chiptuning: elke auto krijgt een klantgerichte en passende aanpak

Wat voor voordelen heeft tuning Mercedes-Benz Citan?

De ecu software van uw auto is standaard ingesteld, en wordt volledig bestuurd door een computer.Aangezien deze is gemaakt om het vermogen te halen dat in de autobrochure staat.

Je kunt echt meer power halen uit je wagen dan dit voorgeprogrammeerde gestandaardiseerde vermogen, en de oplossing schuilt in software tunen.

Door het chiptunen van uw Mercedes-Benz  kunnen we binnen een paar uur een vermogensverbetering realiseren van tussen de 15 en 35%.

Daarbovenop zorgt chiptuning bij ons ervoor dat je tot wel 15% minder benzine zal uitstoten.

Dag in dag uit zal het rijden veel fijner en soepeler aanvoelen door de chiptuning. Doordat de wagen sneller accelereert en veel consequenter is in het leveren van performance.

De 4 grootste voordelen​​

Meer PK's

Harder geluid uit uw Mercedes-Benz

Aangenaam rijden​ met uw auto​

Brandstofverbruik wordt minder

Hoe werkt het?​

Voor stage 1 tunen Mercedes-Benz Citan plant u een afspraak bij één van onze locaties bij u in de buurt. We zullen de capaciteit van de accu van uw auto nagaan door middel van een batterijtester. De batterijtester biedt de garantie dat tijdens de chiptuning, de wagen de maximum stabiele volt behaalt.

Vervolgens lezen we de software van uw auto uit, en maken we er een backup van. De softwaregegevens worden door onze Mercedes-Benz Citan chiptuning engineer onderworpen. Eerdere chiptunes werden door onze chiptuning ingenieur opgenomen in een database, en dienen als vergelijkpunt met de software van uw Mercedes-Benz Citan.

Vervolgens pakt hij de versie die het beste bij jouw auto past en zorgt dat alleen de software verantwoordelijk voor het vermogen wordt aangepast bij de chiptuning Mercedes-Benz Citan. Een gepersonaliseerde chiptuning op maat voor uw auto dus. Maar wel met gebruik van eerder getunede software.

De getunede software waar op wordt gesteund is bij een dyno meermaals geinspecteerd.

Op die manier wordt de snelheid en de veiligheid van de Mercedes-Benz Citan auto een garantie die wij u kunnen bieden. Zonder uw auto voor honderden euro’s te hoeven testen.

Onze klanten genieten daarom van een chiptuning die aangenaam is voor de portemonnee. Terwijl de kwaliteit goed en vaak beter is dan wanneer je Mercedes-Benz Citan in een middagje op een testbank tuned. Er zit in onze chiptuning software namelijk veel meer kennis en tijd.

De klant krijgt à la minute de resultaten van de chiptuning engineer, namelijk hoeveel hij schat dat de performance is.

Veilige chiptuning:

Specialistische kennis

Speciale voeding tijdens gedurende het tunen

Eerst een goede kopie van de oude staat van uw Mercedes-Benz Citan

Gebruik van goede chiptuning files

Kom erachter wat chiptuning met je auto kan doen:

Methodes voor Mercedes-Benz Citan motor tuning:

Voor het Mercedes-Benz Citan motor vermogen te maximaliseren zijn verschillende methodes en dit zijn de manieren die we hieronder uitleggen:

Methode 1: Mercedes-Benz Citan OBD chiptuning

Stage 1 chiptuning Mercedes-Benz Citan is de meest gevraagde methode van tuning. Via deze manier heb je de OBD poort, die al in de auto zit, nodig.

Door dit gemak is deze voordelige methode van auto chiptuning erg geliefd en komt ze veel voor. Via OBD kan je immers alle onderdelen van je ECU die aansprakelijk zijn voor het vermogen van uw Mercedes-Benz Citan auto aanpassen. OBD is een chiptuning optie waar je de ECU niet nodeloos moet uit elkaar halen.

Bekijk een veelgestelde vraag:

Kort gezegd betekent chiptuning een Mercedes-Benz Citan met meer performance, zonder dat je auto er een fysieke make-over voor hoeft te ondergaan!

Mercedes-Benz Citan chiptuning Stage 2

De term chiptunen verhult al wat dit inhoudt. Deze manier houdt in dat er dus een verandering zal plaatsvinden in hoe de Mercedes-Benz Citan auto er in ieder geval onder de motorkap zal uitzien. Een veel komend voorbeeld is een sport uitlaat of/en betere motorkoeling.

