chiptuning op maat

Welke positieve aspecten zijn er verbonden aan mijn Ford Transit chiptunen?

De ecu van uw Ford Transit auto is een standaard software, en deze werkt vaak niet optimaal.De reden hiervoor is dat deze software exact het standaard vermogen moet halen dat in de autobrochure staat opgelijst.

Echter kan uw auto vaak vele malen meer dan dit “standaard vermogen” en dit is op te lossen door auto tuning.

Door het chiptunen van uw Ford auto  kunnen we binnen een paar uur een vermogens verbetering bewerkstelligen van tussen de 15 en 35%.

Terwijl we het brandstofverbruik tot wel 15% terug dringen.

In het dagelijks gebruik van uw Ford Transit gaat u opFord Transiten dat uw auto veel soepelder rijdt door chiptuning. Je Ford Transit zal rapper accelereren en de performance die hij hierbij bekomt is veel consistenter.

De voordelen Ford Transit chiptuning:​​

Meer PK's

Sportiever geluid uit uw auto

Meer rijplezier ​

Minder brandstof gebruik

Hoe werkt het?​

We starten het proces met een afspraak bij een tuning locatie bij u in de buurt. Dit houdt in dat we uw wagen aansluiten op een batterijtester. Tijdens het chiptunen is het de bedoeling dat de Ford Transit auto een maximum aan stabiele spanning bekomt, en hiervoor zorgt de batterij controller.

Daarna lezen we de software van uw auto uit, en maken we er een backup van. De statistieken worden door onze inhouse Ford Transit chiptuning engineer onderworpen. Deze Ford Transit ingenieur vergelijkt de gegevens met een database van software versies van eerdere chiptunes.

Vervolgens pakt hij de versie die het beste bij jouw auto past en zorgt dat alleen de software verantwoordelijk voor de performance wordt aangepast bij de chiptuning Ford Transit. Een specifieke chiptuning op maat voor uw auto dus. Maar wel met gebruik van eerder getunede software.

De software die we zullen benutten tijdens het chiptuning proces is erg gedetailleerd onder de loep genomen.

Op die manier wordt de snelheid en de veiligheid van de Ford Transit een garantie die wij u kunnen bieden. En zo moet u geen geld uit te geven aan een controletst van uw auto.

Dat is de reden waarom wij een goedkope chiptuning kunnen aanbieden aan onze klanten. Terwijl de kwaliteit goed en vaak beter is dan wanneer je Ford Transit auto in een middagje op een dyno tuned. Er zit in onze chiptuning software namelijk veel meer kennis en tijdsbestek.

Krijg meteen een uitslag met het geschatte vermogen na het Ford Transit chiptunen

Onze chiptuning is veilig:

Diepgaande kennis van de ECU (motor computer) en van uw Ford Transit

Goede accu voeding tijdens het chippen

Vooraf een goede back-up

De beste Ford Transitchiptuning software in gebruik

Ontdek wat het chippen voor u Ford Transit auto kan doen:

Methodes voor Ford Transit motor tuning:

Het is potentieel om de performance van de motor te doen stijgen aan de hand van verschillende methodes, en die leggen we hieronder uit:

Stage 1 Ford Transit OBD chiptuning

Stage 1 chiptuning Ford Transit is de meest gevraagde methode van chiptuning. Bij deze methode wordt gebruik gemaakt van de OBD-connector in de Ford Transit auto.

Door dit gemak is deze voordelige methode van auto chiptuning erg populair en komt ze veel voor. Via OBD kan je immers alle onderdelen van je ECU die zorgen zijn voor het vermogen van uw Ford Transit auto aanpassen. Zonder de Ford Transit ECU uit elkaar te hoeven halen.

Klik op de vraag voor ons antwoord op “tuning goed of slecht” is een vraag die we regelmatig gemailt krijgen. Als je op de vraag klikt, kun je ons antwoord lezen.

Beknopt gezegd betekent chiptuning een Ford Transit met meer performance, zonder dat je Ford Transit auto er een fysieke make-over voor hoeft te ondergaan!

