chiptuning Mercedes-Benz Sprinter op maat

Wat voor voordelen heeft chiptuning?

Het motormanagementsysteem van uw auto is een standaard software, en deze werkt vaak niet optimaal.De ECU is afgesteld om een bepaald gestandaardiseerd vermogen te halen, namelijk dat van in de autobrochure.

Echter kan uw Mercedes-Benz Sprinter auto vaak vele keren meer dan dit “standaard vermogen” en dit is op te lossen door Mercedes-Benz auto chiptuning.

Door het chippen van uw Mercedes-Benz  kunnen we binnen een paar uur een vermogensverbetering verwezenlijken van tussen de 15 en 35%.

Je Mercedes-Benz Sprinter heeft meer kracht, en zal tot wel 15% minder benzine verspillen.

auto tuning zal ervoor zorgen dat het besturen van je Mercedes-Benz Sprinter auto veel fijner en “krachtiger” aanvoelt, rijden wordt een plezier! Je auto zal rapper optrekken en de performance die hij hierbij aanlevert is veel consequenter.

De voordelen Mercedes-Benz Sprinter chiptuning:​​

Meer koppel uit uw auto

Geluid klinkt beter uit uw Mercedes-Benz

Meer plezier uit uw auto​

Brandstofverbruik wordt minder

Hoe gaat dat precies, remappenMercedes-Benz Sprinter?​

We starten het proces met een afspraak bij een tuning locatie bij u in de omgeving. Dit houdt in dat we uw wagen aansluiten op een accutester. De batterijtester biedt de garantie dat tijdens de chiptuning, de wagen de hoogste stabiele spanning behaalt.

Daarna gaan we over tot het uitlezen van de Mercedes-Benz Sprinter auto om eventuele errors op te sporen, en nemen we natuurlijk een reservekopie. Daarna wordt uw software opgestuurd naar een chiptuning specialist. Daarna verzenden we de software van uw Mercedes-Benz Sprinter aan onze ingenieur die gespecialiseerd is in auto’s chippen. Onze gespecialiseerde engineer beschikt over een chiptuning database en zal de software van uw Mercedes-Benz Sprinter auto hiermee vergelijken.

De chiptuning Mercedes-Benz Sprinter engineer kiest de software uit die het meest aansluit bij uw Mercedes-Benz Sprinter auto, en hij zal uitsluitend de performance opdrijven. Dat houdt m.a.w. maatwerk in passend bij de noden van de auto. Maar wel met gebruik van eerder getunede software.

De software die we benutten voor het chippen van uw Mercedes-Benz Sprinter auto werd uitgebreid getest op eentestbank.

We kunnen zo de snelheid en de veiligheid van uw auto waarborgen. Zo kunt u een paar honderd euro uitsparen aan uw Mercedes-Benz Sprinter nodeloos te laten checken.

Hierdoor kunnen wij goedkope chiptuning verstrekken. Een testbank is een veel minder goeie oplossing om je auto te laten chiptunen. Er zit in onze chiptuning software namelijk veel meer inzicht en tijdsbestek.

Na het Mercedes-Benz Sprinter chiptunen krijgt de klant direct een rapport van de geraamde performance van de Mercedes-Benz Sprinter auto.

Veilige chiptuning door:

Diepgaande kennis van de motor computer en van uw auto

Goede voeding tijdens tijdens de chiptuning

We back-uppen uw software eerst

Gebruik van goede tuning bestanden

Ontdek wat chiptuning voor uw Mercedes-Benz Sprinter kan doen:

Verschillende vormen Mercedes-Benz Sprinter motor tuning:

Het is potentieel om de kracht van de motor te doen aangroeien aan de hand van verschillende manieren, en die leggen we hieronder uit:

Stage 1 Mercedes-Benz Sprinter OBD chiptuning

OBD chiptuning Mercedes-Benz Sprinter is een populaire methode om je Mercedes-Benz Sprinter auto te tunen. Met op maat obd chiptuning maken we gebruik van de obd poort in uw Mercedes-Benz Sprinter auto.

Omdat deze methode weinig kost en ze erg efficiënt en gerespecteerd is, kiest de klant vaak voor deze optie. Via OBD kan je immers alle onderdelen van je ECU die verantwoordelijk zijn voor het vermogen van uw Mercedes-Benz Sprinter auto aanpassen. Zonder de Mercedes-Benz Sprinter ECU uit elkaar te hoeven halen.

Antwoord op een regelmatig vraag:

Door het Mercedes-Benz Sprinter auto laten chippen krijgt u dus meer performance zonder uiterlijke modificaties aan de Mercedes-Benz Sprinter auto!

