chiptuning: maatwerkmogelijkheden gericht op de klant

Ontdek wat chiptuning voor uw auto kan doen:

De ecu van uw auto is een standaard software, en deze werkt vaak niet optimaal.De ECU is afgesteld om een bepaald gestandaardiseerd vermogen te halen, namelijk dat van in de brochure van de auto.

Het laten motor tunen van uw auto is de beste keuze om uw Mercedes-Benz R een groter vermogen te geven.

In een paar uur kan je auto door middel van chiptuning wel tussen de 15 à 35% meer vermogen krijgen.

Daarbovenop zorgt chiptuning bij ons ervoor dat je tot wel 15% minder benzine zal uitstoten.

Dag in dag uit zal het autorijden veel fijner en soepeler aanvoelen als gevolg van de chiptuning. Na de chiptuning gebeurt accelereren een stuk sneller, omdat je auto meer performance heeft gekregen.

Voordelen tunen van uw auto:​​

Meer performance

Beter geluid uit uw Mercedes-Benz

Meer plezier uit uw Mercedes-Benz R​

Verlaagd brandstof gebruik

Hoe werkt het?​

Je maakt een afspraak bij een locatie bij u in de buurt. We zullen de kwaliteit van de accu van uw auto nagaan door middel van een accutester. Tijdens het chiptunen is het de bedoeling dat de Mercedes-Benz R auto een maximum aan stabiele spanning bekomt, en hiervoor zorgt de batterijtester.

Daarna lezen we de software van uw auto uit, en maken we er een backup van. Hierna wordt uw software opgestuurd naar een chiptuning Mercedes-Benz R specialist. Daarna verzenden we de software van uw auto aan onze engineer die gespecialiseerd is in merk(naam) tuning. Onze gespecialiseerde engineer beschikt over een chiptuning database en zal de software van uw Mercedes-Benz R auto hiermee vergelijken.

De chiptuning engineer kiest de software uit die het meest aansluit bij uw auto, en hij zal uitsluitend de performance opdrijven. Elke wagen is, en onze chiptuning gebeurt daarom op maat. Maar wel met gebruik van eerder getunede software.

De software die we gebruiken voor het chippen van uw Mercedes-Benz R werd uitgebreid getest op eenvermogensbank.

Op die manier wordt de snelheid en de safety van de auto een garantie die wij u kunnen bieden. Zonder uw auto voor honderden euro’s te hoeven controleren.

Hierdoor kunnen wij voordelige chiptuning verstrekken. Je Mercedes-Benz R auto in enkele uren laten chiptunen door middel van eenvermogensbank biedt veel minder garantie op precies maatwerk. Er zit in onze chiptuning software namelijk veel meer kennis en tijdsbestek.

De klant krijgt à la minute de resultaten van de software ingenieur, namelijk hoeveel hij schat dat het vermogen is.

Onze chiptuning is veilig:

Diepgaande kennis van de ECU (de computer van je auto) en van uw auto

Speciale voeding tijdens tijdens de chiptuning

Eerst een goede kopie van de oude staat van uw Mercedes-Benz R

Goede Mercedes-Benz Rtuning files in gebruik

Vraag een prijsinschatting aan en weet exact wat het grotere vermogen van u auto wordt!

Methodes voor Mercedes-Benz R motor tuning:

Het opdrijven van de performance kan op meerdere manieren, namelijk:

Methode 1: Mercedes-Benz R OBD chiptuning

OBD tuning op maat Mercedes-Benz R is een geliefde manier om je Mercedes-Benz R auto te chippen. Via deze manier heb je de OBD poort, die al in de Mercedes-Benz R auto zit, nodig.

Door dit gemak is deze goedkope methode van auto chiptuning erg populair en komt ze veel voor. OBD zorgt ervoor dat het vermogen van de Mercedes-Benz R door een wijziging van het motormanagementsysteem wordt opgedreven. Met deze methode hoef je zelfs de Mercedes-Benz R ECU niet te ontmantelen.

Lees een vaak vraag:

Kort gezegd betekent chiptuning een Mercedes-Benz R auto met meer performance, zonder dat je Mercedes-Benz R er een transformatie voor hoeft te ondergaan!

Stage 2 Mercedes-Benz R chiptuning

Het woord chiptunen verhult al wat dit inhoudt. Bij deze methode van Mercedes-Benz Rtuning maak je fysieke aanpassingen aan de Mercedes-Benz R auto. Een sport uitlaat of een gunstiger systeem om de motor te koelen, zijn hier enkele voorbeelden van.

