chiptuning Ford C-Max: maatwerkmogelijkheden gericht op de klant

Ontdek wat chiptuning voor uw auto kan doen:

De ecu van uw Ford C-Max auto is een standaard software, en deze werkt vaak niet optimaal.De reden hiervoor is dat deze software exact het standaard vermogen moet halen dat in de autobrochure staat opgelijst.

Je kunt echt meer kracht halen uit je auto dan dit voorgeprogrammeerde gestandaardiseerde vermogen, en de oplossing schuilt in chiptuning.

In een paar uur kan je Ford C-Max met chiptuning wel tussen de 15 à 35% meer vermogen krijgen.

Terwijl we de brandstofuitstoot tot wel 15% verminderen.

In het dagelijks rijden in uw auto zult u opFord C-Maxen dat uw Ford C-Max veel soepelder gaat door chiptuning. Je Ford C-Max auto zal vlotter accelereren en het vermogen die hij hiervoor aanlevert is veel consequenter.

De voordelen auto chiptuning:​​

Meer koppel

Harder geluid

Meer rijplezier ​

Minder brandstof gebruik van uw Ford C-Max

Hoe werkt het?​

Je maakt een afspraak bij een tuning locatie bij u in de buurt. Dit houdt in dat we uw wagen aansluiten op een batterijtester. Tijdens het chiptunen is het de bedoeling dat de Ford C-Max een maximum aan stabiele volt bekomt, en hiervoor zorgt de batterij controller.

Vervolgens lezen we de software van uw auto uit, en maken we er een backup van. De statistieken worden door onze Ford C-Max chiptuning engineer onderworpen. Onze gespecialiseerde ingenieur beschikt over een chiptuning database en zal de software van uw Ford C-Max auto hiermee vergelijken.

Hierna neemt hij de software compatibel met jouw wagen, en enkel de performance ondergaat een modificatie. Een gepersonaliseerde chiptuning op maat voor uw Ford C-Max dus. Maar wel met gebruik van eerder getunede software.

De software die we benutten voor het chippen van uw auto werd uitgebreid gecontroleerd op eenvermogensbank.

We kunnen zo de rijsnelheid en de veiligheid van uw Ford C-Max waarborgen. Zonder uw auto voor honderden euro’s te moeten controleren.

Onze klanten genieten daarom van een chiptuning die interessant is voor de portemonnee. Terwijl de kwaliteit goed en meestal beter is dan wanneer je auto in een middagje op een dyno tuned. Wij verkiezen onze eigen software om te chiptunen, omdat deze gedetaileerder is en omdat we ervoor kiezen onze eigen specialisme te gebruiken tijdens het proces.

Na het Ford C-Max chiptunen krijgt de klant meteen een rapport van de geraamde performance van de auto.

Veilige chiptuning:

Diepgaande kennis van de ECU (de computer van je auto) en van uw Ford C-Max auto

Speciale accu voeding tijdens de chiptuning

We kopiëren uw software eerst

Gebruik van goede Ford C-Max chiptuning files

Ontdek wat chiptuning voor uw Ford C-Max kan doen:

Verschillende vormen Ford C-Max motor tuning:

Voor het Ford C-Max motor vermogen te maximaliseren zijn diverse manieren en dit zijn de manieren die we hieronder uit de doeken doen:

Stage 1 Ford C-Max OBD chiptuning

Het OBD-chiptuning systeem is wellicht de meest gewaardeerde manier voor het Ford C-Max chippen. Via deze manier heb je de OBD poort, die al in de Ford C-Max auto zit, nodig.

Omdat deze variant weinig kost en ze erg efficiënt en hoogstaand is, kiest de klant vaak voor deze optie. OBD zorgt ervoor dat het vermogen van de Ford C-Max auto door een wijziging van het motormanagementsysteem wordt verhoogd. OBD is een chiptuning methode waar je de ECU niet nutteloos moet uit elkaar halen.

Lees een vraag die we vaak krijgen:

Door het Ford C-Max auto laten chippen krijgt u dus meer performance zonder uiterlijke reparaties aan de auto!

Chiptuning Ford C-Max Stage 2

De naam zegt het al. Deze methode houdt in dat er dus een wijziging zal plaatsvinden in hoe de Ford C-Max er in ieder geval onder de motorkap zal uitzien. Een veel komend voorbeeld is een sport uitlaat of/en betere motor cooling.

