chiptuning Fiat Punto: maatwerkmogelijkheden gericht op de klant

Welke positieve aspecten zijn er verbonden aan mijn Fiat Punto chiptunen?

De ecu software van uw Fiat Punto auto is standaard ingesteld, en wordt helemaal bestuurd door een computer.De reden hiervoor is dat deze software exact het standaard vermogen moet halen dat in de autobrochure staat opgelijst.

Echter kan uw Fiat Punto auto vaak vele malen meer dan dit “standaard vermogen” en dit is op te lossen door auto tuning.

In een paar uur kan je auto door middel van chiptuning wel tussen de 15 à 35% meer vermogen krijgen.

Daarbovenop zorgt chiptuning bij ons ervoor dat je tot wel 15% minder benzine zal uitstoten.

Dag in dag uit zal het rijden veel fijner en soepeler aanvoelen door de chiptuning. Je Fiat Punto zal sneller accelereren en de performance die hij hiervoor aanlevert is veel consistenter.

De voordelen Fiat Punto chiptuning:​​

Meer koppel

Geluid klinkt sportiever uit uw auto

Aangenaam rijden​​

Verlaagd brandstof gebruik

Hoe werkt het?​

Je maakt een afspraak bij een locatie bij u in de buurt. Dit houdt in dat we uw wagen aansluiten op een batterijtester. De batterijtester biedt de garantie dat tijdens de chiptuning, de wagen de opperste stabiele spanning behaalt.

Daarna gaan we over tot het uitlezen van de Fiat Punto auto om mogelijke errors op te sporen, en nemen we natuurlijk een reservekopie. De softwaregegevens worden door onze inhouse Fiat Punto chiptuning engineer onderworpen. Onze gespecialiseerde ingenieur beschikt over een chiptuning database en zal de software van uw Fiat Punto auto hiermee vergelijken.

Hierna neemt hij de software compatibel met jouw wagen, en enkel het vemogen ondergaat een modificatie. Dat houdt m.a.w. maatwerk in passend bij de noden van de Fiat Punto auto. Dat gebeurt wel met ondersteuning van de chiptuning database.

De getunede software waar op wordt gesteund is bij een dyno meermaals gecontroleerd.

We kunnen zo de rijsnelheid en de safety van uw auto waarborgen. Zo kunt u een paar honderd euro besparen aan uw Fiat Punto nodeloos te laten nakijken.

Dat is de reden waarom wij een goedkope chiptuning kunnen presenteren aan ons klantenbestand. Terwijl de kwaliteit goed en vaak beter is dan wanneer je Fiat Punto auto in een middagje op een testbank tuned. De chiptuning software die wij gebruiken biedt veel meer perspectief op een precieze know-how en werkt veel diepgaander.

Na het Fiat Punto chiptunen krijgt de klant onmiddelijk een uitslag van de geraamde performance van de Fiat Punto auto.

Veilige chiptuning:

Specialistische kennis

Speciale accu voeding tijdens de chiptuning

We back-uppen uw software eerst

Exclusief gebruik van de beste Fiat Punto tuning software

Vraag een prijsinschatting aan en weet exact wat het nieuwe vermogen van uw Fiat Punto auto kan worden!

Methodes voor Fiat Punto motor tuning:

Het is voorkomend om de kracht van de motor te doen aangroeien aan de hand van verschillende methodes, en die leggen we onderaan uit:

Methode 1: Fiat Punto OBD chiptuning

OBD chiptuning Fiat Punto is een veelvoorkomende manier om je auto te chiptunen. Bij deze manier wordt gebruik gemaakt van de OBD-connector in de Fiat Punto.

Door dit gemak is deze goedkope manier van auto chiptuning erg geliefd en komt ze veel voor. OBD is een methode die via het aanpassen van de ECU een totale invloed heeft op de kracht van de Fiat Punto auto. OBD is een chiptuning optie waar je de ECU niet nodeloos moet uit elkaar halen.

Klik op de blauwe tekst om ons antwoord te lezen “tuning goed of slecht” is een vraag die we vaak gesteld krijgen. Als je op de blauwe links klikt, kun je ons antwoord lezen.

Je Fiat Punto ziet er hetzelfde uit, maar de performance werd opgedreven!

