chiptuning: maatwerkmogelijkheden gericht op de klant

Welke positieve aspecten zijn er verbonden aan mijn Opel Speedster auto chiptunen?

Het standaard programma in de ecu van uw Opel Speedster auto is niet optimaal.De reden hiervoor is dat deze software exact het standaard vermogen moet halen dat in de brochure van de wagen staat vermeld.

Het laten chiptunen van uw auto is de uitgelezen keuze om uw Opel Speedster een groter vermogen te geven.

Door het tunen van uw Opel auto  kunnen we binnen een paar uur een vermogens verbetering verwezenlijken van tussen de 15 en 35%.

Daarbovenop zorgt chiptuning bij ons ervoor dat je tot wel 15% minder uitstoot zal hebben.

In het dagelijks rijden in uw Opel Speedster auto gaat u Opel Speedsteren dat uw Opel Speedster auto veel lekkerder rijdt door chiptuning. Je auto zal sneller optrekken en de performance die hij hiervoor levert is veel consistenter.

De voordelen auto chiptuning:​​

Meer vermogen

Mooier geluid

Aangenaam rijden​​

Verminderd brandstof gebruik van uw auto

Hoe gaat dat precies, remappenOpel Speedster?​

Je maakt een afspraak bij een tuning locatie bij u in de buurt. Dit houdt in dat we uw wagen aansluiten op een batterijtester. De batterijtester biedt de garantie dat tijdens de chiptuning, de wagen de maximum stabiele volt behaalt.

Vervolgens lezen we de software van uw auto uit, en maken we er een backup van. De statistieken worden door onze inhouse Opel Speedster chiptuning engineer onderworpen. Deze Opel Speedster ingenieur vergelijkt de gegevens met een database van software versies van eerdere chiptunes.

Vervolgens neemt hij de versie die het beste bij jouw auto past en zorgt dat alleen de software verantwoordelijk voor het vermogen wordt aangepast bij de chiptuning. Een gepersonaliseerde chiptuning op maat voor uw Opel Speedster auto dus. Maar wel met gebruik van eerder getunede software.

De software die we benutten voor het chippen van uw Opel Speedster auto is uitgebreid getest op eentestbank.

Op die manier wordt de speed en de safety van de Opel Speedster auto een garantie die wij u kunnen bieden. Zo kunt u een paar honderd euro besparen aan uw Opel Speedster auto nodeloos te laten nakijken.

Dat is de reden waarom wij een voordelige chiptuning kunnen aanbieden aan onze klanten. Terwijl de kwaliteit goed en meestal beter is dan wanneer je auto in een middagje op een testbank tuned. Wij verkiezen onze eigen software om te chiptunen, omdat deze gedetaileerder is en omdat we verkiezen onze eigen notie te gebruiken tijdens het proces.

De klant krijgt à la minute de resultaten van de software ingenieur, namelijk hoeveel hij raamt dat de performance is.

Veilige chiptuning door:

Diepgaande kennis van de ECU (de computer van je auto) en van uw Opel Speedster

Speciale voeding tijdens gedurende de chiptuning

Een kopie van de oude staat

Gebruik van goede tuning files

Kom erachter wat chiptuning met je auto doet:

Verschillende vormen Opel Speedster motor tuning:

Het is mogelijk om de kracht van de motor te doen stijgen aan de hand van verschillende manieren, en die leggen we hieronder uit:

Methode 1: Opel Speedster OBD chiptuning

op maat ODB chiptuning Opel Speedster is een veelvoorkomende methode om je Opel Speedster te tunen. Bij deze manier wordt gebruik gemaakt van de Obd-poort in de auto.

Omdat deze variant weinig kost en ze erg efficiënt en gerespecteerd is, kiest de klant vaak voor deze methode. Via OBD kan je immers alle onderdelen van je ECU die zorgen zijn voor de performance van uw auto aanpassen. OBD is een chiptuning methode waar je de ECU niet nodeloos moet uit elkaar halen.

Lees een regelmatig vraag:

Je auto ziet er identiek uit, maar de performance werd opgedreven!

