chiptuning Mercedes-Benz SLK: elke auto krijgt een klantgerichte en individuele service

Wat voor voordelen heeft chiptuning Mercedes-Benz SLK?

De ecu software van uw auto is standaard ingesteld, en wordt helemaal bestuurd door een computer.De ECU is afgesteld om een specifiek gestandaardiseerd vermogen te halen, namelijk dat van in de brochure van de auto.

Je kunt echt meer performance halen uit je auto dan dit voorgeprogrammeerde gestandaardiseerde vermogen, en de oplossing ligt in chippen.

Chiptuning bij ons kan ervoor zorgen dat we in een paar uur uw auto kunnen voorzien van een prestatie verbetering die ligt tussen de 15 en 35%.

Je Mercedes-Benz SLK is krachtiger, en zal tot wel 15% minder brandstof verspillen.

Dag in dag uit zal het autorijden veel fijner en gesmeerd aanvoelen door de chiptuning. Doordat de auto sneller optrekt en veel consistenter is in het leveren van vermogen.

De voordelen Mercedes-Benz SLK chiptuning:​​

Meer PK's

Geluid klinkt beter uit uw auto

Meer plezier uit uw Mercedes-Benz SLK​

Brandstofverbruik wordt minder

Hoe werkt het?​

We beginnen het proces met een afspraak bij een tuning locatie bij u in de buurt. We zullen de kwaliteit van de accu van uw auto nagaan door middel van een batterijtester. Tijdens het chiptunen is het de bedoeling dat de auto een maximum aan stabiele volt bekomt, en hiervoor zorgt de accu controller.

Vervolgens lezen we de software van uw auto uit, en maken we er een reservekopie van. De statistieken worden door onze Mercedes-Benz SLK chiptuning engineer onderworpen. Onze gespecialiseerde engineer beschikt over een chiptuning database en zal de software van uw Mercedes-Benz SLK hiermee vergelijken.

De chiptuning Mercedes-Benz SLK engineer kiest de software uit die het meest aansluit bij uw auto, en hij zal uitsluitend de performance opdrijven. Een gepersonaliseerde chiptuning op maat voor uw auto dus. Maar wel met gebruik van eerder getunede software.

De software die we benutten voor het chippen van uw Mercedes-Benz SLK werd uitgebreid getest op eendyno.

Daardoor kunnen wij tempo en safety garanderen. Zo kunt u een paar honderd euro besparen aan uw Mercedes-Benz SLK auto nodeloos te laten checken.

Dat is de reden waarom wij een voordelige chiptuning kunnen presenteren aan onze klanten. Terwijl de kwaliteit goed en vaak beter is dan wanneer je auto in een middagje op een dyno tuned. Wij verkiezen onze eigen software om te chiptunen, omdat deze gedetaileerder is en omdat we ervoor kiezen onze eigen kennis te gebruiken tijdens het proces.

Na het Mercedes-Benz SLK chiptunen krijgt de klant meteen een rapport van de geraamde performance van de Mercedes-Benz SLK auto.

Onze chiptuning is veilig:

Diepgaande kennis van de ECU (de computer van je auto) en van uw Mercedes-Benz SLK

Speciale voeding tijdens tijdens de chiptuning

We kopiëren uw software eerst

Gebruik van goede chiptuning software

Vraag een prijsinschatting aan en weet precies wat het grotere vermogen van uw Mercedes-Benz SLK wordt!

De opties voor het tunen van de motor:

Het is potentieel om de performance van de motor te doen stijgen aan de hand van verschillende manieren, en die leggen we hieronder uit:

Stage 1 Mercedes-Benz SLK OBD chiptuning

Het OBD-tune systeem is allicht de meest populaire manier voor het Mercedes-Benz SLK chippen. Bij deze methode wordt gebruik gemaakt van de Obd-poort in de Mercedes-Benz SLK.

Door dit gemak is deze voordelige manier van Mercedes-Benz SLK chiptuning erg populair en komt ze veel voor. Via OBD kan je immers alle onderdelen van je ECU die aansprakelijk zijn voor de performance van uw auto aanpassen. Zonder de Mercedes-Benz SLK ECU uit elkaar te hoeven halen.

Klik op de vraag voor ons antwoord op tuning goed of slecht? is een vraag die we vaak gemailt krijgen. Als je op de blauwe tekst klikt, kun je ons antwoord lezen.

Door het Mercedes-Benz SLK auto laten chippen krijgt u dus meer performance zonder fysieke reparaties aan de auto!

