit voorgeprogrammeerde gestandaardiseerde aantal pk, en de oplossing ligt in software tunen.

Chiptuning bij ons kan ervoor zorgen dat we in een paar uur uw Opel Zafira Life auto kunnen voorzien van een performanceverbetering die ligt tussen de 15 en 35%.

Daarbovenop zorgt chiptuning bij ons ervoor dat je tot wel 15% minder benzine zal uitstoten.

In het dagelijks rijden in uw Opel Zafira Life auto zult u opOpel Zafira Lifeen dat uw auto veel lekkerder rijdt door chiptuning. Na de chiptuning gaat accelereren een stuk vlugger, omdat je Opel Zafira Life auto meer performance heeft gekregen.

Voordelen tunen van uw Opel Zafira Life:​​

Meer koppel uit uw Opel

Sportiever geluid

Meer rijplezier uit uw Opel Zafira Life​

Minder brandstof gebruik

Hoe gaat het in zijn werk?​

Je maakt een afspraak bij een locatie bij u in de buurt. We zullen de degelijkheid van de accu van uw auto nagaan door middel van een accutester. Die garandeert dat uw Opel Zafira Life op volledige stabiele volt blijft tijdens de chiptuning.

Hierna zal de software van uw auto worden uitgelezen, en worden alle bekomen statistieken door ons bewaard. Hierna wordt uw software gestuurd naar een chiptuning Opel Zafira Life engineer. Daarna verzenden we de gegevens van uw Opel Zafira Life auto aan onze ingenieur die gespecialiseerd is in merk(naam) tuning. Onze gespecialiseerde ingenieur beschikt over een chiptuning database en zal de software van uw auto hiermee vergelijken.

Vervolgens pakt hij de versie die het beste bij jouw Opel Zafira Life auto past en zorgt dat alleen de software verantwoordelijk voor de performance wordt aangepast bij de chiptuning Opel Zafira Life. Dat houdt m.a.w. maatwerk in passend bij de noden van de Opel Zafira Life. Maar wel met gebruik van eerder getunede software.

De software die we zullen gebruiken tijdens het chiptuning proces is erg gedetailleerd onder de loep genomen.

Daardoor kunnen wij snelheid en safety garanderen. Zo kunt u een paar honderd euro uitsparen aan uw Opel Zafira Life nodeloos te laten checken.

Hierdoor kunnen wij voordelige chiptuning leveren. Je auto in enkele uren laten chiptunen door middel van eentestbank biedt veel minder garantie op precies maatwerk. Wij verkiezen onze eigen software om te chiptunen, omdat deze accurater is en omdat we ervoor kiezen onze eigen specialisme te gebruiken tijdens het proces.

De klant krijgt à la minute de resultaten van de chiptuning engineer, namelijk hoeveel hij raamt dat de performance is.

Onze chiptuning is veilig:

Diepgaande kennis van de ECU (de computer van je auto) en van uw Opel Zafira Life

Speciale accu voeding gedurende de chiptuning

We back-uppen uw software eerst

Goede Opel Zafira Lifetuning files in gebruik

Ontdek wat het chippen voor u Opel Zafira Life auto kan doen:

Verschillende vormen Opel Zafira Life motor tuning:

Voor het Opel Zafira Life motor vermogen te vergroten zijn verschillende manieren en dit zijn de methodes die we hieronder uit de doeken doen:

Methode 1: Opel Zafira Life OBD chiptuning

Stage 1 chiptuning Opel Zafira Life is de meest gevraagde vorm van chiptuning. Via deze manier heb je de OBD poort, die al in de Opel Zafira Life auto zit, nodig.

Door dit gemak is deze voordelige methode van auto chiptuning erg populair en komt ze veel voor. Via OBD kan je met name alle onderdelen van je ECU die aansprakelijk zijn voor de performance van uw Opel Zafira Life aanpassen. Via deze methode moet je zelfs de Opel Zafira Life ECU niet te ontmantelen.

Lees een vraag die we vaak ontvangen:

Kort gezegd betekent chiptuning een Opel Zafira Life auto met meer performance, zonder dat je Opel Zafira Life er een fysieke make-over voor hoeft te ondergaan!

