chiptuning Mini Cooper: elke Mini Cooper auto krijgt een klantgerichte en individuele service

Welke positieve aspecten zijn er verbonden aan mijn auto chiptunen?

Het motormanagementsysteem van uw Mini Cooper auto is een standaard software, en deze werkt vaak niet optimaal.Aangezien deze is gemaakt om de performance te halen dat in de autobrochure staat.

Echter kan uw Mini Cooper vaak vele keren meer dan dit “standaard vermogen” en dit is op te lossen door Mini auto chip tuning.

Chiptuning bij ons kan ervoor zorgen dat we in een paar uur uw Mini Cooper kunnen voorzien van een vermogensverbetering die ligt tussen de 15 en 35%.

Terwijl we de brandstofuitstoot tot wel 15% verminderen.

In het dagelijks rijden in uw auto gaat u Mini Cooperen dat uw Mini Cooper auto veel soepelder gaat door chiptuning. Je auto zal sneller optrekken en het vermogen die hij hiervoor levert is veel consequenter.

De voordelen Mini Cooper auto chiptuning:​​

Meer koppel

Geluid klinkt beter uit uw Mini

Meer rijplezier ​

Brandstofverbruik wordt minder

Hoe gaat dat precies, chiptuning van een Mini Cooper?​

We starten het proces met een afspraak bij een locatie bij u in de omgeving. We zetten uw auto op een speciale accu controller. De batterijtester biedt de garantie dat tijdens de chiptuning, de wagen de maximum stabiele spanning behaalt.

Vervolgens lezen we de software van uw auto uit, en maken we er een reservekopie van. Daarna wordt uw software gestuurd naar een chiptuning ingenieur. Daarna verzenden we de software van uw Mini Cooper aan onze engineer die gespecialiseerd is in auto’s chippen. Eerdere chiptunes werden door onze chiptuning ingenieur opgenomen in een database, en dienen als vergelijkpunt met de software van uw Mini Cooper.

Vervolgens neemt hij de versie die het beste bij jouw Mini Cooper past en zorgt dat alleen de software verantwoordelijk voor het vermogen wordt aangepast bij de chiptuning. Elke wagen is, en onze chiptuning gebeurt daarom op maat. Maar wel met gebruik van eerder getunede software.

De software die we gebruiken voor het chippen van uw auto werd uitgebreid getest op eenvermogensbank.

Hierdoor kunnen wij snelheid en veiligheid waarborgen. Zo kunt u een paar honderd euro besparen aan uw auto nodeloos te laten controleren.

Onze klanten genieten daarom van een chiptuning die goed is voor de portemonnee. Je Mini Cooper in enkele uren laten chiptunen door middel van eenvermogensbank biedt veel minder garantie op degelijk maatwerk. Er zit in onze chiptuning software namelijk veel meer know-how en tijdsbestek.

Na het Mini Cooper chiptunen krijgt de klant onmiddelijk een rapport van de geraamde performance van de Mini Cooper auto.

Onze chiptuning is veilig:

Specialistische kennis

Speciale accu voeding gedurende de chiptuning

Een kopie van de oude staat

Exclusief gebruik van de beste Mini Cooper chiptuning software

Kom erachter wat chiptuning met je auto kan doen:

De opties voor het tunen van de motor:

Het opdrijven van het motorvermogen kan op verschillende manieren, namelijk:

Stage 1 Mini Cooper OBD chiptuning

Het OBD-tuning systeem is allicht de meest gewaardeerde manier voor het Mini Cooper chippen. Met obd chiptuning maken we gebruik van de obd port in uw auto.

Omdat deze methode weinig kost en ze erg efficiënt en hoogstaand is, kiest de klant vaak voor deze optie. OBD is een methode die via het aanpassen van de ECU een complete impact heeft op de performance van de auto. OBD is een chiptuning methode waar je de ECU niet nodeloos moet uit elkaar halen.

Bekijk een regelmatig vraag:

Kort gezegd betekent chiptuning een Mini Cooper met meer performance, zonder dat je auto er een transformatie voor hoeft te ondergaan!

Chiptuning Mini Cooper Stage 2

Met deze naam weet je al voldoende. Via deze optie vindt een fysieke verandering van de Mini Cooper auto plaats. Voorbeelden hiervan zijn een sportdemper op de uitlaat van uw Mini Cooper, of een effectievere motorkoeling.