Stage 2 Mercedes-Benz SLK chiptuning

De term chiptunen verhult al wat dit betekent. Bij deze methode van Mercedes-Benz SLKtuning maak je uiterlijke wijzigingen aan de Mercedes-Benz SLK auto. Voorbeelden hiervan zijn een sportdemper op de uitlaat van uw auto, of een effectievere motor cooling.

Door te kiezen voor zowel fysieke aanpassingen als voor chiptuning kan je het maximale performance van je auto behalen. De term die hiervoor wordt gebruikt is stage 2 Mercedes-Benz SLK chiptuning. Je Mercedes-Benz SLK wordt de beste versie die het kan zijn door zowel het uiterlijk te gaan veranderen als de maximale kracht.

Voor wie alles uit hun Mercedes-Benz SLK auto wil halen en wie hiervoor ook bereid is wat meer te betalen, is dit de beste methode.

Vraag een prijsopgave aan en weet exact wat het grotere vermogen van uw auto kan worden!

Specialistische Mercedes-Benz SLK ECU programmatuur notie

Wij verzekeren u de meest kwalitiatieve diensten op de markt voor een tuning van uw Mercedes-Benz SLK auto.

Zo doen wij buiten chiptuning Mercedes-Benz SLK ook verscheidene andere software aanpassingen voor Mercedes-Benz SLK auto’s als het verwijderen van roetfilters. Ook worden wij regelmatig gevraagd om ECU’s die bij een vroegeren poging tot tuning kapot zijn gegaan, te repareren.

ECU chiptuning
Voor het repareren van uw ECU (de computer van je auto) is Mijn Chiptuning in staat om afgesloten onderdelen in de computer aan te passen}

Veel gestelde vragen:

Fabrikanten chippen hun auto’s wel. Dit zit namelijk zo:

Een producent levert hun auto’s in meerdere types. De modellen verschillen in zowel vermogen als kosten.
Auto makers maken om kosten en tijd te besparen een enkele motor voor al deze types.

Vervolgens chippen ze de motor voor elk model met andere sfotware, zodat ze een ander vermogen hebben. Gelukkig zijn er slimme koppen achter gekomen dat je deze programmatuur ook zonder de Mercedes-Benz SLK fabrikant kan veranderen en je auto Mercedes-Benz SLK kunt remappen. Hierdoor kun je met de juiste apparatuur zonder de auto fabrikant het maximale uit je Mercedes-Benz SLK halen.

Ja, doordat je bij het chippen van je Mercedes-Benz SLK zorgt voor een efficiëntere verbranding in de motor verbeter je ook de efficiëntie. Tot 15% minder brandstofverbruik na het laten chippen van je auto! Ditgene is echter niet van toepassing als je na het chiptunen je rijstijl aanzienlijk aanpast.

Eco tuning is een vorm van chiptuning die ook interessant is. Hierbij focussen we ons volledig op brandstofverbruik verminderen en is het aantal toegevoegde vermogen minimaal. Meer uitleg over Mercedes-Benz SLK eco chiptuning voor brandstof besparen.

Slechte chiptuning kan zeker slecht zijn voor je auto Mercedes-Benz SLK. Je kan je ECU (motor computer) beschadigd raken door verkeerd afgestelde apparatuur.
Verkeerd afgestelde lucht brandstof verhoudingen in de programmatuur kunnen je auto ook beschadigen. Daarom maken wij alleen gebruik van de beste apparatuur en tuning files die uitgebreid getest zijn op een dyno.

Het chippen van je auto Mercedes-Benz SLK is legaal. Zolang je binnen alle wettelijke milieu grenzen blijft. Het controleren van deze millieu grenzen is namelijk bijzonder lastig. Ook de APK is niet in staat om dit te controleren. Voor Mijn Chiptuning is het ook niet mogelijk te graderen dat jij binnen de wettelijke genzen blijft.

Wij hebben verschillende vestigingen gevestigd door heel Nederland. Onze chiptuning vestigingen kun je hieronder vinden: Andere steden waar we in de buurt zitten zijn: Rotterdam, Alkmaar en Amsterdam. Als u dus zoekend bent naar een tuning bedrijf in de omgeving van deze locaties helpen we je graag verder.

U kan rustig blijven zitten tijdens de auto chip tunen

Bij onze stage 1 chiptuning zijn alle reparaties op uw originele ECU zonder fysieke aanpassingen aan uw auto.

Hierdoor zijn we vaak al binnen enkele uren klaar met het tunen van uw Mercedes-Benz SLK auto.

De situatie is anders bij stage 2. U zal de auto voor bepaalde tijd moeten achterlaten, aangezien er enkele fysieke wijzigingen zullen worden gedaan.