chiptuning: maatwerkmogelijkheden gericht op de klant

Welke positieve aspecten zijn er verbonden aan mijn auto chiptunen?

Het motormanagementsysteem van uw Honda FR-V auto is een standaard software, en deze werkt vaak niet optimaal.De ECU is afgesteld om een specifiek gestandaardiseerd vermogen te behalen, namelijk dat van in de autobrochure.

Je kunt echt meer power halen uit je auto dan dit voorgeprogrammeerde gestandaardiseerde vermogen, en de oplossing ligt in chiptuning.

In enkele uren kan je Honda FR-V met chiptuning wel tussen de 15 à 35% meer vermogen krijgen.

Je Honda FR-V auto heeft meer kracht, en zal tot wel 15% minder brandstof verbruiken.

In het dagelijks rijden in uw Honda FR-V zult u Honda FR-Ven dat uw Honda FR-V auto veel soepelder rijdt door chiptuning. Je auto zal vlotter accelereren en de performance die hij hiervoor geeft is veel consistenter.

De voordelen Honda FR-V auto chiptuning:​​

Meer performance uit uw Honda

Geluid klinkt mooier

Meer rijplezier ​

Brandstofverbruik wordt minder

Hoe werkt het?​

Bij stage 1 chiptuning Honda FR-V plant u een afspraak bij één van onze locaties bij u in de buurt. We zullen de capaciteit van de accu van uw auto nagaan door middel van een accutester. Die zorgt ervoor dat uw Honda FR-V auto op volledige stabiele spanning blijft tijdens de chiptuning.

Hierna zal de software van uw Honda FR-V worden uitgelezen, en worden alle bekomen statistieken door ons bewaard. Hierna wordt uw software opgestuurd naar een chiptuning ingenieur. Daarna sturen we de gegevens van uw auto aan onze ingenieur die gespecialiseerd is in merk(naam) tuning. Deze Honda FR-V engineer vergelijkt de gegevens met een database van software versies van vroegere chiptunes.

De chiptuning engineer kiest de software uit die het meest aansluit bij uw Honda FR-V auto, en hij zal uitsluitend de performance opdrijven. Een gepersonaliseerde chiptuning op maat voor uw Honda FR-V auto dus. Dat gebeurt wel met ondersteuning van de chiptuning database.

De software die we benutten voor het chippen van uw Honda FR-V auto werd uitgebreid gecontroleerd op eenvermogensbank.

Op die manier wordt de speed en de safety van de Honda FR-V een garantie die wij u kunnen bieden. Zonder uw auto voor honderden euro’s te hoeven testen.

Dat is de reden waarom wij een voordelige chiptuning kunnen presenteren aan onze klanten. Een dyno is een veel minder gunstige oplossing om je auto te laten chiptunen. Er zit in onze chiptuning software namelijk veel meer kennis en tijd.

Na het Honda FR-V chiptunen krijgt de klant direct een rapport van de geraamde performance van de Honda FR-V auto.

Veilige chiptuning door:

Diepgaande kennis van de ECU (de computer van je auto) en van uw auto

Speciale accu voeding gedurende de chiptuning

Een back-up van de oude staat

Gebruik van goede tuning software

Kom erachter wat chiptuning met je auto kan doen:

Verschillende vormen Honda FR-V motor tuning:

Het is potentieel om de performance van de motor te doen aangroeien aan de hand van verschillende manieren, en die leggen we onderaan uit:

Methode 1: Honda FR-V OBD chiptuning

Stage 1 chiptuning Honda FR-V is de meest gevraagde methode van chiptuning. Via deze manier heb je de OBD poort, die al in de auto zit, nodig.

Door dit gemak is deze goedkope manier van Honda FR-V auto chiptuning erg geliefd en komt ze veel voor. Via OBD kan je immers alle onderdelen van je ECU die zorgen zijn voor het vermogen van uw Honda FR-V auto aanpassen. Zonder de Honda FR-V ECU uit elkaar te hoeven halen.

Klik op de blauwe tekst om ons antwoord te lezen tuning goed of slecht? is een vraag die we regelmatig gemailt krijgen. Als je op de blauwe links klikt, kun je ons antwoord lezen.

Beknopt gezegd betekent chiptuning een auto met meer performance, zonder dat je Honda FR-V auto er een fysieke make-over voor hoeft te ondergaan!

