chiptuning Mazda 3: maatwerkmogelijkheden gericht op de klant

Welke positieve aspecten zijn er verbonden aan mijn Mazda 3 auto chiptunen?

De ecu software van uw Mazda 3 is gestandaardiseerd, en wordt volledig bestuurd door een computer.De ECU is afgesteld om een specifiek gestandaardiseerd vermogen te halen, namelijk dat van in de autobrochure.

Het motor tunen van uw auto is de uitgelezen optie om uw Mazda 3 een groter vermogen te geven.

Door het chiptunen van uw auto  kunnen we binnen een paar uur een vermogens verbetering realiseren van tussen de 15 en 35%.

Terwijl we de brandstofuitstoot tot wel 15% verminderen.

Dag in dag uit zal het autorijden veel fijner en gesmeerd aanvoelen door de chiptuning. Je Mazda 3 auto zal rapper optrekken en de performance die hij hierbij bekomt is veel consequenter.

De voordelen Mazda 3 auto chiptuning:​​

Sneller optrekken uit uw auto

Geluid klinkt sportiever uit uw Mazda

Meer plezier ​

Minder brandstof gebruik van uw Mazda 3

Hoe werkt het?​

We beginnen het proces met een afspraak bij een tuning locatie bij u in de omgeving. We zetten uw auto op een speciale batterijtester. Die garandeert dat uw Mazda 3 op maximale stabiele spanning blijft tijdens de chiptuning.

Daarna zal de software van uw Mazda 3 worden uitgelezen, en worden alle bekomen gegevens door ons bewaard. Hierna wordt uw software gestuurd naar een chiptuning engineer. Daarna sturen we de gegevens van uw auto aan onze ingenieur die gespecialiseerd is in merk(naam) tuning. Deze Mazda 3 engineer vergelijkt de gegevens met een database van software versies van vroegere chiptunes.

Hierna neemt hij de software compatibel met jouw wagen, en enkel het vemogen ondergaat een modificatie. Elke wagen is, en onze chiptuning gebeurt daarom op maat. Maar wel met gebruik van eerder getunede software.

De software die we zullen gebruiken tijdens het chiptuning proces is erg precies onder de loep genomen.

Daardoor kunnen wij snelheid en veiligheid garanderen. Zonder uw auto voor honderden euro’s te moeten testen.

Dat is de reden waarom wij een goedkope chiptuning kunnen presenteren aan ons klantenbestand. Je Mazda 3 auto in enkele uren laten chiptunen door middel van eentestbank biedt veel minder garantie op degelijk maatwerk. Er zit in onze chiptuning software namelijk veel meer know-how en tijdsbestek.

Na het Mazda 3 chiptunen krijgt de klant onmiddelijk een rapport van de geraamde performance van de Mazda 3.

Onze chiptuning is veilig:

Diepgaande kennis van de ECU (de computer van je auto) en van uw auto

Speciale accu voeding gedurende het tunen

Eerst een goede kopie van de oude staat van uw Mazda 3

Gebruik van goede Mazda 3 tuning bestanden

Kom erachter wat chippen met je auto kan doen:

De opties voor het tunen van de motor:

Het opdrijven van het motorvermogen kan op meerdere methodes, namelijk:

Methode 1: Mazda 3 OBD chiptuning

Stage 1 chiptuning Mazda 3 is de meest gevraagde methode van tuning. Via deze manier heb je de OBD poort, die al in de auto zit, nodig.

Hierdoor is dit een voordelige Mazda 3 chiptuning methode en ook de meest voorkomende. OBD is een methode die via het bijstellen van de ECU een complete impact heeft op de performance van de Mazda 3. OBD is een chiptuning methode waar je de ECU niet nutteloos moet uit elkaar halen.

Klik op de link voor antwoord op de vraag “tuning goed of slecht” is een vraag die we regelmatig gemailt krijgen. Als je op de vraag klikt, kun je ons antwoord lezen.

Kort gezegd betekent chiptuning een Mazda 3 auto met meer kracht, zonder dat je Mazda 3 er een transformatie voor hoeft te ondergaan!

Stage 2 chiptuning Mazda 3

De naam zegt het helemaal. Bij deze methode van Mazda 3 tuning maak je fysieke aanpassingen aan de auto. Een sport uitlaat of een beter systeem om de motor te koelen, zijn hier enkele voorbeelden van.

