chiptuning: maatwerkmogelijkheden gericht op de klant

Welke positieve aspecten zijn er verbonden aan mijn Fiat Strada chiptunen?

Het standaard programma in de motor computer van uw auto is niet optimaal.De reden hiervoor is dat deze software exact het standaard vermogen moet halen dat in de brochure van de wagen staat vermeld.

Echter kan uw auto vaak vele keren meer dan dit “standaard vermogen” en dit is op te lossen door auto chiptuning.

Door het tunen van uw auto  kunnen we binnen een paar uur een vermogensverbetering verwezenlijken van tussen de 15 en 35%.

Daarbovenop zorgt chiptuning bij ons ervoor dat je tot wel 15% minder uitstoot zal hebben.

In het dagelijks gebruik van uw Fiat Strada gaat u opFiat Stradaen dat uw auto veel soepelder gaat door chiptuning. Na de chiptuning gaat accelereren veel sneller, omdat je Fiat Strada meer vermogen heeft gekregen.

De 4 grootste voordelen​​

Meer koppel

Sportiever geluid

Aangenaam rijden​ met uw auto​

Verlaagd brandstof gebruik

Hoe gaat dat precies, remappenFiat Strada?​

Voor stage 1 tuning Fiat Strada plant u een afspraak bij één van onze locaties bij u in de buurt. We zetten uw auto op een speciale batterijtester. De batterijtester biedt de garantie dat tijdens de chiptuning, de wagen de maximum stabiele volt behaalt.

Vervolgens lezen we de software van uw auto uit, en maken we er een reservekopie van. Daarna wordt uw software opgestuurd naar een chiptuning Fiat Strada engineer. Daarna verzenden we de gegevens van uw auto aan onze ingenieur die gespecialiseerd is in chiptuning. Eerdere chiptunes werden door onze chiptuning specialist opgenomen in een database, en dienen als vergelijkpunt met de software van uw Fiat Strada auto.

De chiptuning Fiat Strada engineer kiest de software uit die het meest aansluit bij uw auto, en hij zal uitsluitend de performance opdrijven. Elke wagen is, en onze chiptuning gebeurt daarom op maat. Maar wel met gebruik van eerder getunede software.

De getunede software waar op wordt gesteund is bij een dyno meermaals gecontroleerd.

We kunnen zo de rijsnelheid en de veiligheid van uw Fiat Strada waarborgen. Zonder uw auto voor honderden euro’s te moeten controleren.

Onze klanten genieten daarom van een chiptuning die interessant is voor de portemonnee. Een dyno is een veel minder goeie oplossing om je auto te laten chiptunen. Wij verkiezen onze eigen software om te chiptunen, omdat deze gedetaileerder is en omdat we ervoor kiezen onze eigen notie te gebruiken tijdens het chiptunen.

Na het Fiat Strada chiptunen krijgt de klant direct een rapport van de geraamde performance van de auto.

Veilige chiptuning door:

Specialistische kennis

Goede voeding tijdens tijdens het chippen

We back-uppen uw software eerst

De beste Fiat Stradatuning files in gebruik

Kom erachter wat chippen met je auto kan doen:

Methodes voor Fiat Strada motor tuning:

Het is voorkomend om de performance van de motor te doen vermeerderen aan de hand van verschillende methodes, en die leggen we onderaan uit:

Methode 1: Fiat Strada OBD chiptuning

Het OBD-tune systeem is waarschijnlijk de meest populaire manier voor het Fiat Strada chippen. Bij deze methode wordt gebruik gemaakt van de Obd-poort in de Fiat Strada.

Omdat deze methode weinig kost en ze erg doordacht en hoogstaand is, kiest de klant vaak voor deze optie. OBD is een manier die via het aanpassen van de ECU een complete invloed heeft op de kracht van de auto. Met deze methode hoef je zelfs de Fiat Strada ECU niet te ontmantelen.

Lees een vraag die we vaak ontvangen:

Door het Fiat Strada auto laten chippen krijgt u dus meer performance zonder uiterlijke modificaties aan de Fiat Strada auto!

Stage 2 Fiat Strada chiptuning

De term chiptunen verhult al wat dit betekent. Deze methode houdt in dat er dus een wijziging zal plaatsvinden in hoe de auto er in ieder geval onder de motorkap zal uitzien. Een sportuitlaatdemper of een gunstiger systeem om de motor te koelen, zijn hier enkele voorbeelden van.