Door te kiezen voor tevens fysieke aanpassingen als voor chiptuning kan je het maximale vermogen van je Mini Cooper auto behalen. De term die hiervoor wordt gebruikt is stage 2 Mini Cooper chiptuning. Hierbij pas je de Mini Cooper auto fysiek aan en de software waardoor je het maximale uit je auto haalt.

Voor wie alles uit hun Mini Cooper wil halen en wie hiervoor ook bereid is wat meer te betalen, is dit de beste methode.

Kom erachter wat chippen met je auto kan doen:

Specialistische Mini Cooper ECU programmatuur inzicht

Wij garanderen u de meest kwalitiatieve services op de markt voor een tuning van uw auto.

Wij staan namelijk ook in voor een reeks andere vormen van Mini Cooper autosoftware modificaties, bijvoorbeeld het verwijderen van roetfilters. Wie koos voor chiptuning bij een andere instantie, kiest er vaak voor om als tweede keus bij ons aan te kloppen, en hiervoor staan we bekend.

ECU chiptuning
Voor het repareren van uw ECU (de computer van je auto) zijn we in staat om beveiligde onderdelen in de computer aan te passen}

Veel gestelde vragen:

Chiptunen doen de Mini Cooper fabrikanten ook. Dit zit namelijk zo:

Auto producenten leveren auto’s in een aantal verschillende modellen. De vermogens en prijs van de modellen verschillen.
Elk model krijgt ongeveer dezelfde motor, hiermee sparen auto makers ontwikkel- en productiekosten.

Deze enkele motor chippen ze vervolgens met verschillende software voor elk auto model. Gelukkig zijn er slimme koppen achter gekomen dat je deze software ook zonder de auto maker kan veranderen en je Mini Cooper kunt remappen. Hierdoor kun je met de goede apparatuur zonder de Mini Cooper fabrikant het maximale uit je Mini Cooper halen.

Zeker, je Mini Cooper chippen zorgt voor een efficiëntere verbranding in de motor. Dit betekent dus niet alleen meer PK’s, maar ook minder brandstofvebruik.. Tot 15% minder brandstofverbruik na het laten chippen van je auto! Zolang je je rijstijl gelijk houd uiteraard.

Ook hebben we een speciale methode van chippen genaamd ECO tuning. Hierbij concentreren we ons compleet op brandstofverbruik verminderen en is het aantal toegevoegde vermogen vaak klein. Ontdek alles over Mini Cooper eco tuning voor brandstof besparen.

Slechte chiptuning kan zeker erg slecht zijn voor je auto Mini Cooper. Door verkeerd afgestelde apparatuur zou je de ECU (motor computer) beschadigd raken.
Slechte lucht brandstof verhoudingen in de software kunnen je Mini Cooper ook beschadigen. Daarom maken wij alleen gebruik van de beste apparatuur en software die uitgebreid getest zijn op een dyno.

Het chiptunen van je auto is legaal. Zolang je binnen alle wettelijke milieu kaders blijft. Het controleren van deze millieu grenzen is namelijk bijzonder moeilijk. Ook de Algemene Periodieke Keuring (APK) is niet in de mogelijkheid om dit te controleren. Daardoor kunnen wij u niks garanderen op legaliteit.

Wij hebben meerdere tuning locaties gevestigd door heel Nederland. Hieronder kunt u al de Mijn Chiptuning vestigingen vinden: We zitten ook in de buurt van: Rotterdam, Alkmaar en Amsterdam. Als u dus zoekend bent naar een remapping bedrijf in de omgeving van deze steden zijn we je graag van dienst.

U kan rustig blijven zitten tijdens de chip tuning

Bij onze stage 1 chiptuning zijn alle aanpassingen op uw originele ECU zonder uiterlijke aanpassingen aan uw Mini Cooper.

Hierdoor zijn we vaak al binnen enkele uren klaar met het tunen van uw Mini Cooper auto.

Stage 2 van de tuning is verschillend. Omdat er specifieke uiterlijke modificaties aan de Mini Cooper auto zullen plaatsvinden, moet de klant het voor een vooraf afgesproken tijd zonder auto doen.