Stage 2 chiptuning Honda FR-V

De term chiptunen verhult al wat dit betekent. Via deze methode vindt een fysieke verandering van de Honda FR-V auto plaats. Een sportuitlaatdemper of een beter systeem om de motor te koelen, zijn hier enkele voorbeelden van.

Deze vorm van tuning kun je ook combineren met chip tunen. Dit wordt ook wel stage 2 chiptuning Honda FR-V genoemd. Je Honda FR-V wordt de meest optimale versie die het kan zijn door zowel het uiterlijk te gaan veranderen als de maximale kracht.

Deze vorm van chiptuning Honda FR-V is voor klanten die het uiterste uit hun auto willen halen en daar ook redelijk budget voor hebben.

Ontdek wat auto chippen voor u auto kan doen:

Gespecialiseerde notie over Honda FR-V ECU's

Wij garanderen u de meest kwalitiatieve services op de markt voor een tuning van uw auto.

Onze know-how beperkt zich niet enkel tot chiptunen, aangezien we ook gespecialiseerd zijn in verschillende overige software aanpassingen zoals bijvoorbeeld roetfilterverwijderingen. Ook worden wij regelmatig gevraagd om ECU’s die bij een vroegeren poging tot tuning stuk zijn gegaan, te repareren.

ECU chiptuning
Bij reparaties kunnen we zelfs de afgesloten onderdelen van de ECU (motor computer) in uw auto aanpassen. afgesloten onderdelen in de computer aan te passen}

Veel gestelde vragen:

Chiptunen doen de Honda FR-V producenten ook. Dit zit namelijk zo:

Auto producenten leveren auto’s in meerdere modellen. De auto modellen verschillen in zowel aantal pk als kosten.
Omdat auto fabrikanten niet voor elk type een nieuwe motor kan produceren maken ze een enkele motor voor alle auto modellen.

Deze enkele motor chippen ze vervolgens met verschillende software voor elk type auto. Gelukkig zijn er slimme techneuten achter gekomen dat je deze programmatuur ook zonder de auto fabrikant kan aanpassen en je auto kunt chippen. Hierdoor kun je met de juiste apparatuur zonder de Honda FR-V producent het maximale uit je auto Honda FR-V halen.

Ja, chiptuning zorgt voor een betere verbranding in je motor. Dit betekent dus niet alleen meer PK’s, maar ook verminderd brandstofvebruik.. Chiptuning kan brandstofverbruik tot wel 15% verminderen! Mits je je rijstijl hetzelfde houd natuurlijk.

Eco tuning is een vorm van chiptuning die ook interessant is. Hierbij focussen we ons compleet op brandstofverbruik verminderen en is het aantal toegevoegde vermogen minimaal. Voor meer informatie over Honda FR-V eco chip tuning klik hier.

Op een verkeerde manier chippen is zeker slecht voor je auto. Door verkeerd afgestelde apparatuur zou je de ECU (de computer van je auto) beschadigd raken.
Slechte lucht brandstof verhoudingen in de programmatuur kunnen je Honda FR-V ook beschadigen. Wij proberen daarom het wiel niet opnieuw uit te vinden en maken gebruik van uitgebreid geteste software. Ontwikkeld door ervaren chiptuners op een dyno.

Als je binnen alle millieu wetten blijft is chiptuning legaal. Het controleren van deze millieu limieten is namelijk bijzonder lastig. De Algemene Periodieke Keuring (APK) is zelfs niet in staat om dit te toetsen. Voor Mijn Chiptuning is het ook niet mogelijk te graderen dat jij binnen de wettelijke genzen blijft.

Wij hebben verschillende locaties gevestigd door heel Nederland. Hier beneden ziet u een lijst van de Mijn Chiptuning locaties We zitten ook in de buurt van: Rotterdam, Alkmaar en Amsterdam. Als u dus op zoek bent naar een motor tuning bedrijf in de omgeving van deze plaatsen zijn we je graag van dienst.

U kan rustig blijven zitten tijdens de chip tuning

Chiptuning stage 1 wil bij ons zeggen: het maximum halen uit de Honda FR-V, zonder dat hierbij aanpassingen Honda FR-Vbaar zijn door het blote oog.

Hierdoor zijn we vaak al binnen enkele uren klaar met het tunen van uw auto.

De situatie is anders bij stage 2. Dan maken we een aantal fysieke aanpassingen aan uw auto en bent u uw auto dus even kwijt.