chiptuning: elke Opel Agila auto krijgt een klantgerichte en individuele service

Wat voor voordelen heeft chiptuning Opel Agila?

Het motormanagementsysteem van uw auto is een standaard software, en deze werkt vaak niet optimaal.De reden hiervoor is dat deze software exact het standaard vermogen moet halen dat in de autobrochure staat opgelijst.

Echter kan uw Opel Agila vaak vele malen meer dan dit “standaard vermogen” en dit is op te lossen door Opel ecu chiptuning.

Chiptuning bij ons kan ervoor zorgen dat we in een paar uur uw auto kunnen voorzien van een performanceverbetering die ligt tussen de 15 en 35%.

Je auto is krachtiger, en zal tot wel 15% minder brandstof verbruiken.

auto chip tunen zal als gevolg hebben dat het besturen van je Opel Agila veel fijner en “sneller” aanvoelt, rijden wordt een plezier! Doordat hij vlugger optrekt en veel consistenter is in het leveren van performance.

De 4 grootste voordelen​​

Sportiever karakter uit uw Opel

Geluid klinkt sportiever uit uw auto

Meer rijplezier uit uw auto​

Brandstofverbruik wordt minder

Hoe gaat het in zijn werk?​

We starten het proces met een afspraak bij een tuning locatie bij u in de omgeving. We zetten uw auto op een speciale batterijtester. Tijdens het chiptunen is het de bedoeling dat de Opel Agila auto een maximum aan stabiele volt bekomt, en hiervoor zorgt de accu controller.

Daarna lezen we de software van uw auto uit, en maken we er een reservekopie van. De softwaregegevens worden door onze inhouse Opel Agila chiptuning engineer onderworpen. Onze gespecialiseerde engineer beschikt over een chiptuning database en zal de software van uw Opel Agila auto hiermee vergelijken.

Hierna neemt hij de software compatibel met jouw wagen, en enkel het vemogen ondergaat een modificatie. Elke wagen is, en onze chiptuning gebeurt daarom op maat. Maar wel met gebruik van eerder getunede software.

De software die we benutten voor het chippen van uw Opel Agila auto is uitgebreid gecontroleerd op eenvermogensbank.

Op die manier wordt de snelheid en de safety van de Opel Agila auto een garantie die wij u kunnen geven. Zonder uw auto voor honderden euro’s te moeten testen.

Hierdoor kunnen wij goedkope chiptuning bieden. Terwijl de kwaliteit goed en meestal beter is dan wanneer je Opel Agila auto in een middagje op een dyno tuned. Wij verkiezen onze eigen software om te chiptunen, omdat deze accurater is en omdat we ervoor kiezen onze eigen notie te gebruiken tijdens het proces.

Na het Opel Agila chiptunen krijgt de klant meteen een uitslag van de geraamde performance van de Opel Agila auto.

Onze chiptuning is veilig:

Specialistische kennis

Speciale voeding tijdens gedurende de chiptuning

Een back-up van de oude staat

De beste Opel Agilachiptuning files in gebruik

Kom erachter wat chiptuning met je auto kan doen:

De opties voor het tunen van de motor:

Het opdrijven van het motorvermogen kan op meerdere methodes, namelijk:

Methode 1: Opel Agila OBD chiptuning

Stage 1 chiptuning Opel Agila is de meest populaire methode van tuning. Via deze manier heb je de OBD poort, die al in de Opel Agila zit, nodig.

Omdat deze variant voordelig is en ze erg doordacht en hoogstaand is, kiest de klant vaak voor deze optie. OBD is een methode die via het aanpassen van de ECU een totale invloed heeft op de kracht van de Opel Agila auto. OBD is een chiptuning optie waar je de ECU niet nodeloos moet uit elkaar halen.

Antwoord op een vaak vraag:

Je Opel Agila auto ziet er identiek uit, maar de performance werd gemaximaliseerd!

Chiptuning Opel Agila Stage 2

De naam zegt het helemaal. Bij deze vorm van Opel Agila tuning maak je uiterlijke wijzigingen aan de Opel Agila. Bijvoorbeeld een sport uitlaat of/en betere motor cooling.

