chiptuning op maat

Welke positieve aspecten zijn er verbonden aan mijn auto chiptunen?

De ecu software van uw Mercedes-Benz SLS is gestandaardiseerd, en wordt compleet bestuurd door een computer.Aangezien deze is gemaakt om het vermogen te halen dat in de autobrochure staat.

Echter kan uw Mercedes-Benz SLS auto vaak vele malen meer dan dit “standaard vermogen” en dit is op te lossen door auto motor tuning.

In een paar uur kan je Mercedes-Benz SLS met chiptuning wel tussen de 15 à 35% meer vermogen krijgen.

Je auto heeft meer kracht, en zal tot wel 15% minder brandstof verspillen.

auto chippen zal als gevolg hebben dat het besturen van je Mercedes-Benz SLS auto veel fijner en “krachtiger” aanvoelt, autorijden wordt pure fun! Doordat hij vlugger optrekt en veel consequenter is in het leveren van kracht.

De voordelen Mercedes-Benz SLS chiptuning:​​

Meer koppel

Beter geluid

Meer plezier uit uw auto​

Brandstofverbruik wordt minder

Hoe werkt het?​

Bij stage one chippen Mercedes-Benz SLS plant u een afspraak bij één van onze tuning locaties bij u in de buurt. Dit houdt in dat we uw wagen aansluiten op een accutester. Die zorgt ervoor dat uw auto op volledige stabiele spanning blijft tijdens de chiptuning.

Daarna gaan we over tot het uitlezen van de auto om eventuele foutcodes op te sporen, en nemen we uiteraard een reservekopie. De softwaregegevens worden door onze inhouse Mercedes-Benz SLS chiptuning engineer onderworpen. Deze Mercedes-Benz SLS ingenieur vergelijkt de statistieken met een database van software versies van vroegere chiptunes.

De chiptuning engineer kiest de software uit die het meest aansluit bij uw auto, en hij zal uitsluitend de performance opdrijven. Een gepersonaliseerde chiptuning op maat voor uw Mercedes-Benz SLS auto dus. Maar wel met gebruik van eerder getunede software.

De getunede software waar op wordt gesteund is bij een testbank meermaals geinspecteerd.

Hierdoor kunnen wij snelheid en safety waarborgen. Zonder uw Mercedes-Benz SLS auto voor honderden euro’s te hoeven controleren.

Onze klanten genieten daarom van een chiptuning die goed is voor de portemonnee. Een vermogensbank is een veel minder goeie oplossing om je auto te laten chiptunen. Wij verkiezen onze eigen software om te chiptunen, omdat deze gedetaileerder is en omdat we verkiezen onze eigen specialisme te gebruiken tijdens het chiptunen.

Krijg direct een rapport met het geschatte vermogen na het Mercedes-Benz SLS chiptunen

Veilige chiptuning:

Diepgaande kennis van de ECU (motor computer) en van uw Mercedes-Benz SLS

Speciale accu voeding gedurende de chiptuning

We kopiëren uw software eerst

Gebruik van beste tuning software

Ontdek wat het chippen voor u auto kan doen:

Verschillende vormen Mercedes-Benz SLS motor tuning:

Het is mogelijk om de kracht van de motor te doen stijgen aan de hand van verschillende methodes, en die leggen we onderaan uit:

Methode 1: Mercedes-Benz SLS OBD chiptuning

stage 1 OBD tuning Mercedes-Benz SLS is een populaire manier om je Mercedes-Benz SLS te tunen. Met obd tuning op maat maken we gebruik van de obd poort in uw auto.

Door dit gemak is deze voordelige methode van Mercedes-Benz SLS chiptuning erg populair en komt ze veel voor. OBD is een methode die via het bijstellen van de ECU een complete impact heeft op de kracht van de Mercedes-Benz SLS. OBD is een chiptuning methode waar je de ECU niet nodeloos moet uit elkaar halen.

Bekijk een regelmatig vraag:

Kort gezegd betekent chiptuning een auto met meer performance, zonder dat je auto er een fysieke make-over voor hoeft te ondergaan!

Stage 2 Mercedes-Benz SLS chiptuning

Het woord chiptunen verhult al wat dit betekent. Deze manier houdt in dat er dus een verandering zal plaatsvinden in hoe de auto er in ieder geval onder de motorkap zal uitzien. Een sport uitlaat of een gunstiger systeem om de motor te koelen, zijn hier enkele voorbeelden van.