Stage 2 Opel Zafira Life chiptuning

Het woord chiptunen verhult al wat dit betekent. Bij deze methode van Opel Zafira Life tuning maak je fysieke wijzigingen aan de auto. Een veel komend voorbeeld is een sport uitlaat of/en betere motorkoeling.

Deze methode van tuning kun je ook combineren met chip tunen. Dit wordt ook wel stage 2 chiptuning Opel Zafira Life genoemd. Hierbij pas je de Opel Zafira Life fysiek aan en de software waardoor je het maximale uit je auto haalt.

Deze vorm van Opel Zafira Life chiptuning is voor mensen die het uiterste uit hun auto willen halen en daar ook redelijk budget voor hebben.

Kom erachter wat chippen met je auto kan doen:

Gespecialiseerde notie over Opel Zafira Life ECU's

Wij garanderen u de meest kwalitiatieve diensten op de markt voor een tuning van uw Opel Zafira Life auto.

Onze know-how beperkt zich niet enkel tot chiptunen, aangezien we ook gespecialiseerd zijn in diverse overige software modificaties waaronder roetfilterverwijderingen. We zijn ook een veelgevraagde referentie wanneer het gaat om het repareren van ECU’s die bij een gefaalde chiptuning poging kapot zijn gegaan.

ECU chiptuning
Voor het repareren van uw ECU (motor computer) zijn we in staat om beveiligde onderdelen in de computer aan te passen}

Veel gestelde vragen:

Chippen doen de Opel Zafira Life fabrikanten ook. Het werkt namelijk zo:

Auto fabrikanten leveren auto’s in een aantal verschillende typen. De modellen verschillen in zowel aantal pk als prijs.
Omdat auto fabrikanten niet voor elk model een nieuwe motor kan maken maken ze één motor voor alle auto modellen.

Vervolgens chippen ze de motor voor elk model met andere sfotware, zodat ze een ander vermogen hebben. Gelukkig zijn er slimme techneuten achter gekomen dat je deze programmatuur ook zonder de auto fabrikant kan veranderen en je auto Opel Zafira Life kunt remappen. Hierdoor kunnen chiptuning bedrijven veel goedkoper een groter aantal pk uit je auto Opel Zafira Life halen.

Ja, doordat je bij chiptuning zorgt voor een efficiëntere verbranding in de motor verbeter je ook de efficiëntie. Chiptuning kan brandstofverbruik tot wel 15% verminderen! Mits je je rijstijl gelijk houd natuurlijk.

Ook doen we een speciale methode van chippen genaamd ECO tuning. Hierbij concentreren we ons volledig op brandstofverbruik verminderen en is het aantal toegevoegde vermogen minimaal. Voor meer informatie over Opel Zafira Life eco tuning voor brandstof besparen.

Op een slechte manier chiptunen is zeker erg slecht voor je Opel Zafira Life. Door slechte apparatuur zou je de ECU (de computer van je auto) beschadigd raken.
Verkeerd afgestelde lucht brandstof verhoudingen in de programmatuur kunnen je Opel Zafira Life ook beschadigen. Daarom maken wij alleen gebruik van de beste apparatuur en software die uitgebreid getest zijn op een testbank.

Het chippen van je auto is legaal. Zolang je binnen alle wettelijke milieu grenzen blijft. Het controleren van deze millieu limieten is namelijk bijzonder moeilijk. Ook de APK is niet in de mogelijkheid om dit te controleren. Voor ons is het ook niet mogelijk te graderen dat jij binnen de wettelijke limieten blijft.

Door heel Nederland hebben we vestigingen. Hieronder ziet u een kaart van de Mijn Chiptuning vestigingen We zitten ook in de buurt van: Rotterdam, Alkmaar en Amsterdam. Dus als u op één van deze plaatsen woonachtend bent helpen we je ook graag verder met uw auto.

Klaar terwijl u wacht

Chiptuning stage 1 wil bij ons zeggen: het maximum halen uit de Opel Zafira Life, zonder dat hierbij veranderingen Opel Zafira Lifebaar zijn door het blote oog.

Daarom is je Opel Zafira Life al getuned in een luttele paar uur, terwijl je rustig wacht!

De situatie is anders bij stage 2. Omdat er specifieke uiterlijke modificaties aan de auto zullen plaatsvinden, moet de klant het voor een vooraf afgesproken tijd zonder Opel Zafira Life auto doen.