Deze methode van tuning kun je ook combineren met chip tunen. Men noemt deze methode ook wel stage 2 Opel Agila chiptuning. Je auto wordt de meest optimale versie die het kan zijn door zowel het uiterlijk te gaan veranderen als de maximale kracht.

Stage 2 chiptuning Opel Agila is weggelegd voor een welgesteld publiek dat hoge eisen stelt aan de performance en look van hun Opel Agila.

Ontdek wat auto chip tunen voor u auto kan doen:

Specialistische Opel Agila ECU programmatuur inzicht

Doordat wij diepe kennis hebben over de software van uw Opel Agila auto kunnen wij zorgen voor een kwalitatief hoge chiptuning Opel Agila.

Wij staan namelijk ook in voor een reeks andere vormen van autosoftware wijzigingen, bijvoorbeeld het elimineren van roetfilters. Ook worden wij herhaaldelijk gevraagd om ECU’s die bij een vroegeren poging tot tuning stuk zijn gegaan, te herstellen.

ECU chiptuning
Bij reparaties kunnen we zelfs de beveiligde onderdelen van de ECU (motor computer) in uw auto aanpassen. afgesloten onderdelen in de computer aan te passen}

Veel gestelde vragen:

Remappen doen auto producenten wel, maar met een ander doel. Dit werkt namelijk zo:

Fabrikanten leveren auto’s in een aantal verschillende typen. De vermogens en prijs van de modellen verschillen.
Elk type krijgt ongeveer dezelfde motor, hiermee besparen auto fabrikanten ontwikkel- en productiekosten.

Deze enkele motor chippen ze vervolgens met verschillende software voor elk auto model. Gelukkig zijn er slimme techneuten achter gekomen dat je deze software ook zonder de Opel Agila fabrikant kan veranderen en je auto Opel Agila kunt chippen. Hierdoor kunnen chiptuning bedrijven veel goedkoper een groter aantal pk uit je auto Opel Agila halen.

Zeker, het Opel Agila chippen zorgt voor een efficiëntere verbranding in je motor. Dit betekent dus niet alleen meer vermogen, maar ook verminderd brandstofvebruik.. Tot 15% minder brandstofverbruik na het laten chippen van je auto Opel Agila! Mits je je rijstijl gelijk houd natuurlijk.

Eco tuning is een vorm van chiptuning die ook interessant is. Hierbij focussen we ons volledig op brandstofverbruik verminderen en is het aantal extra vermogen vaak klein. Voor meer informatie over Opel Agila eco chip tuning voor brandstof besparen.

Verkeerde chiptuning kan zeker erg slecht zijn voor je auto. Je kan je ECU (de computer van je auto Opel Agila) beschadigd raken door slechte apparatuur.
Verkeerd afgestelde lucht brandstof verhoudingen in de programmatuur kunnen je auto ook beschadigen. Wij proberen daarom het wiel niet opnieuw uit te vinden en gebruiken uitgebreid geteste chiptuning software. Gemaakt door ervaren tuners op een dyno.

Als je binnen alle millieu grenzen blijft is je Opel Agila chippen legaal. Jammer genoeg is het controleren van deze millieu kaders erg lastig. De APK is zelfs niet in staat om dit te toetsen. Voor ons is het ook niet mogelijk te graderen dat jij binnen de wettelijke genzen blijft.

Mijn Chiptuning beschikt over verschillende locaties gevestigd door heel Nederland. Hieronder ziet u een overzicht van de locaties We zitten ook in de buurt van: Rotterdam, Alkmaar en Amsterdam. Als u dus op zoek bent naar een tuning bedrijf in de omgeving van deze plaatsen zijn we je graag van dienst.

Klaar terwijl u wacht

Stage 1 van de chiptuning houdt in dat er geen fysieke aanpassing plaatsvindt, maar een wijziging op de standaard ECU.

Hierdoor zijn we vaak al binnen enkele uren klaar met het tunen van uw Opel Agila.

De situatie is anders bij stage 2. Omdat er specifieke uiterlijke modificaties aan de Opel Agila zullen plaatsvinden, moet de klant het voor een vooraf afgesproken tijd zonder Opel Agila auto doen.