chiptuning: elke Mercedes-Benz SLC krijgt een klantgerichte en individuele service

Wat voor voordelen heeft chiptuning?

Het standaard programma in de motor computer van uw auto is niet optimaal.Aangezien deze is gemaakt om het vermogen te halen dat in de autobrochure staat.

Het laten motor tunen van uw auto is de uitgelezen keuze om uw Mercedes-Benz SLC auto een groter vermogen te geven.

In een paar uur kan je Mercedes-Benz SLC auto met chiptuning wel tussen de 15 à 35% meer performance krijgen.

Terwijl we het brandstofverbruik tot wel 15% terug dringen.

Dag in dag uit zal het autorijden veel fijner en gesmeerd aanvoelen door de chiptuning. Na de chiptuning gaat optrekken een stuk sneller, omdat je Mercedes-Benz SLC auto meer vermogen heeft gekregen.

De voordelen Mercedes-Benz SLC auto chiptuning:​​

Sneller optrekken uit uw Mercedes-Benz

Mooier geluid

Comfortabeler rijden​​

Brandstofverbruik wordt minder van uw auto

Hoe gaat dat precies, chiptuning van een Mercedes-Benz SLC?​

We beginnen het proces met een afspraak bij een tuning locatie bij u in de omgeving. We zullen de capaciteit van de accu van uw auto nagaan door middel van een accutester. Die garandeert dat uw Mercedes-Benz SLC op maximale stabiele volt blijft tijdens de chiptuning.

Daarna gaan we over tot het uitlezen van de Mercedes-Benz SLC om eventuele foutcodes op te sporen, en nemen we uiteraard een reservekopie. Hierna wordt uw software opgestuurd naar een chiptuning specialist. Daarna verzenden we de software van uw Mercedes-Benz SLC aan onze ingenieur die gespecialiseerd is in merk(naam) tuning. Onze gespecialiseerde engineer beschikt over een chiptuning database en zal de software van uw Mercedes-Benz SLC auto hiermee vergelijken.

Hierna neemt hij de software compatibel met jouw wagen, en enkel de performance ondergaat een modificatie. Een specifieke chiptuning op maat voor uw Mercedes-Benz SLC auto dus. Dat gebeurt wel met ondersteuning van de chiptuning database.

De software die we zullen toepassen tijdens het chiptuning proces is erg gedetailleerd onder de loep genomen.

Op die manier wordt de snelheid en de veiligheid van de Mercedes-Benz SLC een garantie die wij u kunnen geven. Zonder uw auto voor honderden euro’s te hoeven testen.

Dat is de reden waarom wij een voordelige chiptuning kunnen presenteren aan onze klanten. Je auto in enkele uren laten chiptunen door middel van eentestbank biedt veel minder garantie op precies maatwerk. Wij verkiezen onze eigen software om te chiptunen, omdat deze accurater is en omdat we ervoor kiezen onze eigen specialisme te gebruiken tijdens het chiptunen.

De klant krijgt à la minute de resultaten van de software ingenieur, namelijk hoeveel hij schat dat de performance is.

Veilige chiptuning:

Specialistische kennis

Goede accu voeding gedurende de chiptuning

We kopiëren uw software eerst

Exclusief gebruik van goede Mercedes-Benz SLC tuning bestanden

Ontdek wat chiptuning voor uw Mercedes-Benz SLC kan doen:

Verschillende vormen Mercedes-Benz SLC motor tuning:

Het opdrijven van het motorvermogen kan op diverse manieren, namelijk:

Stage 1 Mercedes-Benz SLC OBD chiptuning

Het OBD-tuning systeem is allicht de meest populaire manier voor het Mercedes-Benz SLC chippen. Bij deze manier wordt gebruik gemaakt van de Obd-poort in de Mercedes-Benz SLC.

Door dit gemak is deze voordelige manier van Mercedes-Benz SLC auto chiptuning erg populair en komt ze veel voor. OBD zorgt ervoor dat het vermogen van de auto door een aanpassing van het motormanagementsysteem wordt opgedreven. OBD is een chiptuning methode waar je de ECU niet nodeloos moet uit elkaar halen.

Bekijk een veelgestelde vraag:

Je Mercedes-Benz SLC auto ziet er gelijk uit, maar de performance werd gemaximaliseerd!

Stage 2 Mercedes-Benz SLC chiptuning

Met deze term weet je al voldoende. Deze manier houdt in dat er dus een verandering zal plaatsvinden in hoe de Mercedes-Benz SLC auto er in ieder geval onder de motorkap zal uitzien. Voorbeelden hiervan zijn een sportdemper op de uitlaat van uw Mercedes-Benz SLC auto, of een effectievere motor cooling.

