chiptuning Opel Frontera op maat

Ontdek wat chiptuning voor uw Opel Frontera kan doen:

Het motormanagementsysteem van uw Opel Frontera auto is een standaard software, en deze werkt vaak niet optimaal.De ECU is afgesteld om een bepaald gestandaardiseerd vermogen te halen, namelijk dat van in de brochure van de auto.

Het motor tunen van uw auto is de beste optie om uw auto een groter vermogen te geven.

In een paar uur kan je auto met chiptuning wel tussen de 15 à 35% meer vermogen krijgen.

Je Opel Frontera auto is krachtiger, en zal tot wel 15% minder brandstof verbruiken.

Dag in dag uit zal het rijden veel fijner en soepeler aanvoelen door de chiptuning. Je Opel Frontera zal vlotter accelereren en de performance die hij hiervoor aanlevert is veel consistenter.

De voordelen Opel Frontera chiptuning:​​

Sneller optrekken uit uw Opel

Beter geluid

Comfortabeler rijden​ met uw auto​

Brandstofverbruik wordt minder

Hoe gaat het in zijn werk?​

Voor stage 1 chiptuning Opel Frontera plant u een afspraak bij één van onze locaties bij u in de buurt. Dit houdt in dat we uw wagen aansluiten op een batterijtester. Die zorgt ervoor dat uw Opel Frontera auto op volledige stabiele spanning blijft tijdens de chiptuning.

Daarna gaan we over tot het uitlezen van de Opel Frontera om eventuele errors op te sporen, en nemen we natuurlijk een reservekopie. De statistieken worden door onze inhouse Opel Frontera chiptuning engineer onderworpen. Onze gespecialiseerde engineer beschikt over een chiptuning database en zal de software van uw Opel Frontera hiermee vergelijken.

Hierna neemt hij de software compatibel met jouw wagen, en enkel de performance ondergaat een wijziging. Een gepersonaliseerde chiptuning op maat voor uw Opel Frontera auto dus. Dat gebeurt wel met ondersteuning van de chiptuning database.

De getunede software waar op wordt gesteund is bij een dyno meermaals gechecked.

Op die manier wordt de speed en de safety van de Opel Frontera auto een garantie die wij u kunnen geven. Zo kunt u een paar honderd euro besparen aan uw Opel Frontera auto nodeloos te laten controleren.

Onze klanten genieten daarom van een chiptuning die goed is voor de portemonnee. Een testbank is een veel minder gunstige oplossing om je auto te laten chiptunen. De chiptuning software die wij gebruiken biedt veel meer perspectief op een precieze kennis en werkt veel grondiger.

Na het Opel Frontera chiptunen krijgt de klant direct een rapport van de geraamde performance van de Opel Frontera auto.

Veilige chiptuning:

Specialistische kennis

Speciale voeding tijdens gedurende de chiptuning

Een back-up van de oude staat

De beste Opel Fronterachiptuning files in gebruik

Kom erachter wat chiptuning met je auto kan doen:

Methodes voor Opel Frontera motor tuning:

Het is mogelijk om de kracht van de motor te doen aangroeien aan de hand van verschillende methodes, en die leggen we hieronder uit:

Methode 1: Opel Frontera OBD chiptuning

OBD chiptuning Opel Frontera is een populaire methode om je Opel Frontera auto te chiptunen. Via deze manier heb je de OBD poort, die al in de Opel Frontera auto zit, nodig.

Omdat deze methode voordelig is en ze erg doordacht en gerespecteerd is, kiest de klant vaak voor deze optie. OBD zorgt ervoor dat het vermogen van de Opel Frontera auto door een aanpassing van het motormanagementsysteem wordt opgedreven. OBD is een chiptuning methode waar je de ECU niet nutteloos moet uit elkaar halen.

Klik op de vraag om ons antwoord te lezen “tuning goed of slecht” is een vraag die we vaak ontvangen. Als je op de blauwe links klikt, kun je ons antwoord lezen.

Door het Opel Frontera auto laten chippen krijgt u dus meer performance zonder fysieke modificaties aan de Opel Frontera!

Opel Frontera chiptuning Stage 2

Het woord chiptunen verhult al wat dit betekent. Via deze methode vindt een fysieke verandering van de auto plaats. Een veel komend voorbeeld is een sport uitlaat of/en betere motor cooling.

