chiptuning Jaguar XJ op maat

Wat voor voordelen heeft chiptuning Jaguar XJ?

De ecu software van uw Jaguar XJ is standaard ingesteld, en wordt compleet bestuurd door een computer.De reden hiervoor is dat deze software exact het standaard vermogen moet halen dat in de autobrochure staat vermeld.

Echter kan uw auto vaak vele keren meer dan dit “standaard vermogen” en dit is op te lossen door Jaguar chip tuning.

Door het chippen van uw Jaguar  kunnen we binnen een paar uur een vermogens verbetering verwezenlijken van tussen de 15 en 35%.

Terwijl we de brandstofuitstoot tot wel 15% terug dringen.

Dag in dag uit zal het rijden veel fijner en gesmeerd aanvoelen als gevolg van de chiptuning. Doordat de wagen vlugger optrekt en veel consequenter is in het leveren van performance.

De 4 grootste voordelen​​

Sportiever karakter

Harder geluid

Comfortabeler rijden​​

Verlaagd brandstof gebruik van uw auto

Hoe werkt het?​

We beginnen het proces met een afspraak bij een tuning locatie bij u in de buurt. We zullen de degelijkheid van de accu van uw auto nagaan door middel van een accu controller. Die zorgt ervoor dat uw Jaguar XJ auto op volledige stabiele volt blijft tijdens de chiptuning.

Daarna gaan we over tot het uitlezen van de Jaguar XJ om eventuele errors op te sporen, en bewaren we natuurlijk een reservekopie. De statistieken worden door onze inhouse Jaguar XJ chiptuning engineer onderworpen. Deze Jaguar XJ engineer vergelijkt de gegevens met een database van software versies van vroegere chiptunes.

Hierna neemt hij de software compatibel met jouw wagen, en enkel het vemogen ondergaat een wijziging. Dat houdt m.a.w. maatwerk in passend bij de noden van de Jaguar XJ. Dat gebeurt wel met ondersteuning van de chiptuning database.

De getunede software waar op wordt gesteund is bij een vermogensbank meermaals geinspecteerd.

We kunnen zo de snelheid en de safety van uw auto waarborgen. Zonder uw Jaguar XJ voor honderden euro’s te moeten controleren.

Dat is de reden waarom wij een goedkope chiptuning kunnen presenteren aan ons klantenbestand. Je Jaguar XJ auto in enkele uren laten chiptunen door middel van eentestbank biedt veel minder garantie op precies maatwerk. Er zit in onze chiptuning software namelijk veel meer know-how en tijdsbestek.

Krijg meteen een uitslag met het geschatte vermogen na het Jaguar XJ chiptunen

Onze chiptuning is veilig:

Diepgaande kennis van de ECU (de computer van je auto) en van uw auto

Speciale accu voeding tijdens de chiptuning

Een back-up van de oude staat

De beste Jaguar XJchiptuning bestanden in gebruik

Vraag een prijsinschatting aan en weet precies wat het grotere vermogen van uw Jaguar XJ wordt!

Methodes voor Jaguar XJ motor tuning:

Het opdrijven van de performance kan op verschillende manieren, namelijk:

Stage 1 Jaguar XJ OBD chiptuning

Het OBD-chiptuning systeem is allicht de meest populaire manier voor het Jaguar XJ chippen. Via deze manier heb je de OBD poort, die al in de Jaguar XJ auto zit, nodig.

Door dit gemak is deze voordelige manier van Jaguar XJ auto chiptuning erg geliefd en komt ze veel voor. OBD is een manier die via het aanpassen van de ECU een totale invloed heeft op de performance van de auto. Zonder de Jaguar XJ ECU uit elkaar te hoeven halen.

Klik op de vraag voor antwoord op de vraag tuning goed of slecht? is een vraag die we vaak gesteld krijgen. Als je op de vraag klikt, kun je ons antwoord lezen.

Door het Jaguar XJ auto laten chippen krijgt u dus meer performance zonder uiterlijke reparaties aan de Jaguar XJ!

Stage 2 chiptuning Jaguar XJ

De naam zegt het al. Bij deze methode van Jaguar XJ tuning maak je fysieke wijzigingen aan de Jaguar XJ auto. Voorbeelden hiervan zijn een sportdemper op de uitlaat van uw auto, of een effectievere motorkoeling.

