chiptuning: maatwerkmogelijkheden gericht op de klant

Ontdek wat chiptuning voor uw Ferrari F430 kan doen:

De ecu van uw Ferrari F430 is een standaard software, en deze werkt vaak niet optimaal.De ECU is afgesteld om een bepaald gestandaardiseerd vermogen te halen, namelijk dat van in de brochure van de auto.

Echter kan uw Ferrari F430 vaak vele malen meer dan dit “standaard vermogen” en dit is op te lossen door auto tuning.

In enkele uren kan je Ferrari F430 auto door chiptuning wel tussen de 15 à 35% meer performance krijgen.

Daarbovenop zorgt chiptuning bij ons ervoor dat je tot wel 15% minder benzine zal uitstoten.

Dag in dag uit zal het rijden veel fijner en gesmeerd aanvoelen als gevolg van de chiptuning. Na de chiptuning gaat accelereren een stuk sneller, omdat je Ferrari F430 auto meer vermogen heeft gekregen.

De voordelen Ferrari F430 auto chiptuning:​​

Meer performance uit uw Ferrari

Geluid klinkt harder

Meer plezier uit uw Ferrari F430​

Brandstofverbruik wordt minder

Hoe werkt het?​

Voor stage one chippen Ferrari F430 plant u een afspraak bij één van onze locaties bij u in de buurt. We zullen de degelijkheid van de accu van uw auto nagaan door middel van een accu controller. Tijdens het chiptunen is het de bedoeling dat de Ferrari F430 een maximum aan stabiele volt bekomt, en hiervoor zorgt de batterijtester.

Vervolgens lezen we de software van uw auto uit, en maken we er een reservekopie van. De statistieken worden door onze Ferrari F430 chiptuning engineer onderworpen. Eerdere chiptunes werden door onze chiptuning ingenieur opgenomen in een database, en dienen als vergelijkpunt met de software van uw Ferrari F430 auto.

Vervolgens neemt hij de versie die het beste bij jouw auto past en zorgt dat alleen de software verantwoordelijk voor de performance wordt aangepast bij de chiptuning. Een gepersonaliseerde chiptuning op maat voor uw Ferrari F430 auto dus. Maar wel met gebruik van eerder getunede software.

De getunede software waar op wordt gesteund is bij een testbank meermaals geinspecteerd.

Op die manier wordt de snelheid en de safety van de Ferrari F430 een garantie die wij u kunnen bieden. En zo hoeft u geen cash uit te geven aan een controletst van uw auto.

Onze klanten genieten daarom van een chiptuning die goed is voor de portemonnee. Je Ferrari F430 in enkele uren laten chiptunen door middel van eentestbank biedt veel minder garantie op precies maatwerk. De chiptuning software die wij gebruiken biedt veel meer perspectief op een diepgaande know-how en werkt veel diepgaander.

De klant krijgt à la minute de resultaten van de software ingenieur, namelijk hoeveel hij raamt dat de performance is.

Veilige chiptuning:

Specialistische kennis

Goede voeding tijdens tijdens de chiptuning

We kopiëren uw software eerst

Gebruik van beste tuning files

Kom erachter wat chiptuning met je auto doet:

De opties voor het tunen van de motor:

Het is mogelijk om de performance van de motor te doen aangroeien aan de hand van verschillende manieren, en die leggen we onderaan uit:

Methode 1: Ferrari F430 OBD chiptuning

Het OBD-tuning systeem is allicht de meest populaire manier voor het Ferrari F430 chippen. Bij deze methode wordt gebruik gemaakt van de OBD-connector in de Ferrari F430 auto.

Daardoor is dit een voordelige Ferrari F430 chiptuning variant en ook de meest voorkomende. OBD zorgt ervoor dat het vermogen van de Ferrari F430 auto door een aanpassing van het motormanagementsysteem wordt opgedreven. Met deze methode hoef je zelfs de Ferrari F430 ECU niet te ontmantelen.

Klik op de vraag voor antwoord op de vraag tuning goed of slecht? is een vraag die we regelmatig ontvangen. Als je op de vraag klikt, kun je ons antwoord lezen.

Beknopt gezegd betekent chiptuning een auto met meer kracht, zonder dat je Ferrari F430 er een fysieke make-over voor hoeft te ondergaan!