Deze vorm van tuning kun je ook combineren met chip tunen. Dit wordt ook wel stage 2 chiptuning Mercedes-Benz SLS genoemd. Door de software op punt te zetten én de auto ook fysiek te gaan verbeteren, wordt je wagen optimaal.

Deze vorm van Mercedes-Benz SLS chiptuning is voor klanten die het uiterste uit hun auto willen halen en daar ook redelijk budget voor hebben.

Vraag een prijsinschatting aan en weet exact wat het nieuwe vermogen van u Mercedes-Benz SLS wordt!

Specialistische Mercedes-Benz SLS ECU programmatuur kennis

Doordat wij ver reikende kennis hebben over de software van uw Mercedes-Benz SLS auto kunnen wij zorgen voor een kwalitatief hoge chiptuning Mercedes-Benz SLS.

Zo doen wij naast chiptuning Mercedes-Benz SLS ook diverse andere software aanpassingen voor auto’s als het verwijderen van roetfilters. Wie koos voor chiptuning bij een andere instantie, kiest er vaak voor om als tweede keus bij ons aan te kloppen, en hiervoor staan we bekend.

ECU chiptuning
Bij reparaties kunnen we zelfs de afgesloten onderdelen van de ECU (motor computer) in uw auto aanpassen. beveiligde onderdelen in de computer aan te passen}

Veel gestelde vragen:

Mercedes-Benz SLS chippen hun auto’s wel. Dit is hoe het zit:

Auto fabrikanten leveren auto’s in verschillende modellen. Deze types hebben verschillende vermogens snellere modellen zijn uiteraard duurder.
Auto makers maken om kosten en tijd te sparen één motor voor al deze typen.

Vervolgens chippen ze de motor voor elk model met andere sfotware, zodat ze een ander vermogen hebben. Er zijn gelukkig een aantal koppen die hebben ontdekt hoe je zonder Mercedes-Benz SLS producent je Mercedes-Benz SLS kunt remappen. Hierdoor kun je met de juiste apparatuur zonder de auto fabrikant het maximale uit je Mercedes-Benz SLS halen.

Zeker, je auto chippen zorgt voor een efficiëntere verbranding in je motor. Dit betekent dus niet alleen meer vermogen, maar ook minder brandstofvebruik.. Het Mercedes-Benz SLS chippen kan brandstofverbruik tot wel 15% terug dringen! Mits je je rijstijl gelijk houd natuurlijk.

Eco tuning is een manier van chiptuning die ook interessant is. Hierbij focussen we ons compleet op brandstofverbruik verminderen en is het aantal extra vermogen vaak klein. Lees alle info over Mercedes-Benz SLS eco chiptuning voor brandstof besparen.

Slechte chiptuning kan zeker slecht zijn voor je auto. Je kan je motor computer beschadigd raken door verkeerde apparatuur.
Ook kan er door een verkeerd afgestelde brandstof zuurstof verhouding verschillende componenten in uw Mercedes-Benz SLS beschadigen. Wij proberen daarom het wiel niet opnieuw uit te vinden en maken gebruik van uitgebreid geteste software. Geschreven door ervaren chiptuners op een testbank.

Het chiptunen van je Mercedes-Benz SLS is legaal. Zolang je binnen alle door de wet bepaalde milieu kaders blijft. Het controleren van deze millieu grenzen is namelijk bijzonder lastig. De Algemene Periodieke Keuring (APK) is zelfs niet in de mogelijkheid om dit te toetsen. Daardoor kunnen wij u niks garanderen op legaliteit.

Mijn Chiptuning beschikt over verschillende vestigingen gevestigd door heel Nederland. Hieronder ziet u een lijst van de Mijn Chiptuning locaties We zitten ook in de buurt van: Rotterdam, Alkmaar en Amsterdam. Dus als u op één van deze plekken woont helpen we je ook graag verder met uw auto.

U kan rustig blijven zitten tijdens de auto chippen

Stage 1 van de chiptuning houdt in dat er geen uiterlijke aanpassing plaatsvindt, maar een wijziging op de standaard ECU.

De totale wachttijd is hierdoor beperkt tot een paar uur.

Stage 2 van de tuning is verschillend. Dan maken we een aantal fysieke aanpassingen aan uw Mercedes-Benz SLS en bent u uw Mercedes-Benz SLS auto dus even kwijt.