Opel Speedster chiptuning Stage 2

De term chiptunen verhult al wat dit betekent. Deze manier houdt in dat er dus een verandering zal plaatsvinden in hoe de Opel Speedster er in ieder geval onder de motorkap zal uitzien. Een sportuitlaatdemper of een beter systeem om de motor te koelen, zijn hier enkele voorbeelden van.

Door te kiezen voor tevens fysieke aanpassingen als voor chiptuning kan je het maximale vermogen van je Opel Speedster auto behalen. Men noemt deze methode ook wel stage 2 chiptuning Opel Speedster. Door de software op punt te zetten én de auto ook fysiek te gaan verbeteren, wordt je wagen optimaal.

Deze vorm van chiptuning Opel Speedster is voor mensen die het uiterste uit hun auto willen halen en daar ook behoorlijk budget voor hebben.

Kom erachter wat chiptuning met je auto doet:

Gespecialiseerde kennis over ECU software: onze meerwaarde

Doordat wij diepe kennis hebben over de software van uw Opel Speedster kunnen wij zorgen voor een kwalitatief hoge Opel Speedster chiptuning.

Onze know-how beperkt zich niet enkel tot chiptunen, aangezien we ook gespecialiseerd zijn in verscheidene overige software modificaties waaronder roetfilterverwijderingen. Wie koos voor chiptuning bij een andere instantie, kiest er vaak voor om als tweede keus bij ons aan te kloppen, en hiervoor staan we bekend.

ECU chiptuning
Voor het repareren van uw ECU (motor computer) zijn we ook in staat om afgesloten onderdelen in de computer aan te passen}

Veel gestelde vragen:

Dit doen fabrikanten wel, maar anders. Het zit namelijk zo:

Auto producenten leveren auto’s in een aantal verschillende modellen. De auto types verschillen in zowel vermogen als kosten.
Auto makers maken om kosten en tijd te sparen één motor voor al deze types.

Deze enkele motor chippen ze vervolgens met verschillende software voor elk auto model. Gelukkig zijn er slimme techneuten achter gekomen dat je deze software ook zonder de auto maker kan veranderen en je auto Opel Speedster kunt chippen. Hierdoor kun je met de geschikte apparatuur zonder de Opel Speedster producent het maximale uit je auto Opel Speedster halen.

Zeker, doordat je bij het auto Opel Speedster chippen zorgt voor een efficiëntere verbranding in de motor verbeter je ook de efficiëntie. Chiptuning kan brandstofverbruik tot wel 15% verminderen! Dat is alleen niet van toepassing als je na het chippen van je auto je rijstijl aanzienlijk veranderd.

Eco tuning is een manier van chiptuning die ook interessant is. Hierbij concentreren we ons compleet op brandstofverbruik verminderen en is het aantal toegevoegde vermogen vaak klein. Meer uitleg over Opel Speedster eco chip tuning klik hier.

Op een slechte manier chippen is zeker slecht voor je auto Opel Speedster. Je kan je motor computer beschadigd raken door slechte apparatuur.
Verkeerde lucht brandstof verhoudingen in de programmatuur kunnen je motor ook beschadigen. Wij proberen daarom het wiel niet opnieuw uit te vinden en gebruiken uitgebreid geteste files. Ontwikkeld door ervaren chiptuners op een testbank.

Als je binnen alle millieu grenzen blijft is chiptuning legaal. Echter is het controleren van de eerder genoemde millieu grenzen erg lastig. Ook de Algemene Periodieke Keuring (APK) is niet in de mogelijkheid om dit te controleren. Hierdoor kunnen wij u niks garanderen op legaliteit.

Door heel het land heeft Mijn Chiptuning tuning locaties. Hieronder kunt u al onze chiptuning vestigingen vinden: Andere plekken waar we in de buurt zitten zijn: Rotterdam, Alkmaar en Amsterdam. Dus als u op één van deze plaatsen woont helpen we je ook graag verder met uw auto.

Klaar terwijl u wacht

Stage 1 van de chiptuning houdt in dat er geen fysieke aanpassing plaatsvindt, maar een wijziging op de standaard ECU.

Daarom is je Opel Speedster al getuned in een luttele paar uur, terwijl je rustig wacht!

De situatie is anders bij stage 2. Dan maken we een aantal fysieke aanpassingen aan uw Opel Speedster auto en bent u uw Opel Speedster auto dus even kwijt.