Door te kiezen voor zowel fysieke reparaties als voor chiptuning kan je het maximale performance van je Jaguar XJ behalen. Dit wordt ook wel stage 2 chiptuning Jaguar XJ genoemd. Hierbij pas je de Jaguar XJ auto fysiek aan en de software waardoor je het maximale uit je auto haalt.

Deze vorm van Jaguar XJ chiptuning is voor klanten die het uiterste uit hun auto willen halen en daar ook redelijk budget voor hebben.

Kom erachter wat chippen met je auto doet:

Gespecialiseerde notie over Jaguar XJ ECU's

Doordat wij ver reikende kennis hebben over de software van uw Jaguar XJ kunnen wij zorgen voor een kwalitatief hoge Jaguar XJ chiptuning.

Wij staan namelijk ook in voor een reeks andere vormen van Jaguar XJ autosoftware wijzigingen, bijvoorbeeld het wegwerken van roetfilters. We zijn ook een veelgevraagde referentie wanneer het gaat om het repareren van ECU’s die bij een mislukte chiptuning poging stuk zijn gegaan.

ECU chiptuning
Voor het repareren van uw motor computer zijn we in staat om beveiligde onderdelen in de computer aan te passen}

Veel gestelde vragen:

Dit doen fabrikanten wel, maar op een andere manier. Dit is hoe het werkt:

Auto producenten leveren auto’s in een aantal verschillende typen. Deze modellen hebben verschillende vermogens snellere modellen zijn natuurlijk hoger in prijs.
Auto producenten maken om kosten en tijd te besparen een enkele motor voor al deze types.

Deze enkele motor chippen ze vervolgens met verschillende software voor elk type auto. Gelukkig zijn er slimme koppen achter gekomen dat je deze software ook zonder de auto fabrikant kan veranderen en je auto kunt chiptunen. Hierdoor kunnen chiptuning bedrijven veel voordeliger een groter aantal pk uit je Jaguar XJ halen.

Zeker, doordat je bij chiptuning zorgt voor een efficiëntere verbranding in de motor verbeter je ook de efficiëntie. Het auto Jaguar XJ chippen kan brandstofverbruik tot wel 15% verminderen! Dat is echter niet van toepassing als je na het chippen je rijstijl aanzienlijk aanpast.

Eco tuning is een methode van chippen die ook interessant is. Hierbij concentreren we ons volledig op brandstofverbruik verminderen en is het aantal extra vermogen vaak klein. Voor meer info over Jaguar XJ eco chip tuning klik hier.

Op een verkeerde manier chiptunen is zeker erg slecht voor je Jaguar XJ. Je kan je motor computer beschadigd raken door slechte apparatuur.
Slechte lucht brandstof verhoudingen in de programmatuur kunnen je auto ook beschadigen. Wij proberen daarom het wiel niet opnieuw uit te vinden en maken gebruik van uitgebreid geteste files. Gemaakt door ervaren chiptuners op een testbank.

Als je binnen alle millieu wetten blijft is je auto Jaguar XJ chippen legaal. Echter is het controleren van de eerder genoemde millieu limieten erg lastig. Ook de Algemene Periodieke Keuring (APK) is niet in de mogelijkheid om dit te toetsen. Voor ons is het ook niet mogelijk te graderen dat jij binnen de wettelijke limieten blijft.

Wij hebben meerdere tuning locaties gevestigd door Nederland. Hieronder ziet u een lijst van de tuning locaties Er zijn ook andere plekken waar we bij in de buurt zitten. Dit zijn: Rotterdam, Alkmaar en Amsterdam. Als u dus zoekend bent naar een auto chiptuning bedrijf in de omgeving van deze steden zijn we je graag van dienst.

Klaar terwijl u wacht

Stage 1 van de chiptuning houdt in dat er geen fysieke aanpassing plaatsvindt, maar een wijziging op de standaard ECU.

Hierdoor zijn we vaak al binnen enkele uren klaar met het tunen van uw Jaguar XJ auto.

Stage 2 van de tuning is verschillend. Omdat er specifieke uiterlijke modificaties aan de Jaguar XJ zullen plaatsvinden, moet de klant het voor een vooraf afgesproken tijd zonder Jaguar XJ doen.