Stage 2 Fiat Punto chiptuning

Met deze naam weet je al voldoende. Deze manier houdt in dat er dus een wijziging zal plaatsvinden in hoe de Fiat Punto er in ieder geval onder de motorkap zal uitzien. Voorbeelden hiervan zijn een sportdemper op de uitlaat van uw auto, of een effectievere motorkoeling.

Door te kiezen voor zowel fysieke reparaties als voor chiptuning kan je het maximale vermogen van je auto behalen. Dit wordt ook wel stage 2 chiptuning Fiat Punto genoemd. Hierbij pas je de Fiat Punto fysiek aan en de software waardoor je het maximale uit je Fiat Punto haalt.

Stage 2 Fiat Punto chiptuning is weggelegd voor een welgesteld klantenbestand dat hoge eisen stelt aan de performance en look van hun auto.

Vraag een offerte aan en weet precies wat het nieuwe vermogen van uw Fiat Punto kan worden!

Diepgaande kennis over Fiat Punto ECU software: onze meerwaarde

Doordat wij ver reikende kennis hebben over de software van uw Fiat Punto kunnen wij zorgen voor een kwalitatief hoge Fiat Punto chiptuning.

Onze know-how beperkt zich niet enkel tot chiptunen, aangezien we ook specialistisch zijn in verscheidene overige software aanpassingen zoals bijvoorbeeld roetfilterverwijderingen. We zijn ook een veelgevraagde referentie wanneer het gaat om het herstellen van ECU’s die bij een mislukte chiptuning poging stuk zijn gegaan.

ECU chiptuning
Voor het repareren van uw motor computer zijn we zelfs in staat om beveiligde onderdelen in de computer aan te passen}

Veel gestelde vragen:

Chiptunen doen de auto makers ook. Het zit namelijk zo:

Auto producenten leveren auto’s in een aantal verschillende modellen. De vermogens en prijs van deze modellen verschillen.
Auto producenten maken om kosten en tijd te sparen een enkele motor voor al deze modellen.

Ze chiptunen vervolgens elk type met een andere software zodat ze wel een ander vermogen hebben. Er zijn gelukkig een aantal gasten die hebben ontdekt hoe je zonder Fiat Punto producent je auto kunt remappen. Door deze uitvinding kun je met de juiste apparatuur zonder de Fiat Punto producent het maximale uit je auto Fiat Punto halen.

Zeker, doordat je bij chiptuning zorgt voor een betere verbranding in de motor Verminder je ook het brandstofgebruik. Het Fiat Punto chippen kan brandstofverbruik tot wel 15% verminderen! Mits je je rijstijl gelijk houd natuurlijk.

Ook doen we een speciale manier van chiptuning genaamd ECO tuning. Hierbij concentreren we ons compleet op brandstofverbruik verminderen en is het aantal toegevoegde vermogen minimaal. Meer uitleg over eco chiptuning Fiat Punto.

Verkeerde chiptuning kan zeker slecht zijn voor je auto. Door verkeerd afgestelde apparatuur zou je de ECU (motor computer) beschadigd raken.
Verkeerde lucht brandstof verhoudingen in de software kunnen je auto ook beschadigen. Wij proberen daarom het wiel niet opnieuw uit te vinden en gebruiken uitgebreid geteste files. Gemaakt door ervaren tuners op een dyno.

Het chiptunen van je auto Fiat Punto is legaal. Zolang je binnen alle wettelijke milieu grenzen blijft. Echter is het controleren van deze millieu limieten erg moeilijk. Ook de APK is niet in de mogelijkheid om dit te controleren. Hierdoor kunnen wij u niks garanderen op legaliteit.

Wij hebben meerdere vestigingen gevestigd door Nederland. Hier beneden ziet u een kaart van de Mijn Chiptuning vestigingen Er zijn ook andere plekken waar we bij in de buurt zitten. Dit zijn: Rotterdam, Alkmaar en Amsterdam. Dus als u op één van deze plekken woont helpen we je ook graag verder met uw auto.

U kan rustig blijven zitten tijdens de auto chip tuning

Chiptuning stage 1 wil bij ons zeggen: het maximum halen uit de auto, zonder dat hierbij aanpassingen Fiat Puntobaar zijn door het blote oog.

Hierdoor zijn we vaak al binnen enkele uren klaar met het tunen van uw auto.

Voor stage 2 tuning is dit niet het geval. U zal de auto voor bepaalde tijd moeten achterlaten, aangezien er enkele fysieke wijzigingen zullen worden gedaan.