Deze vorm van tuning kun je ook combineren met chip tunen. De term die hiervoor wordt gebruikt is stage 2 chiptuning Mercedes-Benz SLC. Hierbij pas je de Mercedes-Benz SLC auto fysiek aan en de software waardoor je het maximale uit je Mercedes-Benz SLC auto haalt.

Deze vorm van chiptuning Mercedes-Benz SLC is voor mensen die het uiterste uit hun auto willen halen en daar ook redelijk budget voor hebben.

Vraag een prijsinschatting aan en weet precies wat het nieuwe vermogen van u auto kan worden!

Gespecialiseerde know-how over ECU's

Doordat wij ver reikende kennis hebben over de software van uw Mercedes-Benz SLC kunnen wij zorgen voor een kwalitatief hoge chiptuning Mercedes-Benz SLC.

Zo doen wij buiten chiptuning Mercedes-Benz SLC ook verscheidene andere software modificaties voor auto’s als roetfilterverwijderingen. Wie koos voor chiptuning bij een andere instantie, kiest er vaak voor om als tweede keus bij ons aan te kloppen, en hiervoor staan we bekend.

ECU chiptuning
Voor het repareren van uw ECU (motor computer) is Mijn Chiptuning in staat om beveiligde onderdelen in de computer aan te passen}

Veel gestelde vragen:

Chiptunen doen fabrikanten wel, maar op een andere manier. Dit is hoe het zit:

Een fabrikant levert hun auto’s in meerdere types. De auto modellen verschillen in zowel aantal pk als kosten.
Auto fabrikanten maken om kosten en tijd te sparen één motor voor al deze typen.

Vervolgens chippen ze de motor voor elk model met andere sfotware, zodat ze een ander vermogen hebben. Er zijn gelukkig een aantal koppen die hebben uitgevonden hoe je zonder Mercedes-Benz SLC producent je auto kunt chippen. Hierdoor kunnen chiptuning bedrijven veel goedkoper een groter vermogen uit je auto Mercedes-Benz SLC halen.

Ja, chiptuning zorgt voor een efficiëntere verbranding in de motor. Dit betekent dus niet alleen meer PK’s, maar ook verminderd brandstofvebruik.. Tot 15% minder brandstofverbruik na het laten chippen van je auto Mercedes-Benz SLC! Dit is alleen niet van toepassing als je na het chiptunen je rijstijl aanzienlijk aanpast.

Ook hebben we een speciale methode van chiptuning genaamd ECO tuning. Hierbij focussen we ons volledig op brandstofverbruik verminderen en is het aantal toegevoegde vermogen minimaal. Meer uitleg over Mercedes-Benz SLC eco chip tuning voor brandstof besparen.

Op een slechte manier chiptunen is zeker erg slecht voor je Mercedes-Benz SLC. Je kan je motor computer beschadigd raken door slechte apparatuur.
Slechte lucht brandstof verhoudingen in de programmatuur kunnen je auto Mercedes-Benz SLC ook beschadigen. Daarom maken wij alleen gebruik van de beste apparatuur en tuning files die uitgebreid getest zijn op een testbank.

Het chiptunen van je auto is legaal. Zolang je binnen alle door de wet bepaalde milieu kaders blijft. Jammer genoeg is het controleren van de eerder genoemde millieu limieten erg moeilijk. De Algemene Periodieke Keuring (APK) is zelfs niet in de mogelijkheid om dit te toetsen. Voor Mijn Chiptuning is het ook niet mogelijk te graderen dat jij binnen de wettelijke limieten blijft.

Door heel Nederland hebben we chiptuning vestigingen. Hier beneden kunt u al onze locaties bekijken: Er zijn ook andere plekken waar we bij in de buurt zitten. Dit zijn: Rotterdam, Alkmaar en Amsterdam. Als u dus zoekend bent naar een tuning bedrijf in de buurt van deze plaatsen helpen we je graag verder.

Klaar terwijl u wacht

Bij onze stage 1 chiptuning zijn alle reparaties op uw oorspronkelijke ECU zonder fysieke aanpassingen aan uw Mercedes-Benz SLC auto.

Hierdoor zijn we vaak al binnen enkele uren klaar met het tunen van uw Mercedes-Benz SLC auto.

Stage 2 van de tuning is verschillend. Dan maken we een aantal fysieke aanpassingen aan uw Mercedes-Benz SLC auto en bent u uw Mercedes-Benz SLC auto dus even kwijt.