chiptuning Mercedes-Benz SL: maatwerkmogelijkheden gericht op de klant

Wat voor voordelen heeft chiptuning Mercedes-Benz SL?

Het motormanagementsysteem van uw auto is een standaard software, en deze werkt vaak niet optimaal.De ECU is afgesteld om een specifiek gestandaardiseerd vermogen te halen, namelijk dat van in de autobrochure.

Het laten chippen van uw auto is de beste optie om uw Mercedes-Benz SL auto een groter vermogen te geven.

Door het tunen van uw Mercedes-Benz  kunnen we binnen een paar uur een vermogens verbetering bewerkstelligen van tussen de 15 en 35%.

Je Mercedes-Benz SL auto is krachtiger, en zal tot wel 15% minder benzine verspillen.

In het dagelijks rijden in uw auto gaat u Mercedes-Benz SLen dat uw Mercedes-Benz SL veel soepelder rijdt door chiptuning. Doordat de auto sneller accelereert en veel consistenter is in het leveren van kracht.

De voordelen Mercedes-Benz SL chiptuning:​​

Meer vermogen uit uw Mercedes-Benz

Beter geluid uit uw auto

Meer rijplezier uit uw auto​

Minder brandstof gebruik van uw Mercedes-Benz SL

Hoe gaat het in zijn werk?​

We starten het proces met een afspraak bij een tuning locatie bij u in de omgeving. We zullen de degelijkheid van de accu van uw auto nagaan door middel van een accu controller. Tijdens het chiptunen is het de bedoeling dat de Mercedes-Benz SL auto een maximum aan stabiele volt bekomt, en hiervoor zorgt de batterijtester.

Hierna zal de software van uw auto worden uitgelezen, en worden alle bekomen gegevens door ons bewaard. De statistieken worden door onze Mercedes-Benz SL chiptuning engineer onderworpen. Eerdere chiptunes werden door onze chiptuning specialist opgenomen in een database, en dienen als vergelijkpunt met de software van uw Mercedes-Benz SL.

Vervolgens pakt hij de versie die het beste bij jouw Mercedes-Benz SL auto past en zorgt dat alleen de software verantwoordelijk voor de performance wordt aangepast bij de chiptuning Mercedes-Benz SL. Elke wagen is, en onze chiptuning gebeurt daarom op maat. Maar wel met gebruik van eerder getunede software.

De getunede software waar op wordt gesteund is bij een dyno meermaals gechecked.

Daardoor kunnen wij snelheid en veiligheid verzekeren. Zonder uw auto voor honderden euro’s te hoeven testen.

Dat is de reden waarom wij een voordelige chiptuning kunnen presenteren aan ons klantenbestand. Een vermogensbank is een veel minder gunstige oplossing om je auto te laten chiptunen. De chiptuning software die wij hanteren biedt veel meer perspectief op een diepgaande know-how en werkt veel diepgaander.

Na het Mercedes-Benz SL chiptunen krijgt de klant direct een rapport van de geraamde performance van de auto.

Veilige chiptuning door:

Diepgaande kennis van de ECU (motor computer) en van uw Mercedes-Benz SL

Goede voeding tijdens gedurende het tunen

Vooraf een goede back-up

Gebruik van beste tuning software

Vraag een prijsopgave aan en weet exact wat het nieuwe vermogen van u Mercedes-Benz SL kan worden!

Verschillende vormen Mercedes-Benz SL motor tuning:

Voor het Mercedes-Benz SL motor vermogen te vergroten zijn verscheidene methodes en dit zijn de manieren die we hieronder uitleggen:

Stage 1 Mercedes-Benz SL OBD chiptuning

OBD tuning op maat Mercedes-Benz SL is een geliefde methode om je Mercedes-Benz SL te chippen. Met op maat obd chiptuning maken we gebruik van de obd port in uw auto.

Hierdoor is dit een goedkope Mercedes-Benz SL chiptuning variant en ook de populairste. OBD is een manier die via het bijstellen van de ECU een complete invloed heeft op de performance van de Mercedes-Benz SL auto. Zonder de Mercedes-Benz SL ECU uit elkaar te hoeven halen.

Lees een vraag die we vaak ontvangen:

Kort gezegd betekent chiptuning een auto met meer performance, zonder dat je Mercedes-Benz SL er een transformatie voor hoeft te ondergaan!

