chiptuning Kia Optima: maatwerkmogelijkheden gericht op de klant

Wat voor voordelen heeft chiptuning Kia Optima?

De ecu software van uw Kia Optima is gestandaardiseerd, en wordt helemaal bestuurd door een computer.De reden hiervoor is dat deze software exact het standaard vermogen moet halen dat in de brochure van de wagen staat vermeld.

Echter kan uw Kia Optima auto vaak vele malen meer dan dit “standaard vermogen” en dit is op te lossen door Kia auto chiptuning.

In enkele uren kan je auto met chiptuning wel tussen de 15 à 35% meer performance krijgen.

Daarbovenop zorgt chiptuning bij ons ervoor dat je tot wel 15% minder uitstoot zal hebben.

auto chip tuning zal als gevolg hebben dat het besturen van je auto veel fijner en “krachtiger” aanvoelt, rijden wordt een plezier! Doordat de wagen sneller optrekt en veel consistenter is in het leveren van vermogen.

De 4 grootste voordelen​​

Meer performance

Geluid klinkt sportiever uit uw Kia

Meer rijplezier uit uw Kia Optima​

Minder brandstof gebruik van uw auto

Hoe gaat dat precies, chiptuningKia Optima?​

Je maakt een afspraak bij een tuning locatie bij u in de buurt. We zullen de degelijkheid van de accu van uw auto nagaan door middel van een accutester. Die garandeert dat uw Kia Optima auto op maximale stabiele volt blijft tijdens de chiptuning.

Vervolgens lezen we de software van uw auto uit, en maken we er een reservekopie van. Hierna wordt uw software gestuurd naar een chiptuning Kia Optima engineer. Daarna verzenden we de software van uw Kia Optima aan onze engineer die gespecialiseerd is in auto’s chippen. Deze Kia Optima ingenieur vergelijkt de gegevens met een database van software versies van vroegere chiptunes.

Vervolgens neemt hij de versie die het beste bij jouw Kia Optima past en zorgt dat alleen de software verantwoordelijk voor de performance wordt aangepast bij de chiptuning Kia Optima. Een gepersonaliseerde chiptuning op maat voor uw auto dus. Dat gebeurt wel met ondersteuning van de chiptuning database.

De software die we gebruiken voor het chippen van uw auto is uitgebreid gecontroleerd op eentestbank.

We kunnen zo de rijsnelheid en de safety van uw Kia Optima auto waarborgen. Zo kunt u een paar honderd euro besparen aan uw auto nodeloos te laten nakijken.

Onze klanten genieten daarom van een chiptuning die goed is voor de portemonnee. Een testbank is een veel minder gunstige oplossing om je auto te laten chiptunen. Er zit in onze chiptuning software namelijk veel meer inzicht en tijdsbestek.

Na het Kia Optima chiptunen krijgt de klant direct een uitslag van de geraamde performance van de auto.

Onze chiptuning is veilig:

Diepgaande kennis van de motor computer en van uw auto

Speciale accu voeding tijdens het chippen

We kopiëren uw software eerst

Exclusief gebruik van goede Kia Optima tuning software

Kom erachter wat chippen met je auto kan doen:

De opties voor het tunen van de motor:

Het is voorkomend om de kracht van de motor te doen stijgen aan de hand van verschillende methodes, en die leggen we hieronder uit:

Stage 1 Kia Optima OBD chiptuning

Het OBD-chiptuning systeem is allicht de meest populaire manier voor het Kia Optima chippen. Via deze manier heb je de OBD poort, die al in de auto zit, nodig.

Door dit gemak is deze goedkope manier van Kia Optima chiptuning erg geliefd en komt ze veel voor. OBD is een methode die via het bijstellen van de ECU een complete invloed heeft op de kracht van de auto. Via deze manier hoef je zelfs de Kia Optima ECU niet te ontmantelen.

Klik op de blauwe tekst voor antwoord op de vraag tuning goed of slecht? is een vraag die we vaak gesteld krijgen. Als je op de link klikt, kun je ons antwoord lezen.

Door het Kia Optima auto laten chippen krijgt u dus meer performance zonder fysieke aanpassingen aan de Kia Optima auto!

