chiptuning Lotus Exige: maatwerkmogelijkheden gericht op de klant

Ontdek wat chiptuning voor uw Lotus Exige kan doen:

De ecu software van uw Lotus Exige is standaard ingesteld, en wordt compleet bestuurd door een computer.De ECU is afgesteld om een bepaald gestandaardiseerd vermogen te halen, namelijk dat van in de brochure van de auto.

Je kunt echt meer kracht halen uit je auto dan dit voorgeprogrammeerde gestandaardiseerde aantal pk, en de oplossing schuilt in chiptuning.

In een paar uur kan je auto door chiptuning wel tussen de 15 à 35% meer vermogen krijgen.

Je auto heeft meer kracht, en zal tot wel 15% minder benzine verspillen.

Dag in dag uit zal het rijden veel fijner en soepeler aanvoelen als gevolg van de chiptuning. Na de chiptuning gaat optrekken veel vlugger, omdat je Lotus Exige auto meer performance heeft gekregen.

Voordelen tunen van uw Lotus Exige auto:​​

Sportiever karakter

Geluid klinkt mooier uit uw Lotus

Meer plezier uit uw Lotus Exige​

Brandstofverbruik wordt minder

Hoe gaat het in zijn werk?​

We starten het proces met een afspraak bij een locatie bij u in de buurt. We zullen de capaciteit van de accu van uw auto nagaan door middel van een batterijtester. De batterijtester biedt de garantie dat tijdens de chiptuning, de wagen de maximum stabiele spanning behaalt.

Daarna gaan we over tot het uitlezen van de auto om eventuele foutcodes op te sporen, en bewaren we natuurlijk een reservekopie. De softwaregegevens worden door onze Lotus Exige chiptuning engineer onderworpen. Eerdere chiptunes werden door onze chiptuning ingenieur opgenomen in een database, en dienen als vergelijkpunt met de software van uw Lotus Exige auto.

De chiptuning engineer kiest de software uit die het meest aansluit bij uw Lotus Exige auto, en hij zal uitsluitend de performance opdrijven. Dat houdt m.a.w. maatwerk in passend bij de noden van de Lotus Exige. Maar wel met gebruik van eerder getunede software.

De getunede software waar op wordt gesteund is bij een vermogensbank meermaals gecontroleerd.

Daardoor kunnen wij snelheid en veiligheid waarborgen. En zo moet u geen cash uit te geven aan een controletst van uw auto.

Dat is de reden waarom wij een voordelige chiptuning kunnen presenteren aan ons klantenbestand. Terwijl de kwaliteit goed en vaak beter is dan wanneer je Lotus Exige auto in een middagje op een dyno tuned. Er zit in onze chiptuning software namelijk veel meer inzicht en tijdsbestek.

Na het Lotus Exige chiptunen krijgt de klant meteen een rapport van de geraamde performance van de Lotus Exige.

Onze chiptuning is veilig:

Specialistische kennis

Speciale voeding tijdens tijdens de chiptuning

We back-uppen uw software eerst

De beste Lotus Exigechiptuning bestanden in gebruik

Ontdek wat het chippen voor uw Lotus Exige auto kan doen:

Methodes voor Lotus Exige motor tuning:

Voor het Lotus Exige motor vermogen te maximaliseren zijn diverse methodes en dit zijn de methodes die we hieronder uit de doeken doen:

Stage 1 Lotus Exige OBD chiptuning

OBD chiptuning Lotus Exige is een veelvoorkomende manier om je Lotus Exige auto te tunen. Bij deze methode wordt gebruik gemaakt van de Obd-poort in de Lotus Exige auto.

Door dit gemak is deze voordelige manier van Lotus Exige auto chiptuning erg populair en komt ze veel voor. OBD zorgt ervoor dat de performance van de Lotus Exige auto door een wijziging van het motormanagementsysteem wordt opgedreven. Via deze manier moet je zelfs de Lotus Exige ECU niet te ontmantelen.

Klik op de vraag om ons antwoord te lezen tuning goed of slecht? is een vraag die we vaak gemailt krijgen. Als je op de blauwe tekst klikt, kun je ons antwoord lezen.

Door het Lotus Exige auto laten chippen krijgt u dus meer vermogen zonder uiterlijke aanpassingen aan de Lotus Exige!

