chiptuning: maatwerkmogelijkheden gericht op de klant

Ontdek wat chiptuning voor uw Fiat 500 X kan doen:

De ecu van uw Fiat 500 X is een standaard software, en deze werkt vaak niet optimaal.Aangezien deze is gemaakt om de performance te halen dat in de brochure staat.

Je kunt echt meer power halen uit je wagen dan dit voorgeprogrammeerde gestandaardiseerde vermogen, en de oplossing ligt in motor tunen.

In een paar uur kan je auto met chiptuning wel tussen de 15 à 35% meer performance krijgen.

Daarbovenop zorgt chiptuning bij ons ervoor dat je tot wel 15% minder benzine zal uitstoten.

auto chip tunen zal ervoor zorgen dat het besturen van je auto veel fijner en “krachtiger” aanvoelt, autorijden wordt pure fun! Na de chiptuning gebeurt optrekken veel vlugger, omdat je auto meer vermogen heeft gekregen.

De voordelen Fiat 500 X chiptuning:​​

Meer PK's

Geluid klinkt harder

Meer rijplezier ​

Brandstofverbruik wordt minder

Hoe gaat dat precies, remappen van een Fiat 500 X?​

Bij stage one tunen Fiat 500 X plant u een afspraak bij één van onze tuning locaties bij u in de buurt. We zetten uw auto op een speciale batterijtester. De batterijtester biedt de garantie dat tijdens de chiptuning, de wagen de opperste stabiele spanning behaalt.

Vervolgens lezen we de software van uw auto uit, en maken we er een reservekopie van. De softwaregegevens worden door onze Fiat 500 X chiptuning engineer onderworpen. Eerdere chiptunes werden door onze chiptuning specialist opgenomen in een database, en dienen als vergelijkpunt met de software van uw auto.

De chiptuning Fiat 500 X engineer kiest de software uit die het meest aansluit bij uw auto, en hij zal uitsluitend de performance opdrijven. Dat houdt m.a.w. maatwerk in passend bij de noden van de Fiat 500 X auto. Dat gebeurt wel met ondersteuning van de chiptuning database.

De software die we gebruiken voor het chippen van uw Fiat 500 X is uitgebreid getest op eentestbank.

Op die manier wordt de speed en de veiligheid van de Fiat 500 X auto een garantie die wij u kunnen bieden. En zo moet u geen cash uit te geven aan een controletst van uw Fiat 500 X.

Dat is de reden waarom wij een goedkope chiptuning kunnen aanbieden aan ons klantenbestand. Een testbank is een veel minder gunstige oplossing om je auto te laten chiptunen. De chiptuning software die wij gebruiken biedt veel meer perspectief op een precieze know-how en werkt veel diepgaander.

Na het Fiat 500 X chiptunen krijgt de klant direct een rapport van de geraamde performance van de Fiat 500 X.

Onze chiptuning is veilig:

Specialistische kennis

Speciale voeding tijdens gedurende het tunen

Een back-up van de oude staat

Gebruik van beste chiptuning software

Ontdek wat het chippen voor uw Fiat 500 X kan doen:

Methodes voor Fiat 500 X motor tuning:

Voor het Fiat 500 X motor vermogen te maximaliseren zijn verschillende methodes en dit zijn de manieren die we hieronder uitleggen:

Methode 1: Fiat 500 X OBD chiptuning

Stage 1 chiptuning Fiat 500 X is de meest gevraagde methode van tuning. Bij deze methode wordt gebruik gemaakt van de Obd-poort in de Fiat 500 X.

Door dit gemak is deze goedkope methode van Fiat 500 X chiptuning erg geliefd en komt ze veel voor. OBD zorgt ervoor dat de performance van de Fiat 500 X auto door een aanpassing van het motormanagementsysteem wordt opgedreven. OBD is een chiptuning optie waar je de ECU niet nodeloos moet uit elkaar halen.

Antwoord op een vraag die we vaak krijgen:

Door het Fiat 500 X auto laten chippen krijgt u dus meer vermogen zonder uiterlijke modificaties aan de Fiat 500 X!

Fiat 500 X chiptuning Stage 2

Het woord chiptunen verhult al wat dit betekent. Bij deze methode van Fiat 500 Xtuning maak je fysieke wijzigingen aan de auto. Voorbeelden hiervan zijn een sportdemper op de uitlaat van uw auto, of een effectievere motorkoeling.

