chiptuning Kia Cerato op maat

Welke positieve aspecten zijn er verbonden aan mijn auto chiptunen?

De ecu van uw Kia Cerato is een standaard software, en deze werkt vaak niet optimaal.De ECU is afgesteld om een specifiek gestandaardiseerd vermogen te behalen, namelijk dat van in de brochure van de auto.

Echter kan uw Kia Cerato vaak vele keren meer dan dit “standaard vermogen” en dit is op te lossen door Kia tuning.

Chiptuning bij ons kan ervoor zorgen dat we in een paar uur uw auto kunnen voorzien van een performanceverbetering die ligt tussen de 15 en 35%.

Daarbovenop zorgt chiptuning bij ons ervoor dat je tot wel 15% minder benzine zal uitstoten.

Dag in dag uit zal het rijden veel fijner en soepeler aanvoelen als gevolg van de chiptuning. Je Kia Cerato zal rapper optrekken en het vermogen die hij hiervoor levert is veel consequenter.

Voordelen tunen van uw Kia Cerato auto:​​

Meer performance uit uw auto

Geluid klinkt harder

Meer rijplezier uit uw auto​

Brandstofverbruik wordt minder van uw auto

Hoe gaat het in zijn werk?​

Voor stage 1 tuning Kia Cerato plant u een afspraak bij één van onze locaties bij u in de buurt. We zetten uw auto op een speciale accu controller. De batterijtester biedt de garantie dat tijdens de chiptuning, de wagen de hoogste stabiele spanning behaalt.

Hierna zal de software van uw auto worden uitgelezen, en worden alle bekomen statistieken door ons bewaard. De softwaregegevens worden door onze Kia Cerato chiptuning engineer onderworpen. Onze gespecialiseerde engineer beschikt over een chiptuning database en zal de software van uw auto hiermee vergelijken.

Hierna neemt hij de software compatibel met jouw wagen, en enkel het vemogen ondergaat een modificatie. Elke wagen is, en onze chiptuning gebeurt daarom op maat. Dat gebeurt wel met ondersteuning van de chiptuning database.

De getunede software waar op wordt gesteund is bij een dyno meermaals gechecked.

We kunnen zo de snelheid en de safety van uw auto waarborgen. En zo hoeft u geen cash uit te geven aan een controletst van uw Kia Cerato auto.

Dat is de reden waarom wij een voordelige chiptuning kunnen presenteren aan ons klantenbestand. Je Kia Cerato auto in enkele uren laten chiptunen door middel van eentestbank biedt veel minder garantie op degelijk maatwerk. De chiptuning software die wij hanteren biedt veel meer perspectief op een precieze kennis en werkt veel grondiger.

Na het Kia Cerato chiptunen krijgt de klant onmiddelijk een uitslag van de geraamde performance van de Kia Cerato auto.

Veilige chiptuning door:

Diepgaande kennis van de ECU (motor computer) en van uw auto

Goede voeding tijdens gedurende de chiptuning

We back-uppen uw software eerst

Gebruik van goede tuning files

Ontdek wat het chippen voor uw Kia Cerato auto kan doen:

Verschillende vormen Kia Cerato motor tuning:

Voor het Kia Cerato motor vermogen te maximaliseren zijn verschillende methodes en dit zijn de methodes die we hieronder uitleggen:

Stage 1 Kia Cerato OBD chiptuning

Het OBD-tune systeem is allicht de meest populaire manier voor het Kia Cerato chippen. Met obd chiptuning maken we gebruik van de obd connector in uw auto.

Hierdoor is dit een goedkope Kia Cerato chiptuning methode en ook de populairste. Via OBD kan je immers alle onderdelen van je ECU die verantwoordelijk zijn voor de performance van uw auto aanpassen. OBD is een chiptuning methode waar je de ECU niet nutteloos moet uit elkaar halen.

Klik op de blauwe tekst voor antwoord op de vraag tuning goed of slecht? is een vraag die we regelmatig gemailt krijgen. Als je op de blauwe links klikt, kun je ons antwoord lezen.

Kort gezegd betekent chiptuning een Kia Cerato met meer performance, zonder dat je Kia Cerato auto er een fysieke make-over voor hoeft te ondergaan!