Door te kiezen voor evenals fysieke aanpassingen als voor chiptuning kan je het maximale performance van je Opel Frontera auto behalen. Men noemt deze methode ook wel stage 2 chiptuning Opel Frontera. Hierbij pas je de Opel Frontera fysiek aan en de software waardoor je het maximale uit je Opel Frontera haalt.

Deze vorm van chiptuning Opel Frontera is voor mensen die het uiterste uit hun auto willen halen en daar ook behoorlijk budget voor hebben.

Vraag een prijsinschatting aan en weet precies wat het nieuwe vermogen van u auto kan worden!

Gespecialiseerde kennis over ECU software: onze plus

Doordat wij ver reikende know-how hebben over de software van uw Opel Frontera auto kunnen wij zorgen voor een kwalitatief hoge chiptuning Opel Frontera.

Wij staan namelijk ook in voor een reeks andere vormen van autosoftware wijzigingen, bijvoorbeeld het verwijderen van roetfilters. We zijn ook een veelgevraagde referentie wanneer het gaat om het repareren van ECU’s die bij een gefaalde chiptuning poging stuk zijn gegaan.

ECU chiptuning
Bij reparaties kunnen we zelfs de afgesloten onderdelen van de ECU (motor computer) in uw auto aanpassen. beveiligde onderdelen in de computer aan te passen}

Veel gestelde vragen:

Chiptunen doen de Opel Frontera producenten ook. Dit is hoe het werkt:

Auto producenten leveren auto’s in verschillende typen. Deze types hebben verschillende vermogens deze zijn natuurlijk hoger in prijs.
Fabrikanten maken om kosten en tijd te besparen één motor voor al deze types.

Deze enkele motor chippen ze vervolgens met verschillende software voor elk auto model. Gelukkig zijn er slimme techneuten achter gekomen dat je deze software ook zonder de auto maker kan veranderen en je auto kunt chiptunen. Hierdoor kunnen chiptuning bedrijven veel voordeliger een groter vermogen uit je auto halen.

Ja, doordat je bij het Opel Frontera chippen zorgt voor een efficiëntere verbranding in de motor Verminder je ook het brandstofgebruik. Tot 15% minder brandstofverbruik na het laten chippen van je auto Opel Frontera! Zolang je je rijstijl gelijk houd uiteraard.

Ook hebben we een speciale methode van chippen genaamd ECO tuning. Hierbij concentreren we ons compleet op brandstofverbruik verminderen en is het aantal extra vermogen minimaal. Bekijk alle info over Opel Frontera eco tuning klik hier.

Op een verkeerde manier chiptunen is zeker erg slecht voor je auto. Door verkeerde apparatuur zou je de ECU (motor computer) beschadigd raken.
Ook kan er door een verkeerd afgestelde brandstof zuurstof verhouding een aantal componenten in uw auto beschadigen. Daarom maken wij alleen gebruik van de beste apparatuur en software die uitgebreid getest zijn in een lab.

Als je binnen alle millieu grenzen blijft is je auto chippen legaal. Jammer genoeg is het controleren van deze millieu grenzen erg moeilijk. Ook de APK is niet in de mogelijkheid om dit te toetsen. Voor Mijn Chiptuning is het ook niet mogelijk te graderen dat jij binnen de wettelijke genzen blijft.

Door heel Nederland heeft Mijn Chiptuning tuning vestigingen. Hier beneden kunt u al de tuning vestigingen bekijken: We zitten ook vlakbij: Rotterdam, Alkmaar en Amsterdam. Dus als u op één van deze steden woonachtend bent helpen we je ook graag verder met uw auto.

U kan rustig blijven zitten tijdens de auto chip tuning

Stage 1 van de chiptuning houdt in dat er geen fysieke transformatie plaatsvindt, maar een wijziging op de standaard ECU.

De totale wachttijd is hierdoor beperkt tot een paar uur.

Voor stage 2 tuning is dit niet het geval. Omdat er specifieke uiterlijke modificaties aan de Opel Frontera auto zullen plaatsvinden, moet de klant het voor een vooraf afgesproken tijd zonder auto doen.