Door te kiezen voor zowel fysieke aanpassingen als voor chiptuning kan je het maximale performance van je auto behalen. Men noemt deze methode ook wel stage 2 Fiat 500 X chiptuning. Je Fiat 500 X wordt de meest optimale versie die het kan zijn door zowel het uiterlijk te gaan veranderen als de maximale kracht.

Voor wie alles uit hun Fiat 500 X auto wil halen en wie hiervoor ook bereid is wat meer neer te leggen, is dit de goede manier.

Kom erachter wat chippen met je auto kan doen:

Gespecialiseerde know-how over Fiat 500 X ECU's

Wij garanderen u de meest kwalitiatieve services op de markt voor een tuning van uw Fiat 500 X.

Onze know-how beperkt zich niet enkel tot chiptunen, aangezien we ook gespecialiseerd zijn in verschillende overige software aanpassingen waaronder roetfilterverwijderingen. Wie koos voor chiptuning bij een andere instantie, kiest er vaak voor om als tweede keus bij ons aan te kloppen, en hiervoor staan we bekend.

ECU chiptuning
Bij reparaties kunnen we zelfs de beveiligde onderdelen van de ECU (motor computer) in uw auto aanpassen. afgesloten onderdelen in de computer aan te passen}

Veel gestelde vragen:

Chippen doen fabrikanten wel, maar op een andere manier. Dit is hoe het zit:

Auto makers leveren auto’s in meerdere typen. Deze types hebben verschillende vermogens snellere modellen zijn uiteraard duurder.
Omdat fabrikanten niet voor elk type een nieuwe motor kan maken maken ze een enkele motor voor alle modellen.

Vervolgens chippen ze de motor voor elk model met andere sfotware, zodat ze een ander vermogen hebben. Er zijn gelukkig een aantal techneuten die hebben uitgevonden hoe je zonder auto fabrikant je Fiat 500 X kunt remappen. Door deze uitvinding kun je met de juiste apparatuur zonder de Fiat 500 X fabrikant het maximale uit je auto Fiat 500 X halen.

Zeker, het auto Fiat 500 X chippen zorgt voor een betere verbranding in je motor. Dit betekent dus niet alleen meer PK’s, maar ook verminderd brandstofvebruik.. Tot 15% minder brandstofverbruik na het laten chippen van je auto! Dat is echter niet van toepassing als je na het chippen je rijstijl aanzienlijk aanpast.

Eco tuning is een vorm van chiptuning die ook interessant is. Hierbij concentreren we ons volledig op brandstofverbruik verminderen en is het aantal extra vermogen vaak klein. Zie hier alles over Fiat 500 X eco chip tuning voor brandstof besparen.

Slechte chiptuning kan zeker slecht zijn voor je auto. Je kan je ECU (de computer van je auto) beschadigd raken door verkeerd afgestelde apparatuur.
Verkeerde lucht brandstof verhoudingen in de software kunnen je auto ook beschadigen. Wij proberen daarom het wiel niet opnieuw uit te vinden en maken gebruik van uitgebreid geteste files. Gemaakt door ervaren chiptuners op een dyno.

Als je binnen alle millieu wetten blijft is chiptuning legaal. Het controleren van deze millieu limieten is namelijk bijzonder lastig. Ook de APK is niet in staat om dit te toetsen. Hierdoor kunnen wij u niks garanderen op millieu gebied.

Door heel het land hebben we locaties. Hier beneden ziet u een lijst van de chiptuning vestigingen Andere plekken waar we in de buurt zitten zijn: Rotterdam, Alkmaar en Amsterdam. Als u dus zoekend bent naar een tuning bedrijf in de omgeving van deze plaatsen helpen we je graag verder.

Klaar terwijl u wacht

Stage 1 van de chiptuning houdt in dat er geen fysieke transformatie plaatsvindt, maar een wijziging op de standaard ECU.

Daarom is je Fiat 500 X auto al getuned in een luttele paar uur, terwijl je rustig wacht!

Voor stage 2 tuning is dit niet het geval. U zal de auto voor bepaalde tijd moeten achterlaten, aangezien er enkele fysieke wijzigingen zullen worden gedaan.