Deze manier van tuning kun je ook combineren met chip tunen. Men noemt deze methode ook wel stage 2 Mercedes-Benz R chiptuning. Hierbij pas je de Mercedes-Benz R fysiek aan en de software waardoor je het maximale uit je auto haalt.

Deze vorm van chiptuning Mercedes-Benz R is voor mensen die het uiterste uit hun auto willen halen en daar ook behoorlijk budget voor hebben.

Vraag een prijsopgave aan en weet precies wat het grotere vermogen van u Mercedes-Benz R wordt!

Gespecialiseerde know-how over Mercedes-Benz R ECU's

Doordat wij diepe know-how hebben over de software van uw Mercedes-Benz R auto kunnen wij zorgen voor een kwalitatief hoge chiptuning Mercedes-Benz R.

Wij staan namelijk ook in voor een reeks andere vormen van autosoftware modificaties, bijvoorbeeld het wegwerken van roetfilters. We zijn ook een veelgevraagde referentie wanneer het gaat om het herstellen van ECU’s die bij een mislukte chiptuning poging kapot zijn gegaan.

ECU chiptuning
Bij reparaties kunnen we zelfs de afgesloten onderdelen van de ECU (motor computer) in uw auto aanpassen. beveiligde onderdelen in de computer aan te passen}

Veel gestelde vragen:

Remappen doen de Mercedes-Benz R producenten ook. Het werkt namelijk zo:

Een fabrikant levert hun auto’s in verschillende types. Deze auto modellen hebben verschillende vermogens snellere modellen zijn natuurlijk duurder.
Auto fabrikanten maken om kosten en tijd te besparen een enkele motor voor al deze modellen.

Deze enkele motor chippen ze vervolgens met verschillende software voor elk auto model. Gelukkig zijn er slimme koppen achter gekomen dat je deze software ook zonder de Mercedes-Benz R producent kan aanpassen en je auto kunt remappen. Door deze uitvinding kun je met de juiste apparatuur zonder de auto fabrikant het maximale uit je Mercedes-Benz R halen.

Zeker, chiptuning zorgt voor een betere verbranding in je motor. Dit betekent dus niet alleen meer PK’s, maar ook verminderd brandstofvebruik.. Tot 15% minder brandstofverbruik na het laten chippen van je Mercedes-Benz R! Ditgene is echter niet van toepassing als je na het chippen van je auto je rijstijl aanzienlijk veranderd.

Eco tuning is een vorm van chippen die ook interessant is. Hierbij concentreren we ons volledig op brandstofverbruik verminderen en is het aantal extra vermogen vaak klein. Lees alle informatie over Mercedes-Benz R eco tuning voor brandstof besparen.

Op een slechte manier chiptunen is zeker erg slecht voor je Mercedes-Benz R. Door verkeerd afgestelde apparatuur zou je de ECU (de computer van je auto Mercedes-Benz R) beschadigd raken.
Verkeerd afgestelde lucht brandstof verhoudingen in de programmatuur kunnen je motor ook beschadigen. Wij proberen daarom het wiel niet opnieuw uit te vinden en maken gebruik van uitgebreid geteste files. Geschreven door ervaren tuners op een testbank.

Als je binnen alle millieu wetten blijft is chiptuning legaal. Jammer genoeg is het controleren van de eerder genoemde millieu limieten erg moeilijk. De Algemene Periodieke Keuring (APK) is ook niet in staat om dit te toetsen. Voor Mijn Chiptuning is het ook niet mogelijk te graderen dat jij binnen de wettelijke limieten blijft.

Mijn Chiptuning beschikt over meerdere chiptuning locaties gevestigd door Nederland. Beneden is het mogelijk om al de chiptuning locaties bekijken: Er zijn ook andere plekken waar we bij in de buurt zitten. Dit zijn: Rotterdam, Alkmaar en Amsterdam. Als u dus zoekend bent naar een remapping bedrijf in de omgeving van deze locaties helpen we je graag verder.

auto laten chippenis bij ons een klaar-terwijl-je-wacht principe

Chiptuning stage 1 wil bij ons zeggen: het maximum halen uit de Mercedes-Benz R auto, zonder dat hierbij veranderingen Mercedes-Benz Rbaar zijn door het blote oog.

Daarom is je Mercedes-Benz R auto al getuned in een luttele paar uur, terwijl je rustig wacht!

De situatie is anders bij stage 2. Dan maken we een aantal fysieke aanpassingen aan uw Mercedes-Benz R auto en bent u uw auto dus even kwijt.