Stage 2 chiptuning Mercedes-Benz Sprinter

Het woord chiptunen verhult al wat dit betekent. Bij deze methode van Mercedes-Benz Sprinter tuning maak je fysieke wijzigingen aan de Mercedes-Benz Sprinter auto. Bijvoorbeeld een sport uitlaat of/en betere motorkoeling.

Deze methode van tuning kun je ook combineren met chip tunen. De term die hiervoor wordt gebruikt is stage 2 Mercedes-Benz Sprinter chiptuning. Hierbij pas je de Mercedes-Benz Sprinter auto fysiek aan en de software waardoor je het maximale uit je Mercedes-Benz Sprinter haalt.

Deze vorm van chiptuning Mercedes-Benz Sprinter is voor klanten die het uiterste uit hun auto willen halen en daar ook redelijk budget voor hebben.

Vraag een prijsopgave aan en weet precies wat het grotere vermogen van u Mercedes-Benz Sprinter kan worden!

Diepgaande kennis over ECU software: onze plus

Doordat wij diepe kennis hebben over de software van uw Mercedes-Benz Sprinter kunnen wij zorgen voor een kwalitatief hoge chiptuning Mercedes-Benz Sprinter.

Wij staan namelijk ook in voor een reeks andere vormen van autosoftware wijzigingen, bijvoorbeeld het verwijderen van roetfilters. Wie koos voor chiptuning bij een andere instantie, kiest er vaak voor om als tweede keus bij ons aan te kloppen, en hiervoor staan we bekend.

ECU chiptuning
Voor het repareren van uw ECU (motor computer) is Mijn Chiptuning zelfs in staat om beveiligde onderdelen in de computer aan te passen}

Veel gestelde vragen:

Chiptunen doen de Mercedes-Benz Sprinter producenten ook. Dit werkt namelijk zo:

Een auto maker levert hun auto’s in meerdere types. Deze auto types hebben verschillende vermogens snellere modellen zijn uiteraard duurder.
Elk type krijgt ongeveer dezelfde motor, hiermee besparen auto producenten ontwikkel- en productiekosten.

Ze chiptunen vervolgens elk model met een andere software zodat ze wel een ander vermogen hebben. Er zijn gelukkig een aantal koppen die hebben uitgevonden hoe je zonder auto fabrikant je auto Mercedes-Benz Sprinter kunt remappen. Hierdoor kun je met de goede apparatuur zonder de Mercedes-Benz Sprinter producent het maximale uit je auto Mercedes-Benz Sprinter halen.

Zeker, het chippen van je auto Mercedes-Benz Sprinter zorgt voor een efficiëntere verbranding in je motor. Dit betekent dus niet alleen meer PK’s, maar ook verminderd brandstofvebruik.. Het Mercedes-Benz Sprinter chippen kan brandstofverbruik tot wel 15% terug dringen! Ditgene is echter niet van toepassing als je na het chippen van je auto je rijstijl aanzienlijk aanpast.

Eco tuning is een vorm van chiptuning die ook interessant is. Hierbij focussen we ons volledig op brandstofverbruik verminderen en is het aantal extra vermogen vaak klein. Lees alles over Mercedes-Benz Sprinter eco tuning voor brandstof besparen.

Foute chiptuning kan zeker slecht zijn voor je auto. Door verkeerde apparatuur zou je de ECU (de computer van je Mercedes-Benz Sprinter) beschadigd raken.
Ook kan er door een verkeerd afgestelde brandstof zuurstof verhouding meerdere onderdelen in uw Mercedes-Benz Sprinter kapot maken. Daarom maken wij alleen gebruik van de beste apparatuur en software die uitgebreid getest zijn op een dyno.

Als je binnen alle millieu wetten blijft is je Mercedes-Benz Sprinter chippen legaal. Jammer genoeg is het controleren van de eerder genoemde millieu limieten erg moeilijk. De APK is zelfs niet in staat om dit te toetsen. Voor Mijn Chiptuning is het ook niet mogelijk te graderen dat jij binnen de wettelijke genzen blijft.

Mijn Chiptuning heeft meerdere locaties gevestigd door nederland. De chiptuning locaties kun je hier beneden vinden Er zijn ook andere plaatsen waar we bij in de buurt zitten. Dit zijn: Rotterdam, Alkmaar en Amsterdam. Dus als u op één van deze plaatsen woonachtend bent helpen we je ook graag verder met uw auto.

Klaar terwijl u wacht

Bij onze stage 1 chiptuning zijn alle aanpassingen op uw originele ECU zonder uiterlijke modificaties aan uw Mercedes-Benz Sprinter auto.

De totale wachttijd is hierdoor beperkt tot een paar uur.

Stage 2 van de tuning is verschillend. Dan maken we een aantal fysieke aanpassingen aan uw Mercedes-Benz Sprinter auto en bent u uw auto dus even kwijt.