Deze manier van tuning kun je ook combineren met chip tunen. De term die hiervoor wordt gebruikt is stage 2 Mercedes-Benz Citan chiptuning. Hierbij pas je de Mercedes-Benz Citan fysiek aan en de software waardoor je het maximale uit je Mercedes-Benz Citan auto haalt.

Voor wie alles uit hun auto wil halen en wie hiervoor ook bereid is wat meer te betalen, is dit de goede methode.

Vraag een prijsopgave aan en weet exact wat het nieuwe vermogen van u Mercedes-Benz Citan auto wordt!

Gespecialiseerde notie over Mercedes-Benz Citan ECU's

Doordat wij diepe know-how hebben over de software van uw Mercedes-Benz Citan kunnen wij zorgen voor een kwalitatief hoge Mercedes-Benz Citan chiptuning.

Wij staan namelijk ook in voor een reeks andere vormen van Mercedes-Benz Citansoftware modificaties, bijvoorbeeld het wegwerken van roetfilters. Wie koos voor chiptuning bij een andere instantie, kiest er vaak voor om als tweede keus bij ons aan te kloppen, en hiervoor staan we bekend.

ECU chiptuning
Bij reparaties kunnen we zelfs de afgesloten onderdelen van de ECU (motor computer) in uw auto aanpassen. afgesloten onderdelen in de computer aan te passen}

Veel gestelde vragen:

Chippen doen de Mercedes-Benz Citan fabrikanten ook. Dit is hoe het werkt:

Een auto maker levert hun auto’s in een aantal modellen. De vermogens en prijs van de auto types verschillen.
Omdat fabrikanten niet voor elk model een nieuwe motor kan ontwikkelen maken ze één motor voor alle auto types.

Deze enkele motor chippen ze vervolgens met verschillende software voor elk type auto. Er zijn gelukkig een aantal techneuten die hebben ontdekt hoe je zonder auto maker je Mercedes-Benz Citan kunt remappen. Door deze uitvinding kun je met de goede apparatuur zonder de Mercedes-Benz Citan fabrikant het maximale uit je auto halen.

Ja, je auto Mercedes-Benz Citan chippen zorgt voor een efficiëntere verbranding in de motor. Dit betekent dus niet alleen meer PK’s, maar ook verminderd brandstofvebruik.. Tot 15% minder brandstofverbruik na het laten chippen van je Mercedes-Benz Citan! Mits je je rijstijl hetzelfde houd natuurlijk.

Ook hebben we een speciale vorm van chiptuning genaamd ECO tuning. Hierbij focussen we ons volledig op brandstofverbruik verminderen en is het aantal extra vermogen vaak klein. Voor meer uitleg over Mercedes-Benz Citan eco chip tuning klik hier.

Op een slechte manier chippen is zeker slecht voor je auto Mercedes-Benz Citan. Door verkeerde apparatuur zou je de motor computer beschadigd raken.
Verkeerd afgestelde lucht brandstof verhoudingen in de programmatuur kunnen je auto Mercedes-Benz Citan ook beschadigen. Daarom maken wij alleen gebruik van de beste apparatuur en tuning files die uitgebreid getest zijn in een lab.

Als je binnen alle millieu wetten blijft is je auto chippen legaal. Het controleren van deze millieu limieten is namelijk bijzonder moeilijk. De APK is zelfs niet in staat om dit te toetsen. Daardoor kunnen wij u niks garanderen op millieu gebied.

Door heel het land heeft Mijn Chiptuning chiptuning locaties. De chiptuning vestigingen kun je hieronder bekijken Andere plekken waar we in de buurt zitten zijn: Rotterdam, Alkmaar en Amsterdam. Als u dus zoekend bent naar een remapping bedrijf in de omgeving van deze plaatsen zijn we je graag van dienst.

Klaar terwijl u wacht

Chiptuning stage 1 wil bij ons zeggen: het maximum halen uit de Mercedes-Benz Citan, zonder dat hierbij aanpassingen Mercedes-Benz Citanbaar zijn door het blote oog.

De totale wachttijd is hierdoor beperkt tot een paar uur.

Voor stage 2 tuning is dit niet het geval. U zal de auto voor bepaalde tijd moeten achterlaten, aangezien er enkele fysieke wijzigingen zullen worden gedaan.