Deze vorm van tuning kun je ook combineren met chip tunen. Dit wordt ook wel stage 2 chiptuning Fiat Strada genoemd. Je Fiat Strada wordt de beste versie die het kan zijn door zowel het uiterlijk te gaan veranderen als de maximale kracht.

Stage 2 Fiat Strada chiptuning is weggelegd voor een welgesteld klantenbestand dat hoge eisen stelt aan het vermogen en look van hun auto.

Kom erachter wat chippen met je auto doet:

Gespecialiseerde notie over Fiat Strada ECU's

Doordat wij ver reikende know-how hebben over de software van uw Fiat Strada kunnen wij zorgen voor een kwalitatief hoge chiptuning Fiat Strada.

Wij staan namelijk ook in voor een reeks andere vormen van autosoftware wijzigingen, bijvoorbeeld het wegwerken van roetfilters. Wie koos voor chiptuning bij een andere instantie, kiest er vaak voor om als tweede keus bij ons aan te kloppen, en hiervoor staan we bekend.

ECU chiptuning
Voor het repareren van uw ECU (motor computer) is Mijn Chiptuning ook in staat om beveiligde onderdelen in de computer aan te passen}

Veel gestelde vragen:

Fabrikanten chiptunen hun auto’s wel. Dit is hoe het werkt:

Een producent levert hun auto’s in verschillende modellen. Deze auto modellen hebben verschillende vermogens deze zijn uiteraard hoger in prijs.
Elk model krijgt ongeveer dezelfde motor, hiermee sparen auto fabrikanten ontwikkel- en productiekosten.

Ze remappen vervolgens elk type met een andere software zodat ze wel een ander vermogen hebben. Er zijn gelukkig een aantal techneuten die hebben uitgevonden hoe je zonder auto fabrikant je auto Fiat Strada kunt chippen. Hierdoor kun je met de geschikte apparatuur zonder de Fiat Strada producent het maximale uit je auto halen.

Zeker, doordat je bij het Fiat Strada chippen zorgt voor een betere verbranding in de motor verbeter je ook de efficiëntie. Tot 15% minder brandstofverbruik na het laten chippen van je auto Fiat Strada! Ditgene is echter niet van toepassing als je na het chippen van je auto je rijstijl aanzienlijk veranderd.

Ook hebben we een speciale methode van chiptuning genaamd ECO tuning. Hierbij concentreren we ons volledig op brandstofverbruik verminderen en is het aantal extra vermogen minimaal. Meer informatie over Fiat Strada eco chip tuning voor brandstof besparen.

Op een verkeerde manier chiptunen is zeker slecht voor je auto. Door verkeerd afgestelde apparatuur zou je de motor computer beschadigd raken.
Ook kan er door een verkeerd afgestelde brandstof zuurstof verhouding een aantal onderdelen in uw auto kapot maken. Wij proberen daarom het wiel niet opnieuw uit te vinden en gebruiken uitgebreid geteste chiptuning software. Gemaakt door ervaren chiptuners op een dyno.

Als je binnen alle millieu grenzen blijft is je Fiat Strada chippen legaal. Echter is het controleren van deze millieu kaders erg lastig. De Algemene Periodieke Keuring (APK) is ook niet in de mogelijkheid om dit te toetsen. Daardoor kunnen wij u niks garanderen op millieu gebied.

Door heel het land hebben we vestigingen. Hieronder ziet u een lijst van de tuning vestigingen Andere plaatsen waar we in de buurt zitten zijn: Rotterdam, Alkmaar en Amsterdam. Dus als u op één van deze steden woonachtend bent helpen we je ook graag verder met uw auto.

Klaar terwijl u wacht

Chiptuning stage 1 wil bij ons zeggen: het maximum halen uit de auto, zonder dat hierbij veranderingen Fiat Stradabaar zijn door het blote oog.

Hierdoor zijn we vaak al binnen enkele uren klaar met het tunen van uw auto.

De situatie is anders bij stage 2. U zal de auto voor bepaalde tijd moeten achterlaten, aangezien er enkele fysieke wijzigingen zullen worden gedaan.