Stage 2 chiptuning Kia Cerato

De naam zegt het al. Bij deze methode van Kia Cerato tuning maak je fysieke aanpassingen aan de Kia Cerato auto. Een veel komend voorbeeld is een sport uitlaat of/en betere motorkoeling.

Deze methode van tuning kun je ook combineren met chip tunen. Men noemt deze methode ook wel stage 2 chiptuning Kia Cerato. Je Kia Cerato auto wordt de beste versie die het kan zijn door zowel het uiterlijk te gaan veranderen als de maximale kracht.

Voor wie alles uit hun Kia Cerato wil halen en wie hiervoor ook bereid is wat meer te betalen, is dit de goede methode.

Vraag een prijsinschatting aan en weet precies wat het grotere vermogen van u auto wordt!

Gespecialiseerde know-how over ECU's

Wij beloven u de meest kwalitiatieve services op de markt voor een tuning van uw auto.

Zo doen wij buiten Kia Cerato chiptuning ook verschillende andere software modificaties voor Kia Cerato auto’s als het verwijderen van roetfilters. Ook worden wij herhaaldelijk gevraagd om ECU’s die bij een vroegeren poging tot tuning kapot zijn gegaan, te repareren.

ECU chiptuning
Voor het repareren van uw motor computer is Mijn Chiptuning zelfs in staat om beveiligde onderdelen in de computer aan te passen}

Veel gestelde vragen:

Kia Cerato chiptunen hun auto’s wel. Dit zit namelijk zo:

Een auto maker levert hun auto’s in meerdere types. De modellen verschillen in zowel vermogen als prijs.
Fabrikanten maken om kosten en tijd te sparen één motor voor al deze modellen.

Ze chiptunen vervolgens elk type met een andere software zodat ze wel een ander vermogen hebben. Gelukkig zijn er slimme techneuten achter gekomen dat je deze programmatuur ook zonder de auto fabrikant kan aanpassen en je Kia Cerato kunt chippen. Door deze uitvinding kun je met de geschikte apparatuur zonder de Kia Cerato fabrikant het maximale uit je auto halen.

Ja, het chippen van je auto zorgt voor een betere verbranding in de motor. Dit betekent dus niet alleen meer PK’s, maar ook verminderd brandstofvebruik.. Tot 15% minder brandstofverbruik na het chippen van je Kia Cerato! Mits je je rijstijl hetzelfde houd natuurlijk.

Eco tuning is een vorm van chippen die ook interessant is. Hierbij focussen we ons volledig op brandstofverbruik verminderen en is het aantal extra vermogen vaak klein. Ontdek alles over eco chip tuning Kia Cerato.

Amateuristische chiptuning kan zeker slecht zijn voor je Kia Cerato. Door verkeerd afgestelde apparatuur zou je de motor computer beschadigd raken.
Ook kan er door een verkeerde brandstof zuurstof verhouding meerdere onderdelen in uw auto Kia Cerato kapot maken. Daarom maken wij alleen gebruik van de beste apparatuur en software die uitgebreid getest zijn op een testbank.

Het chiptunen van je Kia Cerato is legaal. Zolang je binnen alle door de wet bepaalde milieu grenzen blijft. Echter is het controleren van de eerder genoemde millieu kaders erg lastig. Ook de APK is niet in staat om dit te controleren. Daardoor kunnen wij u niks garanderen op legaliteit.

Wij hebben verschillende vestigingen gevestigd door heel Nederland. Hieronder is het mogelijk om al onze vestigingen zien: Andere plaatsen waar we in de buurt zitten zijn: Rotterdam, Alkmaar en Amsterdam. Dus als u op één van deze plaatsen woonachtend bent helpen we je ook graag verder met uw auto.

U kan rustig blijven zitten tijdens de auto chip tunen

Chiptuning stage 1 wil bij ons zeggen: het maximum halen uit de auto, zonder dat hierbij aanpassingen Kia Ceratobaar zijn door het blote oog.

Daarom is je Kia Cerato al getuned in een luttele paar uur, terwijl je rustig wacht!

De situatie is anders bij stage 2. Omdat er specifieke uiterlijke modificaties aan de Kia Cerato auto zullen plaatsvinden, moet de klant het voor een vooraf afgesproken tijd zonder auto doen.