Stage 2 Ferrari F430 chiptuning

Met deze naam weet je al voldoende. Bij deze vorm van Ferrari F430 tuning maak je fysieke wijzigingen aan de auto. Een veel komend voorbeeld is een sport uitlaat of/en betere motor cooling.

Deze vorm van tuning kun je ook combineren met chip tunen. Dit wordt ook wel stage 2 Ferrari F430 chiptuning genoemd. Je Ferrari F430 wordt de beste versie die het kan zijn door zowel het uiterlijk te gaan veranderen als de maximale kracht.

Voor wie alles uit hun auto wil halen en wie hiervoor ook bereid is wat meer neer te leggen, is dit de beste methode.

Ontdek wat auto laten chippen voor uw auto kan doen:

Gespecialiseerde know-how over ECU's

Doordat wij ver reikende kennis hebben over de software van uw Ferrari F430 auto kunnen wij zorgen voor een kwalitatief hoge Ferrari F430 chiptuning.

Onze know-how beperkt zich niet enkel tot chiptunen, aangezien we ook gespecialiseerd zijn in verscheidene overige software aanpassingen waaronder roetfilterverwijderingen. Wie koos voor chiptuning bij een andere instantie, kiest er vaak voor om als tweede keus bij ons aan te kloppen, en hiervoor staan we bekend.

ECU chiptuning
Bij reparaties kunnen we zelfs de afgesloten onderdelen van de motor computer in uw auto aanpassen. afgesloten onderdelen in de computer aan te passen}

Veel gestelde vragen:

Ferrari F430 chippen hun auto’s wel. Het zit namelijk zo:

Auto producenten leveren auto’s in verschillende modellen. De vermogens en prijs van deze modellen verschillen.
Omdat auto producenten niet voor elk type een nieuwe motor kan ontwikkelen maken ze een enkele motor voor alle auto types.

Vervolgens chippen ze de motor voor elk model met andere sfotware, zodat ze een ander vermogen hebben. Er zijn gelukkig een aantal techneuten die hebben uitgevonden hoe je zonder Ferrari F430 fabrikant je auto Ferrari F430 kunt remappen. Door deze uitvinding kun je met de juiste apparatuur zonder de Ferrari F430 producent het maximale uit je Ferrari F430 halen.

Zeker, doordat je bij het Ferrari F430 chippen zorgt voor een efficiëntere verbranding in de motor verbeter je ook de efficiëntie. Tot 15% minder brandstofverbruik na het chippen van je Ferrari F430! Dit is alleen niet van toepassing als je na het chippen je rijstijl aanzienlijk veranderd.

Ook hebben we een speciale methode van chippen genaamd ECO tuning. Hierbij concentreren we ons volledig op brandstofverbruik verminderen en is het aantal toegevoegde vermogen vaak klein. Zie hier alle informatie over Ferrari F430 eco tuning klik hier.

Foute chiptuning kan zeker erg slecht zijn voor je auto Ferrari F430. Je kan je motor computer beschadigd raken door verkeerde apparatuur.
Ook kan er door een verkeerde brandstof zuurstof verhouding een aantal componenten in uw Ferrari F430 beschadigen. Wij proberen daarom het wiel niet opnieuw uit te vinden en maken gebruik van uitgebreid geteste files. Gemaakt door ervaren chiptuners op een dyno.

Als je binnen alle millieu wetten blijft is je auto Ferrari F430 chippen legaal. Het controleren van deze millieu grenzen is namelijk bijzonder moeilijk. Ook de APK is niet in de mogelijkheid om dit te controleren. Voor Mijn Chiptuning is het ook niet mogelijk te graderen dat jij binnen de wettelijke genzen blijft.

Wij hebben meerdere locaties gevestigd door heel Nederland. Hieronder kunt u al onze chiptuning locaties zien: Er zijn ook andere plaatsen waar we bij in de buurt zitten. Dit zijn: Rotterdam, Alkmaar en Amsterdam. Dus als u op één van deze plekken woonachtend bent helpen we je ook graag verder met uw auto.

U kan rustig blijven zitten tijdens de chip tuning

Bij onze stage 1 Ferrari F430 chiptuning zijn alle aanpassingen op uw oorspronkelijke ECU zonder fysieke aanpassingen aan uw auto.

Daarom is je Ferrari F430 auto al getuned in een luttele paar uur, terwijl je rustig wacht!

De situatie is anders bij stage 2. Dan maken we een aantal fysieke aanpassingen aan uw auto en bent u uw Ferrari F430 auto dus even kwijt.