Deze methode van tuning kun je ook combineren met chip tunen. Men noemt deze methode ook wel stage 2 Ford C-Max chiptuning. Door de software op punt te zetten én de auto ook fysiek te gaan verbeteren, wordt je wagen optimaal.

Deze vorm van Ford C-Max chiptuning is voor mensen die het uiterste uit hun auto willen halen en daar ook behoorlijk budget voor hebben.

Ontdek wat chip tuning voor u Ford C-Max kan doen:

Gespecialiseerde know-how over Ford C-Max ECU's

Omdat we gespecialiseerd zijn in ECU software zijn onze services een garantie op de beste autotuning.

Wij staan namelijk ook in voor een reeks andere vormen van Ford C-Maxsoftware modificaties, bijvoorbeeld het verwijderen van roetfilters. Ook worden wij regelmatig gevraagd om ECU’s die bij een eerdere poging tot tuning kapot zijn gegaan, te repareren.

ECU chiptuning
Bij reparaties kunnen we zelfs de beveiligde onderdelen van de ECU (de computer van je auto) in uw auto aanpassen. beveiligde onderdelen in de computer aan te passen}

Veel gestelde vragen:

Chiptunen doen auto producenten wel, maar anders. Het zit namelijk zo:

Een producent levert hun auto’s in een aantal types. Deze auto types hebben verschillende vermogens deze zijn uiteraard duurder.
Elk type krijgt ongeveer dezelfde motor, hiermee besparen auto makers ontwikkel- en productiekosten.

Vervolgens chippen ze de motor voor elk model met andere sfotware, zodat ze een ander vermogen hebben. Gelukkig zijn er slimme gasten achter gekomen dat je deze programmatuur ook zonder de Ford C-Max producent kan aanpassen en je auto kunt chiptunen. Hierdoor kunnen chiptuning bedrijven veel goedkoper een groter aantal pk uit je Ford C-Max halen.

Zeker, je auto Ford C-Max chippen zorgt voor een betere verbranding in de motor. Dit betekent dus niet alleen meer PK’s, maar ook minder brandstofvebruik.. Chiptuning kan brandstofverbruik tot wel 15% terug dringen! Dat is echter niet van toepassing als je na het chippen van je auto Ford C-Max je rijstijl aanzienlijk aanpast.

Ook hebben we een speciale vorm van chiptuning genaamd ECO tuning. Hierbij concentreren we ons compleet op brandstofverbruik verminderen en is het aantal extra vermogen minimaal. Meer informatie over Ford C-Max eco chiptuning klik hier.

Verkeerde chiptuning kan zeker erg slecht zijn voor je auto Ford C-Max. Je kan je ECU (de computer van je Ford C-Max) beschadigd raken door verkeerd afgestelde apparatuur.
Slechte lucht brandstof verhoudingen in de programmatuur kunnen je motor ook beschadigen. Wij proberen daarom het wiel niet opnieuw uit te vinden en gebruiken uitgebreid geteste chiptuning software. Ontwikkeld door ervaren tuners op een testbank.

Het chippen van je auto is legaal. Zolang je binnen alle door de wet bepaalde milieu grenzen blijft. Het controleren van deze millieu grenzen is namelijk bijzonder moeilijk. Ook de Algemene Periodieke Keuring (APK) is niet in staat om dit te controleren. Voor ons is het ook niet mogelijk te graderen dat jij binnen de wettelijke genzen blijft.

Wij hebben meerdere vestigingen gevestigd door heel Nederland. Onze Mijn Chiptuning vestigingen kun je hier beneden bekijken Er zijn ook andere steden waar we bij in de buurt zitten. Dit zijn: Rotterdam, Alkmaar en Amsterdam. Als u dus zoekend bent naar een motor tuning bedrijf in de buurt van deze steden zijn we je graag van dienst.

U kan rustig blijven zitten tijdens de chip tuning

Stage 1 van de chiptuning houdt in dat er geen uiterlijke transformatie plaatsvindt, maar een wijziging op de standaard ECU.

De totale wachttijd is hierdoor beperkt tot een paar uur.

De situatie is anders bij stage 2. U zal de auto voor bepaalde tijd moeten achterlaten, aangezien er enkele fysieke wijzigingen zullen worden gedaan.