Stage 2 Mercedes-Benz SL chiptuning

De naam zegt het al. Via deze methode vindt een fysieke verandering van de Mercedes-Benz SL plaats. Een sport uitlaat of een beter systeem om de motor te koelen, zijn hier enkele voorbeelden van.

Door te kiezen voor evenals fysieke aanpassingen als voor chiptuning kan je het maximale performance van je auto behalen. De term die hiervoor wordt gebruikt is stage 2 Mercedes-Benz SL chiptuning. Door de software op punt te zetten én de auto ook fysiek te gaan verbeteren, wordt je wagen optimaal.

Voor wie alles uit hun auto wil halen en wie hiervoor ook bereid is wat meer te betalen, is dit de beste optie.

Kom erachter wat chippen met je auto doet:

Gespecialiseerde kennis over ECU software: onze meerwaarde

Wij verzekeren u de meest kwalitiatieve services op de markt voor een tuning van uw Mercedes-Benz SL auto.

Onze know-how beperkt zich niet enkel tot chiptunen, aangezien we ook gespecialiseerd zijn in verschillende overige software modificaties waaronder roetfilterverwijderingen. We zijn ook een veelgevraagde referentie wanneer het gaat om het repareren van ECU’s die bij een mislukte chiptuning poging stuk zijn gegaan.

ECU chiptuning
Voor het repareren van uw ECU (motor computer) zijn we in staat om beveiligde onderdelen in de computer aan te passen}

Veel gestelde vragen:

Mercedes-Benz SL chippen hun auto’s wel. Het werkt namelijk zo:

Fabrikanten leveren auto’s in verschillende modellen. De vermogens en prijs van deze modellen verschillen.
Omdat auto fabrikanten niet voor elk type een nieuwe motor kan produceren maken ze één motor voor alle auto modellen.

Ze remappen vervolgens elk model met een andere software zodat ze wel een ander vermogen hebben. Er zijn gelukkig een aantal techneuten die hebben uitgevonden hoe je zonder Mercedes-Benz SL fabrikant je Mercedes-Benz SL kunt chippen. Hierdoor kunnen chiptuning bedrijven veel voordeliger een beter vermogen uit je auto halen.

Ja, chiptuning zorgt voor een efficiëntere verbranding in je motor. Dit betekent dus niet alleen meer vermogen, maar ook minder brandstofvebruik.. Tot 15% minder brandstofverbruik na het laten chippen van je auto! Dit is alleen niet van toepassing als je na het chippen van je Mercedes-Benz SL je rijstijl aanzienlijk aanpast.

Ook hebben we een speciale methode van chippen genaamd ECO tuning. Hierbij focussen we ons compleet op brandstofverbruik verminderen en is het aantal toegevoegde vermogen vaak klein. Meer uitleg over eco tuning Mercedes-Benz SL.

Op een verkeerde manier chippen is zeker erg slecht voor je Mercedes-Benz SL. Je kan je motor computer beschadigd raken door verkeerde apparatuur.
Ook kan er door een slechte brandstof zuurstof verhouding meerdere componenten in uw auto Mercedes-Benz SL kapot maken. Wij proberen daarom het wiel niet opnieuw uit te vinden en gebruiken uitgebreid geteste chiptuning files. Ontwikkeld door ervaren chiptuners op een dyno.

Als je binnen alle millieu wetten blijft is chiptuning legaal. Het controleren van deze millieu grenzen is namelijk bijzonder lastig. Ook de APK is niet in staat om dit te controleren. Voor Mijn Chiptuning is het ook niet mogelijk te graderen dat jij binnen de wettelijke limieten blijft.

Door heel het land heeft Mijn Chiptuning locaties. Hieronder ziet u een overzicht van de locaties Er zijn ook andere steden waar we bij in de buurt zitten. Dit zijn: Rotterdam, Alkmaar en Amsterdam. Als u dus zoekend bent naar een remapping bedrijf in de buurt van deze locaties zijn we je graag van dienst.

chip tuningis bij ons een klaar-terwijl-je-wacht principe

Bij onze stage 1 Mercedes-Benz SL chiptuning zijn alle aanpassingen op uw oorspronkelijke ECU zonder fysieke aanpassingen aan uw Mercedes-Benz SL auto.

Daarom is je auto al getuned in een luttele paar uur, terwijl je rustig wacht!

Voor stage 2 tuning is dit niet het geval. U zal de auto voor bepaalde tijd moeten achterlaten, aangezien er enkele fysieke wijzigingen zullen worden gedaan.