chiptuning: maatwerkmogelijkheden gericht op de klant

Welke positieve aspecten zijn er verbonden aan mijn Mercedes-Benz GL auto chiptunen?

De standaard software in de Mercedes-Benz GL ecu van uw Mercedes-Benz GL is niet optimaal.Aangezien deze is opgesteld om de performance te halen dat in de autobrochure staat.

Het chiptunen van uw auto is de uitgelezen optie om uw Mercedes-Benz GL een groter vermogen te geven.

Chiptuning bij ons kan ervoor zorgen dat we in 2 tot 3 uur uw Mercedes-Benz GL kunnen voorzien van een performanceverbetering die ligt tussen de 15 en 35%.

Je Mercedes-Benz GL is krachtiger, en zal tot wel 15% minder brandstof verspillen.

In het dagelijks rijden in uw Mercedes-Benz GL auto gaat u Mercedes-Benz GLen dat uw Mercedes-Benz GL auto veel lekkerder rijdt door chiptuning. Doordat de auto vlugger optrekt en veel consistenter is in het leveren van performance.

De 4 grootste voordelen​​

Meer koppel

Geluid klinkt mooier

Aangenaam rijden​​

Brandstofverbruik wordt minder van uw Mercedes-Benz GL

Hoe gaat het in zijn werk?​

Voor stage één tuning Mercedes-Benz GL plant u een afspraak bij één van onze locaties bij u in de buurt. We zullen de degelijkheid van de accu van uw auto nagaan door middel van een batterijtester. Tijdens het chiptunen is het de bedoeling dat de Mercedes-Benz GL een maximum aan stabiele spanning bekomt, en hiervoor zorgt de batterij controller.

Daarna zal de software van uw Mercedes-Benz GL worden uitgelezen, en worden alle bekomen statistieken door ons bewaard. Hierna wordt uw software opgestuurd naar een chiptuning Mercedes-Benz GL specialist. Daarna sturen we de gegevens van uw auto aan onze ingenieur die gespecialiseerd is in auto’s chippen. Eerdere chiptunes werden door onze chiptuning specialist opgenomen in een database, en dienen als vergelijkpunt met de software van uw Mercedes-Benz GL.

Hierna neemt hij de software compatibel met jouw wagen, en enkel het vemogen ondergaat een wijziging. Een specifieke chiptuning op maat voor uw Mercedes-Benz GL dus. Maar wel met gebruik van eerder getunede software.

De software die we zullen gebruiken tijdens het chiptuning proces is erg precies onder de loep genomen.

We kunnen zo de rijsnelheid en de veiligheid van uw Mercedes-Benz GL auto waarborgen. Zonder uw Mercedes-Benz GL auto voor honderden euro’s te hoeven testen.

Hierdoor kunnen wij voordelige chiptuning verstrekken. Een dyno is een veel minder goeie oplossing om je auto te laten chiptunen. Wij verkiezen onze eigen software om te chiptunen, omdat deze accurater is en omdat we verkiezen onze eigen notie te gebruiken tijdens het proces.

De klant krijgt à la minute de resultaten van de software ingenieur, namelijk hoeveel hij schat dat het vermogen is.

Veilige chiptuning:

Specialistische kennis

Goede voeding tijdens tijdens de chiptuning

Eerst een goede back-up

Gebruik van goede chiptuning software

Vraag een prijsinschatting aan en weet exact wat het grotere vermogen van u Mercedes-Benz GL wordt!

Verschillende vormen Mercedes-Benz GL motor tuning:

Het is voorkomend om de performance van de motor te doen stijgen aan de hand van verschillende methodes, en die leggen we onderaan uit:

Stage 1 Mercedes-Benz GL OBD chiptuning

op maat ODB chiptuning Mercedes-Benz GL is een geliefde manier om je Mercedes-Benz GL te chiptunen. Met obd tuning op maat maken we gebruik van de obd connector in uw auto.

Omdat deze variant voordelig is en ze erg doordacht en gerespecteerd is, kiest de klant vaak voor deze methode. OBD zorgt ervoor dat het vermogen van de auto door een wijziging van het motormanagementsysteem wordt verhoogd. Zonder de Mercedes-Benz GL ECU uit elkaar te hoeven halen.

Lees een vraag die we vaak krijgen:

Kort gezegd betekent chiptuning een auto met meer kracht, zonder dat je Mercedes-Benz GL auto er een fysieke make-over voor hoeft te ondergaan!