Door te kiezen voor evenals fysieke reparaties als voor chiptuning kan je het maximale performance van je Mazda 3 behalen. Dit wordt ook wel stage 2 chiptuning Mazda 3 genoemd. Je auto wordt de beste versie die het kan zijn door zowel het uiterlijk te gaan veranderen als de maximale kracht.

Voor wie alles uit hun Mazda 3 wil halen en wie hiervoor ook bereid is wat meer neer te leggen, is dit de goede manier.

Vraag een prijsinschatting aan en weet exact wat het grotere vermogen van uw Mazda 3 auto kan worden!

Gespecialiseerde notie over ECU's

Wij verzekeren u de meest kwalitiatieve services op de markt voor een tuning van uw Mazda 3.

Wij staan namelijk ook in voor een reeks andere vormen van Mazda 3 autosoftware wijzigingen, bijvoorbeeld het wegwerken van roetfilters. Ook worden wij herhaaldelijk gevraagd om ECU’s die bij een eerdere poging tot tuning kapot zijn gegaan, te herstellen.

ECU chiptuning
Voor het repareren van uw ECU (de computer van je auto) is Mijn Chiptuning ook in staat om afgesloten onderdelen in de computer aan te passen}

Veel gestelde vragen:

Chiptunen doen fabrikanten wel, maar op een andere manier. Het werkt namelijk zo:

Auto producenten leveren auto’s in meerdere typen. De vermogens en prijs van de types verschillen.
Omdat auto makers niet voor elk type een nieuwe motor kan ontwikkelen maken ze een enkele motor voor alle auto types.

Vervolgens chippen ze de motor voor elk model met andere sfotware, zodat ze een ander vermogen hebben. Er zijn gelukkig een aantal koppen die hebben uitgevonden hoe je zonder auto maker je auto kunt chippen. Hierdoor kunnen chiptuning bedrijven veel voordeliger een groter vermogen uit je Mazda 3 halen.

Zeker, doordat je bij het auto Mazda 3 chippen zorgt voor een efficiëntere verbranding in de motor Verminder je ook het brandstofgebruik. Tot 15% minder brandstofverbruik na het laten chippen van je auto Mazda 3! Dat is alleen niet van toepassing als je na het chippen je rijstijl aanzienlijk aanpast.

Ook doen we een speciale manier van chiptuning genaamd ECO tuning. Hierbij concentreren we ons compleet op brandstofverbruik verminderen en is het aantal extra vermogen vaak klein. Lees alle informatie over Mazda 3 eco chiptuning voor brandstof besparen.

Amateuristische chiptuning kan zeker slecht zijn voor je auto Mazda 3. Door verkeerde apparatuur zou je de ECU (motor computer) beschadigd raken.
Verkeerde lucht brandstof verhoudingen in de software kunnen je auto Mazda 3 ook beschadigen. Wij proberen daarom het wiel niet opnieuw uit te vinden en maken gebruik van uitgebreid geteste files. Ontwikkeld door ervaren chiptuners op een testbank.

Als je binnen alle millieu wetten blijft is je auto chippen legaal. Het controleren van deze millieu grenzen is namelijk bijzonder complex. De APK is zelfs niet in staat om dit te toetsen. Voor Mijn Chiptuning is het ook niet mogelijk te graderen dat jij binnen de wettelijke limieten blijft.

Wij hebben verschillende chiptuning locaties gevestigd door Nederland. Hieronder is het mogelijk om al de Mijn Chiptuning vestigingen zien: We zitten ook in de buurt van: Rotterdam, Alkmaar en Amsterdam. Dus als u op één van deze plaatsen woonachtend bent helpen we je ook graag verder met uw auto.

U kan rustig blijven zitten tijdens de auto chip tunen

Stage 1 van de chiptuning houdt in dat er geen uiterlijke transformatie plaatsvindt, maar een wijziging op de standaard ECU.

Hierdoor zijn we vaak al binnen enkele uren klaar met het tunen van uw Mazda 3 auto.

Stage 2 van de tuning is verschillend. Dan maken we een aantal fysieke aanpassingen aan uw Mazda 3 auto en bent u uw auto dus even kwijt.