Stage 2 chiptuning Ford Transit

Met deze naam weet je al alles. Bij deze vorm van Ford Transittuning maak je fysieke wijzigingen aan de Ford Transit auto. Voorbeelden hiervan zijn een sportdemper op de uitlaat van uw Ford Transit auto, of een effectievere motorkoeling.

Door te kiezen voor evenals fysieke aanpassingen als voor chiptuning kan je het maximale performance van je auto behalen. De term die hiervoor wordt gebruikt is stage 2 Ford Transit chiptuning. Je auto wordt de meest optimale versie die het kan zijn door zowel het uiterlijk te gaan veranderen als de maximale kracht.

Deze vorm van chiptuning Ford Transit is voor mensen die het uiterste uit hun auto willen halen en daar ook redelijk budget voor hebben.

Kom erachter wat chippen met je auto doet:

Specialistische Ford Transit ECU software notie

Doordat wij ver reikende know-how hebben over de software van uw Ford Transit kunnen wij zorgen voor een kwalitatief hoge Ford Transit chiptuning.

Onze know-how beperkt zich niet enkel tot chiptunen, aangezien we ook specialistisch zijn in diverse overige software aanpassingen waaronder roetfilterverwijderingen. Ook worden wij dikwijls gevraagd om ECU’s die bij een vroegeren poging tot tuning stuk zijn gegaan, te repareren.

ECU chiptuning
Voor het repareren van uw ECU (de computer van je auto) is Mijn Chiptuning zelfs in staat om beveiligde onderdelen in de computer aan te passen}

Veel gestelde vragen:

Fabrikanten chiptunen hun auto’s wel. Dit werkt namelijk zo:

Een auto maker levert hun auto’s in een aantal modellen. De vermogens en prijs van de types verschillen.
Omdat fabrikanten niet voor elk model een nieuwe motor kan maken maken ze één motor voor alle auto modellen.

Ze remappen vervolgens elk model met een andere software zodat ze wel een ander vermogen hebben. Gelukkig zijn er slimme gasten achter gekomen dat je deze programmatuur ook zonder de auto fabrikant kan veranderen en je Ford Transit kunt remappen. Hierdoor kunnen chiptuning bedrijven veel voordeliger een groter aantal pk uit je auto halen.

Zeker, het chippen van je Ford Transit zorgt voor een betere verbranding in je motor. Dit betekent dus niet alleen meer PK’s, maar ook verminderd brandstofvebruik.. Chiptuning kan brandstofverbruik tot wel 15% verminderen! Zolang je je rijstijl hetzelfde houd natuurlijk.

Ook doen we een speciale manier van chippen genaamd ECO tuning. Hierbij concentreren we ons compleet op brandstofverbruik verminderen en is het aantal toegevoegde vermogen minimaal. Meer info over eco chiptuning Ford Transit.

Op een slechte manier chippen is zeker slecht voor je auto. Je kan je motor computer beschadigd raken door verkeerde apparatuur.
Verkeerde lucht brandstof verhoudingen in de programmatuur kunnen je auto Ford Transit ook beschadigen. Wij proberen daarom het wiel niet opnieuw uit te vinden en gebruiken uitgebreid geteste files. Geschreven door ervaren tuners op een dyno.

Als je binnen alle millieu grenzen blijft is chiptuning legaal. Echter is het controleren van deze millieu limieten erg moeilijk. Ook de APK is niet in staat om dit te controleren. Hierdoor kunnen wij u niks garanderen op legaliteit.

Mijn Chiptuning heeft meerdere locaties gevestigd door Nederland. Onze Mijn Chiptuning locaties kun je hieronder vinden: Andere steden waar we in de buurt zitten zijn: Rotterdam, Alkmaar en Amsterdam. Als u dus op zoek bent naar een chiptuning bedrijf in de buurt van deze plaatsen helpen we je graag verder.

chip tuningis bij ons een klaar-terwijl-je-wacht principe

Chiptuning stage 1 wil bij ons zeggen: het maximum halen uit de Ford Transit, zonder dat hierbij veranderingen Ford Transitbaar zijn door het blote oog.

De totale wachttijd is hierdoor beperkt tot een paar uur.

Voor stage 2 tuning is dit niet het geval. Dan maken we een aantal fysieke aanpassingen aan uw Ford Transit en bent u uw auto dus even kwijt.