Stage 2 Mercedes-Benz GL chiptuning

De term chiptunen verhult al wat dit inhoudt. Deze methode houdt in dat er dus een verandering zal plaatsvinden in hoe de Mercedes-Benz GL er in ieder geval onder de motorkap zal uitzien. Voorbeelden hiervan zijn een sportdemper op de uitlaat van uw Mercedes-Benz GL auto, of een effectievere motorkoeling.

Deze vorm van tuning kun je ook combineren met chip tunen. Men noemt deze methode ook wel stage 2 Mercedes-Benz GL chiptuning. Je Mercedes-Benz GL wordt de beste versie die het kan zijn door zowel het uiterlijk te gaan veranderen als de maximale kracht.

Deze vorm van Mercedes-Benz GL chiptuning is voor klanten die het uiterste uit hun auto willen halen en daar ook behoorlijk budget voor hebben.

Kom erachter wat chiptuning met je auto doet:

Diepgaande kennis over Mercedes-Benz GL ECU software: onze plus

Wij verzekeren u de meest kwalitiatieve services op de markt voor een tuning van uw Mercedes-Benz GL auto.

Wij staan namelijk ook in voor een reeks andere vormen van Mercedes-Benz GL autosoftware wijzigingen, bijvoorbeeld het wegwerken van roetfilters. Wie koos voor chiptuning bij een andere instantie, kiest er vaak voor om als tweede keus bij ons aan te kloppen, en hiervoor staan we bekend.

ECU chiptuning
Voor het repareren van uw motor computer zijn we ook in staat om afgesloten onderdelen in de computer aan te passen}

Veel gestelde vragen:

Remappen doen auto makers wel, maar met een ander doel. Het werkt namelijk zo:

Fabrikanten leveren auto’s in verschillende modellen. Deze modellen hebben verschillende vermogens snellere modellen zijn uiteraard hoger in prijs.
Elk model krijgt ongeveer dezelfde motor, hiermee besparen auto producenten ontwikkel- en productiekosten.

Deze enkele motor chippen ze vervolgens met verschillende software voor elk type auto. Gelukkig zijn er slimme techneuten achter gekomen dat je deze programmatuur ook zonder de auto fabrikant kan aanpassen en je Mercedes-Benz GL kunt remappen. Hierdoor kunnen chiptuning bedrijven veel goedkoper een beter vermogen uit je Mercedes-Benz GL halen.

Zeker, doordat je bij het chippen van je auto zorgt voor een efficiëntere verbranding in de motor Verminder je ook het brandstofgebruik. Het auto chippen kan brandstofverbruik tot wel 15% terug dringen! Zolang je je rijstijl hetzelfde houd uiteraard.

Ook hebben we een speciale methode van chippen genaamd ECO tuning. Hierbij concentreren we ons volledig op brandstofverbruik verminderen en is het aantal extra vermogen vaak klein. Voor meer informatie over eco tuning Mercedes-Benz GL.

Op een verkeerde manier chippen is zeker slecht voor je auto. Door verkeerd afgestelde apparatuur zou je de ECU (motor computer) beschadigd raken.
Ook kan er door een verkeerd afgestelde brandstof zuurstof verhouding een aantal componenten in uw Mercedes-Benz GL beschadigen. Daarom maken wij alleen gebruik van de beste apparatuur en software die uitgebreid getest zijn op een testbank.

Als je binnen alle millieu wetten blijft is chiptuning legaal. Echter is het controleren van de eerder genoemde millieu kaders erg lastig. Ook de Algemene Periodieke Keuring (APK) is niet in staat om dit te controleren. Hierdoor kunnen wij u niks garanderen op legaliteit.

Mijn Chiptuning beschikt over verschillende locaties gevestigd door Nederland. Hier beneden kunt u al de Mijn Chiptuning vestigingen vinden: We zitten ook vlakbij: Rotterdam, Alkmaar en Amsterdam. Dus als u op één van deze plaatsen woonachtend bent helpen we je ook graag verder met uw auto.

Klaar terwijl u wacht

Stage 1 van de chiptuning houdt in dat er geen fysieke transformatie plaatsvindt, maar een wijziging op de standaard ECU.

Hierdoor zijn we vaak al binnen enkele uren klaar met het tunen van uw auto.

Voor stage 2 tuning is dit niet het geval. Dan maken we een aantal fysieke aanpassingen aan uw Mercedes-Benz GL auto en bent u uw Mercedes-Benz GL dus even kwijt.