chiptuning op maat

Wat voor voordelen heeft chiptuning?

De standaard software in de motor computer van uw Nissan X-Trail is niet optimaal.De ECU is afgesteld om een specifiek gestandaardiseerd vermogen te behalen, namelijk dat van in de autobrochure.

Je kunt echt meer kracht halen uit je auto dan dit voorgeprogrammeerde gestandaardiseerde aantal pk, en de oplossing ligt in software tunen.

Chiptuning bij ons kan ervoor zorgen dat we in een paar uur uw Nissan X-Trail kunnen voorzien van een prestatie verbetering die ligt tussen de 15 en 35%.

Daarbovenop zorgt chiptuning bij ons ervoor dat je tot wel 15% minder benzine zal uitstoten.

auto tuning zal ervoor zorgen dat het besturen van je auto veel fijner en “sneller” aanvoelt, autorijden wordt een plezier! Na de chiptuning gebeurt accelereren veel sneller, omdat je Nissan X-Trail auto meer vermogen heeft gekregen.

De 4 grootste voordelen​​

Sneller optrekken uit uw Nissan

Geluid klinkt harder

Meer rijplezier uit uw Nissan X-Trail​

Brandstofverbruik wordt minder

Hoe gaat het in zijn werk?​

We beginnen het proces met een afspraak bij een tuning locatie bij u in de omgeving. We zetten uw auto op een speciale batterijtester. Die garandeert dat uw Nissan X-Trail op maximale stabiele volt blijft tijdens de chiptuning.

Vervolgens lezen we de software van uw auto uit, en maken we er een backup van. De statistieken worden door onze inhouse Nissan X-Trail chiptuning engineer onderworpen. Deze Nissan X-Trail ingenieur vergelijkt de software met een database van software versies van eerdere chiptunes.

De chiptuning Nissan X-Trail engineer kiest de software uit die het meest aansluit bij uw Nissan X-Trail, en hij zal uitsluitend de performance opdrijven. Elke wagen is, en onze chiptuning gebeurt daarom op maat. Maar wel met gebruik van eerder getunede software.

De software die we benutten voor het chippen van uw auto is uitgebreid getest op eentestbank.

We kunnen zo de snelheid en de veiligheid van uw auto waarborgen. Zo kunt u een paar honderd euro besparen aan uw Nissan X-Trail auto nodeloos te laten nakijken.

Onze klanten genieten daarom van een chiptuning die interessant is voor de portemonnee. Terwijl de kwaliteit goed en vaak beter is dan wanneer je Nissan X-Trail auto in een middagje op een vermogensbank tuned. Er zit in onze chiptuning software namelijk veel meer kennis en tijd.

De klant krijgt à la minute de resultaten van de chiptuning engineer, namelijk hoeveel hij raamt dat de performance is.

Onze chiptuning is veilig:

Specialistische kennis

Goede accu voeding tijdens het chippen

Vooraf een goede back-up

De beste Nissan X-Trailchiptuning files in gebruik

Ontdek wat het chippen voor uw Nissan X-Trail auto kan doen:

Verschillende vormen Nissan X-Trail motor tuning:

Voor het Nissan X-Trail motor vermogen te vergroten zijn verschillende methodes en dit zijn de manieren die we hieronder uitleggen:

Stage 1 Nissan X-Trail OBD chiptuning

Stage 1 chiptuning Nissan X-Trail is de meest gevraagde methode van tuning. Met obd chiptuning maken we gebruik van de obd port in uw Nissan X-Trail auto.

Omdat deze methode voordelig is en ze erg doordacht en hoogstaand is, kiest de klant vaak voor deze optie. Via OBD kan je immers alle onderdelen van je ECU die verantwoordelijk zijn voor het vermogen van uw auto aanpassen. Via deze manier hoef je zelfs de Nissan X-Trail ECU niet te ontmantelen.

Bekijk een vraag die we vaak ontvangen:

Je Nissan X-Trail ziet er identiek uit, maar de performance werd gemaximaliseerd!

Chiptuning Nissan X-Trail Stage 2

Het woord chiptunen verhult al wat dit inhoudt. Bij deze vorm van Nissan X-Trail tuning maak je fysieke wijzigingen aan de auto. Een sport uitlaat of een beter systeem om de motor te koelen, zijn hier enkele voorbeelden van.