Stage 2 chiptuning Lotus Exige

De naam zegt het helemaal. Bij deze vorm van Lotus Exigetuning maak je fysieke wijzigingen aan de auto. Een sport uitlaat of een gunstiger systeem om de motor te koelen, zijn hier enkele voorbeelden van.

Deze manier van tuning kun je ook combineren met chip tunen. De term die hiervoor wordt gebruikt is stage 2 Lotus Exige chiptuning. Hierbij pas je de Lotus Exige auto fysiek aan en de software waardoor je het maximale uit je auto haalt.

Voor wie alles uit hun auto wil halen en wie hiervoor ook bereid is wat meer neer te leggen, is dit de beste optie.

Ontdek wat auto chip tunen voor uw Lotus Exige auto kan doen:

Specialistische Lotus Exige ECU programmatuur notie

Omdat we gespecialiseerd zijn in ECU software zijn onze diensten een garantie op de beste autotuning.

Onze know-how beperkt zich niet enkel tot chiptunen, aangezien we ook specialistisch zijn in verscheidene overige software aanpassingen zoals bijvoorbeeld roetfilterverwijderingen. Wie koos voor chiptuning bij een andere instantie, kiest er vaak voor om als tweede keus bij ons aan te kloppen, en hiervoor staan we bekend.

ECU chiptuning
Voor het repareren van uw motor computer zijn we in staat om beveiligde onderdelen in de computer aan te passen}

Veel gestelde vragen:

Chippen doen de Lotus Exige fabrikanten ook. Dit is hoe het zit:

Een fabrikant levert hun auto’s in meerdere types. Deze types hebben verschillende vermogens snellere modellen zijn natuurlijk hoger in prijs.
Elk type krijgt ongeveer dezelfde motor, hiermee sparen fabrikanten ontwikkel- en productiekosten.

Deze enkele motor chippen ze vervolgens met verschillende software voor elk type auto. Gelukkig zijn er slimme koppen achter gekomen dat je deze programmatuur ook zonder de auto maker kan aanpassen en je Lotus Exige kunt chiptunen. Door deze uitvinding kun je met de juiste apparatuur zonder de Lotus Exige producent het maximale uit je Lotus Exige halen.

Zeker, het auto Lotus Exige chippen zorgt voor een efficiëntere verbranding in de motor. Dit betekent dus niet alleen meer PK’s, maar ook minder brandstofvebruik.. Het auto Lotus Exige chippen kan brandstofverbruik tot wel 15% verminderen! Ditgene is echter niet van toepassing als je na het chippen van je auto Lotus Exige je rijstijl aanzienlijk aanpast.

Eco tuning is een methode van chiptuning die ook interessant is. Hierbij concentreren we ons compleet op brandstofverbruik verminderen en is het aantal extra vermogen vaak klein. Meer informatie over eco chiptuning Lotus Exige.

Slechte chiptuning kan zeker slecht zijn voor je auto Lotus Exige. Door slechte apparatuur zou je de motor computer beschadigd raken.
Ook kan er door een slechte brandstof zuurstof verhouding verschillende componenten in uw auto Lotus Exige beschadigen. Daarom maken wij alleen gebruik van de beste apparatuur en tuning files die uitgebreid getest zijn op een dyno.

Als je binnen alle millieu wetten blijft is je auto chippen legaal. Jammer genoeg is het controleren van deze millieu kaders erg moeilijk. Ook de Algemene Periodieke Keuring (APK) is niet in de mogelijkheid om dit te controleren. Voor Mijn Chiptuning is het ook niet mogelijk te graderen dat jij binnen de wettelijke genzen blijft.

Mijn Chiptuning beschikt over meerdere chiptuning locaties gevestigd door heel Nederland. Hier beneden ziet u een overzicht van onze tuning locaties We zitten ook vlakbij: Rotterdam, Alkmaar en Amsterdam. Als u dus zoekend bent naar een remapping bedrijf in de omgeving van deze steden helpen we je graag verder.

Klaar terwijl u wacht

Stage 1 van de chiptuning houdt in dat er geen fysieke aanpassing plaatsvindt, maar een wijziging op de standaard ECU.

Hierdoor zijn we vaak al binnen enkele uren klaar met het tunen van uw Lotus Exige auto.

Stage 2 van de tuning is verschillend. Omdat er specifieke uiterlijke modificaties aan de Lotus Exige auto zullen plaatsvinden, moet de klant het voor een vooraf afgesproken tijd zonder Lotus Exige doen.