Kia Optima chiptuning Stage 2

Met deze term weet je al alles. Via deze methode vindt een fysieke verandering van de Kia Optima plaats. Een sportuitlaatdemper of een gunstiger systeem om de motor te koelen, zijn hier enkele voorbeelden van.

Door te kiezen voor tevens fysieke aanpassingen als voor chiptuning kan je het maximale performance van je Kia Optima behalen. Dit wordt ook wel stage 2 chiptuning Kia Optima genoemd. Door de software op punt te zetten én de auto ook fysiek te gaan verbeteren, wordt je wagen optimaal.

Voor wie alles uit hun Kia Optima wil halen en wie hiervoor ook bereid is wat meer te betalen, is dit de goede methode.

Kom erachter wat chippen met je auto kan doen:

Gespecialiseerde know-how over Kia Optima ECU's

Wij garanderen u de meest kwalitiatieve services op de markt voor een tuning van uw auto.

Zo doen wij buiten chiptuning Kia Optima ook verschillende andere software aanpassingen voor Kia Optima auto’s als het verwijderen van roetfilters. Ook worden wij herhaaldelijk gevraagd om ECU’s die bij een eerdere poging tot tuning stuk zijn gegaan, te herstellen.

ECU chiptuning
Voor het repareren van uw ECU (motor computer) zijn we ook in staat om beveiligde onderdelen in de computer aan te passen}

Veel gestelde vragen:

Chiptunen doen auto makers wel, maar op een andere manier. Dit is hoe het werkt:

Auto producenten leveren auto’s in meerdere modellen. De auto modellen verschillen in zowel aantal pk als prijs.
Auto makers maken om kosten en tijd te sparen één motor voor al deze typen.

Deze enkele motor chippen ze vervolgens met verschillende software voor elk auto model. Gelukkig zijn er slimme koppen achter gekomen dat je deze programmatuur ook zonder de auto maker kan veranderen en je auto kunt chiptunen. Hierdoor kunnen chiptuning bedrijven veel goedkoper een beter aantal pk uit je Kia Optima halen.

Ja, je Kia Optima chippen zorgt voor een betere verbranding in de motor. Dit betekent dus niet alleen meer PK’s, maar ook verminderd brandstofvebruik.. Tot 15% minder brandstofverbruik na het laten chippen van je Kia Optima! Dit is alleen niet van toepassing als je na het chippen je rijstijl aanzienlijk aanpast.

Ook doen we een speciale methode van chippen genaamd ECO tuning. Hierbij concentreren we ons compleet op brandstofverbruik verminderen en is het aantal toegevoegde vermogen vaak klein. Voor meer uitleg over Kia Optima eco chip tuning voor brandstof besparen.

Op een slechte manier chiptunen is zeker erg slecht voor je auto. Je kan je ECU (motor computer) beschadigd raken door slechte apparatuur.
Verkeerd afgestelde lucht brandstof verhoudingen in de software kunnen je auto ook beschadigen. Wij proberen daarom het wiel niet opnieuw uit te vinden en gebruiken uitgebreid geteste chiptuning files. Gemaakt door ervaren tuners op een dyno.

Als je binnen alle millieu wetten blijft is chiptuning legaal. Echter is het controleren van deze millieu kaders erg lastig. De Algemene Periodieke Keuring (APK) is ook niet in staat om dit te toetsen. Hierdoor kunnen wij u niks garanderen op millieu gebied.

Door heel het land hebben we tuning vestigingen. Onze tuning locaties kun jij beneden bekijken We zitten ook vlakbij: Rotterdam, Alkmaar en Amsterdam. Als u dus op zoek bent naar een chiptuning bedrijf in de buurt van deze steden zijn we je graag van dienst.

Klaar terwijl u wacht

Chiptuning stage 1 wil bij ons zeggen: het maximum halen uit de Kia Optima auto, zonder dat hierbij veranderingen Kia Optimabaar zijn door het blote oog.

Daarom is je Kia Optima auto al getuned in een luttele paar uur, terwijl je rustig wacht!

Stage 2 van de tuning is verschillend. Omdat er specifieke uiterlijke modificaties aan de Kia Optima zullen plaatsvinden, moet de klant het voor een vooraf afgesproken tijd zonder Kia Optima auto doen.