Deze vorm van tuning kun je ook combineren met chip tunen. De term die hiervoor wordt gebruikt is stage 2 Nissan X-Trail chiptuning. Hierbij pas je de auto fysiek aan en de software waardoor je het maximale uit je Nissan X-Trail haalt.

Deze vorm van Nissan X-Trail chiptuning is voor klanten die het uiterste uit hun auto willen halen en daar ook redelijk budget voor hebben.

Kom erachter wat chippen met je auto doet:

Gespecialiseerde kennis over ECU software: onze meerwaarde

Doordat wij diepe know-how hebben over de software van uw Nissan X-Trail auto kunnen wij zorgen voor een kwalitatief hoge Nissan X-Trail chiptuning.

Wij staan namelijk ook in voor een reeks andere vormen van Nissan X-Trailsoftware modificaties, bijvoorbeeld het wegwerken van roetfilters. We zijn ook een veelgevraagde referentie wanneer het gaat om het repareren van ECU’s die bij een mislukte chiptuning poging stuk zijn gegaan.

ECU chiptuning
Voor het repareren van uw ECU (motor computer) is Mijn Chiptuning in staat om beveiligde onderdelen in de computer aan te passen}

Veel gestelde vragen:

Dit doen auto producenten wel, maar op een andere manier. Het zit namelijk zo:

Auto producenten leveren auto’s in een aantal verschillende modellen. De auto types verschillen in zowel aantal pk als kosten.
Elk model krijgt ongeveer dezelfde motor, hiermee besparen auto fabrikanten ontwikkel- en productiekosten.

Deze enkele motor chippen ze vervolgens met verschillende software voor elk type auto. Gelukkig zijn er slimme koppen achter gekomen dat je deze software ook zonder de auto maker kan veranderen en je auto kunt remappen. Hierdoor kunnen chiptuning bedrijven veel voordeliger een beter aantal pk uit je Nissan X-Trail halen.

Ja, doordat je bij het auto Nissan X-Trail chippen zorgt voor een betere verbranding in de motor verbeter je ook de efficiëntie. Het auto chippen kan brandstofverbruik tot wel 15% verminderen! Zolang je je rijstijl hetzelfde houd uiteraard.

Eco tuning is een manier van chiptuning die ook interessant is. Hierbij focussen we ons compleet op brandstofverbruik verminderen en is het aantal toegevoegde vermogen vaak klein. Ontdek alle informatie over Nissan X-Trail eco chiptuning klik hier.

Op een verkeerde manier chiptunen is zeker slecht voor je Nissan X-Trail. Door slechte apparatuur zou je de ECU (motor computer) beschadigd raken.
Slechte lucht brandstof verhoudingen in de programmatuur kunnen je motor ook beschadigen. Wij proberen daarom het wiel niet opnieuw uit te vinden en gebruiken uitgebreid geteste chiptuning software. Ontwikkeld door ervaren chiptuners op een dyno.

Als je binnen alle millieu wetten blijft is chiptuning legaal. Het controleren van deze millieu grenzen is namelijk bijzonder complex. Ook de APK is niet in de mogelijkheid om dit te controleren. Voor ons is het ook niet mogelijk te graderen dat jij binnen de wettelijke genzen blijft.

Door heel het land heeft Mijn Chiptuning tuning vestigingen. Onze locaties kun je beneden bekijken Andere steden waar we in de buurt zitten zijn: Rotterdam, Alkmaar en Amsterdam. Als u dus op zoek bent naar een remapping bedrijf in de omgeving van deze locaties helpen we je graag verder.

Klaar terwijl u wacht

Chiptuning stage 1 wil bij ons zeggen: het maximum halen uit de auto, zonder dat hierbij aanpassingen Nissan X-Trailbaar zijn door het blote oog.

Hierdoor zijn we vaak al binnen enkele uren klaar met het tunen van uw Nissan X-Trail.

De situatie is anders bij stage 2. Dan maken we een aantal fysieke aanpassingen aan uw Nissan X-Trail auto en bent u uw Nissan X-Trail dus even kwijt.